Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Grbavica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 05, 2017 1:51 pm

Amidza je napisao/la:
tm8782 je napisao/la:
sri jul 05, 2017 1:00 pm
cikazubo je napisao/la:Možda nisam dovoljno upućen, ali često se pitam zbog čega klub ne ponudi 1921 ekipi da preuzme taj komplet medijski sektor kluba a ne da funkcionišu kao zasebno udruženje, ima tu dosta prostora za napredak, uložiš u tu ekipu jer je očigledno da odlično odrađuju posao s vjerujem trenutno ograničenim uslovima, ovako bi možda mogli imati uslove izmeđuostalog i za live streamanje utakmica, pa uložiš u nekog od momaka da prođe edukaciju i dobije programe za skautiranje i analizu protivnika, ima tu još mali milion stvari koje taj sektor može pokriti, po meni neiskorišten potencijal, ali kao što rekoh možda nisam dovoljno upućen pa to i nije moguće, možda i momci kao udruženje to ne žele, ali eto samo na glas razmišljam..
Dobro ti je razmišljanje, iskreno. To ne bi bila loša opcija, e sad šta sve treba da se poklopi to fkt ne znam.

Poslano sa mog UniverseTap koristeći Tapatalk
Ja se nadam da ce u klubu nekad imati dovoljno sluha da pomognu ovim momcima, jer uopste nije lako raditi to sto oni rade, a sigurno je i finansijski zahtjevno. Vjerujem da uz pomoc kluba i live streaming utakmica ne bi bio neki problem, a ako nece klub pomocemo mi nekako. Nekom mjesecnom cifrom, pretplatom da gledamo, da se nesto osmisli. Siguran sam da bi puno ljudi bilo spremno dat pare za to. Prije nego platit neku qrcevu moju tv il nesto slicno. Samo na glas razmisljam.
Bio je jedno vrijeme preko kluba prenos utakmica pa ne bi nekog odziva Boga mi.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

BabOsim
Kontakt:

sri jul 05, 2017 1:53 pm

Dzumhur na SK2 od 14 sati

kvalitet
Kontakt:

sri jul 05, 2017 1:55 pm

Svaki ozbiljan klub ima klupsku televiziju. Naša sreća je što već imamo uhodanu ekipu, trebao bi Željo "uzeti sebi" 1921.tv. Ali da Klub malo "umiješa prste" (to bi značilo vjerovatno manju ekipu, ali koja bi bila adekvatno plaćena). Onda bi uvijek imali streamove pripremnih utakmica i niz drugih sadržaja...
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Amidza
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri jul 05, 2017 1:57 pm

cikazubo je napisao/la:
sri jul 05, 2017 1:35 pm
Amidza je napisao/la:
sri jul 05, 2017 1:10 pm
tm8782 je napisao/la:
sri jul 05, 2017 1:00 pm

Dobro ti je razmišljanje, iskreno. To ne bi bila loša opcija, e sad šta sve treba da se poklopi to fkt ne znam.

Poslano sa mog UniverseTap koristeći Tapatalk
Ja se nadam da ce u klubu nekad imati dovoljno sluha da pomognu ovim momcima, jer uopste nije lako raditi to sto oni rade, a sigurno je i finansijski zahtjevno. Vjerujem da uz pomoc kluba i live streaming utakmica ne bi bio neki problem, a ako nece klub pomocemo mi nekako. Nekom mjesecnom cifrom, pretplatom da gledamo, da se nesto osmisli. Siguran sam da bi puno ljudi bilo spremno dat pare za to. Prije nego platit neku qrcevu moju tv il nesto slicno. Samo na glas razmisljam.
Medijski segment kluba je krucijalno važan pogotovu s marketinškog aspekta, pogledaj samo you tube kanale i stranice klubova na društvenim mrežama, npr stream utakmice napraviš a u uglovima imaš logo nekog sponzora, na poluvremenu na streamu se vrte samo reklame, snimaš treninge vrtiš reklame, intervjuišeš igrače, praviš one igrice, neke specijalne emisije, anketiraš navijače, sve to približi klub navijačima a takođe privlači i nove navijače, a ova ekipa to odlično može da radi što pokazuju kroz upitnik, pregled utakmica i priprema, a kad bi imali bolje finansijske uslov, bolju opremu i više ljudstva to bi sve bilo moguće, uvijek se sjetim primjera Bayerna, ljudi odu na kinesko tržište i ponude za par eura stream svake utakmice, to je zarada milionska na jednu utakmicu, zašto mi kao klub to ne bismo mogli uraditi, ne doslovno kao Bayern već u našim realnim okvirima, za neku simboličnu cijenuod par KM ili kroz članstvo lupam od 35KM da dobiješ taj benefit da gledaš utakmicu, jer ljudi iako ne mogu doći u Sarajevo ili ako su iz dijaspore ili navijači iz drugih gradova će imati približen klub takvim stvarima, poveća ti se eventualno broj članova, sponzorima nudiš širu lepezu reklamiranja itd itd.. Možda ja to sve olako prebacim preko tastature, laički, ali ne pišem ništa što nije zastupljeno ne u Bayernu kojeg sam spomenuo sa Kinom, nego u Mariboru, Rijeci, Dinamu i sličnim klubovima iz regiona koje težimo stići, pa evo što da ne spomenuti i Široki Brijeg koji radi gotovo redovno streamove utakmica.
Onda spomenuh gore skautiranje, sumnjam da imamo svoju skauting službu, znam da su edukacije i programi skupi da bi ih neko individualno završavao, gledao sam jedan dokumentarac kako je čovjek osmislio te programe i zaradio 5mil eura, prvobitno pravio za Dortmund skauting program međutim toliki je bum napravio da mu se posao proširio i da je došao i do košarke i NBA klubova za koje je prilagođavao isti taj sistem za kretnje, statistike, ma u svaki mogući mjerljivi detalj.
To je nešto bez čega se za par godina neće moći igrati ozbiljan fudbal.
Ove teme oko 1921 tima i medijske strane kluba se sjetih jer je sinoć kolega @1921.ba napisao da nisu baš svima dragi, nisam baš shvatio da li se radi o nekim ljudima u klubu ili nekim drugim likovima, ali ekipa je odlična i žao mi je što su ograničeni i finansijama i opremom i što vjerjem iz ljubavi crpe snagu za odlične stvari koje rade i nama omogućuju da pratimo svoj klub..
Odusevljen sam ovime sto pises jer su to 1/1 moje misli na ove teme. Vjerovatno je to puno teze izvodivo u praksi, iz raznoraznih razloga, ali se slicne stvari godinama rade u klubovima vani. Treba teziti ka tome da se iskoristi puni potencijal ovoga sto 1921tv radi, jer su eventualni benefiti ogromni, po mom misljenju, a ulaganja nisu specijalno velika za takve stvari. U svakom slucaju su puno manja od placanja konvencionalnog marketinga, bilborda, TV reklama, radio dzinglova ili bilo kojeg ostatka 20. stoljeca, da ne govorim koliki je dobitak svaki novi navijac, clan kluba ili konzument bilo cega sto prozivede FK Zeljeznicar, bilo to pogledani video s reklamama, godisnja karta na tribini ili sal iz fan shopa. To ne samo da generise priliv novca na razne nacine, nego i stvara odredjenu sinergiju izmedju kluba i njegovih navijaca, gdje god se oni nalaze. Ako smo krenuli da se infrastrukturno izdizemo iznad ovog podneblja i ostali segmenti kluba trebaju ici u korak sa tim pomacima. Sve to nadopunjuje jedno drugo.

Specificna stvar u sportu je ta ljubav koju jedan navijac gaji prema svom omiljenom sportskom kolektivu. To nije racionalno i nije nesto sto se radi iz neke koristi, nego cisti uzitak i strast. Zato su takvi ljudi i spremni podrzati, pa i finansijski, nesto sto klub njima priblizava ili im omogucava da se osjecaju dijelom mase koja gaji tu istu ljubav. To se vidjelo na primjeru stolica, recimo, kod nas. To je potencijal koji se mora iskoristiti, ali takvim ljudima moras i ponuditi nesto, ne prodavati im maglu, jer oni to znaju prepoznati. Zbog toga je neki multimedijalno-marketinski pomak koji bi ukljucio, recimo, 1921tv krucijalan, jer je to nemjerljiv potencijal koji stoji ne iskoristen, funkcionise na ljubav i misice. Da se ogradim jos jednom, jer znam da je lako srat iza tastature, ali sam ubijedjen da imamo prostora za napredak u tom segmentu i umjesto da izmisljamo toplu vodu, treba jednostavno ukljuciti i podrzati ljude koji to sve vec rade sami od sebe. Malo je to i sira prica od ovog YouTube kanala, ali podjosmo od toga, pa eto.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Morzhy
Kontakt:

sri jul 05, 2017 2:05 pm

1921.ba je napisao/la:
sri jul 05, 2017 12:44 pm
ja sam dobio info da nece biti prenosa... ako ne bude potrudit cemo se sto prije da pustimo izvjestaj
Snimite cijelu utakmicu u najslabijoj rezoluciji i pustite čim završi tekma i upload :D

1921.ba
Kontakt:

sri jul 05, 2017 2:06 pm

Morzhy je napisao/la:
1921.ba je napisao/la:
ja sam dobio info da nece biti prenosa... ako ne bude potrudit cemo se sto prije da pustimo izvjestaj
Snimite cijelu utakmicu u najslabijoj rezoluciji i pustite čim završi tekma i upload :D
mi so radimo radimo da valja, ako ce biti slabo ne zelimo ni da radimo... takav stav imamo i prema streamu :D
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Morzhy
Kontakt:

sri jul 05, 2017 2:09 pm

1921.ba je napisao/la:
Morzhy je napisao/la:
1921.ba je napisao/la:
mi so radimo radimo da valja, ako ce biti slabo ne zelimo ni da radimo... takav stav imamo i prema streamu :D
Zezam se ja malo, vjerujem da će izvještaj biti beton. Samo je bitno proći, da se isti pregleda u dobrom raspoloženju

mirzoni1921
Kontakt:

sri jul 05, 2017 2:10 pm

dok se svi proveselimo pobjedi i prolazu, u tom ce i 1921.ba pustiti prilog sa utakmice :)

1921.ba
Kontakt:

sri jul 05, 2017 2:17 pm

mirzoni1921 je napisao/la:
sri jul 05, 2017 2:10 pm
dok se svi proveselimo pobjedi i prolazu, u tom ce i 1921.ba pustiti prilog sa utakmice :)
zna mirzoni :D
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Model1964

sri jul 05, 2017 2:19 pm

1921.ba je napisao/la:
Morzhy je napisao/la:
1921.ba je napisao/la:
Morate misliti na konacnog potrošaca iako je neplatiša :rofl:
Njega u ovom trenutku ne zanima kvalitet nego brzina :D
Vi svoj profesionalni odnos do posla pokažite poslije u snimku koji ce iz 66 uglova prikazati sve nase golove, prirodu i ceste u CG :rofl:
U suprotno može nayebati, ker, komšija, svastika ili kolega na poslu..... zbog radi neuroze 8-)
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

mirzoni1921
Kontakt:

sri jul 05, 2017 2:21 pm

Model1964 je napisao/la:
sri jul 05, 2017 2:19 pm
1921.ba je napisao/la:
Morzhy je napisao/la:

Morate misliti na konacnog potrošaca iako je neplatiša :rofl:
Njega u ovom trenutku ne zanima kvalitet nego brzina :D
Vi svoj profesionalni odnos do posla pokažite poslije u snimku koji ce iz 66 uglova prikazati sve nase golove, prirodu i ceste u CG :rofl:
U suprotno može nayebati, ker, komšija, svastika ili kolega na poslu..... zbog radi neuroze 8-)
:klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2:

Анарки
Acta, non verba
Kontakt:

sri jul 05, 2017 2:29 pm

Nadam se da je Ajzea zadovoljniji nego zimus :D

http://sport1.ba/evropska-takmicenja/fo ... utra/87531

Nisam dole Storme, odmah da znaš :lol:

A za stream se grdno varate, to vam moram reći... Troškovi su ogromni i trenutno sumnjam da je ikome iz BiH isplativo. Da neke firme imaju više sluha sve bi bilo lakše, ovako mrka kapa uglavnom...

BabOsim
Kontakt:

sri jul 05, 2017 2:33 pm

Dzumhur i Janez sada na SK2

Amidza
Kontakt:

sri jul 05, 2017 2:34 pm

Анарки je napisao/la:

A za stream se grdno varate, to vam moram reći... Troškovi su ogromni i trenutno sumnjam da je ikome iz BiH isplativo. Da neke firme imaju više sluha sve bi bilo lakše, ovako mrka kapa uglavnom...
A ruznog stadiona u pm, isto one firaunske kuce po Svrakinom.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Model1964

sri jul 05, 2017 2:36 pm

Amidza je napisao/la:
sri jul 05, 2017 2:34 pm
Анарки je napisao/la:

A ruznog stadiona u pm, isto one firaunske kuce po Svrakinom.
:placeodsmijeha: isto sam pomislio
Yebo ih arhiteTka

Model1964

sri jul 05, 2017 2:40 pm

BabOsim je napisao/la:
Nadam se da ce Manijak nalupati ovog Alju da imam materijala za podyebavanje :D

MATORI
Kontakt:

sri jul 05, 2017 2:42 pm

AsharaK je napisao/la:
sri jul 05, 2017 11:35 am
dao 50km za ljekarski da prođe
Pa kako je krenulo haman može i tako, ko' da konkurišeš za konobara u Tuborgu

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri jul 05, 2017 2:43 pm

MATORI je napisao/la:
sri jul 05, 2017 2:42 pm
AsharaK je napisao/la:
sri jul 05, 2017 11:35 am
dao 50km za ljekarski da prođe
Pa kako je krenulo haman može i tako, ko' da konkurišeš za konobara u Tuborgu
:D
Željezničar ante portas !

mirzoni1921
Kontakt:

sri jul 05, 2017 2:47 pm

http://sportske.ba/obradovic-i-besirevi ... ju-radnik/ da nismo mi prste umiješali ovdje?

BabOsim
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri jul 05, 2017 2:48 pm

Model1964 je napisao/la:
BabOsim je napisao/la:
Nadam se da ce Manijak nalupati ovog Alju da imam materijala za podyebavanje :D
Prije da će oni tebe podjbavati slika

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 6 gostiju.

Prijava