Fićo je napisao/la: ↑pet jan 13, 2023 8:19 pm
Malo nešto listam danas i kontam kako bi se trebali okrenuti i igračima iz 2HNL. Malo sam istraživao koliko je igrača otišlo vani i u 1HNL u zadnje dvije do tri sezone.
Mory Gbane - BSK Bijelo Brdo u Khimki (Rusija)
Kristijan Fućak - Orijent 1919 u Osijek
Marko Brkić - Jarun u Rio Ave (Portugal)
Ivan Nekić - Inker u Sandecja (Poljska)
Ivan Brnić - Dugopolje u Maribor (Slovenija)
Ivan Posavec - Varaždin u Olimpija (Slovenija)
Martin Sekulić - Rudeš u Botev Plovdiv (Bugarska)
Jan Jurčec - Kustošija u Altach (Austrija)
Tomislav Mrkonjić - Croatia Zmijavci u Radomlje (Slovenija) pa za pola godine u Zwolle (Nizozemska)
Vedran Dalić - BSK Bijelo Brdo u Zaglebie Sosnowiec (Poljska)
Mateo Leš - Dinamo Zagreb II u Heracles (Nizozemska)
Marko Dabro - BSK Bijelo Brdo u Lokomotiva pa za deset mjeseci u BJ Guoan (Kina)
Nadrey Dago - Osijek II u Sheriff (Moldavija)
Mislim da bi nam to trebala postati praksa, barem da organizujemo probe za igrače iz 2HNL, Široki, Zrinjski i Posušje to rade i vidimo da to rade jako često i to poprilično uspješno. Bio je i Tatar kod kona, a došao je isto iz 2HNL. Već imam nekoliko imena za koje mislim da imaju suhi kvalitet i potencijal da nama budu pojačanja ali i da se na njima može dobro zaraditi.
Samo ću navesti neke od igrača koji trenutno igraju u PL a došli su iz 2HNL - Maglica, Kuprešak, Stranput, Hanuljak, Brković, Valinčić, Malekinušić, Bagarić, bio je eto do skoro i Niko Janković.
Vjerujem da bi i Mario Stanić pomogao i pristao da bude kao neki skaut za taj rang. Mislim da treba ozbiljno obratiti pažnju na 2HNL, za minimalne pare se mogu pronaći ogromni talenti i uz mizerne troškove se može jako, puno dobiti i zaraditi. Iz razgovora sa nekim igračima koji su igraju tamo, plate nisu ništa specijalno, možda mi čak možemo ponuditi bolje. Nadam se da će u klubu imati sluha i malo razmisliti o napisanom.
Evo samo jedan primjer, Raul Florucz, Austrijanac, 21 godina, lijevo krilo. Igrao za Jarun, na posudbi iz Lokomotive, godinu dana je tamo. U Lokomotivi opet vjerovatno neće imati mjesta jer mu je to već treća posudba. Nisam upratio da li je otišao sa njima na pripreme. Na 26 utakmica (dvije polusezone po 13 utakmica) je postigao 14 pogodaka i upisao 5 asistencija.
Dalje treba obratiti pažnju na Albaniju i Kosovo. I dole ima isto dosta dobrih igrača Brazilci, Nigerijci, Englezi, bruku dobrih igrača ima, pogotovo prema naprijed, krila i napadači.