Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

19tm87
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon okt 01, 2018 12:18 pm

Budi Željo je napisao/la:
pon okt 01, 2018 12:13 pm
Kad se prosle sezone dogovorilo postavljanje trave, ljudi iz uprave pricali i sa Adzemom i on im kaze mislim da cemo sa novom podlogom imati poprilican problem u igri. Ja kad sam to cuo poludim, kontam kako ga nije stid, ali Boga mi evo covjek sto posto u pravu. Jos smo tad imali i Zakarica, Voju, Graovca i spremnog Ramovica.
Ma druze ja prvi kazem da cemo bolje igrati kad pocnemo trenirati na glavnom. Ali brate kakav god da je teren ti ne napravis 3 sanse u 2 utakmice. Pa ne trenira ni sloboda ni gosk na vembliju pa da se bolje prilagode. Haj kad ti dodje Zrinjski pitari pa mozes reci imaju bolje igrace ali tebe Gosk satere presing skoro cijelu utakmicu.

exbabilon
Kontakt:

pon okt 01, 2018 12:20 pm

Eto im sad i hibrid, yebo ih hibrid, pa nek treniraju 4 puta sedmicno na njemu, eto postace igracine. Dzaba kad nas je svaki pokusaj ekipe u ovoj ligi procito, izadji visoko, stani blizu igraca u veznom redu i to je to. Dvije godine mogu igrati, gola iz igre nece dati.

Elegant
Kontakt:

pon okt 01, 2018 12:20 pm

Ja sam formirao svoje misljenje o ovim događanjima a ono ukratko glasi:

Uprava radi besprjekoran posao u ovom klubu - kratko i jasno. Odovic ima svu dobru bolju da kreira dobar tim, taktiku, da ima rezultate ali pojedini igraci to ocigledno miniraju. Nasi opet kazem pojedini igraci njih 3-4 svjesno rade ovo, da dođe do losih rezultata i tenzija prema upravi prije svega a tek onda prema treneru. Znaci nije da su levati da ne znaju igrati nego jednostavno nece i ne zele, ne radi se o tome da je losa plata ili da kasnije, nego oni to rade za red visih ciljeva.

I da se nadovezem na post @Ch.Willa1986
Ch.Willa1986 je napisao/la:
pon okt 01, 2018 11:38 am
Od kako je ova struktura ljudi u klubu, svake godine se ponavlja ista priča. Jasno je ko dan, da određena grupa simpatizera sa zapadne tribine, određena grupa sa juga, te određena grupa igrača miniraju rad ovih ljudi. Isti simptomi, ista bolest i dijagnoza. Cilj nisu još ispunili ali se ide ka tome, pitanje je ko će prvi posustati. Ja se nadam da će razum i Željo pobjediti u ovoj situaciji, pod svaku cijenu.
Sve i jednom koji radi na miniranju kluba, ljudi u upravi, treneru, drugim rijecima nanose zlo klubu za red drugih ciljeva yebem sve zivo i mrtvo. Ti ciljevi su ocigledni, povratak bivsih strukura tj. bivisih uprava ljudi u klub, to su ljudi cije rezultate rada dan dans optlacuje upravo ova uprava.

A pogotovo yebem sve ovima sto pale baklje, kao i ovima sto daju podrsku Odi a piju kafe sa ovim pojedinim igracima i dogovaraju dalje korake.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

boccaccio
Kontakt:

pon okt 01, 2018 12:24 pm

Kada oni nece, kada nemaju zelje, kada nemaju ambiciju da napadnu,da naprave pritisak, da izgledaju ekipa, ne moze se nista ocekivati. I to je opet u prvih deset minuta mogao vidjeti svako. Odmah se moglo vidjeti da je to nova utakmica u kojoj su igraci izasli da to odrade onako.
A kako i zasto je to dopustivo u jednom ovakvom klubu, ja zaista ne znam odgovor. Mi dodjemo na utakmicu da navijamo, da pogledamo, da pruzimo podrsku, dobijemo pogled na lijepi teren i igrace koji jedni druge na utakmici uopste ne gledaju, ne ucestvuju jedni sa drugima na terenu, ne daju jedni drugima podrsku, ako bi neko pogrijesio i spusti glavu zbog te greske, ne desava se da mu neki saigrac pridje i podrzi ga, da mu motiv za dalje. Tako reaguje prava ekipa. Kao da su se prvi put sreli i ne reaguju jedni na druge. Ma nije ih briga uopste. Zaista mi je svejedno pisati o imenima igraca, oni su svi nezainteresovani i rade posao koji ne vole i uopste nisam sposoban da tvrdim ili da ne tvrdim da li je neko njih u zivotu natjerao da se bave sportom, pa sad oni iz moranja dodju kod nas i izivljavaju se svojim nacinom razmisljanja kada je fudbal u pitanju.
Kao da hoce da nam posalju jasnu poruku da oni uopste nisu to sto jesu. Fudbaleri. A fino im covjek govori da je fudbal u osnovi jedna igra u kojoj treba uzivati i dati sve od sebe da bi pobijedili. Tu se ne gleda protivnik,nego uzivas da napravis kvalitetan posjed, da razigravas, da se radujes akciji, trcanju, da ucestvujes u plodovima jedne pobjede. Plus sto za sve to imas podrsku kad to dobro radis....
Ko dolazi na treninge vidi jedan rad sa njima u kojem se kaze i covjek im stalno objasnjava, polazi lopta od golmana, prilazi zadnja linija ,neko izbori da je slobodan, primi loptu, pas do veznog igraca, pas,pas,pas,uz trku, otkrivanje,uvijek imas jedno do dva rjesenja,iskoristi fin pas, udji u trk,otvori se, vrati do beka, ili idi prema naprijed, ne boj se, pogrijesi ali imaj namjeru, stigni ,stisni, uzmi loptu, idemo ponovo,organizuj,otvori se, pas,pas,pas, otvori na krilo, krilo probija, zabija prema sredini, stvara se sansa za nesto. U biti i osnovi,jednostavna igra u kojoj se trci i razmislja cilj je dati golove da bi pobijedio. Stalno im to govori, to i rade, pa dodje utakmica protiv slobode i vidimo igru izbij-nabij, panicno, jako i nikome.
Niti trce, niti imaju zelju da uzivaju, niti igraju lopte, boje se, bahati su, bezobrazni su, bez emocije prema bilo cemu, kao da mrze to sto oni moraju da igraju lopte. Izbij sto dalje i izbij u aut, nemas duel igru, nemas trku, svadjaju se medjusobno ako je faul za nas,ne podrzavaju jedni druge, ignorisu kad se neki igrac otvori pa mu neko moze dodati loptu, vidis da mu ne dodaje, pa mu ovaj drugi psuje sto mu nije dodao, ovaj sto je trebao dodati ne hebe zivu silu, okrene se kao da ovaj i ne postoji na terenu...nema razgovora medju njima, nista ne stima, oni uopste ne zele da igraju jedni s drugima lopte.
Ne postuju tako ni hijerarhiju u klubu, ne postuju trenere, ne postuju navijace. Njih jednostavno nije briga. Ne postuju ni sami sebe. Ova grupa igraca nam je pokazala da je sve moguce, pa i to da igrac zeli da nije igrac, oni sami po sebi pljuju i nije ih briga. Nije ih briga ni sto su ljudi,gledaoci, navijaci, kivni na njih zbog toga sta oni predstavljaju na terenu. To ih je najmanje briga. Zavrsi utakmica i oni se sastanu na sredini terena. Potapsaju se,kao da je sve u redu i razmisljaju koliko ce trajati peglenje na jugu, samo da zavrsi, pa da idu kucama, za svojim zivotom. Niti oni slusaju sta njima jug kaze, niti ih to zanima uopste, broje minute kad ce se zavrsiti da se istusiraju i da sjednu u svoja auta. Zavrseno za veceras, ide dan pauze, da se malo odmore ,odu negdje na izlet ako bude srece i bude lijep dan. Koga briga za sve nas.

savatihotece
Kontakt:

pon okt 01, 2018 12:27 pm

Ja sam to već pisao. Nemamo mi kvalitet igrača za prvo mjesto. Znači niko ništa ne minira već jednostavno ne može. Džaba ti Mourinho. Od g....a se pita ne pravi. Sve ostalo je prazna priča.Sinoć gubiš i nemaš nikoga sa klupe da uvedeš, ko može okrenuti utakmicu. I dobro reče Krčmarević "sa djecom nema titule"..
Brčko brčacima, Željo manijacima

igla
Kontakt:

pon okt 01, 2018 12:28 pm

avlami97 je napisao/la:
pon okt 01, 2018 12:08 pm
Ch.Willa1986 je napisao/la:
pon okt 01, 2018 11:38 am
I od ovoga trenutno moze biti gore. Nastavimo li u ovom tempu, Željo će igrati pred praznim tribinama (mada su po meni već prazne). Bez publike i atmosfere u i oko kluba, i ovo malo pametnih i sposobnih ljudi će dići ruke i napustiti Želju. Ko ima motiva u takvoj situaciji da bude dio kolektiva? Niko. Sve se svodi na interes i novce.
Od kako je ova struktura ljudi u klubu, svake godine se ponavlja ista priča. Jasno je ko dan, da određena grupa simpatizera sa zapadne tribine, određena grupa sa juga, te određena grupa igrača miniraju rad ovih ljudi. Isti simptomi, ista bolest i dijagnoza. Cilj nisu još ispunili ali se ide ka tome, pitanje je ko će prvi posustati. Ja se nadam da će razum i Željo pobjediti u ovoj situaciji, pod svaku cijenu.
Ja ne znam zašto su pojedini igrači toliko "jebeni" pa da ih nijedan šef struke nema muda poslati u vražiju mater i dati ispisnicu? Ko ih to "čuva" ? Meksički kartel možda?
Puna podrška Odi, ali Oda ako nemaš autoritet, idi i ti s njima. Ja da ne slušam nadređenog i idem u kontru na poslu znam da bi bio sankcionisan. Posao ti je da ih sankcionišeš. Izađi javno sa imenima ko te ne poštuje, podnesi izvještaj, zaštiti i sebe i klub.
Krčma sve rekao na odlasku, mi mu nismo vjerovali. Nekim igračima je pun k Želje, i ne igra im se više ovde, to je očigledno, godinama pojedinci stagniraju, zabušavaju i šalju jasnu poruku i opet niko ništa... Kome je mrsko da radi puno radno vrijeme u klubu, NOGAAAAAAA AMATERI, da mi je brat rođeni, mrš!
:palacgore:
Boldirao i najbitniji dio stavio veći font.
:palacgore:

djoxxx1921
Kontakt:

pon okt 01, 2018 12:29 pm

Yebem li im majke bezobrazne. Oda pamet u glavu, yebi im mame. Zabrani stoki drustvene mreze, zabrani sve. Pic.ke ofucane, treba ih udarat nogama na dnevnoj bazi

Kospa
Kontakt:

Zabrinjavajuca je posjeta, bez posjete nema novih sponzora a ni para. Ja jedva sebe natjeram da odem na utakmicu a kamo li da lobiram kod ovih pasivnih "liverpulovaca i barselonaca" da nalete.

Moramo se dizati kako znamo i umijemo...
... Godine života svoga tebi dao sam...

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon okt 01, 2018 12:33 pm

Kospa je napisao/la:
Zabrinjavajuca je posjeta, bez posjete nema novih sponzora a ni para. Ja jedva sebe natjeram da odem na utakmicu a kamo li da lobiram kod ovih pasivnih "liverpulovaca i barselonaca" da nalete.

Moramo se dizati kako znamo i umijemo...
To je teska situacija, znam dosta redovne raje koja kaze "eh ja ne idem vise"...mislim da su igraci prokockali povjerenje regularne raje.

Mora nesto bas jako biti da se opet stvori euforija.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Elegant
Kontakt:

pon okt 01, 2018 12:33 pm

slika

Puna podrska ODI i UPRAVI !

Simply Blue
Kontakt:

pon okt 01, 2018 12:36 pm

Da i osvoje titulu rutinski..opet bi volio pojedine igrace sto dalje od Zelje..Jer tuknu na javasluk, gubitnicki mentalitet, odsustvo entuzijazma, zelje...
Necu ih imenovati ali prije svega..Jovan, sinisa, veca, zec
Svu necistu krv akumuliranu zadnjih 2-3 godine izbaciti..nema srece za nas, pa da nam dodje Dzeko na zimu
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

igla
Kontakt:

pon okt 01, 2018 12:38 pm

Mislim da griješite za Sinisu.

Elegant
Kontakt:

pon okt 01, 2018 12:39 pm

Isto ce nam priprediti protiv Celika, ovo je sve organizovano od srane njih par u svlacinici.

Vedran, Jovan, Jadranko !

Paranoja
Kontakt:

pon okt 01, 2018 12:40 pm

Može li neko dati racionalan odgovor šta bi učinio na Odinom mjestu a da ne jedu govna sa dao bi ispisnicu svima i otjero bi pola prve ekipe, jer bi to značilo da gubimo sa po 3:0 svaku tekmu i automatski smjenjivanje Ode.

Kraj je prijelaznog roka već odavno, ne možeš nikoga dovesti i moraš čekati Januar za eventualne promjene, do tada, evidentno je da bolje Blagojevića, Stevanovića, Čurjurića (dok se Ramović ne oporavi) Šabana nemaš na tim pozicijama u ekipi, također Zec i Zaim jedina krila bila u prvih 18 koja nisu bila povrijeđena te iz tog razloga nije bilo rotacije, špic ne postoji uopšte na klupi rezervni uopšte.

Da čujem šta biste vi uradili na mjestu trenera a da je realno, baš me zanima...

Kospa
Kontakt:

pon okt 01, 2018 12:45 pm

savatihotece je napisao/la:
pon okt 01, 2018 12:27 pm
Ja sam to već pisao. Nemamo mi kvalitet igrača za prvo mjesto. Znači niko ništa ne minira već jednostavno ne može. Džaba ti Mourinho. Od g....a se pita ne pravi. Sve ostalo je prazna priča.Sinoć gubiš i nemaš nikoga sa klupe da uvedeš, ko može okrenuti utakmicu. I dobro reče Krčmarević "sa djecom nema titule"..
Brate svi mi vidimo da nema koga ubaciti, ali da je ekipa iole normalna, "neprihvaceni"Vranjes bi igrao sada a tim bi kako tako integrisao ovu dilajlu Arezinu. Plus povrede i imamo to sto imamo.

Pa bolan u prvom kolu bio sam svjedok protiv ovog istog Goska, iste stvari su se desavale. Bakrac krene rasporedjivati odbranu ko i svaki normalan covjek kad vidi da nesto ne stima, celo njemu odmahuje rukama ko biva sto pametujes.
... Godine života svoga tebi dao sam...

Elegant
Kontakt:

pon okt 01, 2018 12:47 pm

A fakat sta je problem sa Arezinom i Vranjeskom, ova prica saigracima se ne sviđa Vranjes ? Pa sta im to radi, kao i da je Arezina u svom nekom svijetu ?

igla
Kontakt:

pon okt 01, 2018 12:49 pm

Ta priča da se od go.ana pita ne pravi nije logična jer nas je dobio Gošk, nismo imali šanse, protiv Slobode isto. Nisu ni Gošk ni Sloboda jači od nas, niti smo mi toliko loši da izgledamo ko amaterska ekipa pored ove dvije.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon okt 01, 2018 12:50 pm

Elegant je napisao/la:
A fakat sta je problem sa Arezinom i Vranjeskom, ova prica saigracima se ne sviđa Vranjes ? Pa sta im to radi, kao i da je Arezina u svom nekom svijetu ?
Ako je tako kao sto je Oda sinoc rekao onda je on jedan od krivaca za tu situaciju. Cim je vidio sta se desava trebao je prenijeti sve to Beslije i onda on dalje vrhu kluba. Ovako smo dobili da nam 2 pojacanja sjede na tribinama i ne mozes na njih racunati jer su to odlucili par klosara u ekipi.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Elegant
Kontakt:

pon okt 01, 2018 12:53 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
pon okt 01, 2018 12:50 pm
Elegant je napisao/la:
Ako je tako kao sto je Oda sinoc rekao onda je on jedan od krivaca za tu situaciju. Cim je vidio sta se desava trebao je prenijeti sve to Beslije i onda on dalje vrhu kluba. Ovako smo dobili da nam 2 pojacanja sjede na tribinama i ne mozes na njih racunati jer su to odlucili par klosara u ekipi.
Sad ako se ne reaguje onda ne znam kad ce, ova dva sigurno nisu problem, ja bi ih vec sad protiv Celika stavio.

cikazubo
Kontakt:

pon okt 01, 2018 12:56 pm

Vranjes je kriv sto je profesionalac, sto ima zavidnu karijeru i finu ustedjevinu, sve sto pojedini koji ga opstruiraju nemaju.
Isto je i Curjuric kriv sto nakon vecine dobro odigranih utakmica uzme sebi za pravo da izvede slobodnjak.
Kriv je i Bakrac jer “puno komanduje a tek dosao”.

Trenutno korisnika/ca: Dzezvar, Google [Bot] i 55 gostiju.

Prijava