Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

storm_raider
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 13, 2018 12:16 am

IvanOsim je napisao/la:
uto feb 13, 2018 12:08 am
Grbavica je napisao/la:
pon feb 12, 2018 11:42 pm
pa nek stana pokrije desnog beka u reprezentaciji kad je tako dobar
Ne moze, kako ce kad prvo nama nije dobar.
Ne moze Stana igrati u repki desnog beka kad nije od Sinise mogao ni u Zelji. Ajmo ga na lijevo staviti, moze on sve pokriti. I Memija zbog Sinise igrao i lijevog veznog i lijevog beka, sve da bi Sinisa, nas vrli stranac i pojacanje igrao nesmetano desnog beka.
Kako taj Sinisa ne nadje neki strani angazman kad je najbolji desni bek. Kako ga niko ne zove. Ne vide strucnjaci kakvu defanzivu ima.
Neko je pitao koji je argument: 17 utakmica od pocetka + 3 usao 0 golova 0 asistencija. To je citavih 20 argumenata. + broj zutih kartona. Skoro 30 argumenata. Treba li jos argumenata.
Sinisa je kod 4-5 trenera igrao desnog beka i bio siguran. Valjda ti svi treneri znaju o fudbalu bolje i od tebe i od nas na forumu. Ili ni Adzem ne valja?
Treba li jos argumenata?
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

IvanOsim
Kontakt:

Plavi orkestar je napisao/la:
IvanOsim je napisao/la:
pon feb 12, 2018 11:40 pm
---------------------------Kjosevski----------------------

A.Sehic--Graovac--Osmankovic--Mehremic

----------Hajdarevic-----Sabanadzovic---------

Zakaric--------------Ramovic-----------------Zec

--------------------------Ubipitar------------------------

Klupa: Ceman, Bogicevic, Sinisa, Vranjes, Zeric, Zaimovic, Mujagic.

Nazalost, vec sad kad je doslo vrijeme pravljenja ekipe mozemo vidjeti koliko nam fali Srdjan Stanic. Univerzalac, koji je bio zlata vrijedan u igri, a na klupi jos vrijedniji (kad u ekipi imas boljeg, a ne na klupi zbog Sinise zvanog Nula) jer pokriva obje bekovske pozicije, pa ne moras imati dva beka na klupi i otvara se opcija veceg izbora na klupi.
Molit cemo Boga da nam to nece praviti veliki problem.

Sehica sam stavio na desnog beka jer ni Sinisa ni Kenan mi ne ulijevaju povjerenje, a mali bi nadosao i nakon par utakmica bi bio najbolji desni bek u ekipi. U ovom slucaju bi ekipa pomogla u izgradnji igraca. I to treba da bude nas projekat. Pogotovo sto pozicija desnog beka je trenutno najtrazenija u nasoj drzavi i repki, a mi samo trebamo biti pametni.
Mali Hajdarevic moze i beka odigrati bolje od Stane a i sve druge pozicije u timu.Eto imamo univerzalca,nemoraš se više brinuti.
Hajdarevica, onakvog igraca, sa onakvim radijusom kretanja ograniciti da igra uz liniju, to bi bio odlican potez, nema sta. Inace mi ove nase nadarene momke mozemo gurati na sve pozicije. Nisi me nazalost rjesio briga i dalje se brinem za poziciju desnog beka, a ako je uz to i univerzalac, moja briga je jos veca.
Nadam se da to nece biti presudno u nasoj borbizabtrofeje.

Kospicar
Kontakt:

uto feb 13, 2018 12:18 am

Statistika je bikini, pokaze dosta ali ne i ono najbitnije
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

LARSSON
Kontakt:

uto feb 13, 2018 12:19 am

#stanaoprosti
#dabogdanamuzeotitulugolomu90ojminuti
#jednajelegenda
#štonasneuzeradnikmoždabitiostao

Grbavica
Kontakt:

uto feb 13, 2018 12:20 am

manje se kukalo za amirom, bajom, višćom, zolom, cocom, šehom, ledrom i miroslavom zajedno nego za stanom.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

LeBlue
Kontakt:

uto feb 13, 2018 12:21 am

@IvanOsim, neznam iskreno sta je tvoja agenda pisanja. Ali evo, vidim da hoces da forsiras mlade igrace, i ja isto. A Sehic jeste velik talenat, i ja bih ga isto volio da vidim kad mu Adzem ukaze priliku. Ali kako to da smo najmanje golova primili u ligi, a najvise prilika je i islo preko lijeve strane. Znaci suprotno gdje je Stevanovic. Isto kad se svaki put nadje neka mana ili negativan komentar prema Stevanovicu, sto onda nisi konsistentan i ne napises da je Hajdarevic isto odigrao mrsavo protiv Veleza, ispod prosjecno, i da on moze to dosta bolje. Nego se jedva ceka prilika da se napise nesto lose o Hadzic i Vranjesu.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

Grbavica je napisao/la:
uto feb 13, 2018 12:20 am
manje se kukalo za amirom, bajom, višćom, zolom, cocom, šehom, ledrom i miroslavom zajedno nego za stanom.
pokazo kako se to radi :D
Željezničar ante portas !

IvanOsim
Kontakt:

uto feb 13, 2018 12:23 am

storm_raider je napisao/la:
IvanOsim je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:
Ne moze Stana igrati u repki desnog beka kad nije od Sinise mogao ni u Zelji. Ajmo ga na lijevo staviti, moze on sve pokriti. I Memija zbog Sinise igrao i lijevog veznog i lijevog beka, sve da bi Sinisa, nas vrli stranac i pojacanje igrao nesmetano desnog beka.
Kako taj Sinisa ne nadje neki strani angazman kad je najbolji desni bek. Kako ga niko ne zove. Ne vide strucnjaci kakvu defanzivu ima.
Neko je pitao koji je argument: 17 utakmica od pocetka + 3 usao 0 golova 0 asistencija. To je citavih 20 argumenata. + broj zutih kartona. Skoro 30 argumenata. Treba li jos argumenata.
Sinisa je kod 4-5 trenera igrao desnog beka i bio siguran. Valjda ti svi treneri znaju o fudbalu bolje i od tebe i od nas na forumu. Ili ni Adzem ne valja?
Treba li jos argumenata?
Stucnjaci? Kostic? Petrovic? Pa gdje su bili kod tih strucnjaka Anel i Hajdar nasi najvredniji igraci? Sta je igrao nas najbolji igrac Ramovic kod strucnjaka Petrovica, pogresnu poziciju ?Mislim da sam ponudio vise argumenata, al opet vrijeme ce pokazati.
Daj Boze da bude najbolji desni bek Sinisa i Bogicevic najbolji stoper. Daj Boze.

Ajzea
Kontakt:

LeBlue je napisao/la:
@IvanOsim, neznam iskreno sta je tvoja agenda pisanja. Ali evo, vidim da hoces da forsiras mlade igrace, i ja isto. A Sehic jeste velik talenat, i ja bih ga isto volio da vidim kad mu Adzem ukaze priliku. Ali kako to da smo najmanje golova primili u ligi, a najvise prilika je i islo preko lijeve strane. Znaci suprotno gdje je Stevanovic. Isto kad se svaki put nadje neka mana ili negativan komentar prema Stevanovicu, sto onda nisi konsistentan i ne napises da je Hajdarevic isto odigrao mrsavo protiv Veleza, ispod prosjecno, i da on moze to dosta bolje. Nego se jedva ceka prilika da se napise nesto lose o Hadzic i Vranjesu.
Ne treba Hajdarevica i Stevanovica nikada stavljati u isti kos.
Igraci ponikli u Zelji a koji imaju kvalitet i potencijal kakav ima Hajdarevic, dok god su takvi kakvi jesu, trebaju biti zasticeni ko polarni medvjedi.

Simply Blue
Kontakt:

uto feb 13, 2018 12:24 am

Možda i Adžem bude koristio i Hadžića...a postoje jasne indicije da i on planirati igrati na proljeće..kad je već došao
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

Plavi orkestar
Kontakt:

uto feb 13, 2018 12:24 am

IvanOsim je napisao/la:
Plavi orkestar je napisao/la:
IvanOsim je napisao/la:
pon feb 12, 2018 11:40 pm
---------------------------Kjosevski----------------------

A.Sehic--Graovac--Osmankovic--Mehremic

----------Hajdarevic-----Sabanadzovic---------

Zakaric--------------Ramovic-----------------Zec

--------------------------Ubipitar------------------------

Klupa: Ceman, Bogicevic, Sinisa, Vranjes, Zeric, Zaimovic, Mujagic.

Nazalost, vec sad kad je doslo vrijeme pravljenja ekipe mozemo vidjeti koliko nam fali Srdjan Stanic. Univerzalac, koji je bio zlata vrijedan u igri, a na klupi jos vrijedniji (kad u ekipi imas boljeg, a ne na klupi zbog Sinise zvanog Nula) jer pokriva obje bekovske pozicije, pa ne moras imati dva beka na klupi i otvara se opcija veceg izbora na klupi.
Molit cemo Boga da nam to nece praviti veliki problem.

Sehica sam stavio na desnog beka jer ni Sinisa ni Kenan mi ne ulijevaju povjerenje, a mali bi nadosao i nakon par utakmica bi bio najbolji desni bek u ekipi. U ovom slucaju bi ekipa pomogla u izgradnji igraca. I to treba da bude nas projekat. Pogotovo sto pozicija desnog beka je trenutno najtrazenija u nasoj drzavi i repki, a mi samo trebamo biti pametni.
Mali Hajdarevic moze i beka odigrati bolje od Stane a i sve druge pozicije u timu.Eto imamo univerzalca,nemoraš se više brinuti.
Hajdarevica, onakvog igraca, sa onakvim radijusom kretanja ograniciti da igra uz liniju, to bi bio odlican potez, nema sta. Inace mi ove nase nadarene momke mozemo gurati na sve pozicije. Nisi me nazalost rjesio briga i dalje se brinem za poziciju desnog beka, a ako je uz to i univerzalac, moja briga je jos veca.
Nadam se da to nece biti presudno u nasoj borbizabtrofeje.
Naravno da ga nebih stavio al se ti uhvatio univerzalca pa samo htjedoh da ti kazem da svaki iole ozbilniji igrac moze solidno beka odigrati ili uz liniju kako ti rece.Stana je imao ponudu,odobio je,otišao i završena prica.Niko ga nije otjerao.Ko i Tifa,nije razmišljao šta sutra.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto feb 13, 2018 12:26 am

Prvi sam ja govorio kada su tu bili Memija, kasnije Musa, da oni igraju, jer bi mogli donijeti nesto u ofanzivi sto Sinisa ne moze. Sinisa je trenutno najbolja opcija, igra poprilicno dobro, poboljsao se dosta. Trudi se i ofanzivno, iako to od njega nikad puno necemo ni vidjeti. Znaju svi na forumu da ja prvi volim ofanzivne bekove i to bi mozda mogao biti Hadzic, dok se privikne, ali do tada nema ko drugi igrati, a Sinisa je vrlo dobar, cak i vise. Svidja mi se sada kako igra, imamo s njim tu sigurnost nazad, a Zakaricu gore dvojica ne mogu uzet loptu, izvlacit ce se na lijevu nogu i to je za nase lige i vise nego dovoljno. O europi vec ako cemo pricati, onda imamo samo 2-3 igraca koji su level za iste, ali to je drugi par cipela skroz. Aldin Sehic neka odigra s juniorima drugi dio sezone i nadam se da ce se onda s momkom potpisati ugovor. Ja ne vidim da je on za prve postave trenutno. Druga je stvar sa Osmankovicem, momak ima seniorskog iskustva i tu ne bi nista vidio lose kada bi se gurnuo umjesto Bogicevica. Ali sad je tako kako je, Adzem zasluzuje punu podrsku, jer ce ovaj nastavak prvenstva biti brutalno tezak. Liga je nevjerovatno zahtjevna zbog ovog skracenja, nikad ovako nije bilo, danas sam bas spominjao da je zbog toga i prva liga federacije strasno ojacala.

Sto se Stanica tice jeste prvobitno bila steta, ali sam je kriv i ne vidim sta je tu klub mogao uciniti. Posrao se na sve sto je uradio i meni iskreno sada nije krivo sto je otisao. Sada imamo po dva beka na obje strane, a prije smo krpili sa Graovcem na beku par utakmica. Mehremic se cini kao fino pojacanje koji bi mogao donijeti nesto u ofanzivi, ali sacekat cemo prvenstvo, pa da vidimo kako ce se snaci. Meni se i Stojanovic svidio na pripremama, pa se covjek izgubi u prvenstvu.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Ajzea
Kontakt:

IvanOsim je napisao/la:
Sta je igrao nas najbolji igrac Ramovic kod strucnjaka Petrovica, pogresnu poziciju ?Mislim da sam ponudio vise argumenata, al opet vrijeme ce pokazati.
E, yebi ga..

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto feb 13, 2018 12:27 am

Ajzea je napisao/la:
IvanOsim je napisao/la:
Sta je igrao nas najbolji igrac Ramovic kod strucnjaka Petrovica, pogresnu poziciju ?Mislim da sam ponudio vise argumenata, al opet vrijeme ce pokazati.
E, yebi ga..
Poznato je koliko je Ramović bio zavaljen kod Slavka te ovaj nije mogao doći do izražaja
Željezničar ante portas !

kvalitet
Kontakt:

uto feb 13, 2018 12:29 am

IvanOsim je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:
Oooo vrli poznavaoče fudbala/nogometa, ti znaš bolje i više od svih trenera koji su davali prednost Siniši? Daj mi argumente (koje toliko voliš) i dokaži da znaš bolje i više. Koje si klubove vodio (ne na igrici)? Za koje klubove si radio kao skaut? Kojim igračima si bio menadžer? Da li si ikako radio u profesionalnom fudbalu/nogometu?

Nije problem dati mišljenje, za to i služi forum, problem je kad na takav način pokušavaš nametnuti mišljenje drugima. S druge strane, tvoji argumenti zanemaruju igru u odbrani, uklapanje u sistem itd. Kad iznosiš nešto, iznesi u cijelosti, a ne parcijalno. Moje mišljenje je da nama trebaju bolji bekovi i od Siniše i od Srđana.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

IvanOsim
Kontakt:

uto feb 13, 2018 12:30 am

LeBlue je napisao/la:
Kod mladih igraca je prirodno da imaju oscilacije. Kad se desi oscilacija, treba ih podrzati, a ne nabrajati greske. (Serbecic je u Radniku napravio 3-4 ogromne greske, Mihojevic u Sarajevu isto, al to je prirodno za mlade samo se trebajubistrpiti). Hajdarevic je prije Veleza imao izuzetno tesku utakmicu gdje se psihicki pretrosio.
Znas sta je po meni bolje pitanje, koja je agenda pisanja ironije legenda-petoba-coporativno ?

Plavi orkestar
Kontakt:

uto feb 13, 2018 12:30 am

AsharaK je napisao/la:
uto feb 13, 2018 12:27 am
Ajzea je napisao/la:
IvanOsim je napisao/la:
E, yebi ga..
Poznato je koliko je Ramović bio zavaljen kod Slavka te ovaj nije mogao doći do izražaja
Bio je zavaljen samo jednom i to u klupi u Stokholmu.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

uto feb 13, 2018 12:31 am

Nesto univerzalac nije aktivan u Mostaru, malo ga koljeno yebe aaaaaaaaaaa ;)

storm_raider
Kontakt:

IvanOsim je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:
IvanOsim je napisao/la:

Treba li jos argumenata?
Stucnjaci? Kostic? Petrovic? Pa gdje su bili kod tih strucnjaka Anel i Hajdar nasi najvredniji igraci? Sta je igrao nas najbolji igrac Ramovic kod strucnjaka Petrovica, pogresnu poziciju ?Mislim da sam ponudio vise argumenata, al opet vrijeme ce pokazati.
Daj Boze da bude najbolji desni bek Sinisa i Bogicevic najbolji stoper. Daj Boze.
Da, strucnjaci, profesionalci, a pogotovo strucnjaci za nas na forumu. Ili ti smatras da si bolji recimo trener od Petrovica? I kakve veze ima Ramovic sa Stanicem sa Stevanovicem? Kad je stigao da ga 'zavali'? To se zove relativiziranje.
Ali hajde, ostavimo Petrovica i Kostica po strani. Ni Adzem onda ne valja. Ili cemo i to selektivno? Istina je da smo mi amateri i laprdamo onako, koliko god mislili da znamo o fudbalu, istina je da ne znamo. I to su argumenti.

I kakva je ovo prica u pola 1... Nije ni pun mjesec. :D
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Kospicar
Kontakt:

Kako ce doc do izrazaja kad je dosao pred samu Evropu i s malom povredom, usao je protiv AIK-a i izuzetno dobro odigrao.
Vec sl zvanicnu tekmu nas je vodio Adzem, kakve vi nebuloze ovdje pisete
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava