Citajuci o ovom potencijalnom investitoru odmah mi naumpadne ona stara: "U se i u svoje kljuse".
Toga kod nas nema.Sve je ili crno ili bijelo i to je nesto naigore sto ti se moze desiti. Ici "all in" na jednu opciju.
Druga stvar, licno sam pesimista u pogledu dolaska ovog investitora. Zasto? Uz uvazavanje svakog argumenta da su kod nas procedure dugotrajne, da ima dosta imovine, da treba izvrsiti sve provjere itd itd, ovo je prica koja traje pa sigurno vise od pola godine.
Ako je investitor iole ozbiljan, mi smo do sada trebali imati, crno na bijelo, minimum pismo namjere. Dakle, dokument koji klubu nesto znaci, a ujedno i neobavezuje investitiora ukoliko bi naisao na nesto sto mu se ne dopada. Ta mahalska prica suti se da neko nesto ne sj.ebe je prica za malu djecu. Halo ljudi, prica se o milionima investitora!! Haj malo promislite o tome prvo.Covjeka, opet kazem ako je ozbiljan investitor, moze odbiti samo nesto konkretno.Skrivena dugovanja, nerjesivost nekih stvari koje bi on imao u planu i sl., posebno ako se sve detaljno provjerava, kako nam ovdje govorite. Kod potencijalnog ulaganja takvih sredstava, covjeka sigurno nece odbiti prica tipa "slusaj onaj tamo Hamo je rekao da ti je to bzv investicija, da ce oni propasti, da je onaj krao pare, da ce ovaj krasti pare" i tako te nebuloze. Investitor i njegovi ljudi vjeruju papiru!! Kraj price.
Pesimista sam i jer nova sezona treba da pocne, a nista nije rijeseno.Ni ovaj pomenuti minimum koji navedoh.