Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Leon_Professional
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet avg 10, 2017 3:12 pm

salle86 je napisao/la:
čet avg 10, 2017 12:55 pm
Leon_Professional je napisao/la:
čet avg 10, 2017 12:15 pm
I da. Cuj ima sistem. Ima ima, kazu ovo je kratkorocno rjesenje, a imao si 6 mjeseci da bude pravo rjesenje. Od danas do sutra.
Da imamo sistem, vec bi sad imali spica iz nase skole koji ce biti prvi napadac. Igraca kojeg si postepeno pravio za ono kad ti ode prvi napadac, spremnog igraca za prvu postavu , ili ako nemas takvog bar da si doveo nekog ko dostojno moze biti prvi napadac a ne imati istrosene igrace.

Popusili smo pricu da se prosle godine morala Evropa uzet pa smo eto igrali sa starijim igracima. Sta je sad opet dovodimo iskusne, hoce li nam isti rezultat na kraju biti.
Kod pojedinih ima tako smjesnih opravdanja da ni mala djeca u to ne mogu povjerovati, ali ima i ovih koji kritikuju a nema veze s realnoscu pa se ide i do toga Ciao Zeljo..
Sa tobom se slažem u većini postova, ali na ovo moram fakat "oštro replicirati" hhhh
Mujagić kao najbolji izdanak Željinih juniora se morao početi forsirati prije 2 godine, kad je debitovao golom protiv Čelika. Ali znamo kako smo mi od tad pa evo sve do dolaska Adžema rekao bih, vjerovali našoj djeci. Naravno da smo mi (kao klub) krivi tome, nije niko sa strane. Mislilo se da je bolji, redom: Đermanović, Lendrić, Stokić, Diata, Križman, Pozder, Nikolić...možda sam nekog i zaboravio ali to je 7 napadača koji po imenu jesu na papiru bolji, koji su imali CV ne ko Tiago Silva :) ali sigurno koji obećava.
Šta je bila greška? Nama Mujagić nije trebao biti prvi napadač, pa ni drugi eto ali treći je MORAO biti. I morao je ulaziti kad si imao riješenu utakmicu, mada opet takvih nismo imali puno, ali bilo ih je. Fazon je što smo imali trenere koji kako se pokazalo nisu imali muuda da to urade, da su mislili samo na sebe (ma kako to ružno zvuči) i svoju guzzicu i nisu smjeli rizikovati. Tu je trebao recimo taj "sistem na papiru" odnosno da šef sa vrha kaže (lupam) 3 igrača ispod 21 godinu MORAJU biti u prvom timu bez obzira na rezultat, ali u tom slučaju istom tom treneru ne smije se nikad nametati imperativ titula jer "nema" potpunu slobodu u odabiru igrača već neki minimum, europa.
Eh sad, pitanje je koliko smo mi kao navijači spremni na to? - Sudeći po ovom što se dešava u zadnje vrijeme i nismo baš. Tu valja onda napraviti balans, tu valja biti mudar.

Mujagić je bar meni više obećavao tad kad je debitovao, nego sad. Opet se vraćamo na to da se zna ko je više kriv za to, ko manje.
Ali sa takvim igračem ti jednostavno ne smiješ TRENUTNO rizikovati i osloniti se na njega. Zamisli scene Kajkut 3 meča bude prvi špic, kasnije preseli na klupu a Mujagić preuzme tu ulogu. Pa to je za svršavati realno. A moguće je i to, zar ne.
Ja sistem vidim i u tome da nam okosnicu tima (18 igrača) čine Kjosevski(22), Osmanković(20), Šabanadžović(18), Žerić(19) ...Graovac(24), Zakarić(24), Ramović(24), Zec(23)...pa eto i Mujagić(19).
POLA TIMA su mladi ili relativno mladi igrači, nekih zamišljenih 11 čine takođe nekih 6 igrača iz ove kategorije, te Projić, Stevanović, Blagojević, Zeba i Nikolić (ili Kajkut).
Po meni je to nekakav sistem, kakav to će vrijeme da pokaže. Logika da ne možeš imati tim gdje će 11 igrača biti ispod 25 godina. Možda i možeš ali da ili nemaš ambicije kao mi što imamo, ili da imaš suhi kvalitet...koji košta.
Eto već ovi mlađi su "vezani" duže.
Sistem bi bio i to da se Zeba planira zamjeniti Žerićem, Blagojević sa Šabanadžovićem, Nikolić(Kajkut) sa Mujagićem...a ja i to vidim, bar kod Adžema...i ako on potraje na klupi bar 2 sezone...ali da se od toga ne odstupi NI MILIMETAR i da svi malo spustimo loptu, što je teško...
Bravo, to si fino rekao.
Zato i kazem, da se pravilno radilo dvije godine ti bi vec Mujagu pripremio da sad bude prvi napadac pa da vidimo sta je i kako je.
Mujaga nije potpisao jer mu se sansa nije davala.
Vidjet cemo kakav je taj Mujaga, al do sad bi sigurno vidjeli imal se zasta ugvatiti, a on je i dalje upitnik a jos sad nespreman.

Uglavnom sve si fino ti rekao o tome, ja zavrsavam ovim postom o Nikolicu, Kajkutu i ostalim napadacima nek se bore i nek nam je Bog na pomoci.

Hurmasica
Kontakt:

čet avg 10, 2017 3:13 pm

FK Željezničar blizu cilja od 2.000 vlasnika sezonskih ulaznica

https://fkzeljeznicar.ba/fk-zeljeznicar ... ica/27495/
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Amidza
Kontakt:

bogi je napisao/la:
čet avg 10, 2017 3:09 pm
http://sc.sport.ba/gdje-ce-karijeru-nas ... du-iz-bih/
Ćenane, čitaš li ovo :D :kafa:
Ne bi me cudilo da pitarska uprava dovede ovog autodestruktivca od fudbalera, da smiri navijace. To i 5% je jedino sto im je preostalo, samo sto im u teren ne ulijecu. Sreca po njih pa im je udarna tribina i grupa tragikomicna i da su se prodali Kinezu, pa ce ovi nastavit da ih taslace kako zele.

Mada, poznavajuci Salihovica, prije ce u Katar, Indoneziju, Indiju ili Iran nego igdje drugo. Covjek koji je od sebe digao ruke u 28-29 godini i trci za parama tesko da moze bolje, a ovdje mu niko tolike pare ne moze dat.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

bogi
Kontakt:

čet avg 10, 2017 3:15 pm

Amidza je napisao/la:
bogi je napisao/la:
Ne bi me cudilo da pitarska uprava dovede ovog autodestruktivca od fudbalera, da smiri navijace. To i 5% je jedino sto im je preostalo, samo sto im u teren ne ulijecu. Sreca po njih pa im je udarna tribina i grupa tragikomicna i da su se prodali Kinezu, pa ce ovi nastavit da ih taslace kako zele.

Mada, poznavajuci Salihovica, prije ce u Katar, Indoneziju, Indiju ili Iran nego igdje drugo. Covjek koji je od sebe digao ruke u 28-29 godini i trci za parama tesko da moze bolje, a ovdje mu niko tolike pare ne moze dat.
Pričaliu su da su smanjili platu debelom, pa možda šta i dovedu
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

Amidza
Kontakt:

čet avg 10, 2017 3:20 pm

Izmislice neku mahalsku da zamazu oci navijacima, ne bi bio prvi put.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

vobznaazna
Kontakt:

čet avg 10, 2017 3:22 pm

boccaccio je napisao/la:
čet avg 10, 2017 3:01 pm
vobznaazna je napisao/la:
čet avg 10, 2017 2:38 pm
Kada nas je bilo na jugu 50-ak mnogo manje nego sad forumasa na ovom forumu Koi napadaju druge i vaganju i procjenjuju koliko ko voli zelju i da aman zaman niko od njih vise ne voli Zelju.... e pa drugari gdje ste tad bilo gdje vam je ta ljubav tad bila kada nas je na gostovanje van Sarajeva islo 20-25 i kada smo se i na jugu i na gostovanju svi u dusu znali i poznavali gdje ste tad vi bili Zeljin zaljubljenici i vjerni navijači .... Zato nemoj da mi sudite i nazivate kojekakvim navijacem jer sam davno ljubav prema zelji pokazao i pokazujem je i dan danas imam 29 godina a 20 staza na tribini imam pozzz
Vjerovatno mislis na mene, i objasnio sam da se moje misljenje ne odnosi na tebe konkretno, nego sam se poveo za tim razmisljanjem . Svako od nas je navijac i ima pravo da misli sta zeli. Ima isto tako pravo da se suprotstavi tom misljenju, kao sto si i napisao ovo je forum ,valjda zato i sluzi.
Ne drug ne mislim na tebe nit imam sta protiv tebe... Uzivamo je citat tvoje postove kapa do poda... Tu smo da dijelimo misljenje al ne da vagamo koliko ko voli zelju

Mirek11
Kontakt:

čet avg 10, 2017 3:24 pm

Hurmasica je napisao/la:

:pljesak: Idemo aBd do subote ovo stici, godisnje su fakt povoljne ( sjever kod mene legao davno).
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Edis Mulalic 1921

čet avg 10, 2017 3:26 pm

Joj da je cetiri boda iz naredne dvije uakmice.
Modus vivendi !

Eisenbahner1921
Kontakt:

čet avg 10, 2017 3:28 pm

Hurmasica je napisao/la:

Prošle godine bilo 1517 godišnjih. Kad uzmeš u obzir da su neki od tih vlasnika godišnjih uzeli sebi desetogodišnje, te uz ne baš dobro ozračje na početku ove sezone, tu je to negdje.

Hurmasica
Kontakt:

čet avg 10, 2017 3:41 pm

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

boju dao si nebu...
Kontakt:

Amidza je napisao/la:
bogi je napisao/la:

Kod njih je katastrofalna situacija sa novcem. Ptice na grani znaju da je ocuh davno zavrnuo pipu, al ptice ne znaju da su fening i haver mu napravili milionski dug...jedan od razloga zbog cega nisu izbacili fin. izvjestaj.
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Plava Porodica
Kontakt:

čet avg 10, 2017 3:42 pm

Edis Mulalic 1921 je napisao/la:
Toliko će i biti.
10 od 15 i nije nešto.
Očekivao sam bar 12.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Bosanski lonac
Kontakt:

čet avg 10, 2017 3:43 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:

Prošle godine bilo 1517 godišnjih. Kad uzmeš u obzir da su neki od tih vlasnika godišnjih uzeli sebi desetogodišnje, te uz ne baš dobro ozračje na početku ove sezone, tu je to negdje.
Ovo je ekstra.
Sa Željom do groba, života mi moga!!

boju dao si nebu...
Kontakt:

čet avg 10, 2017 3:43 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:

Godisnja odlicno posluzila na derbiju jer sam zbog kise presao na sjever. :ganja:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Bosanski lonac
Kontakt:

čet avg 10, 2017 3:44 pm

Plava Porodica je napisao/la:
Toliko će i biti.
10 od 15 i nije nešto.
Očekivao sam bar 12.
6 od 2
Kajkut Saša
Sa Željom do groba, života mi moga!!

Amidza
Kontakt:

čet avg 10, 2017 3:49 pm

boju dao si nebu... je napisao/la:
Amidza je napisao/la:
bogi je napisao/la:

Kod njih je katastrofalna situacija sa novcem. Ptice na grani znaju da je ocuh davno zavrnuo pipu, al ptice ne znaju da su fening i haver mu napravili milionski dug...jedan od razloga zbog cega nisu izbacili fin. izvjestaj.
Za iznos duga ne znam, ali da su se ugradjivali kako su stigli, to sigurno jesu. Bolji su Bordo Uhljebljenici, kakav prevrat ljudi napravise s tribine i uletise u klub. Strasno. Mahala im dohaka, kako ce ove godine izborit LZP, pojma nemam.

IvanOsim
Kontakt:

čet avg 10, 2017 3:53 pm

Fanzi je napisao/la:
čet avg 10, 2017 2:03 pm
Ja ne znam šta ljudi očekuju od našeg omladinskog pogona, najiskrenije.
Da baca igrače za lige 5 odmah? Nećemo pretjerivati, ne možda Ronalda i Messija, ali par igrača pola od njihovog kvaliteta?
Uz infrastrukturu u koju godinama, ma nikad nije bila ništa ulagano osim što se neko od bivših fudbalera znao sjetiti nekom donacijom ili što je Brko svojom pameću određivao?
Kako mislite to od ništa-nešto i za kratko vremena?
Prvom pravom investicijom u OP smatram ovu nabavku softvera od neki dan.

Nekako mi argumenti ljudi koji se ljute na sve ovo ne piju vode, jer nemaju dodira sa realnosti, a s druge strane izgledaju jako drsko i nemaju ljudsku notu.

Najviše od svega mi smetaju (ne)argumentovane kritike akcije i aktivizma u doprinosu radu Kluba.
Za ilustraciju mi uvijek služi kritika ljudi upućena Zubanu i Hrapi i njihovom menadžerskom poslu.
Argumenti su od protivljenja njih dvojice, pa do "na šta je Klub spao da igrače može samo u Tursku izvoziti".
E pa druže moj, svaki od vas koji misli da može raditi bolje menadžerski posao i pri tome pomoći Želji, neka sad ove sekunde počne se baviti.
Pri tom da uzme u obzir sve otežavajuće okolnosti tog posla. Ljudi kod nas ne znaju da igrač VAN EU (vi hiljadu puta spomenete Dinamo, a Hrvatska je u EU; Hrvatska ima GDP preko 50 mld USD, Bosna 16... mi smo neuporedivi ljudi, kako ne shvatate) da bi zaigrao u Holandiji, Klub u koji dolazi mora mu minimum isplaćivati godišnju platu oko 550.000 EUR. Ispod te plate ne može ga Klub angažovati. Ko to može garantovati kvalitet danas od PLBiH klubova danas? Za kojeg mi igrača od naše djece možemo reći Holanđanima "Evo ga pljunuti Cruyff iz sarajevske mahale!"
Koliko mi imamo ljudi sa vezama u stranim zemljama?
Ne ide ljudi sa takvim razmišljanjem. Hrvati guraju jedni druge. Gdje je hrvatski trener, tu su i igrači.

Kod Srba je non-EU priča, ali tu se sve svodi na dvije stvari: Zvezda i Partizan, srce mi se cijepa su institucije za nas. Zvezda je bivši šampion Evrope, a to je dovoljna crta u CV za fudbalski svijet da na slijepo vjeruje da se tamo rađaju igrači 4-5-10-100 puta bolji nego na Grbavici, nego što jesu. Partizan je 1990. u smislu infrastrukture imao ono što Željo nema ni danas (nisu moje riječi, ovo je Ivica Osim rekao).
Srbi pogotovo guraju jedni druge. Nema gdje njihovih igrača nema. Ima tu loših, dobrih igrača, ima tu malog od ovog ili onog i obezglavljene djece, ali su sva njihova i guraju ih gdje stignu.
Jesi li siguran za ovo 550 000€ ?
Cudno mi to zvuci, onda ima veoma malo igraca van eu... sta je sa drugom ligom...

Eric Cantona
Kontakt:

čet avg 10, 2017 3:57 pm

Plava Porodica je napisao/la:
Toliko će i biti.
10 od 15 i nije nešto.
Očekivao sam bar 12.
Kako 12 :pivo:

Bosnia

čet avg 10, 2017 4:00 pm

IvanOsim je napisao/la:
čet avg 10, 2017 3:53 pm
Fanzi je napisao/la:
čet avg 10, 2017 2:03 pm
Ja ne znam šta ljudi očekuju od našeg omladinskog pogona, najiskrenije.
Da baca igrače za lige 5 odmah? Nećemo pretjerivati, ne možda Ronalda i Messija, ali par igrača pola od njihovog kvaliteta?
Uz infrastrukturu u koju godinama, ma nikad nije bila ništa ulagano osim što se neko od bivših fudbalera znao sjetiti nekom donacijom ili što je Brko svojom pameću određivao?
Kako mislite to od ništa-nešto i za kratko vremena?
Prvom pravom investicijom u OP smatram ovu nabavku softvera od neki dan.

Nekako mi argumenti ljudi koji se ljute na sve ovo ne piju vode, jer nemaju dodira sa realnosti, a s druge strane izgledaju jako drsko i nemaju ljudsku notu.

Najviše od svega mi smetaju (ne)argumentovane kritike akcije i aktivizma u doprinosu radu Kluba.
Za ilustraciju mi uvijek služi kritika ljudi upućena Zubanu i Hrapi i njihovom menadžerskom poslu.
Argumenti su od protivljenja njih dvojice, pa do "na šta je Klub spao da igrače može samo u Tursku izvoziti".
E pa druže moj, svaki od vas koji misli da može raditi bolje menadžerski posao i pri tome pomoći Želji, neka sad ove sekunde počne se baviti.
Pri tom da uzme u obzir sve otežavajuće okolnosti tog posla. Ljudi kod nas ne znaju da igrač VAN EU (vi hiljadu puta spomenete Dinamo, a Hrvatska je u EU; Hrvatska ima GDP preko 50 mld USD, Bosna 16... mi smo neuporedivi ljudi, kako ne shvatate) da bi zaigrao u Holandiji, Klub u koji dolazi mora mu minimum isplaćivati godišnju platu oko 550.000 EUR. Ispod te plate ne može ga Klub angažovati. Ko to može garantovati kvalitet danas od PLBiH klubova danas? Za kojeg mi igrača od naše djece možemo reći Holanđanima "Evo ga pljunuti Cruyff iz sarajevske mahale!"
Koliko mi imamo ljudi sa vezama u stranim zemljama?
Ne ide ljudi sa takvim razmišljanjem. Hrvati guraju jedni druge. Gdje je hrvatski trener, tu su i igrači.

Kod Srba je non-EU priča, ali tu se sve svodi na dvije stvari: Zvezda i Partizan, srce mi se cijepa su institucije za nas. Zvezda je bivši šampion Evrope, a to je dovoljna crta u CV za fudbalski svijet da na slijepo vjeruje da se tamo rađaju igrači 4-5-10-100 puta bolji nego na Grbavici, nego što jesu. Partizan je 1990. u smislu infrastrukture imao ono što Željo nema ni danas (nisu moje riječi, ovo je Ivica Osim rekao).
Srbi pogotovo guraju jedni druge. Nema gdje njihovih igrača nema. Ima tu loših, dobrih igrača, ima tu malog od ovog ili onog i obezglavljene djece, ali su sva njihova i guraju ih gdje stignu.
Jesi li siguran za ovo 550 000€ ?
Cudno mi to zvuci, onda ima veoma malo igraca van eu... sta je sa drugom ligom...
Zavisi od saveza do saveza. Da bi igrac van EU mogao dobiti radnu dozvolu mora biti kvalitetniji od domacih igraca, mora se to nekako regulisati. Tako na primjer pojedini savezi postavljaju razne uslove za dobijanje radne dozvole, neki stave recimo da mora imati 70-80% minimum plate od postojeceg najplacenijeg, negdje mora imati X nastupa za reprezentaciju itd...

Zvaka72
Kontakt:

čet avg 10, 2017 4:01 pm

Očito se ne slažemo oko dovođenja starijih igrača i da bi opravdali dovođenje istih, kažete dođite na tribine bit će nas više. Jel to mislite da ljudi koji su protiv, nisu članovi ? Volio bih anketu da se svi članovi ovog foruma izjasne jesu li članovi FKŽ i imaju li sezonsku ulaznicu. Da jednom riješimo prozivanja,jer se stvara fama da su oni za Želju i samo oni idu na utakmice, a mi ne. Nadam se da će mi Moderatori ispuniti mi ovu želju.mi pomalo mi ide na živce priča, da neko voli Želju više od mene.
Zadnja izmjena: Zvaka72, dana/u čet avg 10, 2017 4:03 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Prijava