Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Amidza
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri maj 23, 2018 3:06 pm

Leon_Professional je napisao/la:
sri maj 23, 2018 2:55 pm
Po tom rezonu i od Adzema moze nekad nesto biti.

Nemam ja nista protiv tebe i tvog misljenja, dapace znas i sam, ali ne mogu vise gledat kako se ponasamo ko uvrijedjene mlade i razbacujemo se u tim mastanjima. A nisu nam ni arsini isti. Ako je za jednog takav stav onda i za drugog imaj iste kriterije, a ne da zbog budalastine on bude "zanimljiviji" od ostalih. :D
Znas i sam da nemam visoko misljenje o Adzemu ali kakav je god, kod njega bar 1% teoretske sanse ima da mu nekad dodje iz guzice u glavu, mada ja cisto sumnjam da hoce, ali eto. Za ove starce sto se potucaju od jednog do drugog trecerazrednog kluba vala nema. Da mi je do budalastine i da se pitam, jednostavno bi Sablju vratio, :D ali nije mi do tog.

Jednostavno, smatram da nam je strucni stab (ne samo sef struke) ahilova peta sve ove godine i da je to ono sto nam fali za nesto vise. Mi ovdje ionako samo mozemo mlatit i pricat, jer se ne pitamo nista, tako da se samo nadam da ce Sasa Papac naci prave ljude. Fakticki od odlaska Amara, i uz izuzetak Odovica koji isto tako nije bio aman zaman, mi prave trenerske struke u A timu nemamo. Mislim da je to glavni i osnovni razlog sto nam se neke stvari ponavljaju iz sezone u sezonu.

Opet kazem, ne pitam se nista i nemam uvid u finansijsku i sl. situaciju, ali da se pitam znacajniji novac bih uvijek, umjesto na igracki kadar, usmjeravao na strucni stab. U smislu, radije bih se odrekao 2-3 visokoplacena igraca i njih zamijenio atletikovcima, nego stedio na struci.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

ISB87
Kontakt:

sri maj 23, 2018 3:11 pm

ne znam sta se toliko ceka, ako ce ostat adzem nek objave i nek pocnu traziti igrace jer sad ce evropa..
MIRZA RASCIC

amar92
Kontakt:

sri maj 23, 2018 3:12 pm

Izbor novog trenera nam je trenutno najbitnija promjena u sportskom segmentu, samim time i najrizicnija. Svjedoci smo da smo u proslom periodu znali imati i gore opcije od Adzema, a Adzem je trenutno nepozeljan i mora se smijeniti. Sta ako dodje jos losiji? Sta ako opet fulamo? Ne mozemo sebi to priustiti, a malo je trenera za koje se moze reci sa stopostotnom sigurnoscu da ce biti pogodak. Jedino Amar, ostali svi koji se spominju su rizik. Veliki posao i pritisak je na Papcu i ko god je jos ukljucen u izbor novog trenera.

Kada se vec riskira, ja sam uvijek za nekog ko je mlad i ambiciozan, nego ovi stari koji su ograniceni sa tim svojim (ne)znanjem. Dakle, Amar je opcija broj 1 i nadam se da ce uprava uraditi sve sto moze da se dogovore s njim. Iz nase lige, Sablic i Zizovic se cini kao potencijalno dobri treneri. Sa strane, tu je ludi Lalatovic. Sto se tice ovih stariji, Mesa i Meho, ja licno nisam za tu opciju koja je ujedno i najskuplja. Previse su oni “fini” za ovu krkansku ligu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Norsborg
Kontakt:

sri maj 23, 2018 3:13 pm

Znam da Lars može iskopati podatke o detaljima.
Za nas je trener koji je učio i radio vani.A to je JASMINKO VELIĆ.
Ovdje sa Talovićem se ne može puno naučiti.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

sri maj 23, 2018 3:17 pm

volio bih vijdeti lendrica opet u zelji... mislim da bi u tandemu sa ubiparipom bio odlican... u formaciji 442. ova dvojac bio bio najbolji, lendric svakako ne trci puno kao vojo, ali je zato mnogo ubojitiji od njega... u formaciji 451 moze vojo igrati i iza spica... mislim da bi trebalo da se zaganja ivan da se vrati... pa nek ga opet prodamo narednog ljeta :D
100/94/37/34 - i to je to!

Norsborg
Kontakt:

sri maj 23, 2018 3:18 pm

Evo još nešto što Lars može iskopati.
Kada je Modić dolazio pisao sam da je on propali Milanov projekat.
Predlagao sam Muhameda Daboa,prošao Interovu školu.Za razliku on je igrao
konstantno a Modić nije sastavio dvije utakmice.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sri maj 23, 2018 3:20 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:
sri maj 23, 2018 3:17 pm
volio bih vijdeti lendrica opet u zelji... mislim da bi u tandemu sa ubiparipom bio odlican... u formaciji 442. ova dvojac bio bio najbolji, lendric svakako ne trci puno kao vojo, ali je zato mnogo ubojitiji od njega... u formaciji 451 moze vojo igrati i iza spica... mislim da bi trebalo da se zaganja ivan da se vrati... pa nek ga opet prodamo narednog ljeta :D
:palacgore:
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

avlami97
Kontakt:

sri maj 23, 2018 3:22 pm

Norsborg je napisao/la:
sri maj 23, 2018 3:13 pm
Znam da Lars može iskopati podatke o detaljima.
Za nas je trener koji je učio i radio vani.A to je JASMINKO VELIĆ.
Ovdje sa Talovićem se ne može puno naučiti.
Jasminko Velić bi bio dobro rješenje. Ono što ne valja je činjenica da je prošao kompletnu omladinsku školu pitara i od njih prešao kod nas. Bio onako fin igrač. Solidan. Nažalost, nakon prvog drugog kiksa bi ga "navijači Želje" prozvali pitarskim kerom. Kako i koliko dugo bi se mogao nositi sa ovim "navijačima Želje" ne znam.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Dominic
Kontakt:

sri maj 23, 2018 3:23 pm

za_zivot_cijeli je napisao/la:
sri maj 23, 2018 2:08 pm
Dominic je napisao/la:
sri maj 23, 2018 2:02 pm
Fakat, ako nam Svinjski mazne i Jovana necu platiti clanarinu za ovu godinu. :psujem:
to je ta bezuslovna ljubav.

kada djetetu budes pokazivao clanske, a ono te pita, gdje ti je clanska za 2018. godinu, sta ces mu reci?
Objasniti mu kako uprava kluba neshvatljivom politikom moze ogaditi covjeku i dolazak na tribine. Sta sada Svinjski dodje ko Bayern koji od Dortmunda i drugih uzme sve sto valja. Ako smo dotle dosli neka prestanu s radovima na terenu.

Leon_Professional
Kontakt:

sri maj 23, 2018 3:27 pm

Amidza je napisao/la:
sri maj 23, 2018 3:06 pm
Leon_Professional je napisao/la:
sri maj 23, 2018 2:55 pm
Po tom rezonu i od Adzema moze nekad nesto biti.

Nemam ja nista protiv tebe i tvog misljenja, dapace znas i sam, ali ne mogu vise gledat kako se ponasamo ko uvrijedjene mlade i razbacujemo se u tim mastanjima. A nisu nam ni arsini isti. Ako je za jednog takav stav onda i za drugog imaj iste kriterije, a ne da zbog budalastine on bude "zanimljiviji" od ostalih. :D
Znas i sam da nemam visoko misljenje o Adzemu ali kakav je god, kod njega bar 1% teoretske sanse ima da mu nekad dodje iz guzice u glavu, mada ja cisto sumnjam da hoce, ali eto. Za ove starce sto se potucaju od jednog do drugog trecerazrednog kluba vala nema. Da mi je do budalastine i da se pitam, jednostavno bi Sablju vratio, :D ali nije mi do tog.

Jednostavno, smatram da nam je strucni stab (ne samo sef struke) ahilova peta sve ove godine i da je to ono sto nam fali za nesto vise. Mi ovdje ionako samo mozemo mlatit i pricat, jer se ne pitamo nista, tako da se samo nadam da ce Sasa Papac naci prave ljude. Fakticki od odlaska Amara, i uz izuzetak Odovica koji isto tako nije bio aman zaman, mi prave trenerske struke u A timu nemamo. Mislim da je to glavni i osnovni razlog sto nam se neke stvari ponavljaju iz sezone u sezonu.

Opet kazem, ne pitam se nista i nemam uvid u finansijsku i sl. situaciju, ali da se pitam znacajniji novac bih uvijek, umjesto na igracki kadar, usmjeravao na strucni stab. U smislu, radije bih se odrekao 2-3 visokoplacena igraca i njih zamijenio atletikovcima, nego stedio na struci.
Znam, razumijem te, i ja bi volio da damo / mozemo dati treneru veci novac a samim time privuci zvucnija imena.

Ma kakav Adzem i ovi ublehasi iz nase lige tipa, Musa, Vlado, Nedo, Edis, Karacic...

Nisi bio ni za Sablica, a i on moze napredovati nekad :D
Skoro iste reference ( mladost, dokazivanje, gladan uspjeha ) ima kao i ta budala iz Srbije.

Evo striktno za njega. Vodio Cukaricki tu imao finu platu, kako sam cuo 100-150 hiljada eVra godisnje.
I ja i ti bi voljeli da mi mozemo izdvojiti takve pare za nekog trenera, a eto nek mozemo a da li je on vrijedan tih para. Koje su mu reference da zasluzuje te pare. Vucao se po 7 klubova u Srbiji, duze ostao jedino u ovom zadnjem Cukarickom i u Zvezdi. Sa Zvezdom nije uspio osvojiti prvenstvo iako znamo kako se šilji Zvezdi, a jos Partizan pofino ih ostavio ( drugi dio prvestva Partizan vodio onaj trener sto je Borca vodio i sto rekosmo da je ubleha ). Nit je sta osvojio nit se necim dokazao posebnim osim ispadima, slavljem golova i aplaudiranjem.

Eh ja na ovakvog nekog ne bi dao taj znacajan novac ako pretpostavimo da mozemo izdvojiti, a znamo da je i to skakljivo.

Simply Blue
Kontakt:

sri maj 23, 2018 3:28 pm

Zašto bi Velić bio dobro riješenje..samo po TM, nije se nigdje puno zadržao, ne vodi nikog već par godina..pa da ne bi sudili samo po brojkama sa ekrana, ako je neko upućen..
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri maj 23, 2018 3:28 pm

Dominic je napisao/la:
Dominic je napisao/la:
Fakat, ako nam Svinjski mazne i Jovana necu platiti clanarinu za ovu godinu. :psujem:

kada djetetu budes pokazivao clanske, a ono te pita, gdje ti je clanska za 2018. godinu, sta ces mu reci?
Objasniti mu kako uprava kluba neshvatljivom politikom moze ogaditi covjeku i dolazak na tribine. Sta sada Svinjski dodje ko Bayern koji od Dortmunda i drugih uzme sve sto valja. Ako smo dotle dosli neka prestanu s radovima na terenu.
I da jesu Bayern, a mi Dortmund, navijaci Dortmunda su i dalje najvjerniji i najbolji u Njemackoj, a ti razmisli sta si napiso, i kakvi smo mi navijaci.
Željezničar ante portas !

droba
Kontakt:

sri maj 23, 2018 3:32 pm

Ne treba ni Sablića otpisivati :D :D :D

cikazubo
Kontakt:

sri maj 23, 2018 3:32 pm

Dominic je napisao/la:
Dominic je napisao/la:

Wait.. Hoces reci da ako igrac kojem se nudi jaci ugovor prihvati jos jacu ponudu konkurenta, da je ova uprava nesposobna i da treba prestati s ulaganjem u infrastrukturu, vec u igracki kadar zbog jedne sezone ?

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sri maj 23, 2018 3:33 pm

Dominic je napisao/la:
Dominic je napisao/la:

legendo, nemas ti clansku uprave nego Zelje, a Zeljo je zajednica koja je daleko veca i sira od njegove uprave.
ako odlazak nekog igraca bilo gdje, i iz bilo kojeg razloga, moze rezultirati tvojim stavom da vise ne budes clan Zelje ili da mozda ne dolazis na utakmice zapitaj se kakav si navijac, za koga i zbog cega navijas.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri maj 23, 2018 3:34 pm

Bit ce uskoro anketa vezana za trenera, pa da vidimo sta forum ima reci o tome :palacgore:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Amidza
Kontakt:

sri maj 23, 2018 3:35 pm

@Leon

Ne pratim toliko JLS, pa nisam znao koliku platu ima i to. Ako je tolika, za nekoga takvog je ipak previse dati. Sto se Sablica tice i ima takve reference, mislim i fudbalsko, takticko znanje, moderna shvatanja igre, sve sto ide uz to...samo je na mene ostavio dojam nekoga ko se ne bi izborio sa ovom sredinom, mislim da bi ga progutala. Nije to kompliment nama, da se razumijemo, dapace, ali cini mi se da je tako.

Meni se svidjelo sto je Miske na presici govorio o onih figurativnih 20%, da moramo imati toliko bolju ekipu od ostalih da, uprkos svemu, uzmemo titulu. Samo, ja mislim da i strucni stab isto toliko mora biti bolji od konkurencije da bi se ona uzela. Koliko je oboje realno, ne znam, vjerovatno nije. Kad bih morao birati jedno, ja bih radije izabrao jaci strucni stab, jer mislim da su s takvim sanse za titulu vece, cak i sa ekipom koja nije bas za tih 20% jaca od druge najjace.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

avlami97
Kontakt:

sri maj 23, 2018 3:35 pm

Svašta u Božijoj bašti. Ja Želju bodrio u drugoj ligi zapad i išao na tekme. Nastupili neki novi navijački trendovi. I ja ih ne razumijem. Da sutra Želju izbace u najniži rang takmičenja, meni bi Željo bio isti kao i kada smo osvojili ex YU ligu.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Leon_Professional
Kontakt:

sri maj 23, 2018 3:36 pm

slika

Micel se ovo sta :D

cikazubo
Kontakt:

sri maj 23, 2018 3:41 pm

Iritiraju me poredjenja Zelje sa Bayernom, Juventusom, Realom, Dinamom u okvirima BiH.
Nisu me ucili da kao navijaci treba da budemo prepotentni, elitni, ultrasuperiorni u odnosu na konkurente, a mi postasno gori od pitara u tome.
A naravno i statistika nas zeza da bi bili bh bayern/dinamo, uzimamo titulu svakih 11-12 godina.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.

Prijava