ChWilla je napisao/la: ↑čet avg 10, 2017 9:23 am
Plava Porodica je napisao/la: ↑čet avg 10, 2017 9:03 am
ChWilla je napisao/la: ↑čet avg 10, 2017 8:44 am
pa ništa, hajmo da bude još gora, možda to pomogne.
A valjda si i sam svjestan koliko se digla prašina za ovim, tu ni ti a ni ja ne možemo uticati da promjenimo..
eto ti si bio za smjenu slavke, onakvu kakva je bila i kada je bila. ja sam bio protiv, ne smjene slavke, nego ukupnosti kako je odrađeno. a jel ti jasno kako to uslovljava ovo? ovo ti je pravljenje ekipe kad zamijeniš trenera dan i po prije početka prvenstva. ovo ti je pravljenje ekipe kad pripreme i prelazni rok vodi trener koji možda već to nije bio...
a adžem je dostupan, tu, iz grada, naš, sigurno vas ima koji ga znaju i koji ga mogu upitati je li on bio za ovo ili ne...
Bio sam za promjenu Slavke onog dana kad je titula izgubljena. Ništa od priče nije sprovedeno u djelo. Bio sam i za promjenu Slavke dan prije prvenstva, jer bi kratkoročno imali rezultat sa njim vjerovatno kakav nećemo imati sa Adžemom, dok dugoročno gledajući puno više uspjeha možemo imati sa Adžemom u svim segmentima nego sa Slavkom.
I pisao sam hiljadu puta da se treneru ne smije dati potpuna ovlast nad dovođenjem i otpuštanjem igrača. Po meni je to sve dovelo do svega ovoga.. Dođe Mulalić kamion istrese, ode Mulalić dođe Kostić kamion Mulalićevih natovari , a dovede svoj kamion novih igrača.. Pa ista situacija sa Slavkom. Valjda je zbog tog i postavljen neko na funkciju SD-a. Trener zatraži pojačanja tu i tu, ovaj mu u skladu sa mogućnostima dovede njih par,a za ostalo se snađi.. Ili se nemoj ni prihvatati posla. Svako je sebi dovodio polovnjake kontajući prije će sa njima ostvariti instant rezultat i što duže ostati na klupi, jer ko bi čekao da neki Žerić ili Osmanković sazrije u igrača. A to je proces u najboljem slučaju pola godine. A do tad u njihovim glavama mogu tri puta dobiti otkaz, jer te ovde dva tri poraza bace toliko nisko da sve što si uradio ranije padne u vodu.
Zato puna podrška Adžemu, ali najprije od Uprave.. Pa koji god rezultat bio, pravi čovjek za pravi recept naše stabilne budućnosti.
I Adžema ne poznajem, ne mogu ga upitati ništa. Ali mogu mu vjerovati da će od nekih napraviti igrače, dok ovo sa Kajkutom ne mogu povezati sa njim, jer se spominjao i dok je Slavko vodio ekipu. I on se uhvatio daj šta daš kada SD nije doveo nikoga kvalitetnijeg.
I uopšte ne znam kako opet dođosmo na ovu priču o treneru..