Bravo, to si fino rekao.salle86 je napisao/la: ↑čet avg 10, 2017 12:55 pmSa tobom se slažem u većini postova, ali na ovo moram fakat "oštro replicirati" hhhhLeon_Professional je napisao/la: ↑čet avg 10, 2017 12:15 pmI da. Cuj ima sistem. Ima ima, kazu ovo je kratkorocno rjesenje, a imao si 6 mjeseci da bude pravo rjesenje. Od danas do sutra.
Da imamo sistem, vec bi sad imali spica iz nase skole koji ce biti prvi napadac. Igraca kojeg si postepeno pravio za ono kad ti ode prvi napadac, spremnog igraca za prvu postavu , ili ako nemas takvog bar da si doveo nekog ko dostojno moze biti prvi napadac a ne imati istrosene igrace.
Popusili smo pricu da se prosle godine morala Evropa uzet pa smo eto igrali sa starijim igracima. Sta je sad opet dovodimo iskusne, hoce li nam isti rezultat na kraju biti.
Kod pojedinih ima tako smjesnih opravdanja da ni mala djeca u to ne mogu povjerovati, ali ima i ovih koji kritikuju a nema veze s realnoscu pa se ide i do toga Ciao Zeljo..
Mujagić kao najbolji izdanak Željinih juniora se morao početi forsirati prije 2 godine, kad je debitovao golom protiv Čelika. Ali znamo kako smo mi od tad pa evo sve do dolaska Adžema rekao bih, vjerovali našoj djeci. Naravno da smo mi (kao klub) krivi tome, nije niko sa strane. Mislilo se da je bolji, redom: Đermanović, Lendrić, Stokić, Diata, Križman, Pozder, Nikolić...možda sam nekog i zaboravio ali to je 7 napadača koji po imenu jesu na papiru bolji, koji su imali CV ne ko Tiago Silvaali sigurno koji obećava.
Šta je bila greška? Nama Mujagić nije trebao biti prvi napadač, pa ni drugi eto ali treći je MORAO biti. I morao je ulaziti kad si imao riješenu utakmicu, mada opet takvih nismo imali puno, ali bilo ih je. Fazon je što smo imali trenere koji kako se pokazalo nisu imali muuda da to urade, da su mislili samo na sebe (ma kako to ružno zvuči) i svoju guzzicu i nisu smjeli rizikovati. Tu je trebao recimo taj "sistem na papiru" odnosno da šef sa vrha kaže (lupam) 3 igrača ispod 21 godinu MORAJU biti u prvom timu bez obzira na rezultat, ali u tom slučaju istom tom treneru ne smije se nikad nametati imperativ titula jer "nema" potpunu slobodu u odabiru igrača već neki minimum, europa.
Eh sad, pitanje je koliko smo mi kao navijači spremni na to? - Sudeći po ovom što se dešava u zadnje vrijeme i nismo baš. Tu valja onda napraviti balans, tu valja biti mudar.
Mujagić je bar meni više obećavao tad kad je debitovao, nego sad. Opet se vraćamo na to da se zna ko je više kriv za to, ko manje.
Ali sa takvim igračem ti jednostavno ne smiješ TRENUTNO rizikovati i osloniti se na njega. Zamisli scene Kajkut 3 meča bude prvi špic, kasnije preseli na klupu a Mujagić preuzme tu ulogu. Pa to je za svršavati realno. A moguće je i to, zar ne.
Ja sistem vidim i u tome da nam okosnicu tima (18 igrača) čine Kjosevski(22), Osmanković(20), Šabanadžović(18), Žerić(19) ...Graovac(24), Zakarić(24), Ramović(24), Zec(23)...pa eto i Mujagić(19).
POLA TIMA su mladi ili relativno mladi igrači, nekih zamišljenih 11 čine takođe nekih 6 igrača iz ove kategorije, te Projić, Stevanović, Blagojević, Zeba i Nikolić (ili Kajkut).
Po meni je to nekakav sistem, kakav to će vrijeme da pokaže. Logika da ne možeš imati tim gdje će 11 igrača biti ispod 25 godina. Možda i možeš ali da ili nemaš ambicije kao mi što imamo, ili da imaš suhi kvalitet...koji košta.
Eto već ovi mlađi su "vezani" duže.
Sistem bi bio i to da se Zeba planira zamjeniti Žerićem, Blagojević sa Šabanadžovićem, Nikolić(Kajkut) sa Mujagićem...a ja i to vidim, bar kod Adžema...i ako on potraje na klupi bar 2 sezone...ali da se od toga ne odstupi NI MILIMETAR i da svi malo spustimo loptu, što je teško...
Zato i kazem, da se pravilno radilo dvije godine ti bi vec Mujagu pripremio da sad bude prvi napadac pa da vidimo sta je i kako je.
Mujaga nije potpisao jer mu se sansa nije davala.
Vidjet cemo kakav je taj Mujaga, al do sad bi sigurno vidjeli imal se zasta ugvatiti, a on je i dalje upitnik a jos sad nespreman.
Uglavnom sve si fino ti rekao o tome, ja zavrsavam ovim postom o Nikolicu, Kajkutu i ostalim napadacima nek se bore i nek nam je Bog na pomoci.