Ovo Švabo doso kod Slinestorm_raider je napisao/la: ↑čet avg 17, 2017 11:32 pm\
@Hurmasica
Ovi stariji ce znati. Ovo je ispred prve Hasetove cevabdzinice, danasnja ulica Telali.
Alkar Drnovsek u sridu!Model1964 je napisao/la: ↑čet avg 17, 2017 11:03 pmZa pare i muziku imas pravo.
Za mentalitet nisi u pravu. Mentalitet je promjenjljiva kategorija. U nasem slucaju(BIH) se radi o PRIMITIVIZMU i neobrazovanosti. Fascinantno mi je kako po svijetu Mujo Rade i Jozo rade slozno i pomazu jedan drugog. Cim pređu Savu ode sve u 3pm. To djeljenje se nastavlja po nacionalnim korpusima. ZE i TZ pljuju po SA. SA niko neljava. BL bi da Pale odnese cunami. Posavina mrzi Hercegovinu..... sve tako se djele i komfrotiraju do mahala i avlija. Brat bratu najveci neprijatelj. Neki uspjeh je neciji neuspjeh. Zato nas nema nigdje.
Dok smo bili podanici bili smo puno uspjesniji. Od Tvrtka pa do Tite.
AmH79 je napisao/la: ↑čet avg 17, 2017 11:49 pmGospodo draga,
sutra Željo igra. Hej, Željo! Željezničar!!!
Senade Misimovicu, ti I tvoja ekipa ste danas elitna jedinica strazara naseg Zelje. Kapak!
Uz vas vjerujem u buducnost. Bez vas ne vjerujem. Ja, niko. Kurcevit. Sposoban. Vama cu za Zelju dati 100k godisnje. Svake godine! Neka konobari kontrolisu. Bez vas necu. Nemam povjerenja. A nikoga of vas osobno ne znam.
Forumasi, hairlije, otkrice veliko:
Fudbal se ne igra za navijace. Ili zbog navijaca. Copy and paste. NE igra!!!
Jedini uspjesan klub iz ex-Yu ima prosjek k'o pola naseg...
Nije Jug Zeljo! Zeljo je Zeljo!
Nisam ja Zeljo! Nisi ni ti!!!
Dalje znate.
Lijepi pozdrav sa Sredozemlja. Drugovi moji. Manijaci. Sutra 1:4!
Samo jedan gospodin,drugi je anamon
Drugi je Slino.
Nekad mi ga bude zao,propatio mnogo u zivotu,igrao za funjare,na kraju bio zrtva robne razmjene sa Turcima,jedva zivu glavu kutarisoModel1964 je napisao/la: ↑čet avg 17, 2017 11:55 pmDrugi je Slino.![]()
Svaka cast!AmH79 je napisao/la: ↑čet avg 17, 2017 11:49 pmGospodo draga,
Senade Misimovicu, ti I tvoja ekipa ste danas elitna jedinica strazara naseg Zelje. Kapak!
Uz vas vjerujem u buducnost. Bez vas ne vjerujem. Ja, niko. Kurcevit. Sposoban. Vama cu za Zelju dati 100k godisnje. Svake godine! Neka konobari kontrolisu. Bez vas necu. Nemam povjerenja. A nikoga of vas osobno ne znam.
Dalje znate.
Samo sto je u pravom kapitalizmu jako malo drzavnih firmi. Evo Janezi rasprodali skoro sve.ChWilla je napisao/la: ↑pet avg 18, 2017 12:02 amk'o što je komunizam utopija, isto tako je i čisti kapitalizam. ne vraća se svugdje marka na marku, ili dvije na marku, i prikrivenog socijalizma ima svugdje. guranja od države, ili toga da država "usmjeri" i velike kompanije koje nisu njene da poguraju sport ili kulturu. dođe ti premijer i kaže, eto, dobro bi bilo, lijepo bi bilo, da vi malo sponzorišete našu reprezentaciju, ili klub državni projekat. i svako zna šta to znači.
Obojica su gospoda. I Dzeko je bio "Sljivotres", Davorin je bio "Pimpek". Jako referentno.Model1964 je napisao/la: ↑čet avg 17, 2017 11:55 pmDrugi je Slino.![]()
Slinostorm_raider je napisao/la: ↑pet avg 18, 2017 12:12 amObojica su gospoda. I Dzeko je bio "Sljivotres", Davorin je bio "Pimpek". Jako referentno.
Drzavu i sistem u njoj uredjuje narod.Sad zavisi kakav je narod takva ce biti drzava i sistem.U uredjenom društvu ti kao neko ko placa porez drzavi si od strane drzave zašticen i podpomognut na razne nacine i kad ti ide poso i kad ti ne ide.Evo jedan primjer sponzorstva malog obrtnika a takvih je danas najviše i oni su zajedno jedan veliki izvor novca za razna sponzorstva.Znaci ovo gledam,nije apstrakcija.Covjek ima cvjecaru i on sponzoriše jedan klub.U Bosni ce se nasmijati i reci ma šta ce cvjecara nekog sponzorisati ali deset cvjecara i još 20-30 radnji sa slicnim obrtom novca mogu biti znacajan izvor novca za jedan klub.Znaci vlasnik cvjecare koja je u jednom trenutku prenatrpana cvjecem a prodaja slabo ide odluci da sponzoriše lokalni klub sa cvjecem u vrijednosti 10 000 km.Klub prihvata.Drzava ce cvjecaru izvršiti povrat poreza u skladu sa zakonom o prezu a ja sutradan vidim u holu jednog velikog trgovackog centra predsjenika kluba sa kcerkom iza improvizovanog pulta kako prodaje cvjece.Na pultu je natpis:"Kupovinom ovog buketa cvjeca pomazete rad tog i tog kluba".Pošto se radilo o lokalnom klubu svo cvjece,koje cvjecar nebi rasprodao do sudnjeg dana,je vrlo brzo rasprodano.Dobro cvjecaru,dobro klubu.Slijedeci put na takvom zadatku ce biti neko drugi umjesto predsjednika koji je svojim primjerom pokazao da se svi moraju potruditi da bi klubu bilo bolje.Sad ne mozeš porediti bogate klubove i uporedjivati ih sa ovim primjerom ali kod nas u BiH da.Citam danas u Celiku nisu primili platu od marta jer niko nije ni marku donio u klub a opština ne uplacuje, cuj opština ne uplacuje...ChWilla je napisao/la: ↑pet avg 18, 2017 12:02 amk'o što je komunizam utopija, isto tako je i čisti kapitalizam. ne vraća se svugdje marka na marku, ili dvije na marku, i prikrivenog socijalizma ima svugdje. guranja od države, ili toga da država "usmjeri" i velike kompanije koje nisu njene da poguraju sport ili kulturu. dođe ti premijer i kaže, eto, dobro bi bilo, lijepo bi bilo, da vi malo sponzorišete našu reprezentaciju, ili klub državni projekat. i svako zna šta to znači.
kažu da je putin sve energetske oligarhe jednom posjeo i rekao otprilike, rasporedite se ko će koji klub. jer šta ima kompanija koja nema maloprodaju, koja prodaje na nivou drugih država naftu, plin, aluminijum, nikl...od reklame na dresu? nema ništa.
Gospodin i Slino kojem se izmisljala karijera.storm_raider je napisao/la: ↑čet avg 17, 2017 11:32 pm\
@Hurmasica
Ovi stariji ce znati. Ovo je ispred prve Hasetove cevabdzinice, danasnja ulica Telali.
Hvala ti do neba plavi brate!!!!!!!!!!AmH79 je napisao/la: ↑čet avg 17, 2017 11:49 pmGospodo draga,
Dalje znate.