Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Mirek11
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet dec 21, 2017 2:56 pm

Ajzea je napisao/la:
čet dec 21, 2017 2:45 pm
CV od Mehremica ne obecava previse.. Vidim da nije igrao pola godine.. Ne znam onda na osnovu cega se dovodi i ko ga je u tom slucaju pratio?

Svu srecu svijeta mu zelim u nasem klubu. Valjda ce na dobro..
Prije toga polusezonu je bio standarni u ekipi a sezonu prije igrao u slovackoj skoro u kontinuitetu. Sada sto nije igrao posljednju polusezonu, ne znam samo se nadam da nije neka povreda.
Ovdje je vecina za dovodenja Burekovica, koji nije igrao isto pola godine a prethodne u utakmice u Celiku se ne mogu porediti sa austrijskim.
Tako da ne znam sta bi rekao osim sretno Adi i opravdaj povjerenje ljudi koji su te doveli u naseg Želju i pomozi ekipi da aBd dodje do trofeja.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Elegant
Kontakt:

čet dec 21, 2017 2:57 pm

Ovaj šarnut, cekamo sljedece. :kafa:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

mirzza
Kontakt:

čet dec 21, 2017 2:59 pm

ublehas je napisao/la:
čet dec 21, 2017 2:36 pm

Hajdemo iz početka:

1) Projić. Gdje si vidio da sam napisao da će biti pojačanje. Pregledaj sve moje postove. Kao i za svakog igrača koji nam je došao, rekao sam da treba sačekati da vidimo kakav je.
2) Zakarić. Isto ga nisam popljuvao kao mnogi, nego rekao da treba sačekati da vidimo kakav je. Kao i za svakog drugog igrača koji je došao kod nas.
3) Govoriš Jašarević i Vukotić. Kakvu imaš garanciju da će biti pojačanja? Naravno govorimo o igračima koji imaju ugovor i za koje su koliko znam prošle sezone poslate ponude u skladu sa našim mogućnostima. Koliko treba platiti za njih, i kakvu garanciju imaš da će ti se isplatiti. Kako možeš siguran biti da će se uklopiti u Želju i da će dobro igrati u jednom velikom klubu. Ovo govorim iz perspektive da vjerovatno za njih moraš dati pola, ako ne i cijeli budžet za transfere.
4) Opet kod Zrinjskog pominješ igrače koji se nisu najbolje snašli u Sarajevu. Koja je garancija da bi kod nas dobro igrali jer realni nije isto igrati u Želji i Sarajevu i u Zrinjskom. Da ne pominjem da bi bio opšti linč da smo doveli Bilbiju i Todorovića. Osim toga zanmo i kako je Zrinjski uzimao titule, ali da ne ulazimo u tu temu. Ako još dodamo da se Zrinjskom budžet puni političkim odlukama, a nama samo našim radom, mislim da komparacije ne stoje.
5) Feđa Dudić, Igor Radovanović, Perica Stančeski, Uglješa Radinović, Adnan Šećerović, Džemal Sadiković, Elvir Čolić, Josip Ćutuk...su samo neki od igrača koji su kao provjereni došli iz naše lige, pa se nisu snašli kod nas. Naravno bilo je i dobrih, pa i odličnih, ali zamisli da smo za sve ove dali 100+ hiljada KM i neke masne plate. Bili bi u većim dubiozama nego sada.
6) Što se Merhemića tiče, je nisam oduševljen njegovim eventualnim transferom, ali vjerujem struci. Ja bi prije doveo Burekovića (mada je ispao šupak prema nama), ali srećom ja se ne pitam. (vidjeti pod Mudrinić, Stančeski, Railić ili Radinović). Jašarevića ne pominjem, jer ga trenutno ne možemo priuštiti.
7) Da se ja pitam gro tima bi činila naša djeca (hvala bogu ide se u tom pravcu), ponajbolji igrači iz naše lige koje možemo priuštiti i koji ekstra kvalitetan stranac. E sad, u teoriji to lijep zvuči. U praksi to nije ovako ni blizu. Osim igračkih kvaliteta, kod prinova/pojačanja se gledaju još mnoge stvari koje mi slučajno ili namjerno zanemarimo.

P.S. Ako ćeš odgovoriti na ovo, molim te idi tačku po tačku i nemoj ubacivati neke treće stvari.

Pozdrav.
Pozdrav i tebi.

1.) Ne znam da li si ti, ali bilo je isto ovako, popisat ce nas, a on mudo marjanovo. Ne mora znaciti da si ti.
2.) Zakarica sam isto tako podrzavao kad je najgori bio. Isto mislim za Crnova da ga treba cekati.
3.) Vecu garanciju od Projica i Kostica ili Bokacinija ili Sanela Jahica
4.) Ko je gledao Bilbiju u mladoj repki kada su rasuli svabe ko rizu i igrali odlicno znaju ko je Bilbija. I kod kineza je bio dobar.
5.) Od svih tih su provjereni bili Dudic, Stanceski i Colic, ostali nisu ni blizu bili provjereni. Mudrinic, Obad su primjer onih koji se nisu snasli.
6.) Nadam se da ce ovaj igrati stopera jer je prespor za beka.
7.) Zivio ti meni

sastrane

čet dec 21, 2017 3:01 pm

Sretno Adi :palacgore:

igla
Kontakt:

čet dec 21, 2017 3:02 pm

Da je Mladost dovela Adija, a on proigrao, svi bi pričali kako nam je promakao, moramo ih locirat i sl.
Krenuo sam sa povjerenjem u Papca, sam je bio lijevi bek, a vjerujem da Adi može poslužiti i kao 4. stoper u nuždi jer je jak. Ako pokaže krampoću, treba kritikovati.

Adi sretno, da budeš taj lijevi bek koji se čeka.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet dec 21, 2017 3:04 pm

Kolika mu je plata da vidimo jel valja?
Željezničar ante portas !

azbaha
Kontakt:

čet dec 21, 2017 3:04 pm

Vidjet cemo na kraju sezone kakav i sta je. Nisam nesto optimistican, al sa srecom. Da bog da bio najbolji bek lige sa 15 asistencija. :zeljeznicar1:

Pompey
Kontakt:

čet dec 21, 2017 3:05 pm

Sto je ovo Papac blijed :D
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

Okolele
Kontakt:

Sretno Adi,samo jako i u kost..

Fb strucnjaci na stranici su ga zasad dobro primili.. :D
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Edis Mulalic 1921

Sretno Adi. Na terenu pokazi da vrijedis,tesko da mozes biti losiji od Projica,Mladenovica,Sadikovica,Kramarica i brojnih levatana.
Modus vivendi !

igla
Kontakt:

čet dec 21, 2017 3:09 pm

Okolele je napisao/la:
Sretno Adi,samo jako i u kost..

Fb strucnjaci na stranici su ga zasad dobro primili.. :D
Bošnjak :D

MATORI
Kontakt:

čet dec 21, 2017 3:09 pm

DR.HOUSE je napisao/la:
čet dec 21, 2017 1:56 pm
znaci adi je nas narednih godinu i po dobrodosao nadam se da ce se clanak ili obavijest brzo vratiti na zvanicnu ako se nije predomislio u meduvremenu :lol:
Staniću odmah produžiti ugovor za 3 godine, odigrat će on još jedno 250 utakmica

ponosannavas
Kontakt:

čet dec 21, 2017 3:10 pm

Covjek moze igrati i stopera i za razliku od ostalih nasih bekova je visok i jak. Samim tim donio je jednu spexificnost u ekipu, a vjerujem da moze igrati stopera u formaciji 3-5-2. Mozda Ado ima na umu i tu formaciju

EDIT: peocitati rijwci Sase Papca na kraju teksta na zvanicnoj
Zadnja izmjena: ponosannavas, dana/u čet dec 21, 2017 3:11 pm, ukupno mijenjano 1 put.

ublehas
Kontakt:

mirzza je napisao/la:
čet dec 21, 2017 2:59 pm
ublehas je napisao/la:
čet dec 21, 2017 2:36 pm

Hajdemo iz početka:

1) Projić. Gdje si vidio da sam napisao da će biti pojačanje. Pregledaj sve moje postove. Kao i za svakog igrača koji nam je došao, rekao sam da treba sačekati da vidimo kakav je.
2) Zakarić. Isto ga nisam popljuvao kao mnogi, nego rekao da treba sačekati da vidimo kakav je. Kao i za svakog drugog igrača koji je došao kod nas.
3) Govoriš Jašarević i Vukotić. Kakvu imaš garanciju da će biti pojačanja? Naravno govorimo o igračima koji imaju ugovor i za koje su koliko znam prošle sezone poslate ponude u skladu sa našim mogućnostima. Koliko treba platiti za njih, i kakvu garanciju imaš da će ti se isplatiti. Kako možeš siguran biti da će se uklopiti u Želju i da će dobro igrati u jednom velikom klubu. Ovo govorim iz perspektive da vjerovatno za njih moraš dati pola, ako ne i cijeli budžet za transfere.
4) Opet kod Zrinjskog pominješ igrače koji se nisu najbolje snašli u Sarajevu. Koja je garancija da bi kod nas dobro igrali jer realni nije isto igrati u Želji i Sarajevu i u Zrinjskom. Da ne pominjem da bi bio opšti linč da smo doveli Bilbiju i Todorovića. Osim toga zanmo i kako je Zrinjski uzimao titule, ali da ne ulazimo u tu temu. Ako još dodamo da se Zrinjskom budžet puni političkim odlukama, a nama samo našim radom, mislim da komparacije ne stoje.
5) Feđa Dudić, Igor Radovanović, Perica Stančeski, Uglješa Radinović, Adnan Šećerović, Džemal Sadiković, Elvir Čolić, Josip Ćutuk...su samo neki od igrača koji su kao provjereni došli iz naše lige, pa se nisu snašli kod nas. Naravno bilo je i dobrih, pa i odličnih, ali zamisli da smo za sve ove dali 100+ hiljada KM i neke masne plate. Bili bi u većim dubiozama nego sada.
6) Što se Merhemića tiče, je nisam oduševljen njegovim eventualnim transferom, ali vjerujem struci. Ja bi prije doveo Burekovića (mada je ispao šupak prema nama), ali srećom ja se ne pitam. (vidjeti pod Mudrinić, Stančeski, Railić ili Radinović). Jašarevića ne pominjem, jer ga trenutno ne možemo priuštiti.
7) Da se ja pitam gro tima bi činila naša djeca (hvala bogu ide se u tom pravcu), ponajbolji igrači iz naše lige koje možemo priuštiti i koji ekstra kvalitetan stranac. E sad, u teoriji to lijep zvuči. U praksi to nije ovako ni blizu. Osim igračkih kvaliteta, kod prinova/pojačanja se gledaju još mnoge stvari koje mi slučajno ili namjerno zanemarimo.

P.S. Ako ćeš odgovoriti na ovo, molim te idi tačku po tačku i nemoj ubacivati neke treće stvari.

Pozdrav.
Pozdrav i tebi.

1.) Ne znam da li si ti, ali bilo je isto ovako, popisat ce nas, a on mudo marjanovo. Ne mora znaciti da si ti.
2.) Zakarica sam isto tako podrzavao kad je najgori bio. Isto mislim za Crnova da ga treba cekati.
3.) Vecu garanciju od Projica i Kostica ili Bokacinija ili Sanela Jahica
4.) Ko je gledao Bilbiju u mladoj repki kada su rasuli svabe ko rizu i igrali odlicno znaju ko je Bilbija. I kod kineza je bio dobar.
5.) Od svih tih su provjereni bili Dudic, Stanceski i Colic, ostali nisu ni blizu bili provjereni. Mudrinic, Obad su primjer onih koji se nisu snasli.
6.) Nadam se da ce ovaj igrati stopera jer je prespor za beka.
7.) Zivio ti meni
Naravno da ne treba pisati i govoriti da će neko biti dobar/odličan bez da odigra tekme, ali isto tako ne treba tvrditi da je neko odron na prvu. Razlika između Jašarevića i Vukotića sa jedne strane i ovih nabrojanih sa druge je što bi nas prvi koštali 100+ hiljada KM više, a nemaš nikakvih garancija. Ni za jedne ni za druge. I ja bi više volio ove prve. U ostalom, i naši bi ih više volili, ali nije baš da ih možemo priuštiti. Za Bilbiju nema teorije da bi ga naši ikad uzeli. Em što je igrao kod pogani, pa ga oni otjerali, em je imao nacionalističkih ispada kada je igrao protiv nas. Pa navijači bi sve razapeli da je isti došao...

P.S. Adi sretno i nadam se da ćeš nas sve demantovati. Prvog mene, pa ostale.

Simply Blue
Kontakt:

Dobijamo igrača odličnih fizičkih mogućnosti. Može igrati na više pozicija u odbrani.. što bi moglo implicirati da će pokrivati i CB..tako da smo završili sa igračima u odbrani, zavisno od ishoda pregovora sa dvojicom naših RB...Šta je slijedeće lijevo krilo i Ogradić :ganja: ...pa da je sve kompletirano već na početku priprema
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

Dzezvar
Kontakt:

čet dec 21, 2017 3:11 pm

Pa ni Vojo nije igrao pola godine
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

zastavnik
Kontakt:

čet dec 21, 2017 3:14 pm

Adi sretno i tebi i nama sa tobom.Da demantujes ove negativne kritike.

Brkoo
Kontakt:

čet dec 21, 2017 3:15 pm

Samo sto je Vojo zabijao u ligama mnogo jacim od nase i imao dobar CV, uz to Lech ga platio 600 hiljada eura, inace mala razlika u odnosu na Mehremica koji nije dominirao ni u nasoj ligi. Daj Boze da on bude pojacanje i da me demantuje..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

kremenko

čet dec 21, 2017 3:20 pm

Najteže u fudbalu je naći dobrog lijevog beka. Jbm li ga ako nema više vrhunskih napadača nego li vrhunskih lijevih bekova. Najteža pozicija za popuniti i dosta ekipa je sa njima kuburilo. Ovamo sve atomsko,a lijevi bek lopata,ali jbg guras nekako. Biće to dobro.
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

IvanOsim
Kontakt:

čet dec 21, 2017 3:22 pm

Sretno Adi, pokazi nam svima svoje max domete.
Ovo je ogromna prilika za njega, nadam se da ce trenirati duplo vise, te da ce se na komentare oslusiti, jer tako jedino moze dati svoj maximum, i doprinos Zeljinim trofejima.

Kad je vec izbor naseg kluba, treba momka potpuno podrzati.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 13 gostiju.

Prijava