ChWilla je napisao/la: ↑ned jul 23, 2017 12:08 pm
da se nadovežem, da bi amar osim remetilačke faktore svih vrsta mogao pomnožiti sa nulom, on je morao biti više od trenera. ni on to nije mogao dok je bio samo trener, namazana mu je daska, i dohakano mu je. ko god je samo trener kod nas, faktički nema "polugu" u odnosu na remetilačke faktore, već su oni faktički iznad njega i dohakaju mu prije ili kasnije, prije prije nego kasnije. trener dok se i faktički, a ne samo na papiru ne stavi iznad njih, od nas nema ništa.
Da ne idemo u analizu prethodnih trenera, kod Petrovića je očito jedan od osnovnih problema što on jednostavno nije ni blizu autoritet kakvim se predstavljao u svojim lijepim pričama, a onda su se iz toga granali mnogi drugi problemi, i prema igračima i prema upravi. Ok čak i to, eto igrači ga ne poštuju, nije ni prvi ni zadnji, mada ovoliko javno ismijavanje trenera od strane igrača ja još nigdje nisam vidio. Ali nama je sad veći problem što se u ovom slučaju sa Petrovićem pokazalo da on nije imao adekvatnu podršku ni od kluba, jer ispade na kraju da mu nisu samo igrači radili iza leđa, nego da ni ljudi iz kluba nisu bili iskreni i korektni prema njemu.
O kakvom autoritetu uopće možemo pričati, kada klub nije zaštitio svog trenera od javnog ismijavanja od strane igrača, koji su i dalje članovi kluba. Čak se malo poslije podrške Petroviću, na zvaničnoj stranici objavljuje Bekrićeva otvorena kritika Petrovića, i to na početku ide formulacija:
FK Željeznicar je odlučio da izađe u susret Samiru Bekriću... Složili smo se svi da klub nije na vrijeme obezbijedio po kvalitetu bar podjednako dobru ekipu kakvu smo imali na kraju prvenstva, a evo ispade da se od Petrovića očekivalo da prođe i AIK, i to još uz igru koja će biti osjetno bolja nego što je bila u prvenstvu. Jebiga, tako nešto nisu očekivali ni "obični navijači", koji imaju pravo da budu nerealni u svojim zahtjevima. Ovdje na forumu u komentarima niko ko je podržao ostanak Petrovića nije to dovodio u pitanje poslije ovakvog ispadanja od AIK-a, a za upravu je to bilo dovoljno da od jednoglasne podrške pređu na jednoglasni otkaz.
Zato, kao što sam govorio i za Kostića: trenera nisu smijenili igrači, nego opet uprava; trener nije imao autoritet jer sam po sebi nije uspio da se nametne, ali mu ni uprava nije pomogla koliko je trebala pomoći za dobrobit sviju, ako je već odlučeno da će ostati.