Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

cikazubo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet maj 10, 2019 5:41 pm

Leon_Professional je napisao/la:
pet maj 10, 2019 5:28 pm
AsharaK je napisao/la:
pet maj 10, 2019 4:15 pm
Larsone snimi emisiju pa nam postavi
Neka, nema potrebe. Dosta ga je, jednu te istu pricu vrti na svim gostovanjima. Nece ni sad nista novo reci.
Floskula za floskulom, poneka laž, mini optužba i amnestiranje, bijela košuljica i bež sakoić.

Eto snimak emisije.

Glas Razuma
Kontakt:

pet maj 10, 2019 5:44 pm

Glas Razuma je napisao/la:
pet maj 10, 2019 1:50 pm
tm87alem je napisao/la:
pet maj 10, 2019 1:27 pm
Obzirom da sam zamoljen da ovo podijelim sa ostalima ma koliko boljelo, evo to i činim. Ovo za Unicredit banku sam juče čuo na kafi u Hippy klupi kod BBI, gdje naš željovac to drži, a sjedio sam na kafi sa jaranom koji ima vezu sa ljudima bliskim sadašnjoj strukturi u klubu. Čovjek ima desetogodišnju, a išao samo protiv uskog i sve mu bilo jasno! Jaran mi reče da je otišlo preko 90 sponzora, različitih, da nema banke-novca u klubu, da je Amaru plata 10.000 eura, koju je sam sebi odredio i koja ne smije kasniti, da je vrli direktor šiljati zaboravio na vrijeme uplatiti Petroviću, a kao obrazloženje dao to da se malo zapio?! Pa je li to moguće?! Sve je moguće u ovoj Bosni, pa tako i u našem Želji. Ono što je najgore je da do kraja sezone moramo uplatiti općini Novo Sarajevo dozvolu za istok, koju oni trebaju onda dati do kraja sezone, jer stoje 2,5 miliona KM na računu saveza za te namjene, što znači da nas savez ne ucjenjuje i da je do nas samo! Kako, kad nema banke, da su uplatili, već bi dobili dozvolu i radovi bi počeli, možda već bili i završeni. Navedeni iznos Uefa, odnosno naš savez će prenamjeniti za neki drugi projekat, a mi ćemo se žestoko obrukati i više nikad nećemo moći aplicirati na iste. Amar misli da je ovo 2009. godina, ali stvari su se drastično promijenile u međuvremenu! Ne može on sam sve, ali ima tu i druga pozadina, neće ljudi da rade s njim, nikako, ne vide sigurnost, jer se mahalaški radi i bez ikakvog sistema, sve na ho-ruk! SAD-ZASAD nam je mrka kapa, a za dalje, vidjećemo! Štiti nas to što se ne možemo privatizovati, jer smo U.G., ali ni to nije neka garancija kad promjeniš Statut, može se sve! Poput kona, ali oni idu izgleda pravim putem, a ovi pučisti otjeraše ljude koji su radili po p.s.-u sve, ali ne valjaju takvi, dajmo d.j.l. klub! Šta smo to bolji sportski nego što bi bili sa onim prošlim? Da ovaj trener Radnika izjavljuje - bolji smo i pobjedićemo Želju! Ko da smo mi Pofalički! Prošli su bili krenuli da prave infrastrukturu i administraciju (toga skoro da i nemamo sada, mnogi otišli iz gore navednih razloga), pa tek onda rezultat, ali to ne valja, daj blato i nazor pehare! Ne znam šta reći, nego neka nam je Bog dragi na pomoći, ako smo to zaslužili, ništa više! Ne vidim svjetlo na kraju tunela, a kone će još jače zapeti nakon duple, i još će više kosooki uložiti u njih! A gdje smo to mi? Šta i da izborimo Evropu, da se brukamo sa nekim ispodprosječnim timovima?! Ne mislim da nas ne može voditi Amar, daleko od toga, ali on nije kapacitet da vodi klub i tačka! Mogao je to prije 10 godina i kad mu je Žujo davao sve ovlasti, ali sad ne! I suludo je i pomisliti da ovima radi Misimović o glavi! Pa to je bjelosvjetska budalaština! Čovjek i dalje pati za Željom! Mislim, da ćemo na kraju doći do toga da će Amar skontati da s ovima nema hajra i da je trebao pristati na Misimovićevu ponudu, te da će ga pozvati nazad u klub, ma koliko bio ters i samoljubiv! Ipak, ja osjećam da nikad jače nisam bio za našeg Želju i mnogo više nego prije kad smo imali bolje rezultate, odlazim na tekme i dajem podršku plavima, ma ko u njemu igrao! Halalite, ako sam vas upeglao, ali morao sam nakon jučerašnje kafe i onoga što sam čuo, a lik nije bezveze i nije bez informacija. Svako dobro želim svima koji vole Želju i nadam se brzom izlasku iz krize, koja je nadam se trenutna.
Ovo je neumoljiva istina. Na zalost, iste informacije imam. A te informacije kazu da jer gospodin Amar Osim usao u klub iskljucivo da bi se usporio sudski proces. Zbog toga je gospodin Enis Dzihanic (koji je clan Nadzornog Odbora, tijela koje treba da kontrolise odluke Upravnog Odbora) presreo advokata Kluba (koji je nedavno otkazao svoje pro bono usluge) u holu Suda i trazio broj predmeta. Broj predmeta nije dobio. Niti ce dobiti. Da pojasnim poblize, clan Odbora koji je stub temeljac ispravnosti poslovanja "formalne ili neformalne organizacije, poznate kao fudbalski klub", zeli da se zaustavi proces protiv ljudi koji su nastetili tom "fudbalskom klubu". To je necuveno i nezapamceno! To su ljudi koji su usli preko gospodina Amara Osima u klub.

Rijesenje: formiranje radne grupe koja je zainteresovana da udje u klub (na primjer gospoda Misimovic, Vukotic, Bajramovic, pa cak i ovaj hrabri advokat koji je odbio pritiske gospodina Dzihanica), pa onda hitno sazivanje skupstinskog saziva i u konacnici tranzicija na nove ljude. Gospodin Amar Osim ima ugovor na 3.5 godine jos. Obavezno dovesti u pitanje njegov ugovor i revidirati sve (ne)poslovne odluke u zadnjih pola godine, pa tuziti sve koji su nesavjesno poslovali u ovom periodu (odnosi se i na davanje takvog ugovora gospodinu Amaru Osimu).
Samo cu da dodam. Na zalost, od kasne pameti nema nekog hajra u zivotu.

"Kako su ljudi glupi! Čine zlo, da im se zlo vrati. " - Mesa Selimovic
Mi smo Zeljini, Zeljo je nas!

MiroslavKruzik

pet maj 10, 2019 5:46 pm

neroazzuro je napisao/la:
pet maj 10, 2019 2:45 am
Kako se lagano plasira priča među raju da sad jedina nada za opstanak kluba ispade nekakav investitor. I to pod uslovom da Amaru opet ne dosadi BH Premier liga.
Ispadosmo FK Amar Osim. S razlogom nam se dušmani sad smiju.
Baš dražesno.
Bio sam ironican,ako mislis na mene hahaha

1921.ba
Kontakt:

pet maj 10, 2019 6:21 pm

phpBB [video]

phpBB [video]

phpBB [video]

phpBB [video]

phpBB [video]

phpBB [video]

phpBB [video]
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Leon_Professional
Kontakt:

pet maj 10, 2019 6:33 pm

Da li ce Rodin sutra igrati sa Sipom?

Sutra tekma a niko ni rijeci.

Treba osigurati Evropu na terenu, pa sta bude za licencu.

ISB87
Kontakt:

pet maj 10, 2019 6:59 pm

ma kakva tekma, bolje razglabat hiljaditi put o nekim stvarima.

SVI U BIJELJINU!
MIRZA RASCIC

plavi kanarinac
Kontakt:

pet maj 10, 2019 8:04 pm

ISB87 je napisao/la:
pet maj 10, 2019 6:59 pm
ma kakva tekma, bolje razglabat hiljaditi put o nekim stvarima.

SVI U BIJELJINU!
Pa nije hiljaditi ovo je samo nastavak agonije, za mene ogroman minus odlazak zlatnog sponzora... ako za tebe nije onda zivis u nekom drugom univerzumu.

Bukvalno toliko se nakupilo stvari na koje nema odgovora da to sto igramo tekmu sutra je u jednu ruku, orilo/gorilo...
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

neroazzuro
Kontakt:

pet maj 10, 2019 8:08 pm

Bosanac, ne mislim nego opcenito.
Sad skoro da smo i definitivno dovedeni u situaciju da nas može iščupat samo neko sa strane.
Koliko puta viđen scenario nakon rata kod nas.

MrkiMedo
Kontakt:

pet maj 10, 2019 8:12 pm

Sta cu ja razglabati o utakmici kad mi trener i igraci ko misevi najavljuju utakmicu. Ne idete igrati pred sto hiljada ljudi majmuni jedni vec u Bijeljinu gdje cete imati podrsku svojih navijaca ko i na svakoj utakmici. Sramite se princeze

1921.ba
Kontakt:

pet maj 10, 2019 8:18 pm

slika

NAJAVA: Željezničar gostuje Radniku

http://1921.ba/najava-zeljeznicar-gostu ... iku-3-6022
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Omar500
Moderator
Kontakt:

pet maj 10, 2019 8:36 pm

Ocekujem sutra 1-1, da vidimo sta ostali kazu
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

storm_raider
Kontakt:

pet maj 10, 2019 8:43 pm

slika

Gledaj lanca: Banja Luka-Prijedor-Laktaši... ma fuj.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

plavi kanarinac
Kontakt:

pet maj 10, 2019 9:18 pm

storm_raider je napisao/la:
pet maj 10, 2019 8:43 pm
slika

Gledaj lanca: Banja Luka-Prijedor-Laktaši... ma fuj.
Suti storme, treba da se savez naljuti... HVALA SAVEZU ❤

željozaživotcijeli
Kontakt:

pet maj 10, 2019 9:29 pm

Omar500 je napisao/la:
0-0 i puna šaka brade .
drenchy69 je napisao/la: ↑pon maj 27, 2019 5:41 pm
Jarane moj, Željo mi je jedina radost u životu . . .

Dzezvar
Kontakt:

pet maj 10, 2019 9:32 pm

cikazubo je napisao/la:
pet maj 10, 2019 5:41 pm
Leon_Professional je napisao/la:
pet maj 10, 2019 5:28 pm
AsharaK je napisao/la:
pet maj 10, 2019 4:15 pm
Larsone snimi emisiju pa nam postavi
Neka, nema potrebe. Dosta ga je, jednu te istu pricu vrti na svim gostovanjima. Nece ni sad nista novo reci.
Floskula za floskulom, poneka laž, mini optužba i amnestiranje, bijela košuljica i bež sakoić.

Eto snimak emisije.
Pitarski ker...sta on ima kome pricati.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

AdmirA
Kontakt:

pet maj 10, 2019 9:33 pm

Omar500 je napisao/la:
1-2, ili 1-1 Asim Zec, Ramović.
Pustiti da oni napadnu, u protivnom ce nas sastrat kontrama. Ne dati im da se razmašu.
Svi u BN.

SIMA_SIMAU
Kontakt:
Status: Online

pet maj 10, 2019 9:38 pm

Jel red da sutra Rodin opet pocne? Ja prognoziram za sutra 0:2 (Krpic x2)
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

plavi kanarinac
Kontakt:

pet maj 10, 2019 9:39 pm

Sta je ovo braco jedino ja na anketi pobjeda sa vise od dva haha...

Glas Razuma
Kontakt:

pet maj 10, 2019 9:59 pm

Licenca, koliko god to mozda na prvu (neko ce reci i na zadnju) naivno zvucalo, je nama trivijalan problem u odnosu na druge probleme koji nose srozavanje renome-a kluba, a koje je jako postojano i srecom privremeno. Posljedica tih problema je gubitak Zlatnog Sponzora - Unicredit Banke. Buduci da poznajem i ove koji su u klubu, kao i one koji su bili prije njih, a i one prije njih, odista se nadam da su voljni da se vrate u Zeljeznicar, nakon sto ovi trenutni odu, a razbjezati ce se jako, jako brzo. Jednostavno, organizovan sistem je iznad svakog pojedinca i to je lekcija koju ocito moramo svi da savladamo. Sve drugacije je upravo suprotno od toga, dakle anarhija. Trenutno je u Zeljeznicaru anarhija, odnosno odsutnost organizacije i onoga sto istu cini zdravom i plodnom.

Svakim danom je sve manje onih koji vjeruju gospodinu Amaru Osimu i to je dobro, u smislu da ce se brzo pritajiti u tunel ili ce organizovati novi godisnji odmor. Na zalost, ovo je lekcija koja nas je kostala gubitka organizovanog sistema i vracanja Zelje u period prije sest do sedam godina. Neka, ako je to cijena, platice je Zeljo, a i mi sa njim. Odnosno, placamo je. Evidentno da moramo. Kazu: "Svako zlo za neko dobro". Isto tako, duboko vjerujem da gospoda Vukotic, Nikolic, Bajramovic, Hadziosmanovic, Misimovic i mnosi slicnog profila stoje u pripravnosti, prate i cekaju povoljan trenutak da spasu klub. To sto sute, a sute, draga gospodo, to se zove "akademska sutnja".

O utamici samoj: Realno, zao mi je gospodine Amare, ali iz prazne ne puca, koliko god da ste se vi napeli. Navijacki, nadam se pobjedi. Vidimo se u Bijeljini. Posljednji red na takozvanoj "neutralnoj" (pojedini ce znati). Vidimo se!
Mi smo Zeljini, Zeljo je nas!

Elegant
Kontakt:

pet maj 10, 2019 10:19 pm

Jednostavno sutra moramo pobjediti ako zelimo da izborimo europu na terenu, licencu cemo dobiti na drugostepenoj ako je uplata legla na vrijeme - datumski, ako ne nista od toga.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, fanaticZeljin, LeoMessi, SIMA_SIMAU i 27 gostiju.

Prijava