ned nov 04, 2018 11:47 pm
Ljudi koji sjede u Upravnom odboru su odavno morali biti bivši, evo i zašto.
Misimoviću odgovara, "leži" ovakav UO, gdje su zapravo samo klimači glavom. Šta god da Misimović i dr. odluče, oni će podržati. To ne treba ni Želji ni Misimoviću. Već godinama rezultatski ne stojimo najbolje, u posljednje vrijeme imamo samo jedan pehar, rezultati u Evropi su ispodprosječni, zašto niko ne postavlja pitanje u čemu je problem? Drugi kupuju utakmice, a mi ne? To problem? Ok, prihvatamo, šta je onda s Evropom? Gdje su tu rezultati? Nema ih. Znači da odavno nešto ne štima u sportskom segmentu. Što je najgore, ne vidi se neki novi, svježi pristup u ovom dijelu, tapka se u mjestu i pokušava se raditi na isti način za koji se pokazalo da ne valja.
Nemojte me pogrešno shvatiti. Misimović je uradio i radi mnoge bitne stvari za klub, posebno infrastrukturne. Ima moje poštovanje i on treba Želji, to je jasno. ALI, čini se kako svi njemu odgovaraju za svoj rad, a on nikome, on je nedodirljiv. Eh, tu je greška, tu je razlika između Želje i privatne firme koju i on treba prihvatiti. Suoči se s greškama, priznaj ih i onda ih hajmo rješavati. Ne sumnjam u dobre namjere, zaista, ali neke stvari se trebaju mijenjati. A, upravo je UO taj organ koji bi trebao postavljati pitanja, iznova i iznova. Ako već hoćemo kontinuirani napredak.
Još nešto, Misimović trenutno jeste nedodirljiv. Ako sam dobro upućen, Amar je želio samo sigurnost (da ga ne otjeraju kad oni žele), da će se i on pitati (koliko procentualno novca na plate, transfere i slično), a to je želio učiniti preko svojih ljudi. Tačnije, da se malo smanji Misimovićev utjecaj, da on direktno ili indirektno odlučuje o nekim stvarima, da i on bude siguran da će moći završiti projekte bez uplitanja drugih, straha od otkaza i sl. Mislim da @kremenko zna bolje cijelu tu priču, čak je konkretno naveo broj članova UO. Evo, ja mislim da su njegovi zahtjevi sasvim ok. Amar nije obični trener, to znamo, znamo koliko može, red je da mu se ispune zahtjevi. Ponavljam, ja sam došao do ove interpretacije situacije s Amarom (koju sam pokušao u baš kratkim crtama prepričati), ako neko zna nešto više, slobodno neka opovrgne ili dopuni.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.