Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Omar500
Moderator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 13, 2018 12:32 am

I jos nesto, onog momenta kada bi stavili Sabanadzovica i Hajdarevica od prve minute zajedno, vjerovatno bi protiv jace ekipe izgubili vezni red. Mora se napraviti balans, ne mogu se dva mlada momka tako baciti u vatru. Ja razumijem da su oni kvalitetni i da imaju ogroman potencijal, ali kada bi im se desilo da izgube loptu-dvije ili da pogresno dodaju, pogubili bi se, a ne bi ih imao ko pogurati. Ovako imas Celu koji ce se uvijek truditi da nesto izmajmunise, pa makar i ako prije toga proda loptu, i Vranjesa koji ima iskustva i koji igra mirno. Zato je to odlicna kombinacija i zato se i uigravalo na pripremama, jedan stariji i jedan mladji. Ipak momci imaju 18 i 19 godina.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

kvalitet je napisao/la:
IvanOsim je napisao/la:
uto feb 13, 2018 12:08 am
Grbavica je napisao/la:
pon feb 12, 2018 11:42 pm
pa nek stana pokrije desnog beka u reprezentaciji kad je tako dobar
Ne moze, kako ce kad prvo nama nije dobar.
Ne moze Stana igrati u repki desnog beka kad nije od Sinise mogao ni u Zelji. Ajmo ga na lijevo staviti, moze on sve pokriti. I Memija zbog Sinise igrao i lijevog veznog i lijevog beka, sve da bi Sinisa, nas vrli stranac i pojacanje igrao nesmetano desnog beka.
Kako taj Sinisa ne nadje neki strani angazman kad je najbolji desni bek. Kako ga niko ne zove. Ne vide strucnjaci kakvu defanzivu ima.
Neko je pitao koji je argument: 17 utakmica od pocetka + 3 usao 0 golova 0 asistencija. To je citavih 20 argumenata. + broj zutih kartona. Skoro 30 argumenata. Treba li jos argumenata.
Oooo vrli poznavaoče fudbala/nogometa, ti znaš bolje i više od svih trenera koji su davali prednost Siniši? Daj mi argumente (koje toliko voliš) i dokaži da znaš bolje i više. Koje si klubove vodio (ne na igrici)? Za koje klubove si radio kao skaut? Kojim igračima si bio menadžer? Da li si ikako radio u profesionalnom fudbalu/nogometu?

Nije problem dati mišljenje, za to i služi forum, problem je kad na takav način pokušavaš nametnuti mišljenje drugima. S druge strane, tvoji argumenti zanemaruju igru u odbrani, uklapanje u sistem itd. Kad iznosiš nešto, iznesi u cijelosti, a ne parcijalno. Moje mišljenje je da nama trebaju bolji bekovi i od Siniše i od Srđana.
Po postovima izgleda da radi kao grijac klupe i Zrinjskom.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

Al čuj Ramović zavaljen bio kod Petrovića hahahahahahahahahahahha
Željezničar ante portas !

cikazubo
Kontakt:

uto feb 13, 2018 12:33 am

Vala meni je Siniša po ovim izvjestajima i pregledanim utakmicama u pripremnom periodu jedini konstantno dobre partije pruzao, pored toga izgleda da mnogo vise ucestvuje u ofanzivi nego ranije, par lijepih poteza narocito protiv Etara, Dunjaske i Veleža, bezveze ga se uzima na zub sad kad je sasvim korektno radio, ima puno vise drugih kandidata za razapinjanje kad vec moramo nekog :D

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto feb 13, 2018 12:37 am

cikazubo je napisao/la:
Vala meni je Siniša po ovim izvjestajima i pregledanim utakmicama u pripremnom periodu jedini konstantno dobre partije pruzao, pored toga izgleda da mnogo vise ucestvuje u ofanzivi nego ranije, par lijepih poteza narocito protiv Etara, Dunjaske i Veleža, bezveze ga se uzima na zub sad kad je sasvim korektno radio, ima puno vise drugih kandidata za razapinjanje kad vec moramo nekog :D
Rekao sam prije neki dan, po meni pruza najbolje partije otkako je u Zeljeznicaru, i to ne mislim samo na pripreme nego i zadnjih par utakmica prvenstva, ne pocetak sezone. Tu je bio los, demotivisan, pogubljen, nezainteresovan. Ako se ne varam, on je najbolje krilo lige strpao u dzep. Stanu bi Menalo vozao ko budalu, da budemo realni. Stana je imao tu dimenziju vise u ofanzivi, slazem se, ali njegovo koljeno je problematicno i najbolje mu je odgovaralo da igra povremeno kao sto je u Zelji radio. I to bi bilo pitanje do kada moze izdrzati.

Praise the sun \[T]/

IvanOsim
Kontakt:

uto feb 13, 2018 12:38 am

kvalitet je napisao/la:
uto feb 13, 2018 12:29 am
IvanOsim je napisao/la:
uto feb 13, 2018 12:08 am
Grbavica je napisao/la:
pon feb 12, 2018 11:42 pm
pa nek stana pokrije desnog beka u reprezentaciji kad je tako dobar
Ne moze, kako ce kad prvo nama nije dobar.
Ne moze Stana igrati u repki desnog beka kad nije od Sinise mogao ni u Zelji. Ajmo ga na lijevo staviti, moze on sve pokriti. I Memija zbog Sinise igrao i lijevog veznog i lijevog beka, sve da bi Sinisa, nas vrli stranac i pojacanje igrao nesmetano desnog beka.
Kako taj Sinisa ne nadje neki strani angazman kad je najbolji desni bek. Kako ga niko ne zove. Ne vide strucnjaci kakvu defanzivu ima.
Neko je pitao koji je argument: 17 utakmica od pocetka + 3 usao 0 golova 0 asistencija. To je citavih 20 argumenata. + broj zutih kartona. Skoro 30 argumenata. Treba li jos argumenata.
Oooo vrli poznavaoče fudbala/nogometa, ti znaš bolje i više od svih trenera koji su davali prednost Siniši? Daj mi argumente (koje toliko voliš) i dokaži da znaš bolje i više. Koje si klubove vodio (ne na igrici)? Za koje klubove si radio kao skaut? Kojim igračima si bio menadžer? Da li si ikako radio u profesionalnom fudbalu/nogometu?

Nije problem dati mišljenje, za to i služi forum, problem je kad na takav način pokušavaš nametnuti mišljenje drugima. S druge strane, tvoji argumenti zanemaruju igru u odbrani, uklapanje u sistem itd. Kad iznosiš nešto, iznesi u cijelosti, a ne parcijalno. Moje mišljenje je da nama trebaju bolji bekovi i od Siniše i od Srđana.
Nisam nikad nista radio u profesionalnom fudbalu.
Smtram da za profesionalce forum nije. Ovdje misljenje iznose zaljubljenici u fudbal, u ovom slucaju Zelju.
Ja iznosim svoje misljenje.
I cesto naglasim da ne znaci da je ispravno, a da ce vrijeme pokazati najbolje.
Smetaju mi dvije stvari.
Prva koliko hvalimo polovne strance.
Druga koliko trazimo mane nasim mladim i talentovanim mladicima.
Fascinira me kako svi imaju isto misljenje ovdje.
Zadnja izmjena: IvanOsim, dana/u uto feb 13, 2018 12:38 am, ukupno mijenjano 1 put.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

Bit će Stana slobodan na ljeto, šta se sikirate :D
Željezničar ante portas !

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto feb 13, 2018 12:42 am

I ja bi bolje bekove od svih sto imamo, ali koliko je to realno. U ligi i nema bas boljih desnih bekova i da smo jos Sinisu pustili, to bi bilo kobno. Ovako su se poklopile neke stvari, proigrao je, potpisao fin ugovor tako da je tu i sljedece sezone, motivisan je, vjerovatno i iz privatnih razloga je zelio ostati ovdje. Jedino ko je ovako, meni kao laiku, interesantan iz lige, jeste Todorovic koji je eto kao mlad i potencijal, ali je vezan ugovorom. I Galic, ali smo doveli Ramovica iz Mladosti umjesto njega, sto je opet dobro jer smo uzeli ubjedljivo najboljeg igraca iz te ekipe. Valjao bi Galic, ali dobro sada. I da smo pustili Sinisu, ne bi imali desnog beka, pa dovodi onda jos nekog. Baciti u vatru Aldina bi bilo pogubno, misljenja sam da je najbolje da momak zavrsi juniorski staz, pa na ljeto vidjeti sta dalje. Evo vidimo da se Hadzic nije jos uklopio, treba mu vremena, i da je on igrao ove prve utakmice, mozda to ne bi ispalo najbolje. Ovako mi prvih 11 nismo promijenili osim lijevog beka, i to je odlicno! I jos smo doveli par zanimljivih rjesenja, Adzem prosao pripreme s ekipom. Kud ces bolje.

Praise the sun \[T]/

IvanOsim
Kontakt:

uto feb 13, 2018 12:44 am

cikazubo je napisao/la:
Evo npr Kemal Osmankovic. Idealan za uzet na zub.
Kako nije bilo bezveze sto njega uzese na zub ni krivog ni duznog nista vise od recimo Graovca za poraz od Zorye. E to je fascinantno. Brane Sinisu svi. Kemu malo ko.

LARSSON
Kontakt:

uto feb 13, 2018 12:47 am

AsharaK je napisao/la:
Bit će Stana slobodan na ljeto, šta se sikirate :D
Valjda ga baka neće zavalit

LeBlue
Kontakt:

uto feb 13, 2018 12:50 am

IvanOsim je napisao/la:
uto feb 13, 2018 12:30 am
LeBlue je napisao/la:
uto feb 13, 2018 12:21 am
@IvanOsim, neznam iskreno sta je tvoja agenda pisanja. Ali evo, vidim da hoces da forsiras mlade igrace, i ja isto. A Sehic jeste velik talenat, i ja bih ga isto volio da vidim kad mu Adzem ukaze priliku. Ali kako to da smo najmanje golova primili u ligi, a najvise prilika je i islo preko lijeve strane. Znaci suprotno gdje je Stevanovic. Isto kad se svaki put nadje neka mana ili negativan komentar prema Stevanovicu, sto onda nisi konsistentan i ne napises da je Hajdarevic isto odigrao mrsavo protiv Veleza, ispod prosjecno, i da on moze to dosta bolje. Nego se jedva ceka prilika da se napise nesto lose o Hadzic i Vranjesu.
Kod mladih igraca je prirodno da imaju oscilacije. Kad se desi oscilacija, treba ih podrzati, a ne nabrajati greske. (Serbecic je u Radniku napravio 3-4 ogromne greske, Mihojevic u Sarajevu isto, al to je prirodno za mlade samo se trebajubistrpiti). Hajdarevic je prije Veleza imao izuzetno tesku utakmicu gdje se psihicki pretrosio.
Znas sta je po meni bolje pitanje, koja je agenda pisanja ironije legenda-petoba-coporativno ?
Normalno da mladi igraci imaju oscilacije, i mi to kao navijaci trebamo podrzati. Ja to uvjek radim, i neces nikad procitati i jedan ruzan komentar sa moje strane. To je citava filozofija Zelje, da se mladi igraci podrzaju, sto klub trenutno i radi. Ali ovo sam namjerno napisao, da ti fino tvoju utopiju parkiras ako mislis da cemo osvojiti nesto ako imamo samo nase mlade igrace. To nemoze Dinamo, nemozemo ni mi. Treba balans i treba ih podrzati, sve ja slazem. Ali isto neka nama Vranjesa, dosta dobar igrac za nasu ligu. I Hadziahmetovic je imao pored sebe Blagojevica.

IvanOsim
Kontakt:

uto feb 13, 2018 12:52 am

Omar500 je napisao/la:
uto feb 13, 2018 12:42 am
I ja bi bolje bekove od svih sto imamo, ali koliko je to realno. U ligi i nema bas boljih desnih bekova i da smo jos Sinisu pustili, to bi bilo kobno. Ovako su se poklopile neke stvari, proigrao je, potpisao fin ugovor tako da je tu i sljedece sezone, motivisan je, vjerovatno i iz privatnih razloga je zelio ostati ovdje. Jedino ko je ovako, meni kao laiku, interesantan iz lige, jeste Todorovic koji je eto kao mlad i potencijal, ali je vezan ugovorom. I Galic, ali smo doveli Ramovica iz Mladosti umjesto njega, sto je opet dobro jer smo uzeli ubjedljivo najboljeg igraca iz te ekipe. Valjao bi Galic, ali dobro sada. I da smo pustili Sinisu, ne bi imali desnog beka, pa dovodi onda jos nekog. Baciti u vatru Aldina bi bilo pogubno, misljenja sam da je najbolje da momak zavrsi juniorski staz, pa na ljeto vidjeti sta dalje. Evo vidimo da se Hadzic nije jos uklopio, treba mu vremena, i da je on igrao ove prve utakmice, mozda to ne bi ispalo najbolje. Ovako mi prvih 11 nismo promijenili osim lijevog beka, i to je odlicno! I jos smo doveli par zanimljivih rjesenja, Adzem prosao pripreme s ekipom. Kud ces bolje.
Ovi tvoji postovi sto pises imaju smisla. Za neke stvari bi se slozio. Ali mladici sto se prije gurnu u vatru prije ce i proigrati. A sto se tice da nema boljih desnih bekova u ligi od Sinise, to je za mene nemoguce. Po meni su sva tri konkurenta za titulu u prvoj polusezoni imala boljeg desnog beka. I lijevog. Al eto vrijeme ce pokazati sta sve Sinisa moze. Vidim da i ti smatras da Kemo treba igrati prije Bogija, to je bar jasno ko dan.
Zadnja izmjena: IvanOsim, dana/u uto feb 13, 2018 12:57 am, ukupno mijenjano 1 put.

IvanOsim
Kontakt:

uto feb 13, 2018 12:57 am

LeBlue je napisao/la:
IvanOsim je napisao/la:
LeBlue je napisao/la:
uto feb 13, 2018 12:21 am
@IvanOsim, neznam iskreno sta je tvoja agenda pisanja. Ali evo, vidim da hoces da forsiras mlade igrace, i ja isto. A Sehic jeste velik talenat, i ja bih ga isto volio da vidim kad mu Adzem ukaze priliku. Ali kako to da smo najmanje golova primili u ligi, a najvise prilika je i islo preko lijeve strane. Znaci suprotno gdje je Stevanovic. Isto kad se svaki put nadje neka mana ili negativan komentar prema Stevanovicu, sto onda nisi konsistentan i ne napises da je Hajdarevic isto odigrao mrsavo protiv Veleza, ispod prosjecno, i da on moze to dosta bolje. Nego se jedva ceka prilika da se napise nesto lose o Hadzic i Vranjesu.
Kod mladih igraca je prirodno da imaju oscilacije. Kad se desi oscilacija, treba ih podrzati, a ne nabrajati greske. (Serbecic je u Radniku napravio 3-4 ogromne greske, Mihojevic u Sarajevu isto, al to je prirodno za mlade samo se trebajubistrpiti). Hajdarevic je prije Veleza imao izuzetno tesku utakmicu gdje se psihicki pretrosio.
Znas sta je po meni bolje pitanje, koja je agenda pisanja ironije legenda-petoba-coporativno ?
Normalno da mladi igraci imaju oscilacije, i mi to kao navijaci trebamo podrzati. Ja to uvjek radim, i neces nikad procitati i jedan ruzan komentar sa moje strane. To je citava filozofija Zelje, da se mladi igraci podrzaju, sto klub trenutno i radi. Ali ovo sam namjerno napisao, da ti fino tvoju utopiju parkiras ako mislis da cemo osvojiti nesto ako imamo samo nase mlade igrace. To nemoze Dinamo, nemozemo ni mi. Treba balans i treba ih podrzati, sve ja slazem. Ali isto neka nama Vranjesa, dosta dobar igrac za nasu ligu. I Hadziahmetovic je imao pored sebe Blagojevica.
Ko je podrzao Kemu poslije Zorye, iako ni kriv ni duzan on uzet na zub. Nedo Bog da je on direktno kriv. Koji je to bio omjer u odnosu na komentare nije on za Zelje ? Jesi li ti u tom trenutku napisao post kako ne treba momka pljuvati ? Lako je podrzati Anela i Sabana kad su ubjedljivo najbolji. Sta je sa ostalim. Jedan Memija se pljuvao koji je bio tito za Sinisu. Sad se taj isti Sinisa sprda sa Memijom. A nikad inostranstva osim Bosne vidjeti nece.

cikazubo
Kontakt:

uto feb 13, 2018 12:58 am

IvanOsim je napisao/la:
uto feb 13, 2018 12:44 am
cikazubo je napisao/la:
Evo npr Kemal Osmankovic. Idealan za uzet na zub.
Kako nije bilo bezveze sto njega uzese na zub ni krivog ni duznog nista vise od recimo Graovca za poraz od Zorye. E to je fascinantno. Brane Sinisu svi. Kemu malo ko.
Ja sam pisao izmedjuostalog i za Graovca poslije Veleza ako aludiras konkretno na moje kritike.
Branio se Kemo ovdje, ja sam na strani kriticara bio u toj raspravi al nigdje veze da nije bilo kontraargumenata u korist Osmankovicu, forum i jeste za takvu raspravu, svi smo mi obicni navijaci i laici za fudbal i ovdje iznosimo svoja misljenja al bitno je da ne zaboravimo da smo fudbalski laici.
Sto se ove dvojice koje si pomenuo tice, meni je Sinisa dobar a Kemo nije niti mislim da ce biti za nas, ti mozda mislis skroz suprotno, super hajmo pisati o tome.
Al kod nas cim je veci dio forumasa na jednoj strani druga strana koja je u manjini odma pocinje s opstrukcijom rasprave u smislu oni imaju misljenje koje niko ne postuje, odma se postavljamo u poziciju uvrijedjenog i usamljenog mislioca koji se nasao na zubu "lobotomije" itd itd..

Leon_Professional
Kontakt:

uto feb 13, 2018 1:07 am

Stana oprosti!!!

LeBlue
Kontakt:

uto feb 13, 2018 1:16 am

IvanOsim je napisao/la:
uto feb 13, 2018 12:57 am
LeBlue je napisao/la:
IvanOsim je napisao/la:

Ko je podrzao Kemu poslije Zorye, iako ni kriv ni duzan on uzet na zub. Nedo Bog da je on direktno kriv. Koji je to bio omjer u odnosu na komentare nije on za Zelje ? Jesi li ti u tom trenutku napisao post kako ne treba momka pljuvati ? Lako je podrzati Anela i Sabana kad su ubjedljivo najbolji. Sta je sa ostalim. Jedan Memija se pljuvao koji je bio tito za Sinisu. Sad se taj isti Sinisa sprda sa Memijom. A nikad inostranstva osim Bosne vidjeti nece.
Ako me pitas. Generalno nisam vidio do sada napredka u igri Osmankovica od utakmice sa Mladost. Utakmicu protiv Zorye je najvise grijesio Projic, pa onda Osmankovic i Groavac. Osmankovicu je bilo tesko, jer su i napadali gdje Projic igra. Graovac je bio -11 sati vremenske razlike nego u Americi. Stevanovic je odigrao korektno, barem po onom sto se moglo viditi. Sto se Memije tice, bio sam protiv toga sto nas je napustio za Vejle, jer sam smatrao da se njegov potencijal bolje mogao iskoristiti. Najvise mi je tu kriv Mulalic, ali isto tako tesko mi je i reci vise kad nisam konkretno upoznat sa situacijom. Ali sustina je ta - sto bih ja sada da pisem ruzno o Sinisi zbog toga, kad on igra dobro. Pa sam sam ovde pisao da ima vise mladi igraca koje bih volio da im se ukaze prilika kad bude mogucnost, a to su obadva Sehica, Zeric, Mujagic, Dacic. Mislim da se radi dosta dobro sa mladim igracima u zadnje vrijeme, i sve pokazuje da se racuna na njih. Nemogu da razumim toliku agresivnost.

Izlija
Moderator
Kontakt:

uto feb 13, 2018 1:40 am

Stvarno pišete napamet kada spominjete ove naše omladince, spominjete nebulozno neka poređenja skroz. Dok nas je vodio Kostić nije bilo nešto aman juniora za ubaciti u prvi tim, pa čak ih ni Slavko nije mogao puno koristiti, možda u proljetnom dijelu sezone da im daje po par minuta pred kraj utakmice ali ova četvorka ( Kemo, Anel, Denis i Haris) nije bila zrela za okosnice prvog tima, Mujaga skroz slabo napreduje tj. imam utisak da je na seniorskom nivou nazadovao u ovih zadnjih godinu i pol-dvije tako da stvarno nekada se zapitam o čemu vi pričate. Ova djeca tek stasaju za naše lige jer se igra na jako lošim terenima a protivnici su pretežno mesari koji fudbalsko neznanje nadoknađuju fizičkom silom i u takvom okruženju ova djeca bi propala.
イビチャ・オシム

Haklapuc
Kontakt:

uto feb 13, 2018 2:50 am

Još da spomene Dadu i ja sam otklonio sve dileme.

Plava Porodica
Kontakt:

uto feb 13, 2018 5:26 am

Ali neka trollanja na račun forumaša. Gdje bi ko prihvatio kritiku i ušao u normalnu diskusiju, kad se mogu prosipati hajmo reći humoristični postovi. Čast izuzetcima.
I ja isto tako mislim da je Stanić kvalitetniji od Stevanovića, da se odlično uklopio sa Zakarićem, ali nama treba bolji bek od obojice. Nadam se da će se Hadžić što prije uklopiti u ekipu i ravnopravno boriti za mjesto u prvih 11.
Ali, opet, nije problem ni za titulu ni Siniša ni drugi bek. Mogu to oni pokriti. Mene brine štoper. Bogičević dabogda, za Kemu nema nade. Tako je kako je.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

gavran
Kontakt:

uto feb 13, 2018 6:33 am

cikazubo je napisao/la:
Sinisa jaran sa ovima iz 1921 i ne pokazuju nam njegove greske.
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.

Prijava