ned dec 02, 2018 11:56 pm
Izvinite na duzem postu!!
Mislim da nakon ovakvog raspleta sezone, bas smo na toj poziciji gdje trebamo biti 4-3.Sto je najgore da nije sudijski odluka gdje se guraju prvoplasirani, a nas unistavaju mi bi bili blize prvoj nego petoj. Ali eto kasno je sad. Prvo na to se mora reagovat dzaba nam svi igraci, ako Bakrac za dva "faula" dobije crveni, a Tatar nakon cetvrtog klizeceg starta zuti. Necemo se moci boriti sa tim.
U sezonu smo usli sa igracima iz prosle sezone Veca, Sinisa, Osmankovic, Bogicevic, Sabanadzovic, Hajdarevic, Vranjes,Ramovic, Zajmovic, Zec.Ovako na prvu gledano mozda nam je trebala jedna desetka zbog Ramovica koji je povrijedjen i jaka krila, napadac, dva beka(jedna lijevo, drugi tipa Hadzica moze i lijevo i desno a imao si i malog Aldina) . Mi smo za svaki slucaj doveli dvije desetke koje obje znaju lopte ali eto nisu nesto raspolozeni da igraju za Zelju, preveliki majstori trebalo su biti u Spaniji.
Od starih igraca ocekivali smo velike napredke od Sbana, Hajdara, Osmankovica, Vece i Zajmovica. Primjetili smo da su malo napredovali sto je kriv i sistem i atmosfera.
Stoperski par smo stalno mijenjali bekovi su standardni bili. Odbrana neuigrana.
Vezna linija nase najjace sredstvo gdje su protivnici trebali moliti da im damo malo loptu. Blagojevic Sabanadzovic Curjuric jednu utakmicu drugu da igra Vranjes Hajdarevic Arezina na papiru slabo ko da ima bolju. Na kraju su nam ostali Saban Osmanovic/Hajdarevic i Dacic ova dvojca otkrice sezone. Hajdarevic uzasnu sezonu igrao do zadnje utakmice. Saban se valjda prodao iako mi nije jasno kako on da ode u Aek a Amir u Konjaspor..
Znaci od iskusnih veznjaka koji bi trebali ligu pojest mi smo ostali na juniorima, jer je vecina ovih otjerana. I od ofanzivnih veznih Ramovic koji je dokazao da je ranjen bolji od sva tri veznjaka Curjuric Arezina Dacic.
Napadac Krpic ne znam zasto nikad nije proban Zajmovic ili Jazvic na toj poziciji uzeli bi dosta duela a bolji su i tehnicari i mnogo brzi tako da ona prica da nemamo napadaca bas i nije tacna. Samo treba muda stisnuti i ostaviti Krpica na klupi.
Krila Zajmovic Zec glup gluplji, ne daju loptu nikome. Veselinovic dobar dribler, slicno kao i Zajmovic kod Adzema bljesnuo Jazvic kako kad.
U zadnje kolo smo usli bez Bogicevica, Bakraca, Sinise, Blagojevica, Vranjesa, Curjurica, Arezine, Zeca, Zajmovica, Sehicax2. Sansu su dobili ni slutili nisu Ramovic, Zilic, Dacic, Osmanovic, Hajdar i Saban u paru... ovo nam je znak ostali su oni koji ne mogu pobjeci, vecinom igraci iz naseg OP.
U sustini moramo se Boga mi uozbiljiti. Dovesti vise ljudi koje ce valjda Amar Osim odabrat i probat napraviti ekipu za iducu sezonu i izboriti Evropu.
Da li nas je Odovic opet kostao Evrope? Ne znam stvarno, ali slicne su mu se stvari desavale. Lopta ksd nece u gol, protivniku sve ulazi sudija ga jebe i tako. Uglavnom zao mi je nas hudnika koji ovo sve licno dozivljavamo. I svako previranje kao da nam se u kuci desava. Fali dio u srcu, volio bi da me ne pogadja ovo sve.
Navijaci, fanovi, ultrasi, jalijo molim vas nemote da se djelimo. Vecina nas sanja Amara kao trenera, Misimovica i co kako grade stadion.Sta bude nek bude. Nemojte da se djelimo da psujemo,"narkomanima" na jugu, gospodi na zapadu, pljuvacima sa sjevera i istoka.Mi smo Zeljini, Zeljo je nas svi nam je isti san obnovljena Grbavica i ekipa koja ce da se bori i bude prvak svake godine. Pa dajte onda da se ne bijemo, ne pucamo kazne klubu zbog licne sujete jer tak nista stvarno necemo postici. I nakon svake polusezons, sezone kazem nek se vala zavrsilo.
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!