Leon_Professional je napisao/la: ↑uto mar 19, 2019 12:33 am
**** promociju, daj novac. Mi smo popularni sami od sebe.
Govoris da smo u kapitalizmu a pricas da im damo "ime" samo radi promocije a da Nihad zaradi jer je sposoban.
Nema logike.
Bukvalno si me shvatio, ali ja sam kriv jer nisam uspio lijepo objasniti.
Nihad daje novac i za FK. Ne bi bio tu gdje jeste da nije spreman na to. Nažalost, on nije taj investitor kojeg mi trebamo jer nema dovoljno novca. Ali, hvala mu (kao što je ranije bilo hvala Misimoviću i drugima) što ulaže svoj novac. Da li to radi zbog samopromocije ili jer voli Želju - ne zanima me. Važno mi je da je na čelu kluba neko ko je spreman ulagati, ko je spreman raditi i tako pomoći mom, našem Želji.
Eh, sad, kada znamo da čovjek ulaže svoj novac, vjerovatno znamo da ima i neki svoj interes, što je meni legitimno. Možda je, ja fakat ne znam to, njegov interes promjena imena Sparsa u Željezničar. Tu se vraćamo na priču o promociji, odnosno šta to dobija FK, a sve u kontekstu sistema u kojem živimo gdje je sve zasnovano na interesima. Legitimno je da se mi kao porodica Željo pitamo šta to mi imamo od toga. Prvo, dobijamo "gotov" klub koji ima najbolju perspektivu u državi. Taj klub bi bio jedini ozbiljan košarkaški kolektiv u gradu. Širimo brend Željezničar. Dobijamo još jedno mjesto susreta nas Željovaca. Dobijamo klub koji može i više napredovati nego FK (hebiga, u košarci je lakše doći do nekog uspjeha, pogotovo zbog te regionalne lige). Dobijamo klub koji će nam omogućiti ozbiljnu regionalnu, eventualno evropsku promociju, pa se tako mogu uspostavljati novi kontakti, "preuzimati" znanja. Ako se bude pametno radilo, može i FK dobiti sponzore zbog KK. Kako? Zamisli ovo. U regionalnoj smo ligi. Imamo jednu od najposjećenijih dvorana. Mamac za sponzore. Mi im ponudimo da sponzoriraju i FK. Naravno, isto se može koristiti i suprotno, ali bitno je da bi se otvorila neka nova vrata nama kao Željezničaru, a ove neke stvari ne bismo mogli dobiti ni da ih platimo.
Opet sam skratio, ali pokušavam ukratko reći da nama može donijeti samo dobro taj KK, u slučaju da se radi pošteno, naravno. Ja ne mogu da vjerujem da neki to ne vide. Mene boli briga za Nihadom, samo znam koliko bi bilo dobro da mi imamo uspješne i KK i RK itd. Samo na primjeru Partizana i Zvezde to možemo vidjeti.