summa sumarum !! Mi se ugasili ili smo vrlo blizu.tm87alem je napisao/la: ↑pet maj 10, 2019 1:27 pmObzirom da sam zamoljen da ovo podijelim sa ostalima ma koliko boljelo, evo to i činim. Ovo za Unicredit banku sam juče čuo na kafi u Hippy klupi kod BBI, gdje naš željovac to drži, a sjedio sam na kafi sa jaranom koji ima vezu sa ljudima bliskim sadašnjoj strukturi u klubu. Čovjek ima desetogodišnju, a išao samo protiv uskog i sve mu bilo jasno! Jaran mi reče da je otišlo preko 90 sponzora, različitih, da nema banke-novca u klubu, da je Amaru plata 10.000 eura, koju je sam sebi odredio i koja ne smije kasniti, da je vrli direktor šiljati zaboravio na vrijeme uplatiti Petroviću, a kao obrazloženje dao to da se malo zapio?! Pa je li to moguće?! Sve je moguće u ovoj Bosni, pa tako i u našem Želji. Ono što je najgore je da do kraja sezone moramo uplatiti općini Novo Sarajevo dozvolu za istok, koju oni trebaju onda dati do kraja sezone, jer stoje 2,5 miliona KM na računu saveza za te namjene, što znači da nas savez ne ucjenjuje i da je do nas samo! Kako, kad nema banke, da su uplatili, već bi dobili dozvolu i radovi bi počeli, možda već bili i završeni. Navedeni iznos Uefa, odnosno naš savez će prenamjeniti za neki drugi projekat, a mi ćemo se žestoko obrukati i više nikad nećemo moći aplicirati na iste. Amar misli da je ovo 2009. godina, ali stvari su se drastično promijenile u međuvremenu! Ne može on sam sve, ali ima tu i druga pozadina, neće ljudi da rade s njim, nikako, ne vide sigurnost, jer se mahalaški radi i bez ikakvog sistema, sve na ho-ruk! SAD-ZASAD nam je mrka kapa, a za dalje, vidjećemo! Štiti nas to što se ne možemo privatizovati, jer smo U.G., ali ni to nije neka garancija kad promjeniš Statut, može se sve! Poput kona, ali oni idu izgleda pravim putem, a ovi pučisti otjeraše ljude koji su radili po p.s.-u sve, ali ne valjaju takvi, dajmo d.j.l. klub! Šta smo to bolji sportski nego što bi bili sa onim prošlim? Da ovaj trener Radnika izjavljuje - bolji smo i pobjedićemo Želju! Ko da smo mi Pofalički! Prošli su bili krenuli da prave infrastrukturu i administraciju (toga skoro da i nemamo sada, mnogi otišli iz gore navednih razloga), pa tek onda rezultat, ali to ne valja, daj blato i nazor pehare! Ne znam šta reći, nego neka nam je Bog dragi na pomoći, ako smo to zaslužili, ništa više! Ne vidim svjetlo na kraju tunela, a kone će još jače zapeti nakon duple, i još će više kosooki uložiti u njih! A gdje smo to mi? Šta i da izborimo Evropu, da se brukamo sa nekim ispodprosječnim timovima?! Ne mislim da nas ne može voditi Amar, daleko od toga, ali on nije kapacitet da vodi klub i tačka! Mogao je to prije 10 godina i kad mu je Žujo davao sve ovlasti, ali sad ne! I suludo je i pomisliti da ovima radi Misimović o glavi! Pa to je bjelosvjetska budalaština! Čovjek i dalje pati za Željom! Mislim, da ćemo na kraju doći do toga da će Amar skontati da s ovima nema hajra i da je trebao pristati na Misimovićevu ponudu, te da će ga pozvati nazad u klub, ma koliko bio ters i samoljubiv! Ipak, ja osjećam da nikad jače nisam bio za našeg Želju i mnogo više nego prije kad smo imali bolje rezultate, odlazim na tekme i dajem podršku plavima, ma ko u njemu igrao! Halalite, ako sam vas upeglao, ali morao sam nakon jučerašnje kafe i onoga što sam čuo, a lik nije bezveze i nije bez informacija. Svako dobro želim svima koji vole Želju i nadam se brzom izlasku iz krize, koja je nadam se trenutna.