Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

AdmirA
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned maj 05, 2019 2:41 pm

Bosanac1993 je napisao/la:
ned maj 05, 2019 12:06 pm
mamba21 je napisao/la:
ned maj 05, 2019 12:03 pm
Ne dolazimo mi veceras ni zbog licence, ni da tjeramo Selimovica, Amara pete desete... Dodjimo da podrzimo Želju. Atmosfera je svakako losa, volio bi da se igraci bore kao protiv sirokog, a da ih mi nagradimo pjesmom sa svih tribina. Nemoj da ovu atmosferu prenesemo i na teren, pa da se yebe na svaku pogresnu igracima. Zasluzili su i oni sigurno to, ali ako hocemo neki rezultat od njih treba im podrska. Bice zeznuto veceras.
💪👍
Dobijamo licnecu da ponovim opet.Krov ide ,to je gtovo,samo se ceka saglasnost neka.

nego vi veceras put doline nase najdraze.

I da ne zaboravim: Š I LJ A K M R Š IZ SVETINJE
Zadnja izmjena: AdmirA, dana/u ned maj 05, 2019 2:49 pm, ukupno mijenjano 1 put.

storm_raider
Kontakt:

ned maj 05, 2019 2:45 pm

https://www.klix.ba/sport/nogomet/kako- ... ChtP-rG_vw
Nakon očajne sezone u kojoj se Željezničar davno oprostio od titule prvaka, jučer je uslijedio novi šamar za sve navijače najtrofejnijeg bh. kluba. Željezničar je ostao bez licence za igranje u evropskim takmičenjima prema odluci Prvostepene komisije za licenciranje Nogometnog saveza BiH.
Komisija je odluku donijela na osnovu dostavljenih izvještaja, relevantne dokumentacije kluba, odnosno aplikanta i provedene procedure u skladu s odredbama pravilnika o licenciranju za UEFA-ina takmičenja u sezoni 2019/20. godina.

Glavni razlog zbog kojeg tim s Grbavice nije dobio licencu je kašnjenje uplate duga bivšem treneru Slavku Petroviću, potvrdili su iz Komisije za portal Klix.ba.

"Rok za ispunjavanje uvjeta za sve klubove bio je 31. mart. Međutim, Željezničar to nije ispunio, odnosno svoje konačne obaveze su izvršili tek 4. aprila. U pitanju je dug prema bivšem treneru Petroviću kojeg su oni prvobitno, kako navode u određenim dokumentima, isplatili 28. marta. Ipak, novac tada nije poslan već tek 4. aprila, odnosno, kako opet navode iz Želje, na dan kada su im iz banke javili da transakcija zbog pogrešno upisanog broja nije uspjela. Dokumentacija klubova koji se bore za evropske licence podliježu provjeri UEFA-e i zbog toga smo gotovo jednoglasno donijeli odluku da uskratimo licencu Željezničaru", rekli su nam iz Prvostepene komisije za licenciranje.

U skladu s odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS BiH, Željezničar ima pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS BiH u roku od osam dana od dana primitka pisanih odluka Prvostepene komisije.

Drugostepena komisija potom može potvrditi odluku Prvostepene ili je preinačiti na osnovu naknadno dostavljenih argumenata kroz žalbeni postupak.

Inače, članovi Drugostepene komisije NS BiH, odnosno ljudi koji će krojiti Željinu sudbinu su Ivica Đogić, Miodrag Rosić, Maid Delić, Midhat Hodžić, Slaven Petrić i Dragan Komadina.

Iz Željezničara nisu željeli komentarisati odluku o neizdavanju licence, a kako saznajemo, predsjednik kluba Nihad Selimović danas stiže u Sarajevo nakon puta u Italiju.

Podsjetimo, Željezničar večeras od 20:00 sati na stadionu Grbavica igra vrlo važnu utakmicu 30. kola Premijer lige BiH protiv Mladosti.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Elegant
Kontakt:

ned maj 05, 2019 2:50 pm

Ako Badzak napusti klub napustit ce ga Amar pa i ostali.

Tako ce krenutni raspad, tim redosljedom.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

flux
Kontakt:

ned maj 05, 2019 2:53 pm

Elegant je napisao/la:
ned maj 05, 2019 2:50 pm
Ako Badzak napusti klub napustit ce ga Amar pa i ostali.

Tako ce krenutni raspad, tim redosljedom.
Kako nisi dosadio sam sebi?

Dominic
Kontakt:

ned maj 05, 2019 3:05 pm

Procitao sam par stranica ove tlapnje oko licence. Isprepadase me pojedinci. Boze dragi.
Sjetim se Sidrana gdje njegov Nurija kaze: ´´Nema udice koju Bosnjo nije odmah zagrizo i oko nje se zadevero da ne vidi kako mu gori i dom i domovina!´´ :|
Mi kao narod i kao navijaci Zelje gutamo te udice...

blueboy
Kontakt:

ned maj 05, 2019 3:07 pm

ISB87 je napisao/la:
ned maj 05, 2019 11:55 am
blueboy je napisao/la:
ned maj 05, 2019 11:45 am
ISB87 je napisao/la:
ned maj 05, 2019 11:13 am

sto bi srali na gredica kad im je ostavio par miliona na racunu?
lagano je raditi kad ti ovaj prije ostavi dobru podlogu, ovdje ostavljeni krediti bankama i dug prema igracima i trenerima.

ne pravdam nikog i ovi ce letiti ako ne bude licence.
Nije relevantan podatak koliko para je na računu nego koliki dug klub ima. Ja mogu imati firmu sa 3 miliona KM na računu, a dugovanja 8 miliona KM.
pa da, reprogram je potpisan. izmirena dugovanja prema svima u klubu za vrijeme gredica.
sada ti dolazi na naplatu novi dug koji je utvrdjen, dug prema igracima koji je bio. kredit. a na racunu miki ostavio minus, a finansijski stabilan klub.

siljak vrijeme je! oglasite se pic.ke!!
Reprogram potpisan ali ga trebaju otplaćivati ovi nakon Gredića. Dugovanja prema svima nisu bila izmirena ni blizu, ja znam čovjeka koji je i sad u stručnom štabu a kojem su dužni 30.000 KM. Novi dug koji je utvrđen je u periodu prije 2015. godine. Igračima se dugovalo za oktobar i novembar 2018., za decembar prošla uprava nije bila dužna prema igračima ništa jer je zvanično napustila klub 23.12.2018., to je bio zadatak nove uprave.

Ne treba braniti i optuživati nikog bez pokrića, samo iznijeti činjenice i ono što je javnosti poznato.

Guvo
Kontakt:

ned maj 05, 2019 3:09 pm

Amare ublehasu kamatarski gubi se iz Zelje!
Ovo si ti sve pripremio kada si doveo ovu upravu
BOJKOT GG.BA PORTALA!

Valter
Kontakt:

ned maj 05, 2019 3:09 pm

Kada se sve sabere i oduzme što se već dugo piše ovdje na forumu od strane navijača Želje, navijača Misketa i Amara, raznih Neandertalaca, lobista, spin majstora i pitara jedina tačka spajanja je mišljenje o Mirsadu Šiljku.

AMA ŠILJAK, SIKTER IZ KLUBA.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

EdiTM
Kontakt:

ned maj 05, 2019 3:25 pm

https://sport1.oslobodjenje.ba/premijer ... icu/154152
Po meni je teren na slikama sasvim uredu...

Leon_Professional
Kontakt:

ned maj 05, 2019 3:28 pm

De jos i to nek sjebu.

Normalno da je dobar. Nadam se da nece usrat sve i da ce nesto unaprijediti.

Guvo
Kontakt:

ned maj 05, 2019 3:38 pm

17.12.2018 - Dan Pocetka Propadanja Zeljeznicara

Moramo ovo zaustaviti!
BOJKOT GG.BA PORTALA!

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ned maj 05, 2019 3:39 pm

Guvo je napisao/la:

Moramo ovo zaustaviti!
Da hoce biti dan ujedinjenja svih nas, previse smo se odvojili. Zeljo nas treba a mi Zelju.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

PlaviVlak
Kontakt:

ned maj 05, 2019 3:43 pm

Ako izgubimo Badžaka zbog Šiljkovih grešaka, onda će to definitivno biti totalni raspad u upravljačkim strukturama i trebati će nam na ljeto prije svega u tom dijelu velikih pojačanja( i s Badžakom, a kamo li bez njega).
Stari nick: Zaka.

Biće Željo opet šampion!

Guvo
Kontakt:

ned maj 05, 2019 3:44 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
Guvo je napisao/la:

Moramo ovo zaustaviti!
Da hoce biti dan ujedinjenja svih nas, previse smo se odvojili. Zeljo nas treba a mi Zelju.
Ovdje mora biti baza ujedinjenja i da krenemo na zdravim nogama.
Ni na jednom forumu nije zdravija atmosfera od ove a na duplomgovnetu.ba je najgore tamo je vrhunac cmaranja. Otjerajmo govna iz kluba i ostale sto se cmaraju sa njima.
BOJKOT GG.BA PORTALA!

avlami97
Kontakt:

ned maj 05, 2019 3:45 pm

https://www.klix.ba/sport/nogomet/nihad ... /181223090

Treba riješiti uzrok, a ne posljedice.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

kvalitet
Kontakt:

ned maj 05, 2019 3:45 pm

Zvaka72 je napisao/la:
ned maj 05, 2019 1:29 pm
kvalitet je napisao/la:
ned maj 05, 2019 1:07 pm
Zvaka72 je napisao/la:
ned maj 05, 2019 12:39 pm

Pa booooolaaaan ovi su ti i blokirali račuuuuun.
**** majku jeste li vi normalni više sa tim pravdanjem. Amar blokirao račun a Šiljak nije kurcem makao da pošalje zalbu, kao što je i zakasnio da isplati petrovića.
MOLIO BIH RAJU DA NE SPINUJE I DA PRESTANE OPRAVDAVATI NESPOSOBNOST OVE UPRAVE. OVO JE SVE SMEĆE I ŠLJAM SEM g. BADŽAKA i djelimicno Amara.
A gdje ja to pravdam? Pa napisao sam da, ako ne bude licence, trebaju ići zbog nesposobnosti. Jasno je. Samo sam dodao još neke stvari koje su u vezi s licencom, ali koje apsolutno ne opravdavaju ove. Druga je stvar što ja na mandate svih pokušavam gledati što objektivnije, a što to nekima smeta, to je drugi par rukava. Sve što sam napisao stoji i, evo, opovrgni me, nemam ništa protiv. Dokaži da nisam u pravu.
Niko ne spori da je prošla uprava ostavila dugove al nam je ostavila i stadion na kome igra i reprezentacija a uz to su plaćali i stare dugove i redovno izmirivali sve obaveze. Ovi ti za 6 mjeseci uzmu dva kredita samo za redovno poslovanje uz prihode novca koje je i alkos na sskupštini nabrojao.
Koliko po tebi sad vrijedi stadion a koliko je vrijedio prije starih. Ja mislim da mu je vrijednost povećana za 10ak mil.
Prošla uprava nije ostavila ni peti dio duga od tih 10 mil.
Jbg ja sam i proslu upravu kritikaovao zbog sportskog segmanta ali su u ostalom bili nenadjebivi.
Ovi sad su samo ublehe budžetske. Šta ćemo ako i Badžak ode ko ce nam ostati. Fucking Pešto i Džindo sa vrlim "prešjednikom".
Ili smradom koji kaže da je Grbavica hrpa betona.
Drug, vidi ovako. Ako poredimo dvije upravljačke strukture, naravno da je Senadova miljama ispred, iako su ovi kratko tu. Ako ne bude licenca, to je, bukvalno, smak svijeta. To im se ne smije oprostiti.

ALI... Senadova struktura nije bila dovoljno dobra. Nije to samo zbog rezultata, druga mjesta i Kup ne moraju nužno biti loši, ali je bilo vidljivo da nikakav napredak u sportskom segmentu nisu ostvarili, štaviše nazadovali su. A, realno, to jeste najbitnije. Mi jesmo tražili Amara, ali oni nisu trebali njega dovesti. Da je Miske izvalio pare i doveo nekog priznatog trenera (kao Kek naprimjer, neko u tom rangu) danas bi se vjerovatno druga priča pričala. Ali ne, doveo se Krčmarević, pa se vrati Odović, Bešlija jedan postane SD... Malo sam odlutao, ali s razlogom, jer ove stvari zaboravljamo.

Generalno, nemamo mi drugačije mišljenje uopće. I ja skidam kapu Senadu za neke stvari (to što si nabrojao), hvala mu/im, a ove sada kritikujem, ali treba pisati argumentirano. Vraćali su se dugovi, sve to stoji, ali iza tebe ostanu dugovi druge vrste, neisplaćene plaće, blokiran račun, a ti si došao na neke milione kako Gredić kaže. Pa, nije pošteno ni to. Bez obzira na stadion i sve. Red je bio da se neke pare ostave "u kasi", zar ne? Da ne spominjem opet to što se uopće nije došlo na sjednicu Skupštine.

Eh, sad, ako kritikujem prošlu strukturu, ispade da pravdam ove sad. Gluho i daleko bilo. Ove otvoreno kritikujem i pozivam ih da daju ostavke ako ne bude licence. U mojoj glavi podjela ne postoji, kod većine vas postoji. Razumite i nas koji gledaju malo drugačije na sve.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

ponosannavas
Kontakt:

ned maj 05, 2019 3:51 pm

Po ovom obrazlozenju komisija je po meni donijela pogresnu odluku vodeci se logikom. U ovo definitivno treba ukljucoti uefu jer ovi sto odlucuju su ljudi koji uglavnom imaju interes da Zelju zavale. Ako postoji dokaz da je nalog pusten 28.03. po svoj logici tj prema standardima koji se primljenjuju u praksi to je datum validan za odluku. To sto je bankar kasno knjizio ili pogresno to nema veze. Pogresno proknjizeno znaci da su sredstva sa racuna Zelje rezervisana tj skinuta sa racuna na prelazni. Trhnicka greska ma cija bila ne treba da utice na namjeru. Cak i da je pogrijesio neko iz Zelje pogrsno popunjenim brojem racuna na koji se uplacuje to ne treba uzrti u obzir je to nije uradjeno namjerno s obziron da su pare isplacene tj to nije koristeno kako bi se zavarala uplata. Eh sad ako UEFA kao validan dan gleda uplatu na racun primaoca onda je to drugo ali po meni to nema logike jer je neko u banci ili banakama mogao pogrijesiti i da smo nalog pustili 25 og a ne 28 og pa ni tad ne bi legle pare.

kvalitet
Kontakt:

Guvo je napisao/la:
Guvo je napisao/la:

Moramo ovo zaustaviti!
Ni na jednom forumu nije zdravija atmosfera od ove a na duplomgovnetu.ba je najgore tamo je vrhunac cmaranja. Otjerajmo govna iz kluba i ostale sto se cmaraju sa njima.
Iako sam htio da te ignorišem, moram te nešto pitati. Ali, ozbiljno pitanje na koje očekujem ozbiljan odgovor. Koga dovesti? Kad se tjerao Senad, bilo je jedno ime - Amar Osim. Ko je sad opcija? Senad i njegovi nisu dovoljno dobri, pokazali su da ne znaju rukovoditi sportskim segmentom. Ko je onda rješenje? Ja bih volio Vukotića, uz neke ljude iz ove strukture, uključujući Amara, naravno. Čak bih i Gredića volio opet vidjeti. To sam govorio i prije imenovanja ove strukture.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

Vanredna Skupstina i Badzaka za predsjednika.
Ostali svi mogu ici osim Badzaka i Amara
Alea iacta est!

Guvo
Kontakt:

ned maj 05, 2019 3:53 pm

kvalitet je napisao/la:
Guvo je napisao/la:

Iako sam htio da te ignorišem, moram te nešto pitati. Ali, ozbiljno pitanje na koje očekujem ozbiljan odgovor. Koga dovesti? Kad se tjerao Senad, bilo je jedno ime - Amar Osim. Ko je sad opcija? Senad i njegovi nisu dovoljno dobri, pokazali su da ne znaju rukovoditi sportskim segmentom. Ko je onda rješenje? Ja bih volio Vukotića, uz neke ljude iz ove strukture, uključujući Amara, naravno. Čak bih i Gredića volio opet vidjeti. To sam govorio i prije imenovanja ove strukture.
Otjerati Amara!!! To je prioritet! Onda vratiti Senada Vukotica i Amara Bajramovica. Neka grade stadion titule ce doci. Bitno je da shvatimo da je amar tu samo da bi naplatio te neke pare koje mu se kao duguje a nema nikaakv dokaz za to. Onda ce ponovo pobjeci u tunel ili u katar. Badzaka bi volio vidjeti sa Senadom i gore ekipom
BOJKOT GG.BA PORTALA!

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], PlavaDobrinja1921 i 84 gosta.

Prijava