ublehas je napisao/la: ↑čet dec 21, 2017 2:36 pm
Hajdemo iz početka:
1) Projić. Gdje si vidio da sam napisao da će biti pojačanje. Pregledaj sve moje postove. Kao i za svakog igrača koji nam je došao, rekao sam da treba sačekati da vidimo kakav je.
2) Zakarić. Isto ga nisam popljuvao kao mnogi, nego rekao da treba sačekati da vidimo kakav je. Kao i za svakog drugog igrača koji je došao kod nas.
3) Govoriš Jašarević i Vukotić. Kakvu imaš garanciju da će biti pojačanja? Naravno govorimo o igračima koji imaju ugovor i za koje su koliko znam prošle sezone poslate ponude u skladu sa našim mogućnostima. Koliko treba platiti za njih, i kakvu garanciju imaš da će ti se isplatiti. Kako možeš siguran biti da će se uklopiti u Želju i da će dobro igrati u jednom velikom klubu. Ovo govorim iz perspektive da vjerovatno za njih moraš dati pola, ako ne i cijeli budžet za transfere.
4) Opet kod Zrinjskog pominješ igrače koji se nisu najbolje snašli u Sarajevu. Koja je garancija da bi kod nas dobro igrali jer realni nije isto igrati u Želji i Sarajevu i u Zrinjskom. Da ne pominjem da bi bio opšti linč da smo doveli Bilbiju i Todorovića. Osim toga zanmo i kako je Zrinjski uzimao titule, ali da ne ulazimo u tu temu. Ako još dodamo da se Zrinjskom budžet puni političkim odlukama, a nama samo našim radom, mislim da komparacije ne stoje.
5) Feđa Dudić, Igor Radovanović, Perica Stančeski, Uglješa Radinović, Adnan Šećerović, Džemal Sadiković, Elvir Čolić, Josip Ćutuk...su samo neki od igrača koji su kao provjereni došli iz naše lige, pa se nisu snašli kod nas. Naravno bilo je i dobrih, pa i odličnih, ali zamisli da smo za sve ove dali 100+ hiljada KM i neke masne plate. Bili bi u većim dubiozama nego sada.
6) Što se Merhemića tiče, je nisam oduševljen njegovim eventualnim transferom, ali vjerujem struci. Ja bi prije doveo Burekovića (mada je ispao šupak prema nama), ali srećom ja se ne pitam. (vidjeti pod Mudrinić, Stančeski, Railić ili Radinović). Jašarevića ne pominjem, jer ga trenutno ne možemo priuštiti.
7) Da se ja pitam gro tima bi činila naša djeca (hvala bogu ide se u tom pravcu), ponajbolji igrači iz naše lige koje možemo priuštiti i koji ekstra kvalitetan stranac. E sad, u teoriji to lijep zvuči. U praksi to nije ovako ni blizu. Osim igračkih kvaliteta, kod prinova/pojačanja se gledaju još mnoge stvari koje mi slučajno ili namjerno zanemarimo.
P.S. Ako ćeš odgovoriti na ovo, molim te idi tačku po tačku i nemoj ubacivati neke treće stvari.
Pozdrav.