Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

storm_raider
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet feb 08, 2018 11:27 pm

A bas tako, to su jos djeca. Tesko je ista predviditi.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet feb 08, 2018 11:28 pm

LeBlue je napisao/la:
čet feb 08, 2018 11:25 pm
Ja sam gledao na njemackoj tv. Ono sto sam cuo jeste najvise kritike prema zadnjoj liniji i sto uopste dozvoljavaju da golman dodje u teske situacije. To sam i ranije spominjao da komunikacija izmedju golman i zadnje linije je losa. Ovde ne krivim golman vec zadnju liniju po tom pitanju. Dujmovic je imao 1-2 losa ispucavanja, ali generalno odigrao je sasvim dobro ovu utakmicu protiv Atl Madrida. Koliko moze napredovati u karijeri tesko ko od nas moze reci.
Istina, komunikacija je bila losa, momci su se mozda malo prepali, ipak je tu veliki strah od greske, nisu sigurni sta ce uraditi i ko ce ici po loptu. A i Dujmovic je klasicni linijski golman, tako da on nece bas izlijetati, a i ako krene, stat ce na pola puta, a to je najgore kod golmana. Nekad upali, jer zatvoris donekle ugao gdje bi napadac mogao sutati, ali nije to dovoljno.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet feb 08, 2018 11:31 pm

I jos nesto, Zeric je strasno napredovao u zadnjem periodu, bas ono sto sam ocekivao od njega. Vjerujem da je to velika zasluga Adzema, i nadam se da ce istim putem krenuti i Mujagic. Zeric je neprepoznatljiv sada, ove pripreme sa prvim timom su mu odlicno dosle i ocekujem puno vecu minutazu u nastavku sezone, iako ima zestoku konkurenciju na krilnom pozicijama. Steta za prekide, na treningu dan pred utakmicu je odlicno izvodio prekide, ostri centarsutevi, i to sa ovih pozicija odakle smo ih i imali na utakmici, to se uvjezbavalo. Da li je nedostatak koncentracije kriv ili teren, nisam siguran. Glavna nedoumica vezana za njega jeste da li ce izbaciti iz navike lose procjene kod dodavanja, ili kasna dodavanja. To zna usporiti akciju, ali je momak veliki majstor. Vec je i stariji i trebao bi biti udarna igla prve postave od sljedece sezone

Praise the sun \[T]/

Plavi orkestar
Kontakt:

čet feb 08, 2018 11:32 pm

Ko je i pomislio da ce Miro Kruzik biti odlican golman?Ma niko.Kada mu se ukazala prilika i kad je stao na go,sjecam se kao da je jucer bilo,svi smo u strahu bili misleci da ce koja naidje ta i proci.Al kad poce braniti...i ne samo na toj utakmici cesto nas je vadio iz mrtvih.Nikad ne znaš kako ce kome karijera izgledati.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

storm_raider
Kontakt:

čet feb 08, 2018 11:33 pm

Plavi orkestar je napisao/la:
Ko je i pomislio da ce Miro Kruzik biti odlican golman?Ma niko.Kada mu se ukazala prilika i kad je stao na go,sjecam se kao da je jucer bilo,svi smo u strahu bili misleci da ce koja naidje ta i proci.Al kad poce braniti...i ne samo na toj utakmici cesto nas je vadio iz mrtvih.Nikad ne znaš kako ce kome karijera izgledati.
Au kakav je refleks on imao...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Omar500
Moderator
Kontakt:

Normalno, mladi igraci su ziva materija. Koliko je samo ekstra talentovanih igraca iz naseg pogona samo nestalo nakon izlaska iz juniora, a bilo je i onih koji su se polako, stidljivo probijali i stigli bi do prvog tima.

Praise the sun \[T]/

LeBlue
Kontakt:

čet feb 08, 2018 11:38 pm

Omar500 je napisao/la:
čet feb 08, 2018 11:28 pm
LeBlue je napisao/la:
čet feb 08, 2018 11:25 pm
Ja sam gledao na njemackoj tv. Ono sto sam cuo jeste najvise kritike prema zadnjoj liniji i sto uopste dozvoljavaju da golman dodje u teske situacije. To sam i ranije spominjao da komunikacija izmedju golman i zadnje linije je losa. Ovde ne krivim golman vec zadnju liniju po tom pitanju. Dujmovic je imao 1-2 losa ispucavanja, ali generalno odigrao je sasvim dobro ovu utakmicu protiv Atl Madrida. Koliko moze napredovati u karijeri tesko ko od nas moze reci.
Istina, komunikacija je bila losa, momci su se mozda malo prepali, ipak je tu veliki strah od greske, nisu sigurni sta ce uraditi i ko ce ici po loptu. A i Dujmovic je klasicni linijski golman, tako da on nece bas izlijetati, a i ako krene, stat ce na pola puta, a to je najgore kod golmana. Nekad upali, jer zatvoris donekle ugao gdje bi napadac mogao sutati, ali nije to dovoljno.
Cesto se npr isto desilo da nasi odbrambeni igraci preuzmu loptu ali pod pritiskom atletica njima poklonimo loptu iz auta ili kornera. To su pocetnicke greske, trcis trcis po loptu, potrosis snagu, i onda tako lahko poklonimo. To je pravilo dosta razliku.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet feb 08, 2018 11:39 pm

Plavi orkestar je napisao/la:Ko je i pomislio da ce Miro Kruzik biti odlican golman?Ma niko.Kada mu se ukazala prilika i kad je stao na go,sjecam se kao da je jucer bilo,svi smo u strahu bili misleci da ce koja naidje ta i proci.Al kad poce braniti...i ne samo na toj utakmici cesto nas je vadio iz mrtvih.Nikad ne znaš kako ce kome karijera izgledati.
On mi je jedan od najdrazih golmana zelje... Macka prava...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

SanMan
Kontakt:

čet feb 08, 2018 11:47 pm

Omar500 je napisao/la:
Normalno, mladi igraci su ziva materija. Koliko je samo ekstra talentovanih igraca iz naseg pogona samo nestalo nakon izlaska iz juniora, a bilo je i onih koji su se polako, stidljivo probijali i stigli bi do prvog tima.
Nisu nestali, pola ih evo na forumu

Grbavica
Kontakt:

čet feb 08, 2018 11:52 pm

A sad Miro Kružik uniformisano lice :D
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Brkoo
Kontakt:

pet feb 09, 2018 12:14 am

Simply Blue je napisao/la:
čet feb 08, 2018 11:12 pm
Brkoo je napisao/la:
čet feb 08, 2018 11:07 pm
Simply Blue je napisao/la:
čet feb 08, 2018 10:57 pm

Tebi niko ne valja
Glupost. Valjaju mi Sabanadzovic i Hajdarevic medju prvima sam pisao da im jos dok je Petrovic bio trener treba dati sansu, dok su neki svrsavali na Dinu Hasanovica. Valjaju mi i Sehici(oba) Zilic, Dacic i svi oni koji imaju neki potencijal i kvalitet. Mislim da kvalitet imaju i Dzenan Osmanovic i Alen Nuhanovic itd..
Super svi mi vidimo da su dobri ove što si i ti pobrojao...i svi smo vidjeli da Dujmovic griješi na ovim utakmicama..ali i brani zicere i penal protiv Lokosa..to sam ja laički mogao primjetiti..sad je pitanje kakve ti reference imaš, da možeš tvrditi da je Dujmovic baš -toliko- loš a i Kršić nije nešto bolji..
A kakve to reference trebam imati da napisem na forumu ono sto se vidi cak i iz aviona? Dujmovic je linijski golman, sa slabim refleksom, nesiguran do bola, unosi nesigurnost u odbranu svojim panicnim reakcijama, slab na istrcavanju i visokim loptama, pod pritiskom kad treba ispucati to je sou, a u biti ne moze loptu preko centra ispucati, uz to ima i los odraz. Sta od ovoga eto nije istina? Jedino pozitivno u vezi Dujmovica je odbranjeni penal protiv Lokomotive..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

igla
Kontakt:

pet feb 09, 2018 12:36 am

Kružik, moj golmanski idol djetinjstva :D

Haklapuc
Kontakt:

pet feb 09, 2018 12:38 am

Treba dovesti golmana kapitalca u OP

Omar500
Moderator
Kontakt:

pet feb 09, 2018 1:17 am

Kad smo vec kod golmana, nesto zanimljivo iz arhive, registarski karton Ibrahima Sehica iz OP Zeljeznicar koji datira iz 2002. godine. Nasao fotografiju na fb stranici 'Omladinska skole FK Zeljeznicar'.

slika

Praise the sun \[T]/

Vrag

pet feb 09, 2018 1:19 am

Haklapuc je napisao/la:
pet feb 09, 2018 12:38 am
Treba dovesti golmana kapitalca u OP
Najbolje golmane smo upravo mi napravili. Ko god je dosao sa strane nije to bilo to.

kvalitet
Kontakt:

pet feb 09, 2018 1:19 am

Neki, izgleda, bolje i više znaju od Joldića i Adžema. Football manager stručnjaci...
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Omar500
Moderator
Kontakt:

pet feb 09, 2018 1:20 am

'Golman prvog tima FK Željezničar, Vedran Kjosevski, predvodi juniorsku ekipu Omladinska škola FK Željezničar 2014. godine na slavlju nakon osvojene titule prvaka.'

slika

Praise the sun \[T]/

Vrag

pet feb 09, 2018 1:21 am

Omar500 je napisao/la:
pet feb 09, 2018 1:17 am
Kad smo vec kod golmana, nesto zanimljivo iz arhive, registarski karton Ibrahima Sehica iz OP Zeljeznicar koji datira iz 2002. godine. Nasao fotografiju na fb stranici 'Omladinska skole FK Zeljeznicar'.

slika
On je trenutno najbolji poslijeratni golman BiH

Leon_Professional
Kontakt:

pet feb 09, 2018 1:32 am

Seha mora biti prvi golman u reprezentaciji. Kakav Begovic.
Sigurno je bolji od Bege trenutno.

Omar500
Moderator
Kontakt:

pet feb 09, 2018 1:38 am

Leon_Professional je napisao/la:
pet feb 09, 2018 1:32 am
Seha mora biti prvi golman u reprezentaciji. Kakav Begovic.
Sigurno je bolji od Bege trenutno.
:palacgore:
Ali tesko da cemo to vidjeti. I ne samo trenutno, nego zadnje dvije godine je situacija takva, Sehic je u puno boljoj formi i bolji je golman. Begovic je skroz propao od kako je promijenio ulogu prvotimca u rezervnog golmana. Odbrana u repki nam je ionako losa, a Begovic samo dodatno unosi nervozu.
Uglavnom, sto se Sehica tice, nije sala biti ovoliki niz godina prvi golman Qarabaga. U Ligi prvaka je branio fenomenalno. I sta da mu se nije pruzila prilika, i da su se slusali pojedini navijaci kad su mu psovali sa tribina najvece grozote.

Praise the sun \[T]/

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava