Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Elegant
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 23, 2017 7:07 pm

Kakva akcija i gol Zrinjskog. :palacgore:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

boju dao si nebu...
Kontakt:

Nista to podrska folovi-golovi...samo uprava napolje :kafa:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Dr. Adzem
Kontakt:

ned jul 23, 2017 7:08 pm

Vec pocela komedija sa sudijama. Vala oni anonimusi u evropi su izmislili sudjenje za ove nase
Cuva Bog Zelju svog!

ChWilla
Kontakt:

ned jul 23, 2017 7:09 pm

Roberto Baggio je napisao/la:
ned jul 23, 2017 7:01 pm
ChWilla je napisao/la:
ned jul 23, 2017 12:08 pm
da se nadovežem, da bi amar osim remetilačke faktore svih vrsta mogao pomnožiti sa nulom, on je morao biti više od trenera. ni on to nije mogao dok je bio samo trener, namazana mu je daska, i dohakano mu je. ko god je samo trener kod nas, faktički nema "polugu" u odnosu na remetilačke faktore, već su oni faktički iznad njega i dohakaju mu prije ili kasnije, prije prije nego kasnije. trener dok se i faktički, a ne samo na papiru ne stavi iznad njih, od nas nema ništa.
Da ne idemo u analizu prethodnih trenera, kod Petrovića je očito jedan od osnovnih problema što on jednostavno nije ni blizu autoritet kakvim se predstavljao u svojim lijepim pričama, a onda su se iz toga granali mnogi drugi problemi, i prema igračima i prema upravi. Ok čak i to, eto igrači ga ne poštuju, nije ni prvi ni zadnji, mada ovoliko javno ismijavanje trenera od strane igrača ja još nigdje nisam vidio. Ali nama je sad veći problem što se u ovom slučaju sa Petrovićem pokazalo da on nije imao adekvatnu podršku ni od kluba, jer ispade na kraju da mu nisu samo igrači radili iza leđa, nego da ni ljudi iz kluba nisu bili iskreni i korektni prema njemu.

O kakvom autoritetu uopće možemo pričati, kada klub nije zaštitio svog trenera od javnog ismijavanja od strane igrača, koji su i dalje članovi kluba. Čak se malo poslije podrške Petroviću, na zvaničnoj stranici objavljuje Bekrićeva otvorena kritika Petrovića, i to na početku ide formulacija: FK Željeznicar je odlučio da izađe u susret Samiru Bekriću... Složili smo se svi da klub nije na vrijeme obezbijedio po kvalitetu bar podjednako dobru ekipu kakvu smo imali na kraju prvenstva, a evo ispade da se od Petrovića očekivalo da prođe i AIK, i to još uz igru koja će biti osjetno bolja nego što je bila u prvenstvu. Jebiga, tako nešto nisu očekivali ni "obični navijači", koji imaju pravo da budu nerealni u svojim zahtjevima. Ovdje na forumu u komentarima niko ko je podržao ostanak Petrovića nije to dovodio u pitanje poslije ovakvog ispadanja od AIK-a, a za upravu je to bilo dovoljno da od jednoglasne podrške pređu na jednoglasni otkaz.

Zato, kao što sam govorio i za Kostića: trenera nisu smijenili igrači, nego opet uprava; trener nije imao autoritet jer sam po sebi nije uspio da se nametne, ali mu ni uprava nije pomogla koliko je trebala pomoći za dobrobit sviju, ako je već odlučeno da će ostati.
mislim da isto govorimo različitim riječima. ja sad, u ovom kontekstu kad kažem smjenjuju igrači ne mislim abolirati druge faktore, jer i oni odlučuju šta će igrači moći. ali jeste i kod nas taj autoritet trenera generalno shvaćen kao da bi ga igrači namjerno trebali rušiti, kao da je to njihov dio posla...
gradi željo boli te *****

black64
Kontakt:

ned jul 23, 2017 7:10 pm

Amidza je napisao/la:
ned jul 23, 2017 6:55 pm
black64 je napisao/la:
ned jul 23, 2017 6:52 pm
Vise nego ocigledno je da postoji problem na relaciji trener igraci i u strahu da ce doci do krize rezultata i da mi navijaci poslije toliko godina ocekujemo TITULU te da Slavko nije taj odnosno njegov metod rada nece Zelju dovesti da osvoji prvenstvo odluceno je da se trener smjeni.Pitanje svih pitanja je dal je na celo strucnog staba dosao trener koji je sa ovim igrackim kadrom uz par pojacanja u stanju to da ispuni.Iskreno bi volio da jeste i da smo uboli sa trenerom odnosno da je SD nasao pravo rjesenje sa izborom Adzema kao sefa strucnog staba.U protivnom ako se desi da i Adzem bude pogresan izbor iskreno se nadam da ce i Cenanu biti urucen otkaz.
Jarane ako opet cujem onu demagogiju "mi smo veliki klub nama su trofeji uvijek cilj" od bilo koga iz kluba skocicu s onog reflektora laste na teren.

Cuj Bekric, jos nisam sebi doso...
Lafe ni meni nisu jasni potezi koje vuce uprava.Sto se tice Slavka il si ga trebao smjeniti na kraju prvenstva il ga nisi trebao dirati.Ja iskreno nisam bio zadovoljan onim sta pokazuje tim na terenu pod palicom Petrovica al postavljene ciljeve a to je izlaz u Evropu i prolazak Zete covjek je ispunio.Par puta sam pisao da jednostavno mora se odmaknuti od Radnika i shvatiti da ga to nece nigdje dovesti.Nisam pametan al da nam fali ljudi u strukturama kluba koji su iz svijeta sporta odnosno fudbalskih radnika to je vise nego ocigledno.Kako su ekonomisti uspjeli donekle stabilizovati klub kako su ljudi iz svijeta marketinga uspjeli dovuci veliki broj sponzora tako za sportski rezultat su potrebni ljudi koji su strucni za tu oblast.

Rambo_Amadeus
Kontakt:

ned jul 23, 2017 7:15 pm

Znati i vi svi da je igra bila za **urac. Da je Slavko dobio otkaz poslije derbija što govorite bilo bi mijenja se trener prije europe. Ovako su mu dali šansu da sve nadoknadi u europi, jest ispao od puno bolje ekipe ali nije iskoristio priliku da se iskupi, ovo se moglo proci. Otkaz pred prvenstvo sigurno manje bolan nego pred europu. Btw koliko je kriv Slavko za sve, kriv je i Cenan. Par forumaša bi iskopalo nekih perspektivnijih ili ako ništa jeftinijih igraca od ovih ublehaša.
Ja nešto mislim da je Adzem samo privremeno riješenje, ali ako vrate Bekrica i Jahica, onda i uprava koju zaista podrzavam, baš mi pada u ocima.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

flux
Kontakt:

Elegant je napisao/la:
Kakva akcija i gol Zrinjskog. :palacgore:
Kakva akcija? Pogrijesi im kapiten stoper i ljudi prime go, gdje tu akcija?

chile
Kontakt:

Je li moguce ovo za Bekrica...ispade lik veci od Zelje otjeras ga on uz pomoc drugova sutne trenera i vrati se, slicno bilo i s nacitanim i Slovencem.
I ova uprava korak naprijed nazad dva. Taman pomislis to je to i zaspu te vrelom vodom.
Kao sto neko napisa isto k'o da rade sve da olaksaju sebi odlazak. I Nekrivu otkud muda da se vrati kad vidi da nije pozeljan na tome mu se treba cestitati...
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

black64
Kontakt:

ned jul 23, 2017 7:18 pm

Rambo_Amadeus je napisao/la:
Znati i vi svi da je igra bila za **urac. Da je Slavko dobio otkaz poslije derbija što govorite bilo bi mijenja se trener prije europe. Ovako su mu dali šansu da sve nadoknadi u europi, jest ispao od puno bolje ekipe ali nije iskoristio priliku da se iskupi, ovo se moglo proci. Otkaz pred prvenstvo sigurno manje bolan nego pred europu. Btw koliko je kriv Slavko za sve, kriv je i Cenan. Par forumaša bi iskopalo nekih perspektivnijih ili ako ništa jeftinijih igraca od ovih ublehaša.
Ja nešto mislim da je Adzem samo privremeno riješenje, ali ako vrate Bekrica i Jahica, onda i uprava koju zaista podrzavam, baš mi pada u ocima.
Apsolutno se slazem sa tim da itekako tu ima odgovornosti Cenana.Mislim da dobro trebaju razmisliti ljudi iz struktura kluba sta i kako dalje sa Cenanom.

Dominic
Kontakt:

ned jul 23, 2017 7:19 pm

Iznenadjen sam smjenom Petrovica, mislio da nasi nemaju petlje za to. Nisam danas bio kuci pa me info bas zatekla. Sve mi se cini da su forumasi smijenili Slavka. Mislim da je odluka ispravna i drago mi je sto je Adzem ponovo tu. Sada znam da cemo gledati Zerica, Kemu i ostale nase djecake iz Zeljine skole.
Idemo jako! :zeljeznicar1:

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned jul 23, 2017 7:20 pm

Kakav delirijum na Kosevu pri golu Zrinjskog uz pjesmu bit ce Zeljo q sampion
Željezničar ante portas !

Elegant
Kontakt:

ned jul 23, 2017 7:22 pm

Ubi Zrinjski, losa odbrana kona.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

hardwell
Kontakt:

AsharaK je napisao/la:
:rofl1: :rofl1: :rofl1:
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

shzna
Kontakt:

ned jul 23, 2017 7:25 pm

AsharaK je napisao/la:
:rofl1:
1987

bianco blu
Kontakt:

ned jul 23, 2017 7:27 pm

vala kad je raja prihvatila Bogičevića, prihvatiće i Bekrića i Jahića

Dr. Adzem
Kontakt:

ned jul 23, 2017 7:28 pm

Elegant je napisao/la:
Ubi Zrinjski, losa odbrana kona.
Koliko god losi mi za ove pitare smo svemirski brod
Cuva Bog Zelju svog!

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned jul 23, 2017 7:30 pm

starigrad je napisao/la:
ned jul 23, 2017 7:26 pm
pile87 je napisao/la:
ned jul 23, 2017 6:54 pm
ChWilla je napisao/la:najvećem broju navijača je potpuno svejedno sa kim će željo uzeti trofej. ali ako i dalje igrači smjenjuju trenere, neće ga uzeti nikako. to je sve.
Činjenica je da su svi igrači protiv Slavke. Isto tako da igrači smjenjuju sve trenere koji dođu, ne vjerujem ni da će Ado biti izuzetak, kad dodje njegovo vrijeme. Isto tako je cinjenica da uprava luta i da nema jasan cilj a upitno je i gdje nas vodi ovo sve. Adi ako ne obezbjede barem tri igrača na ovo mogu ga odmah pozdraviti.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
ne moze niko, sa ovim rosterom, garantovati bilo kakav uspjeh. na stranu slavkin rad, njegov kvalitet kao trenera i osobe, autoritet... ali, ostaviti tim (ne slavku kao trenera, nego tim) bez dva najbolja igraca iz prosle sezone, koji su dali 60% golova i imali 60% asistencija kluba u toj sezoni, i ne dovesti zamjene, makar pribliznog kvaliteta, a zamjerati da nema napretka, po meni nema smisla.
Jos neko ko shvata kakvu su nebulozu nasi izvalili.. Nisi mogao na jednostavniji a istinitiji nacin objasniti situaciju..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

storm_raider
Kontakt:

ned jul 23, 2017 7:31 pm

Pitari slave gol zrinjskog.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ChWilla
Kontakt:

ned jul 23, 2017 7:32 pm

po meni, u ovoj situaciji nema smisla ni da jesu dovedene zamjene. jer bile su četiri utakmice, u kojima si ti ostvario otprilike regularan i očekivan rezultat. po kvalitetu, parama, čak i po famoznim koeficijentima, ti si prošao koga si trebao, i ispao od koga si trebao. mi napredak mjerimo po evropskim utakmicama, jer inače poslije rata u kontinuitetu haramo evropom? hajte ba...
gradi željo boli te *****

Rambo_Amadeus
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned jul 23, 2017 7:34 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
ned jul 23, 2017 7:30 pm
starigrad je napisao/la:
ned jul 23, 2017 7:26 pm
pile87 je napisao/la:
ned jul 23, 2017 6:54 pm
Činjenica je da su svi igrači protiv Slavke. Isto tako da igrači smjenjuju sve trenere koji dođu, ne vjerujem ni da će Ado biti izuzetak, kad dodje njegovo vrijeme. Isto tako je cinjenica da uprava luta i da nema jasan cilj a upitno je i gdje nas vodi ovo sve. Adi ako ne obezbjede barem tri igrača na ovo mogu ga odmah pozdraviti.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
ne moze niko, sa ovim rosterom, garantovati bilo kakav uspjeh. na stranu slavkin rad, njegov kvalitet kao trenera i osobe, autoritet... ali, ostaviti tim (ne slavku kao trenera, nego tim) bez dva najbolja igraca iz prosle sezone, koji su dali 60% golova i imali 60% asistencija kluba u toj sezoni, i ne dovesti zamjene, makar pribliznog kvaliteta, a zamjerati da nema napretka, po meni nema smisla.
Jos neko ko shvata kakvu su nebulozu nasi izvalili.. Nisi mogao na jednostavniji a istinitiji nacin objasniti situaciju..
Slažemo se mi svi da su igraci katastrofa. Ali opcenito njegov sistem je još gori. Uopce bez zelje da se nešto kombinuje, trci, nikakve dinamike. Nisam strucan, fakat nemam pojma o tom poslu ali i mi laici to primjetimo. Šta i da mu dovedeš Ronalda kad nema ekipa ideju.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 24 gosta.

Prijava