cikazubo je napisao/la:Model1964 je napisao/la: ↑uto avg 22, 2017 10:35 am
cikazubo je napisao/la: ↑uto avg 22, 2017 10:29 am
Ma ta priča će uvijek biti prisutan, kad smo s Amarom gazili na fudbalskom planu svima puna usta stadiona, kako se to mora pokrenut, džaba sportski rezultat bez moderne Grbavice, sad kad gradiš i kad je zaštekao rezultat samo se okrene priča, toga će uvijek biti..
U jednoj normalnoj mjeri i mora da bude. Mi smo takve sorte da se brzo zadovoljimo postignutim i da onda živimo od stare slave. Navijaci nebi bili navijaci kada nebi zahtjevali bolje. Bitna je mjera i nacin. Nemamo ni jedno ni drugo.
Naravno, nema ništa pogrešno u tome da se traži sportski rezultat, ali ne na način "nismo mi građevinski klub" kako se znalo provlačiti kroz forume i po stadionu u priči. Mi smo Željo i moramo uvijek imati najviše ciljeve tj pehare a isto tako moramo imati i dobar stadion, dobre uslove za OP, a ne smijemo ni zaboraviti redovno otplaćivanje milionskog duga, i onda kad negdje zašteka glave bi skidali, ali kao što i sam kažeš nemamo mi mjere ni u čemu, nemamo tu kritičku kulturu odnosno ne znamo za konstruktivnu kritiku, niti uputiti niti primiti istu..
Postoje periodi kada je klubu nešto prioritet nekad je ti istočna tribina nekad vraćanje duga ali onaj ko kaže nismo mi građevinska firma nema blage veze sa poslom ni fudbalom.
Fudbalski klubovi zarađuju od prodaje karata a to im omogućuje infrastruktura.
Ako kratkorocno razmišljaš cilj je titula ako dugoročno razmišljaš postoje prioriteti.
Onoga momenta kada budeš imao stadion kakav treba biti nema nikakvih prepreka da razvijaš ekipu i dižeš je na veći nivo.
Do priče sa repkom i igranjem na Grbavici nikad ne bi došlo da se nije krenulo sa istokom, nikad. A ta priča dugoročno gledamo klubu donosi milione.
A tada nije samo cilj titula nego i iskorak u Evropi jer su stvoreni svi preduslovi.
Tako razmišlja i radi poslovan čovjek dobit za klub na duži period.
A sve ostalo će doći samo po sebi ovo sa repkom samo može ubrzati stvari.
Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk