mirzza je napisao/la: ↑čet dec 21, 2017 12:51 pm
ublehas je napisao/la: ↑čet dec 21, 2017 10:35 am
Ja jedno, ti drugo, al hajd. Valjda je lakše tako nego konkretno pobiti moje tvrdnje.
Mada istina je da Jašarević ne igra za Radnik nego za Krupu. Moja greška.
Istina, pisalo se za Projića da je loš igrač, ali se isto tako pisalo za još puno igrača isto, a dosta njih i nisu bili promašaji. Pa i za Zakarića se pisalo da ga nije trebalo dovesti jer ne igra u timu koji je na dnu Hrvatske lige, da ništa neće biti od njega, pa se prozivali ljudi koji su ga doveli poslije nekoliko njegovih lošijih igara...
Ne znam kako ne razumijete (ili ne želite da razumijete, a to opet pripisujem zlonamjernosti) da igrače bira trener. On kaže hoću ovog i onog, a mi u skladu sa našim mogućnostima pregovaramo sa istim. Naravno da je bilo fula, ali bilo je uvijek fula, samo se sad te fule zlonamjerno puno više apostrofiraju (čitaj Tica, Obad, Yoshida, Rašid Avdić, Bajro Spahić, Serdarević... i još mnoooogo drugih. A ovo je iz glave). Valjda je moderno spominjati samo trenutne kikseve. Osim toga, mnoge igrače smo i mi prizivali, pa kad su došli i pokazali se kao fula, počeli smo pljuvati (čitaj Uglješa, Kerla, Jahić, Bekrić...ili prije Stančeski ili meni omiljeni Mudrinić i Railić. Bio sam siguran da su to naši Bierhoff i Carlos.)
Što se tiče Španca, jedina greška je što je isti pompezno najavljen, ali eto nešto samo naučili iz toga.
Što se tiče igrača koji pomažu Zrinjskom da "haraju" ligom, vjerujem da bi mi razapeli naše da su ih pokušali dovesti. Bar većinu. Todorović i Bilbija (a evo sad i Kadušić) su dovedeni kao odpadak iz Sarajeva. Da su se povezali sa nama, letjele bi glave. Jamak se povezivao, pa je bila opšta pljuvačina. Mešanović i Pirić su Husarini igrači, a vjerujem da i sam znaš kakav je naš odnos sa tim menadžerom...Osim toga, u ovom prelaznom roku Zrinjski je već otpustio 4-5 igrača koje je doveo prije pola godine ili godinu. KAda mi to uradimo, uveliko se piše o krahu transfer politike. Što bi rekao jedan bivši čelnik Želje "Odgovorno tvrdim" da je većina tih pisanja Zlonamjerna!!!
Sta treba da pobijem, kakve argumente? Sto navodis da su ljudi pisali da je Projic fula, da je Elsner fula stranci koji su skupi i nisu prevaga?
Vidim da bjezis od cinjenica a to su da su ponajbolji igraci malih timova u vecini slucajeva bili prava pojacanja gdje sam ti naveo vrijeme sada i vrijeme u 2002 godini, sjetih se i Kajtaza, lijevi bek nakon Adzema i to odlican.
Danas dovodimo otpatke iz Srbije busajuci se u prsa i valjda tako dizuci samopouzdanje da je dobar igrac, a u stvari rupa. Evo 6 mjeseci nakon toga, vidimo da ranjeni Stanic za tog Projica Marcelo.
Ovo za Zrinjski reci koga je otpustio, Jazvina iz Capljine i par nizeligasa koji su sica, ja sam ti rekao sa cim je Zrinjski uzeo titulu, sa Mesanovicem i Bilbijom sa Todorovicem, dok smo mi ganjali Pozdera i onog propalog svedjanina Mirzu.
Poenta moje price je da je bolje dovesti provjerenog igraca iz Radnika, Mladosti, Travnika, Krupe, Slobode, Celika, Veleza nego polovnjake iz Holandije, Svedske, Spanije ili donjeg dijela Srbije. Sa lijevim bekom se fula 2,5 godine, vise ne smije tu biti fule.
Zivi bili pa vidjeli kakav ce biti Mehremic onakav krakat, smotan i spor u kombinaciji sa Zecom ili Crnovom na krilu, kad treba da mu protrci na cenarsut ili da ganja one brzanere iz Krupe po liniji.
Za sve te pare sto smo dali za X propalih lijevih bekova, mogli smo dovesti Subica i dugorocno rijesiti tu stranu, al jok, bolje nek ode u Slobodu truhlu.
Nama treba 4 igraca ciljana i to pojacanja a ne prinove.
Ti opet o jednom, a ja o drugom.
Hajdemo iz početka:
1) Projić. Gdje si vidio da sam napisao da će biti pojačanje. Pregledaj sve moje postove. Kao i za svakog igrača koji nam je došao, rekao sam da treba sačekati da vidimo kakav je.
2) Zakarić. Isto ga nisam popljuvao kao mnogi, nego rekao da treba sačekati da vidimo kakav je. Kao i za svakog drugog igrača koji je došao kod nas.
3) Govoriš Jašarević i Vukotić. Kakvu imaš garanciju da će biti pojačanja? Naravno govorimo o igračima koji imaju ugovor i za koje su koliko znam prošle sezone poslate ponude u skladu sa našim mogućnostima. Koliko treba platiti za njih, i kakvu garanciju imaš da će ti se isplatiti. Kako možeš siguran biti da će se uklopiti u Želju i da će dobro igrati u jednom velikom klubu. Ovo govorim iz perspektive da vjerovatno za njih moraš dati pola, ako ne i cijeli budžet za transfere.
4) Opet kod Zrinjskog pominješ igrače koji se nisu najbolje snašli u Sarajevu. Koja je garancija da bi kod nas dobro igrali jer realni nije isto igrati u Želji i Sarajevu i u Zrinjskom. Da ne pominjem da bi bio opšti linč da smo doveli Bilbiju i Todorovića. Osim toga zanmo i kako je Zrinjski uzimao titule, ali da ne ulazimo u tu temu. Ako još dodamo da se Zrinjskom budžet puni političkim odlukama, a nama samo našim radom, mislim da komparacije ne stoje.
5) Feđa Dudić, Igor Radovanović, Perica Stančeski, Uglješa Radinović, Adnan Šećerović, Džemal Sadiković, Elvir Čolić, Josip Ćutuk...su samo neki od igrača koji su kao provjereni došli iz naše lige, pa se nisu snašli kod nas. Naravno bilo je i dobrih, pa i odličnih, ali zamisli da smo za sve ove dali 100+ hiljada KM i neke masne plate. Bili bi u većim dubiozama nego sada.
6) Što se Merhemića tiče, je nisam oduševljen njegovim eventualnim transferom, ali vjerujem struci. Ja bi prije doveo Burekovića (mada je ispao šupak prema nama), ali srećom ja se ne pitam. (vidjeti pod Mudrinić, Stančeski, Railić ili Radinović). Jašarevića ne pominjem, jer ga trenutno ne možemo priuštiti.
7) Da se ja pitam gro tima bi činila naša djeca (hvala bogu ide se u tom pravcu), ponajbolji igrači iz naše lige koje možemo priuštiti i koji ekstra kvalitetan stranac. E sad, u teoriji to lijep zvuči. U praksi to nije ovako ni blizu. Osim igračkih kvaliteta, kod prinova/pojačanja se gledaju još mnoge stvari koje mi slučajno ili namjerno zanemarimo.
P.S. Ako ćeš odgovoriti na ovo, molim te idi tačku po tačku i nemoj ubacivati neke treće stvari.
Pozdrav.