Dedo moj rahmetli nas kolje zadnje tri godine kako stigne, on je na čelu saveza i diktira kako će koji sudija kome šteliti
Ma u pravu si, o tome ja i govorim da je sve preko nasih balidzana islo
To suspendovanje sudija zbog nicega doslovno je jedna od najvecih blamaza koje sam vidio u fudbalu... Kakav je to bio pritisak sa svih strana, samo da Zeljo ne osvoji titulu. Takodjer, uz pitarske uticaje, tu su se iskazali i "domaci" faktori.volimtezeljo je napisao/la: ↑uto jun 20, 2023 11:57 pmTreba i to da se zna nisu svi. Nego bivsi clanovi upravnog odbora FKS.
Isto su radili i siljili, samo je bio FKS.
Nenormalan je pritisak na sudije bio zbog nas, pet sudija su suspendovali jer su nesto "pogresno" sudili.
Nakon toga ide serija sudjenja kao i danas sto se sudi Borcu.
Isti prodali Vici savez za korona titulu, sjetite se slavlja "Vico sitnije", "Najbolji predsjednik..".
Isto je to kolo sve. Otuda sad idu pozivi Varesanovicu, Durakovicu..
Ja kad kažem da je Fadil Žerić izbacio najviše igrača od svih ovih trenera koji se motaju u posljednje vrijeme, budem popljuvan jer pobogu on puno psuje i nestručan je?!milanribar je napisao/la: ↑sri jun 21, 2023 10:07 amNajveći nam je problem što iz omladinske škole jako teško izbacujemo igrače u zadnje vrijeme, gledam tu djecu iz juniora sad vrlo malo je upotrebljivih igrača. Potencijal se vidi kod dva tri najviše al da mogu igrati odmah to teško.
Puno piše ovdje ljudi što se ne guraju naša djeca Kobašević, Križevac itd, vjerujte dođete na dva tri treninga i vidite gdje su ti momci otprilike.
Evo Drina je tu dobio je šansu igra solidno, bude slabijih partija pa momka pljuju, zamislite sad dati šansu jednom Kobaševiću koji fizički nije ni na 50% od onoga što je Drina trenutno, pa ispljuvan bi bio drugu utakmicu.
Benjo Šehić je dobio šansu tu je bio, ima 24 godine već vrijeme je da neko drugi tu pokuša umjesto njega nije više mlad igrač. Ne može se ni na silu gurati omladince pa da se napravi kontraefekat.
Mi smo još uvijek u vremenu onih generacija Štile, Coce, Jamaka, Svrake, Čolića itd kad se moglo juniora gurnuti odmah u prvih 11 i da bude ok, vjerujte nismo više ni blizu na tom nivou, djeca ne dolaze da treniraju kod nas već idu po raznim školama fudbala i klubovima okolo a nama je omladinski pogon dosta izgubio na kredibilitetu zadnjih godina...
Koliko imamo stipendijskih ugovora u omladinskom pogonu? Nekad smo imali to. I umjesto da to bude svetinja u koju se ne dira, rashod koji uvijek moraš planirati, mi kad god je kriza prvo to skrešemo. Upravo zato jer na to gledamo kao na trošak, a ne na investiciju.milanribar je napisao/la: ↑sri jun 21, 2023 11:02 amJa bi odvojio ulaganje u prvi tim od omladinskog pogona, to što ti navodiš Santosa i Hodžića uvijek će biti takvih situacija sa igračima koje dovedeš sa strane, prva prilika koja im se ukaže otići će, oni su dovedeni kad smo bili u specifičnoj situaciji i prevelik je rizik da se uloži u njih cifra kao za komplet ekipu a nad glavom nam vise dugovi i redovni troškovi za ostale igrače i uposlenike.
Ulaganje u omladinski pogon može biti samo dobitak i po meni svaku marku viška treba tamo usmjeravati kad god možemo, jer ko klub koji nema nekog milijardera na čelu ovisni smo od prodaje svojih igrača.