Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Model1964
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto avg 22, 2017 10:35 am

cikazubo je napisao/la:
uto avg 22, 2017 10:29 am
igla je napisao/la:
uto avg 22, 2017 10:21 am
Ma jok, mi smo Građevinski fudbalski klub.
Ma ta priča će uvijek biti prisutan, kad smo s Amarom gazili na fudbalskom planu svima puna usta stadiona, kako se to mora pokrenut, džaba sportski rezultat bez moderne Grbavice, sad kad gradiš i kad je zaštekao rezultat samo se okrene priča, toga će uvijek biti..
U jednoj normalnoj mjeri i mora da bude. Mi smo takve sorte da se brzo zadovoljimo postignutim i da onda živimo od stare slave. Navijaci nebi bili navijaci kada nebi zahtjevali bolje. Bitna je mjera i nacin. Nemamo ni jedno ni drugo.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

cikazubo
Kontakt:

uto avg 22, 2017 10:44 am

Model1964 je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:
igla je napisao/la:
uto avg 22, 2017 10:21 am
Ma jok, mi smo Građevinski fudbalski klub.
Ma ta priča će uvijek biti prisutan, kad smo s Amarom gazili na fudbalskom planu svima puna usta stadiona, kako se to mora pokrenut, džaba sportski rezultat bez moderne Grbavice, sad kad gradiš i kad je zaštekao rezultat samo se okrene priča, toga će uvijek biti..
U jednoj normalnoj mjeri i mora da bude. Mi smo takve sorte da se brzo zadovoljimo postignutim i da onda živimo od stare slave. Navijaci nebi bili navijaci kada nebi zahtjevali bolje. Bitna je mjera i nacin. Nemamo ni jedno ni drugo.
Naravno, nema ništa pogrešno u tome da se traži sportski rezultat, ali ne na način "nismo mi građevinski klub" kako se znalo provlačiti kroz forume i po stadionu u priči. Mi smo Željo i moramo uvijek imati najviše ciljeve tj pehare a isto tako moramo imati i dobar stadion, dobre uslove za OP, a ne smijemo ni zaboraviti redovno otplaćivanje milionskog duga, i onda kad negdje zašteka glave bi skidali, ali kao što i sam kažeš nemamo mi mjere ni u čemu, nemamo tu kritičku kulturu odnosno ne znamo za konstruktivnu kritiku, niti uputiti niti primiti istu..

11plavih'92
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto avg 22, 2017 10:44 am

Makar ta jedna jedina utakmica protiv Belgije da se odigra na Grbavici znaci iskorak i potvrdu kvlitetnog rada na ustroju kluba koji je prepoznat od onih cija ce pika
Ako se obistine ova nasa nadanja ne sumnjam da ce nasi uciniti sve da se ne ostane na toj jednoj utakmici. A to automatski vuce ne samo FS BiH vec i siru zajednicu (Opstina, Kanton ...) da uzmu aktivno ucesce. Planovi za Jug su tu, pretpostavljam da su se neke predradnje obavile i za druge infrastrukturne projekte; teren, reflektori, parking ....
A latentnim oponentima iz drzavnih i drugih sivih krugova UEFA-inom eventualnom odlukom da se igra na Grbavici smanjuje se prostor za manevar
5. - 7. Okt 1992.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

uto avg 22, 2017 10:49 am

sta jedna tribina ucini stadionu... svaka cast upravi!
100/94/37/34 - i to je to!

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto avg 22, 2017 10:53 am

cikazubo je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:
Naravno, nema ništa pogrešno u tome da se traži sportski rezultat, ali ne na način "nismo mi građevinski klub" kako se znalo provlačiti kroz forume i po stadionu u priči. Mi smo Željo i moramo uvijek imati najviše ciljeve tj pehare a isto tako moramo imati i dobar stadion, dobre uslove za OP, a ne smijemo ni zaboraviti redovno otplaćivanje milionskog duga, i onda kad negdje zašteka glave bi skidali, ali kao što i sam kažeš nemamo mi mjere ni u čemu, nemamo tu kritičku kulturu odnosno ne znamo za konstruktivnu kritiku, niti uputiti niti primiti istu..
Postoje periodi kada je klubu nešto prioritet nekad je ti istočna tribina nekad vraćanje duga ali onaj ko kaže nismo mi građevinska firma nema blage veze sa poslom ni fudbalom.
Fudbalski klubovi zarađuju od prodaje karata a to im omogućuje infrastruktura.
Ako kratkorocno razmišljaš cilj je titula ako dugoročno razmišljaš postoje prioriteti.
Onoga momenta kada budeš imao stadion kakav treba biti nema nikakvih prepreka da razvijaš ekipu i dižeš je na veći nivo.

Do priče sa repkom i igranjem na Grbavici nikad ne bi došlo da se nije krenulo sa istokom, nikad. A ta priča dugoročno gledamo klubu donosi milione.
A tada nije samo cilj titula nego i iskorak u Evropi jer su stvoreni svi preduslovi.
Tako razmišlja i radi poslovan čovjek dobit za klub na duži period.
A sve ostalo će doći samo po sebi ovo sa repkom samo može ubrzati stvari.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

neroazzuro
Kontakt:

uto avg 22, 2017 10:59 am

A kako mislite, šteka sportski rezultat? Mi smo viceprvaci. Bod iza prvaka.
Na stranu tribina od 2 miliona. Do zadnjeg kola smo se borili za titulu.
Smanjite ba malo doživljaj ljudi.

Hurmasica
Kontakt:

uto avg 22, 2017 11:19 am

E lijepog dana :11: :zeljeznicar1:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

ponosannavas
Kontakt:

uto avg 22, 2017 11:23 am

KLub se gradi iz temelja. TO je ono što ja pričam non stop. Meni majke mi moje titule uopšte nisu bitne. Doći će same po sebi. Naravno da bi volio da i one budu tu, ali bitno je da si uvijek pri vrhu i da izlaziš redovno u Evropu, a sad jesi li prvi ili drugi ili treći meni je manje bitno. Da neko ne kaže radi čega se onda igra moram pojasniti. Ja dugoročno gledam neke stvari. Lako je uložiti pare i doći do titule u jednoj od tri godine, ali onda osta bez love i ništa se ne vraća. TO je logika kojom su se vodili mnogi u ovoj ligi i zato smo svi bili u dugovima i zato neki još uvijek ne mogu da isplivaju i pred bankrotom su. Hvala Bogu pa smo mi to uspjeli da prevaziđemo. Stadion je prva stavka koja je jako bitna. Nakon završetka juga i natrkivanja stadiona trebalo bi preći na neke druge stvari. Prije svega je to ulaganje u omladinski pogon. To bi trebalo i da ide skupa sa ovim ali ne znam koliko ima love. Mora se napraviti kamp, gdje igrači borave non stop. Prvi tim se puni iz tog omladisnkog pogona jer u ovu ligu neće doći vrhunski igrači iz više razloga. TI vrhunskog samo možeš napraviti. I obezbjediti mu uslove da ostane tu bar koliko i Baja. Neko godinu kraće neko duže ali to je to. Upravo pričam sa kolegom koji je bio na drebijaima sa konama u omladinskom selekcijama. I juniore isto je pratio ali njih i ja znam skoro sve. Moram malo sada oboriti atmosferu. On kaže, a vjerujem mu jer dobro zna procijeniti, da oni imaju dosta više igrača koji vrijede. Pojedinačno. Na stranu igra i taktika. Može tekma otići i u drugom smjeru. PRije nekoliko godina je bilo obratno. Baš je razočaran bio. Ovo se ne smije dešavati. Apelujem da se pod hitno nešto tamo radi, promijeni i sl. Vjerovatno su nadležnii upućeni više, ali taj dio se ne smije zanemarivati. Nikaaaako. Nek izmisle lovu ne znam kako, a mislim da je sada ima dovoljno.
EDIT: da još malo obajsnim. Juniori su ok i to se i ja slažem. Kadeti kaže loše skroz. Ima Mujić i još jedan ili dvojica donekle. Pioniri slično. Musić mali sin od VEdina Musića i još par njih možda. KOd pitara svaki drugi dobar kaže. Imaju potencijal. Znači kod nas u dvije glavne selekcije samo Mujić i Musić potencijali i još nekoliko upitnih. KOd pitara kaže sigurno deset u dvije selekcije ko ova dvojica i još upitnih. Naravno treba mnogo štošta da se poklopi da bi postali igrači, pa i ovi potencijali, ali ovo je zbrinjavajuće. Mi smo imali dosta više potencijala ranije. Frajer nije odavle koji je to gledao. DOđe svaku godinu dvije.
Zadnja izmjena: ponosannavas, dana/u uto avg 22, 2017 11:39 am, ukupno mijenjano 1 put.

Eric Cantona
Kontakt:

uto avg 22, 2017 11:34 am

Gdje će nam ovo Siniša u januaru?!

Leon_Professional
Kontakt:

uto avg 22, 2017 11:48 am

Eric Cantona je napisao/la:
?

Bravo za repku.
Ovo nam samo moze pomoci da sto prije imamo TOP stadion.b Bravo za ljude u upravi koji rade strasan posao. Svaka cast jos jednom.

@Rambo, bas lici na Bernarda Silvu ahhahahahaah

Nego ako nam se kone trznu i kad Kosevo skroz grohne, hocemo li ih primiti da Evropske meceve igraju na Grbavici :ganja:

BHDragons
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto avg 22, 2017 11:51 am

Leon_Professional je napisao/la:
?

Bravo za repku.
Ovo nam samo moze pomoci da sto prije imamo TOP stadion.b Bravo za ljude u upravi koji rade strasan posao. Svaka cast jos jednom.

Nego ako nam se kone trznu i kad Kosevo skroz grohne, hocemo li ih primiti da Evropske meceve igraju na Grbavici :ganja:
Treba održavati komšijske odnose, ali zato i masno im naplatiti :D
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

boccaccio
Kontakt:

uto avg 22, 2017 11:52 am

Model1964 je napisao/la:
uto avg 22, 2017 10:20 am
Zbog onog " neśto" śto Żeljo nosi u sebi mi imamo po cijelom svijetu bezbroj volonterskih lobista.
Inspekcija koja je obisla lavor i Dolinu je prije dolaska u SA informisana o nasim nastojanjima da Dolinu dovedemo u rang modernih stadiona. Sa sigurnoscu mogu tvrditi da su bivsi igraci ex Yu koji su sada na pozicijama rekli sve najbolje. Nedavno sam pio kafu sa jednim koji je trenirao sa nama kada je bio u SA u JNA . Tipu pune oci suza kada smo pricali o stadionu u ratu.
Povratne informacije po inspekciji kazu da su zadivljeni ucinjenim kao i nacinom kako je to uradeno.
Zanimljivo je da su ih odusevili ovi nasi "balavci" . Misimovica i Śiljka ne spominju.
Ova pohvala mora śtreberima biti motiv da jos bolje rade a ne da se ufuraju da su neke face.
Odluka da je Dolina bolji izbor je donesena isti dan nakon inspekcije. Bilo je
BH savezu glava koji su digli nos zbog toga. Lavor je u takvom stanju da mu pomaze samo rusenje😆
Jedino mi pada napamet da si pricao sa Sreckom Katanecom

Eric Cantona
Kontakt:

uto avg 22, 2017 11:53 am

Iako je tek završen prelazni rok u našoj zemlji na Grbavici već razmišljaju o zimskom prelaznom roku. Ono što je gotovo sigurno jeste da će Plavi ponovo doživjeti igračke promjene, a jedan od onih koji će, barem kako sada stvari stoje, napustiti Željezničar je desni bek Siniša Stevanović.
Stevanović ima ugovor sa Željom do posljednjeg dana 2017. godine, i on je odlučio da isti ne produži te će u zimskom prelaznom roku otići iz Željezničara.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wenger o Osimu.

“Sjećam ga se jako dobro kao igrača. Bio je majstor. Na terenu je bio poput plesača, s loptom je mogao sve, a jednako je atraktivan bio i van igrališta. Volio je život, bio je pravi boem. Nismo ga mogli pratiti ni na terenu, ali ni u noćnom životu. Osim je napravio vrhunsku karijeru i kao igrač, a posebno kao trener. Dok je bio selektor Jugoslavije pratio sam pažljivo njegov rad, a onda i u Panthinaikosu, Sturmu, posebno u Japanu, gdje sam i ja radio”

Model1964

uto avg 22, 2017 11:57 am

uto avg 22, 2017 11:48 am
?

Bravo za repku.

Kazu ode u Poljsku
Ako primimo kone pravim grupni aNTentEt na upravu😆

LeBlue
Kontakt:

uto avg 22, 2017 11:59 am

ponosannavas je napisao/la:
uto avg 22, 2017 11:23 am
KLub se gradi iz temelja. TO je ono što ja pričam non stop. Meni majke mi moje titule uopšte nisu bitne. Doći će same po sebi. Naravno da bi volio da i one budu tu, ali bitno je da si uvijek pri vrhu i da izlaziš redovno u Evropu, a sad jesi li prvi ili drugi ili treći meni je manje bitno. Da neko ne kaže radi čega se onda igra moram pojasniti. Ja dugoročno gledam neke stvari. Lako je uložiti pare i doći do titule u jednoj od tri godine, ali onda osta bez love i ništa se ne vraća. TO je logika kojom su se vodili mnogi u ovoj ligi i zato smo svi bili u dugovima i zato neki još uvijek ne mogu da isplivaju i pred bankrotom su. Hvala Bogu pa smo mi to uspjeli da prevaziđemo. Stadion je prva stavka koja je jako bitna. Nakon završetka juga i natrkivanja stadiona trebalo bi preći na neke druge stvari. Prije svega je to ulaganje u omladinski pogon. To bi trebalo i da ide skupa sa ovim ali ne znam koliko ima love. Mora se napraviti kamp, gdje igrači borave non stop. Prvi tim se puni iz tog omladisnkog pogona jer u ovu ligu neće doći vrhunski igrači iz više razloga. TI vrhunskog samo možeš napraviti. I obezbjediti mu uslove da ostane tu bar koliko i Baja. Neko godinu kraće neko duže ali to je to. Upravo pričam sa kolegom koji je bio na drebijaima sa konama u omladinskom selekcijama. I juniore isto je pratio ali njih i ja znam skoro sve. Moram malo sada oboriti atmosferu. On kaže, a vjerujem mu jer dobro zna procijeniti, da oni imaju dosta više igrača koji vrijede. Pojedinačno. Na stranu igra i taktika. Može tekma otići i u drugom smjeru. PRije nekoliko godina je bilo obratno. Baš je razočaran bio. Ovo se ne smije dešavati. Apelujem da se pod hitno nešto tamo radi, promijeni i sl. Vjerovatno su nadležnii upućeni više, ali taj dio se ne smije zanemarivati. Nikaaaako. Nek izmisle lovu ne znam kako, a mislim da je sada ima dovoljno.
Potpuno se slazem sa tobom, treba spustiti loptu. Kakva titula, tek dolazi period gdje moramo dokazati kvalitet jer slijede teze utakmice. Meni je licno bitno da igramo Evropu i da smo tu u vrhu, da stvorimo nekoliko igraca koji ce napraviti dobru karijeru. Tako cemo i mi kao klub biti uspjesniji. Najvise me raduje zajednistvo koje se osjeti da trenutno vlada medju igracima i strucnom stabu i mislim da je to jedan od razloga sto smo tu gdje jesmo. Tako ce i titula jednom doci. Sto se tice omladinskih selekcija, slazem se sa tobom da oni bolje stoje nego ranije i to moramo bas ozbiljno shvatiti. Ta njihova investicija u "kamp" koja je fakticki smijesna po nekim internacionalnim standardima im se isplatila, dobili su nekoliko kvalitetnih igraca koji su prosli tu. Uz to ide citav hype prije par godina koji su imali sa Tanom, tako da se roditelji odluce poslati njihovu djecu kod njih, jer u dosta slucajeva oni gledaju na novac kroz svoju djecu. Do tada Fk Sarajevo nije ni jednog pravog igraca stvorio, mozda samo Berberovica i donekle Skoru koji je ostvario dobar transfer. A sada vec imaju nekoliko igraca koji su igrali za njihov mladi tim Catakovic, Kapic, Hadzic itd koji obecavaju. Kad gledas mlade selekcije reprezentacije, tu se njihovi igraci guraju, nekad iako nemaju kvalitet, i to se mora ozbiljno shvatiti. Moramo imati neki veci plan sa omladinskim pogonom jer mi ipak imamo tu tradiciju.
Zadnja izmjena: LeBlue, dana/u uto avg 22, 2017 12:09 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Leon_Professional
Kontakt:

uto avg 22, 2017 12:02 pm

A dobro, 99% ljudi i nisu za njegovo produzenje, jos ako on moze negdje otici i jos sta para zaraditi nek i ide.
Na nama je da dovedemo boljeg beka kakvog forumasi zele :D 5 + asistenija i 5+ golova u sezoni :rofl1: :rofl1:

Joj znao sam da ce se Mode upaliti :ganja:
Cuj atentat :rofl: :rofl:
Moramo cuvati car fudbala u glavnom gradu :karanje:
Zadnja izmjena: Leon_Professional, dana/u uto avg 22, 2017 12:06 pm, ukupno mijenjano 1 put.

kontranogama
Kontakt:

uto avg 22, 2017 12:03 pm

Naravno da se ova uprava mora odrzati duze vrijeme @ponos objasnio. Ni mene uopste titule ne brinu. Samooddrzavanje je jedna mozda najvaznija rijec u cijelom ovom desavanju. Sva ad hoc rjesenja na sportskom planu nisu uopste bitna, bitno je da klub stane na svoje noge dugorocno. Zato ne treba uopste dozvoliti nikakvo kritikovanje istih, po pitanju sportskog rezultata. Ne zato sto ne treba kritikovati nego zato sto to ide na vodu onima koji ce to iskoristiti i syebati sve ovo do sada uradjeno. Jos uvijek mnogi Zeljini navijaci ne razumiju vaznost ovoga posla i smjera koji je zapocet. Zato podrzati upravu i kad nesto ne uradi sto-posto, ne da im ne treba reci ali pisati javno i kuditi na sav glas samo igra na ruku lopovima i dusmanima.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

Hurmasica
Kontakt:

uto avg 22, 2017 12:06 pm

uto avg 22, 2017 12:02 pm
A dobro, 99% ljudi i nisu za njegovo produzenje, jos ako on moze negdje otici i jos sta para zaraditi nek i ide.
Na nama je da dovedemo boljeg beka kakvog forumasi zele :D 5 + asistenija i 5+ golova u sezoni :rofl1: :rofl1:

Joj znao sam da ce se Mode upaliti :ganja:
Cuj atentat :rofl: :rofl:
Moramo cuvati car fudbala u glavnom gradu :karanje:

Modrilo Princip :D
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Model1964

uto avg 22, 2017 12:07 pm

kontranogama je napisao/la:
uto avg 22, 2017 12:03 pm
Naravno da se ova uprava mora odrzati duze vrijeme @ponos objasnio. Ni mene uopste titule ne brinu. Samooddrzavanje je jedna mozda najvaznija rijec u cijelom ovom desavanju. Sva ad hoc rjesenja na sportskom planu nisu uopste bitna, bitno je da klub stane na svoje noge dugorocno. Zato ne treba uopste dozvoliti nikakvo kritikovanje istih, po pitanju sportskog rezultata. Ne zato sto ne treba kritikovati nego zato sto to ide na vodu onima koji ce to iskoristiti i syebati sve ovo do sada uradjeno. Jos uvijek mnogi Zeljini navijaci ne razumiju vaznost ovoga posla i smjera koji je zapocet. Zato podrzati upravu i kad nesto ne uradi sto-posto, ne da im ne treba reci ali pisati javno i kuditi na sav glas samo igra na ruku lopovima i dusmanima.
Zar ti ledo ne spavas?😆

ChWilla
Kontakt:

uto avg 22, 2017 12:08 pm

modelko čabrinović :D
gradi željo boli te *****

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.

Prijava