Ndare je napisao/la: ↑uto nov 08, 2022 8:23 pm
Tužno je bilo vidjeti Amoaha kako u dresu i donjem dijelu trenerke u plaču ide pješice prema stanu. Neistuširan, samo da napusti mjesto orkestriranog lopovluka,ponižen kao što je i Država Naša i svi mi ponižena i u ovom segmentu koji se naziva eto sportsko nadmetanje. U sadašnjoj sferi i aspektu nakaradnosti teško da je išta moguće promjeniti. Jedina moguća satisfakcija za mene je što naši momci su dali sve i odigrali kako je i koliko moguće uz sve provokacije smrada u pink kombinaciji. Meni je ovo lično bilo najteže za doživjeti poslije spaljivanja naše svetinje u ratu. Pokušati što prije skupiti snagu i zaboraviti ovaj zločin na terenu i završiti ovaj dio sezone na najoptimalniji mogući način i nadati se da period koji predstoji u pauzi desi se pozitiva oko stabilizacije kluba i dugovanja i uz zadržavanje igrača i update na deficitarnim pozicijama ( a ima ih za najmanje 4 do 5 igrača ) ući na proljeće i tražiti priliku za izlazak u pretkola bilo čega.
Brat naš, pogodi i mene ovo..
Al pazi sad ovo, pazi razlike, razmišljao sam da li ovo uopšte da napišem, još od poslije utakmice se nećkam. Ali evo. Izašao ja sa stadiona poslije utakmice, i hodam onako nikakav, ko popišan, dođe mi da plačem, vučem se ko slina, još u šoku. I vidim preko ceste malog Mućaja, i on izašao, ide laganini s rajom, smije se, zajebava, šega, šala, ono boli ga briga, ko da ništa nije ni bilo.. Poslije ga opet vidim, sjedi u La Linei s rajom normala, ručka dečko, sokić ili energy pije, opušteno. A famozno Željino dijete, e tugo moja. Ja kad sam bio omladinac nisam mogao sebi da dođem, samo vrtiš film u glavi, premotavaš, sve ti kroz glavu prolazi. Al eto, gledaj ti razlike, momak koji veze nema sa Željom, Grbavicom, sa drugog kontinenta, napušta stadion u suzama, shrvan. Dok s druge strane imaš Željino dijete koji mrtav hladan odlazi sa stadiona, nasmijan, yebe mu se. Eto dokle se došlo..