NEZALAGANJE je napisao/la: ↑uto nov 08, 2022 2:17 pm
Koliko je licemjernih ljudi na ovom forumu, pa to nije normalno....Prica o Vici i kriminalcima iz Saveza (ok, to jesu bez dileme) i nekim rjesavanjem njih za nase bolje sutra, a istovremeno NE MOZEMO da rijesimo kriminalce ni u vlastitoj avliji koji nam ne daju naprijed i ugrozavaju nam opstanak kao klubu!!! Godinama nas kradu i unistavaju nase "legende" i sto je najgore od svega, ne misle stati vec upiru i dalje.Stotine hiljada pronevjerenih maraka od nesavjesnog poslovanja.Da ne kazem i vise.Niko nije odgovarao niti ce, jer klub mnogim od njih jos uvijek cestita i rodjendane, a kad zagusti, "budale" od navijaca ce opet "izvrtati dzepove".Sindrom "zlatne koke" je nas Zeljo.Pojedinci bi protestvovali pred Savezom, a gdje su ti protesti pred nasim klubom da se jednom za sva vremena provede istraga vezana za poslovanje, objavi sve transparentno i podnesu krivicne prijave imenom i prezimenom za godine loseg poslovanja!?? Gdje je to? Tu se suti, nasi su, ali zato bez oklijevanja uperimo prstom na druge lopove.
Vjerujem da ste svi culi za izreku "prvo pocistiti svoju avliju".Kad to ucinimo i kad jednom postanemo normalan funkcionalan klub, onda mozemo uprijeti prstom na druge.Preskakati stepenicu i upirati prstom, dok nisi rijesio ni svoje- ne ide. Licemjerno je i zvuci ocajnicki.
Ne tako davno, došli ljudi i uveli sistem u klub (iako sam alergičan na riječi "sistem" i "sportski segment"). Ti ljudi bili do decembra 2018., sve bilo super, dugovi se otplaćivali, dva druga mjesta (za mene više tragična al' hajde) i osvojen kup (koji nam nije valjao).
Mela se avlija uveliko. Možeš li se sjetiti na koliko smo utakmica imali korektno suđenje i korektan odnos saveza prema nama? Titulu su nam oteli onim sramnim penalom u Bijeljini. Sjećaš li se povlačenja linija iz Širokog Brijega, klanja Petrovića i kompanije na Grbavici i ostalim terenima? A mi i dalje meli po svojoj avliji, tuđu pogledali samo krajičkom oka, stidljivo. Pisali se neki dopisi savezu, na koje nismo dobivali odgovore. Pa onda krenuli malo agresivnije, tužba CAS-u, pa i tu fasovali. Pa nas evo i dan danas metu raznorazne Bilbije, Gigovići, Petrovići...a mi i dalje metemo svoju avliju, dok drugi odmiču i ne osvrću se. A mi metemo, i saburamo.