Ne drzi ti prica vode nikako.Dzezvar je napisao/la: ↑sub jun 03, 2023 5:55 amPolako ba sta si se upalio.Postujem tvoje zvanje i znanje,ali to sto radis to sto radis ne mora znaciti da su drugi neznalice i da veze nemaju.Nisam za to iz razloga sto su nam partneri u ovom projektu totalno nepouzdani.Govorimo o ovim politicarima.Nebi im bilo prvi put da nesto obecaju pa da to ne ispune.A sad se vrati malo unazad i sjeti se Senadove izjave za istok ,da on svojom imovinom garantuje zavrsetak gradnje.MATORI je napisao/la: ↑pet jun 02, 2023 9:49 pmZnaci i ti mislis da trebamo SVE otkazati....
Ma vi ste meni genijalni.
35 godina radim u projektovanju, investicijama, nadzoru....i NIKAD niti za jedan objekat nisu postojale SVE pare na kamari - pa da se tek pocelo.
Ali eto moram jos uciti na forumu o svemu ovome.
Tobe jarabi
Kao prvo da krenemo u ovu pricu potrebno je ispuniti neke preduslove,jelde....
Idejni Projekat
Vjerovatno i promjena regulacionog plana
Urbanisticka saglasnost
Izvedbeni projekat
Gradjevinska dozvola.
Mozda nije poredano po redu ali sve to kosta.
Iz svih ovih prica nista konkretno nema,sve se svodi na AKO....a raja se primila samo tako.
Jesnostavno ne vjerujem politici i politicarima.
Nebi bilo prvi put da se krene u izgradnju necega i da se na pola puta stane.Primjera je bezbroj,od bazena u Mostaru do niza postavljenih kamena temeljaca.To nam ne treba.
S obzirom na partnere u ovoj prici misljenja sam da ne treba kretati u nju be 70% prikupljenih sredstava.
Cuj nebi radio nista jer je vlast partner.
Pa koga bi ti za partnera?
Zato sto ti imas licne animozitete prema nekome?
Pa ne vjerujem im ni ja...i napisao sam ako ne daju pare nece se ni graditi i tacka.
O tvom znanju oko ove teme najvise si rekao da trebamo obezbijediti 70% love pa krenuti.

Mrtvi kokuz i duznik da to obezbijedi.
Pa tako ne rade ni oni koji su puni ko' brod.
...
Ali ako je onaj juce ovdje mogao doktoru ekonomije drzati predavanje oko stabilnosti kluba - sto nebi i ti mogao oko kapitalnih investicija.
...
Znamo mi svi da je forum za "pisaniju" o svemu....ali postavljati se kao genijalac o stvarima o kojima pojma nemas je nesto drugo.