Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Dzezvar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri nov 11, 2020 2:40 pm

Majstore ti onda ne znas sta je prozivanje,etiketiranje.... .i ostalo sto navodis....
A sjjeti se samo one fb stranice stop kriminalnoj upravi Zelje...
A o prozivanju i prijtnjama tvojih ahbaba sa onog foruma da ne govorim....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

NAVIJAČ

sri nov 11, 2020 2:44 pm

Faca Sa Ulica je napisao/la:
Majstore ti onda ne znas sta je prozivanje,etiketiranje.... .i ostalo sto navodis....
Opet etikete. Sta mene briga za druge prozivke i ko su moji ahbabi? Sa orga drugovi jel?
Kakav si ti faktor da tebi neko prijeti?
Ja volim Želju. Za njega sve.

Dzezvar
Kontakt:

sri nov 11, 2020 2:54 pm

NAVIJAČ je napisao/la:
Opet etikete. Sta mene briga za druge prozivke i ko su moji ahbabi? Sa orga drugovi jel?
Pitaj ahbabe....
I ne uplici org u ovu pricu nemaju oni nista sa tin.

teteac8684
Kontakt:

sri nov 11, 2020 2:59 pm

NAVIJAČ je napisao/la:
Sve je to šuplja priča...Ono što je bitno da kada god je potrebno zapeti, dobiti neku bitnu tekmu, mi ne uspijemo...Godinama već unazad...E sad da te ja pitam, ako su prije bili krivi Slavko Petrović, Admir Adžem, ko je sada kriv?? Aj izbaci malo te dvostruke aršine iz svoje glave pa će ti se samo kazati..A pazi sad, sljedeća godina je 2021. godina...Ogroman jubilej, titula je (valjda) pod moranjem, a sa ovakvim pristupima nećemo nikada do nje...I šta ćemo onda pričati na kraju sezone, koju ćemo vadionu koristiti...A godine prolaze, stadion nam u infrastrukturnom dijelu ne miče milimetar, u fudbalskom smislu smo i dalje drugi (čitaj gore Petrović, Adžem), i šta smo majstore dobili?? Izuzev dugovanja, laganja igračima za plate, zavlačenjima u plaćanju...Kažem ti opet, po mom mišljenju, mi ne tapkamo u mjestu nego nazadujemo, a rezultate nerada ovih ljudi u klubu ćemo tek vidjeti...Vjerovatno za jubilej, nažalost...Živio

NAVIJAČ

sri nov 11, 2020 3:00 pm

NAVIJAČ je napisao/la:
Pitaj ahbabe....
Nadam se da ce neko od moderatora reagovati jer se osjecam ugrozeno.

zeka_tm87
Kontakt:

sri nov 11, 2020 3:05 pm

ma vidite da se kote paodbranci s gg foruma ma njih samo na ignor i zivot ce vam biti lijepsi a sto ga vise spominjete i citirate to vise njemu repica rast.

Dzezvar
Kontakt:

sri nov 11, 2020 3:12 pm

NAVIJAČ je napisao/la:
sri nov 11, 2020 3:00 pm
NAVIJAČ je napisao/la:

Pitaj ahbabe....
Nadam se da ce neko od moderatora reagovati jer se osjecam ugrozeno.
Super.Evo neka me banuju ako sam narusio pravila foruma.

Majkel
Kontakt:

sri nov 11, 2020 5:14 pm

Naklon do poda. <3

avlami97
Kontakt:

sri nov 11, 2020 5:21 pm

NAVIJAČ je napisao/la:
sri nov 11, 2020 10:57 am
U zadnjih osam sezona (jedan trofej pred 800 ljudi, bez trafostanice) ovo je najbolji rezultat poslije cetrnaest kola, imamo 29 bodova kao u sezoni 2017 / 2018. U ovom kokuzluku i jadu to je odlicno. Zali Boze Krupe i Mladosti, ali evo sad ako uzmemo do kraja 13 bodova ja mislim da cemo uzdrmanim pitarima prici na 2,3 boda sto bi bio odlican rezultat, pa na proljece bi se ganjali. Ne mogu da se sjetim jel ovo ona Adzemova sezona 17/18 ili vrijeme celavog jazavca kad nam je objasnjavao termin "truhla jabuka" i slao igrace na stepenice sjevera, pa se cudio sto ga ne bendaju ni 2 posto.
Uglavnom, nadam se da necemo sad pasti i u ove cetiri utakmice napraviti neki kiks. U Zapadnom nek bude sto biti mora.
"U Zapadnom...", te profašističke floskule na nekom drugom mjestu. Mostar je jedan. Još velikim početnim slovom. :roll:
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u sri nov 11, 2020 5:29 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

avlami97
Kontakt:

sri nov 11, 2020 5:28 pm

NAVIJAČ je napisao/la:
sri nov 11, 2020 1:31 pm
sri nov 11, 2020 1:24 pm
Mi smo sa "celavom ublehom" i Adzemom bili blizi tituli nego sada.....
Pa dobro to je i logicno. Godinu dana prije Slavkeca je u klub uslo pet miliona u tri mjeseca ( Standard, Dzeko, Kvesic ,Bajic, Hadziahmetovic). Ali tad su bile fudbalske analfabete koje ni evropu nisu izborile godinu poslije a od ZELJINIH miliona su doveli 340 igraca ( karikiram, koji nisu jeftini, dapače) u tri prelazna roka. Adzemu je bilo malo teze, ali i tada smo trebali biti sampioni jer smo imali odlicnu ekipu i super uredjen klub. Polusezonu prije Amara svakako je lova nestajala i to se spojilo sa fudbalskim neznanjem i selektovanjem grozne ekipe, pa je rezultat bio pet poraza, suspenzije, prijetnje, aferel i na kraju odlazak bez probane sarme sa nulom na racunu.
Da Amar ima milion bili bi sampioni, a zamisli pet miliona, auuuu ne mogu ni zamislit, sav sam se streso.
12.1.2015.https://gg.ba/fudbal/gredic-uku ... -km/150536 Naravno sve bez kamata i novootkrivenog duga od 2,15m KM.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

NAVIJAČ

sri nov 11, 2020 6:26 pm

avlami97 je napisao/la:
sri nov 11, 2020 5:28 pm
NAVIJAČ je napisao/la:
sri nov 11, 2020 1:31 pm
sri nov 11, 2020 1:24 pm
Mi smo sa "celavom ublehom" i Adzemom bili blizi tituli nego sada.....
Pa dobro to je i logicno. Godinu dana prije Slavkeca je u klub uslo pet miliona u tri mjeseca ( Standard, Dzeko, Kvesic ,Bajic, Hadziahmetovic). Ali tad su bile fudbalske analfabete koje ni evropu nisu izborile godinu poslije a od ZELJINIH miliona su doveli 340 igraca ( karikiram, koji nisu jeftini, dapače) u tri prelazna roka. Adzemu je bilo malo teze, ali i tada smo trebali biti sampioni jer smo imali odlicnu ekipu i super uredjen klub. Polusezonu prije Amara svakako je lova nestajala i to se spojilo sa fudbalskim neznanjem i selektovanjem grozne ekipe, pa je rezultat bio pet poraza, suspenzije, prijetnje, aferel i na kraju odlazak bez probane sarme sa nulom na racunu.
Da Amar ima milion bili bi sampioni, a zamisli pet miliona, auuuu ne mogu ni zamislit, sav sam se streso.
12.1.2015.https://gg.ba/fudbal/gredic-uku ... -km/150536 Naravno sve bez kamata i novootkrivenog duga od 2,15m KM.
Pa eto, opet ostane tri miliona i ti akviras budzet za pojacanja, smjenis 4 trenera i ne odes u evropu, a o tituli da ne pricamo. Zahvaljujuci neznanju pare bacene u bunar. Sa tri miliona, Amar bi napravio dar mar. Hocu samo da kazem kako je tesko biti u vrhu i kako je ovo sad uspjeh s obzirom na okolnosti.

Dzezvar
Kontakt:

sri nov 11, 2020 9:01 pm

To samo kod vas moze tako.Ostanu 3 miliona a posudjivale se pare da se ode na tekmu madjarsku....

Racional87
Kontakt:

sri nov 11, 2020 10:29 pm

A gdje su dugovi za poreze,doprinose i ostalo. A 5 miliona bilo. 5 miliona, a teren sa djetelinom, istok sa korovom do pasa i cuveni plavi salon sa drvenim stolom.
Jedan je babuka domacin.
Milioner.
Amar Osim danas je od Željezničara zatražio isplatu 128.000 KM na ime zateznih kamata, a klub tvrdi kako nekadašnjem strategu Plavih ne duguje ništa.

Amare Džukelo napolje !

NAVIJAČ

sri nov 11, 2020 11:38 pm

To samo kod vas moze tako.Ostanu 3 miliona a posudjivale se pare da se ode na tekmu madjarsku....
Kakve to veze ima? Novac od evrope dolazi poslije. Tad u augustu smo samo od karata, Kvese i prve rate za Bajica se stabilizovali, ali struka slozila Stokica i Mladenovica i poslije na zimu16 vendeta i evropu igrali u Kiseljaku.
Nista ja nisam rekao za organizaciju i ustrojstvo kluba. To je sve bilo perfektno, najbolje ikada, ali prvenstveno zahvaljujuci solventnom periodu kad su novcanice padale s neba umjesto kise. Sve je to u organizacijskom smislu vrhunski uradjeno. Nego je moja poenta kako je tesko biti u vrhu, kad pojma nemas o fudbalu ni novac ti ne pomaze. A evo mi bez njega u vrhu, a na zimu cemo se morati opremiti da udjemo u ravnopravnu borbu jaci i spremniji.

Haklapuc
Kontakt:

čet nov 12, 2020 1:08 am

NAVIJAČ je napisao/la:
Kakve to veze ima? Novac od evrope dolazi poslije. Tad u augustu smo samo od karata, Kvese i prve rate za Bajica se stabilizovali, ali struka slozila Stokica i Mladenovica i poslije na zimu16 vendeta i evropu igrali u Kiseljaku.
Nista ja nisam rekao za organizaciju i ustrojstvo kluba. To je sve bilo perfektno, najbolje ikada, ali prvenstveno zahvaljujuci solventnom periodu kad su novcanice padale s neba umjesto kise. Sve je to u organizacijskom smislu vrhunski uradjeno. Nego je moja poenta kako je tesko biti u vrhu, kad pojma nemas o fudbalu ni novac ti ne pomaze. A evo mi bez njega u vrhu, a na zimu cemo se morati opremiti da udjemo u ravnopravnu borbu jaci i spremniji.
Kako je zahvaljujući solventnom periodu bila perfektna organizacija i ustrojstvo kluba, objasni mi to malo? Bilo je i prije novca u klubu, osvajale se titule, prodavao se Džeko, igrala se Evropa, igralo se protiv Njukasla, pa kakva je organizacija bila?
Takva da su se karte za evropske utakmice štampale kako je ko htio i tako da niko ne zna gdje su pare završile, plaćala se fitness oprema ljubavnicama na račun kluba, plate isplaćivale u kešu, gomile neevidentiranih pozajmica, manjak u blagajni, ogromni dugovi za poreze i doprinose. Ako novac pravi organizaciju, kako to da je do prije 3-4 godine nikad nismo imali, a nije da nije bilo novca.
Evo ja sad za period od 2010-2014 (ne spominjem zato što je Amarov period, već čisto poređenja radi) mogu biti maliciozan i sigurno izračunati 10 miliona prihoda ne računajući redovne prihode i reći evo imali su pare na računu, gdje je organizacija, gdje su pare i u šta su otišle. Otišle su u titule, to je svima jasno, onakva ekipa koja je dominirala ligom sigurno nije bila jeftina. Isto tako ne mogu da se pomirim s činjenicom da iz takvog perioda dominacije izađeš s neviđenom krizom i dugovima, gdje te samo talentovana generacija djece spasi situacije koju imamo danas.
Dakle, današnja situacija našem klubu nije ništa novo, ponavlja se svakih 5-6 godina, s tim da se ovaj put ne nazire izlaz jer nema apsolutno nikakvih prihoda, a obaveze se gomilaju.

Tako da nije lijepo reći da novac pravi organizaciju kluba jer je ne pravi. Ne pravi je ni fudbal, vidjeli smo to mnogo puta dosad. Prave je ljudi koji imaju viziju i znaju kako treba izgledati fudbalski klub ili firma. "Njega" nema, bivši je odavno, tako da je vrijeme da počnete malo više razmišljati o klubu, a malo manje o milionima koje ste očekivali da vam ostavi.

MiroslavKruzik

čet nov 12, 2020 2:19 am

NAVIJAČ je napisao/la:
Opremate se vi kukavice evo 2 godine pune a Zeljo samo dublje tone. Prije 2 godine govorili ste da VRH TABELE NIJE DOVOLJAN a sad vam je vrhunac svega biti u borbi za Evropu i ne izgubiti od pitara, titulu ne smijete ni prizvati nego vam idol to naziva "borbom za nešto".

Nek vas je stid, jos najavljujete novo opremanje u novim garniturama da ga gurnete u još veći ponor kao što je "aktiviranje imovine". Sjeme se zatrlo svakome ko Zelji misli zlo i forum se od vas ne moze citati koliko provocirate i hinjski se ponasate kad vam neko odgovori argumentovano i s mozgom, odma prizivate forumsku administraciju da se osjecate ugrozeno.

Dzezvar
Kontakt:

čet nov 12, 2020 6:21 am

E cuj kakve to veze ima.
Navest cu ti samo par stvari koje su se u tom periodu rijesile a bile su veliki teret klubu.To se moralo rijesavati momentalno.
1.Sedinet Karic privatna tuzba u vezi procenta koji mu je sljedovao na osnovu transfera Bekrica u koreju koja je sa sudskim troskovima iznosila 220 000 km.
Tada se i doslo do saznanja o tom famoznom transferu Zeljinih para na privatni racun u Austriji.
2.preko 25 tuzbi dobavljjaca koje klub izgubio a bio im duzan novac duzi vremenski period.one su iznosile preko 300 000 km (nisam siguran u tacnu cifru zato sam i napisao ovu okvirnu,manja nije bila sigurno)
3.penzionisano 14 uposlenika kluba kojima nisu nikako uplacivani doprinosi i isti se nisu mogli penzionisati a bilo je ljudi koji su prefurali i 5 godina od momenta kada su zakonski trebali otici u penziju.To cemo sabrati ovako,uzet cemo period od 10 godina (a kod nekih je bilo i vise).Neka je osnovica bila bila minimalana plata od nekih 400 km,doprinosi na nju su 280 km.
Godisnje to iznosi 3360 km x 10 godina=33600 km samo za jednog uposlenog.To bi na kraju izaslo za svih 14 470 400 km.Ovdje cifra moze biti veca nikako manja ali eto uzeo sam neke minimalne parametre za izracunavanje.
4.preko 50 sudskih nagodbi sa dobavljacima koji su u tom trenutku potrazivali svoj novac za usluge koje su obavili za klub.Preko 300 000 km.
5.Isplacena provizija menadjeru Amirovom u iznosu od 7% i to na teret kluba jer je to dogovoreno tako a trebao je otici za 150 000 € zbog one cuvene klauzule u ugovoru.Dogovor postignut tako sto je otisao za pola miliona a menadjeru isplaceno 7% od tog transfera bez da pare nisu legle u klub.
Ovo je samo mali djelic onoga na sta su pare isle,Ima toga jos koliko hoces.
Uz to sve se stiglo napraviti da se europske utakmice igraju na Grbavici i dovesti igraci koje je tadasnji trener aminovao.
Tako da to nije bas tako kako se to u vasim glavama poslozilo.Ali ja to razumijem jer se nikada niste bavili nekim biznisom pa da znate kako stvari funkcionisu.
Ziv bio moj navijacu.

Leon_Professional
Kontakt:

čet nov 12, 2020 7:45 am

2. Pozicija prije babuke nije vrh tabele.
2. Pozicija s babukom je vrh tabele.

:klanjase2: :klanjase2: :klanjase2:

A doskoro govorili kako će babuka s manje pare složiti ekipu da se titula uzme. Kao samo pameti treba, da se ne bacaju pare na kamione igrača, trenera. Dođe BABO iste pare izdvajamo na ekipu, a kuka se da je besparica i traži se još para.

:klanjase2: :klanjase2: :klanjase2:

kvalitet
Kontakt:

čet nov 12, 2020 10:45 am

Odakle vam više snaga za te rasprave?

Stvar je vrlo jasna. Uprava na čelu s Misimovićem je, sigurno, nabolja koju smo imali od rata u organizacijskom smislu. Previše kvalitetnih ljudi na jednom mjestu je bilo i teško ćemo to opet dočekati. S druge strane, jesu bili fudbalske neznalice. Uložene su paretine u igrače koji nisu vrijedili tih para. S onakvim budžetom smo MORALI uzeti barem jednu titulu, uz neki pristojan iskorak u Evropi. S obzirom na to i onu katastrofalnu jesen, nekakve posljedice su morale biti. Neke stvari su se morale mijenjati.

Druga je stvar što dođoše ljudi koji znaju sve o fudbalu (mislim samo na Amara i stručni štab), a u organizacijskom smislu dotakli dno. Ruku na srce, imali su i malera kao što je ova korona, ali i nekih drugih stvari koje su znatno utjecale na funkcioniranje kluba kao što je famozna uplatnica.

Nažalost, dva dobra ne znamo sastaviti. Da sam ja bio na Misimovićevom mjestu, s Amarom bih potpisao ugovor kakav sad ima i riješio problem. Nisu to velike pare za klub s obzirom na to kakvog bismo trenera dobili i još bismo imali trošak manje u smislu da nam ne bi trebao sportski direktor.

Helem, sve ispričane priče. I ovo što ja pišem i ovo što vi pišete. Nema nam sreće ako budemo gledali u prošlost. Moramo gledati prema naprijed i pomoći klubu koliko možemo. Ide nam veliki jubilej, 100 godina kluba. Ako nam to nije razlog da se ujedinimo, ne znam šta je.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

amar92
Kontakt:

čet nov 12, 2020 11:52 am

kvalitet je napisao/la:Odakle vam više snaga za te rasprave?

Stvar je vrlo jasna. Uprava na čelu s Misimovićem je, sigurno, nabolja koju smo imali od rata u organizacijskom smislu. Previše kvalitetnih ljudi na jednom mjestu je bilo i teško ćemo to opet dočekati. S druge strane, jesu bili fudbalske neznalice. Uložene su paretine u igrače koji nisu vrijedili tih para. S onakvim budžetom smo MORALI uzeti barem jednu titulu, uz neki pristojan iskorak u Evropi. S obzirom na to i onu katastrofalnu jesen, nekakve posljedice su morale biti. Neke stvari su se morale mijenjati.

Druga je stvar što dođoše ljudi koji znaju sve o fudbalu (mislim samo na Amara i stručni štab), a u organizacijskom smislu dotakli dno. Ruku na srce, imali su i malera kao što je ova korona, ali i nekih drugih stvari koje su znatno utjecale na funkcioniranje kluba kao što je famozna uplatnica.

Nažalost, dva dobra ne znamo sastaviti. Da sam ja bio na Misimovićevom mjestu, s Amarom bih potpisao ugovor kakav sad ima i riješio problem. Nisu to velike pare za klub s obzirom na to kakvog bismo trenera dobili i još bismo imali trošak manje u smislu da nam ne bi trebao sportski direktor.

Helem, sve ispričane priče. I ovo što ja pišem i ovo što vi pišete. Nema nam sreće ako budemo gledali u prošlost. Moramo gledati prema naprijed i pomoći klubu koliko možemo. Ide nam veliki jubilej, 100 godina kluba. Ako nam to nije razlog da se ujedinimo, ne znam šta je.
U tadasnjim pregovorima nije bila problem plata Amarova. Jednostavno jedan je htio saradnju, drugi nije. Miske vec odavno nije tu, i za razliku od drugog ne radi nikome nista iza ledja sada kada nije tu. Ne znam zasto se covjeka uvijek spominje, otisao i ne vraca se. Kraj price.

Uplatnica je sve samo ne maler. Kao sto i trenutna situacija u klubu nije zbog malera.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 31 gost.

Prijava