Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Ajzea
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 22, 2017 8:13 pm

boju dao si nebu... je napisao/la:
pon maj 22, 2017 8:11 pm
Leon_Professional je napisao/la:
pon maj 22, 2017 8:07 pm
Onda promovisi mlade igrace i na njima zaradjuj i dizi kapital dok ne mognes platiti "pravog" igraca.
Da se ne zavaravamo svake godine i obecavamo titule s polovnjacima, a mladezi ni na vidiku. Vidimo da takav put nije dobar. :shisha:

Imas pravog igraca, plati ga...jel skup? Nije skup sve i da je miliJon :oops:
Jasta radi ! Sto posto je tako !
Pa kad naplate dodju na Zeljinu adresu, kad se bude pitalo cije se pare trose i kad se dugovi nagomilaju jer smo se vodili logikom "nije skup taman da je milion", pitat cu te.
Ko ce to platiti i ko moze garantovati da ce se isplatiti?

djoxxx1921
Kontakt:

pon maj 22, 2017 8:14 pm

RIP A.M. Zeljovac od glave do pete... Tuga

sajo10
Kontakt:

pon maj 22, 2017 8:15 pm

BabOsim je napisao/la:
pon maj 22, 2017 7:49 pm
Veca danas puni 22 god. je li to znači da moramo još jednog juniora staviti na spisak protiv Radnika?
Mislim da to ide po godistu, tako da ne. Ali neznam. Ali to je jad i cemer kada ti "moras" imati mladog igraca a da nije tu zbog svog vlastitog kvaliteta.

reks1
Kontakt:

pon maj 22, 2017 8:16 pm

Mahala je cudo.Evo kako samo perfidan clanak na cuvenom portalu u kojem se kao priznaje da je trenutni lider imao vjetar u ledja ,te penal te bla bla a onda ide poenta i podsjecanje da su i Zelju gurali isti vjetrovi i na taj nacin izjjednacavaju kriminalne uprave,Naravno kone su jedine koje su ostecene itd,Drugi portal prica i velica cast derbija ali ne spominje sadomazohizam nazalost nasih sugradjana u trenutku kad je Zrinjski dao go iz vec cuvenog i narucenog penala.Ja sam se cudio sto igraci pomenutog lidera zadrzavaju vrijeme u sudijskoj naknadi kad ono ne lezi vraze.Ono cekali radosne vijesti sa cuvenim savezom iz Sarajeva
Nikako ali nikako nemojte zaboraviti u moralisanju nad onim sto nismo napravili u zadnje 3 tekme da zaboravite da im je opet trebao taj penal
Zadnja izmjena: reks1, dana/u pon maj 22, 2017 8:18 pm, ukupno mijenjano 1 put.

boju dao si nebu...
Kontakt:

pon maj 22, 2017 8:17 pm

Ajzea je napisao/la:
pon maj 22, 2017 8:09 pm
Shortyy1921 je napisao/la:
pon maj 22, 2017 7:48 pm
MIRO OSTANI !SLAVKO ODLAZI !
Zeljeznicar nikad nije cinio pojedinac, niti je Zeljeznicar zavisio od pojedinca. Niko Miroslava ne treba tjerati da ostane, niti ga treba moliti da ostane.
Miroslav nije iznad kluba, i ako hoce da ide, neka ide. Neka se svi gone u pizdu materinu !

Niko nije iznad kluba, niko ne treba tjerati i moliti nekoga...Miroslav Stevanovic je olicenje profesionalca, gospodin u kopackama, primjer na terenu i van njega...Miro u plavom dresu svojim ponasanjem predstavlja sve ono sto je Zeljo!
Ovi ostali nek se nose u 3pm!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

exbabilon
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Ajzea je napisao/la:
Shortyy1921 je napisao/la:
pon maj 22, 2017 7:48 pm
MIRO OSTANI !SLAVKO ODLAZI !
Zeljeznicar nikad nije cinio pojedinac, niti je Zeljeznicar zavisio od pojedinca. Niko Miroslava ne treba tjerati da ostane, niti ga treba moliti da ostane.
Miroslav nije iznad kluba, i ako hoce da ide, neka ide. Neka se svi gone u pizdu materinu !
Razumijem razocarenje i ljutnju jer sam i sam van sebe jos, ali ako ima svijetlih tacaka u timu, to je Miro sigurno. Miru nije iznjedrio kolektiv, trener, njegovo zalaganje ne zavisi od protivnika i posjete, jednostavno, Miro je taj!

Neka mjera nije otjerati sve, pa gradit nanovo. Pravi potez je otjerati one koji su primjer kako se igra kad te boli k. I njihove plate usmjerit Miri. I slicnima Miri.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

avlami97
Kontakt:

5-6 juniora u prvom timu? Nakon 7-8 kola i recimo 2 remija i 2 poraza svi bi im hebali mater. Znam ja nas hebo ti nas. Samo rezultat utice na nas mentalitet. Nakon 29. kola smo slavili titulu pred Vjecnom, a nako 31. bi tjerali sve i svakoga. Kroz redove citam da bi neki najradije najurili i UO, NO, komplt struku i sve igrace osim Mire i Vece. Nigdje onog sabura kojim su mnogi halalili 3 sezone za novi Istok, a to se govorilo prije pola godine. Ocito da imamo kratko pamcenje ili je nesto drugo u pitanju. Ne mogu biti pametan. Toliko.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

boju dao si nebu...
Kontakt:

pon maj 22, 2017 8:21 pm

Ajzea je napisao/la:
Onda promovisi mlade igrace i na njima zaradjuj i dizi kapital dok ne mognes platiti "pravog" igraca.
Da se ne zavaravamo svake godine i obecavamo titule s polovnjacima, a mladezi ni na vidiku. Vidimo da takav put nije dobar. :shisha:

Pa kad naplate dodju na Zeljinu adresu, kad se bude pitalo cije se pare trose i kad se dugovi nagomilaju jer smo se vodili logikom "nije skup taman da je milion", pitat cu te.

Karikiram, valjda si skontao poentu...drazi mi je jedan takav igrac kako god se zvao, nego smetljari koji nemaju srce i muda da grizu kad je najpotrebnije...a sto se tice finansija, bacili smo bruku para (nismo po izvjestaju sa skupstine :oops: )na kojekakve "igrace" i sta smo dobili?

Leon_Professional
Kontakt:

pon maj 22, 2017 8:25 pm

Ajzea je napisao/la:

Ja nisam napisao nesto takvo ali bih odgovorio.
Logicki, statisticki kako vec, veca je sansa da ce uspjeti neko s jacim CV, jacom statistikom nego neki losiji igrac kojeg se odrekao i slabiji klub od nas.
Svagdje ima fule. Ima i u visemilionskim transferima, jer to je ziva materija nikad ne znas kako ce neko reagovat i pokazat se, isto kao sto neki anonimus moze biti TOP. Ali opet kazem, vece su sanse za uspjeh onog ko je bolji po odredjenim kriterijima.

Ovo oko dugova nema smisla. Necemo mi sad probijat neke budzete i placati preko kredita ili sta vec pa da se hvatamo za glavu. Nisu budale da to rade.
Ali neka racunica bi mogla postojati, 2 bivse zvijezde PL = "bolji igrac" + mladji neki. Tu je to negdje.
Niko ne govori o milionima, vise je to figurativno bilo.

Model1964

pon maj 22, 2017 8:27 pm

starigrad je napisao/la:
pon maj 22, 2017 8:14 pm
takodjer, uprava mora malo manje slusati glas navijaca, jer smo mi, kolektivno, kao narod (mislim na sve u blizem okruzenju) nezahvalni i sebicni. konekcija mora i treba postojati, ali, ne slijepo "ispunjavanje" zelja i osluskivanje sta se trazi. nek cuvaju sami sebe i stoje iza svega sto rade, jer, ovakvi nezahvalni, kakvi jesmo, brzo cemo se okrenuti i protiv njih i zaboraviti sve ono sto je dobro ucinjeno. nije da takvih vec nema.

mozemo uzeti za primjer i model funkcionisanja sportskog segmenta maribora. tamo je zahovic sd, ali covjek ima ugovor sa klubom i svojom lovom dovodi igrace, uz jasno definisane uslove sa klubom. kad bi kod nas misimovic ili amar (njih uzimam za primjer jer, pretpostavljam, imaju lovu za te egzibicije) preuzeli takvu ulogu, nasla bi se masa da im hebe od-do zbog pranja para, uzimanja lopatom, guranja svojih igraca, uticaja na sastavljanje tima...

balkanski mentalitet je cudo. ljudi iz uprave, u se i u svoje kljuse, ako sebi mislite dobro.
Nemoj misliti da u MB nije isto. Sve isto!
Samo Zahovica drže rezultati. Prošle godine kada je Olimpija uzela titulu malo je falilo da odleti. Ove godine bi i je uzeo i sa tenkovima da je bilo potrebno.
Nama treba jasna petoljetka, vizija kao i šta i raja nebi napadala vec bi svim srcem podržala. Ovako od danas do sutra sa puno otvorenih pitanja i sumnji , sa starackim domom na terenu...jasno je da ako nema rezultata krece napadanje.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

pile87
Kontakt:

pon maj 22, 2017 8:29 pm

Ja imam jedan zahtjev za klub a to je kavez od 600 mjesta za slijedeći derbi na Grbavici.
Mislim da će glas navijača do iduće utakmice biti sve veći zato im je bolje da odmah misle o tome.
Do sad sam bio protiv ludovanja i govorio da smo nekad sjedili jedni do drugih. Da treba čuvati derbi da su to komšije familija. Pa eto neka neko objasni onom momku što je dobio batine da su to komšije i familija.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

boju dao si nebu...
Kontakt:

pon maj 22, 2017 8:30 pm

avlami97 je napisao/la:
5-6 juniora u prvom timu? Nakon 7-8 kola i recimo 2 remija i 2 poraza svi bi im hebali mater. Znam ja nas hebo ti nas. Samo rezultat utice na nas mentalitet. Nakon 29. kola smo slavili titulu pred Vjecnom, a nako 31. bi tjerali sve i svakoga. Kroz redove citam da bi neki najradije najurili i UO, NO, komplt struku i sve igrace osim Mire i Vece. Nigdje onog sabura kojim su mnogi halalili 3 sezone za novi Istok, a to se govorilo prije pola godine. Ocito da imamo kratko pamcenje ili je nesto drugo u pitanju. Ne mogu biti pametan. Toliko.

Vrela krv jbg...prvi sam rekao sebi samo Istok i Evropa, sve preko je bonus. Zadnjih par dan gorak okus u ustima, zuji u usima, glava puca....svi se slicno ili isto osjecamo.
Ne trebaju nam sada radikalni rezovi, ali je isto tako idealna prilika da se stvari postave na pravo mjesto nakon ove zadnje dvije-tri sezone. Jedna od tih stvari je i definicija pravih vrijednosti...Miroslav je vrijednost, Veca je vrijednost...ovi ostali? To neko treba ozbiljno analizirati i donijeti prave odluke za buducnost. Pozz.

BabOsim
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon maj 22, 2017 8:33 pm

sajo10 je napisao/la:
BabOsim je napisao/la:
pon maj 22, 2017 7:49 pm
Veca danas puni 22 god. je li to znači da moramo još jednog juniora staviti na spisak protiv Radnika?
Mislim da to ide po godistu, tako da ne. Ali neznam. Ali to je jad i cemer kada ti "moras" imati mladog igraca a da nije tu zbog svog vlastitog kvaliteta.
Moguče. Ako se dobro sjetim u pravilniku je pisalo do 21 god.

Leon_Professional
Kontakt:

pon maj 22, 2017 8:33 pm

avlami97 je napisao/la:

Ove cinjenice sto si naveo su apsolutno tacne. A ovo da bi psovali, ne znam bas. Eto i prosvali bi, ali psujemo i ovim. Koja je onda razlika?! A ovako se nije pokazalo da je dobro, tako da...

sergejevic

pon maj 22, 2017 8:36 pm

Pa bas zato i postoji kostur ekipe i jedan sistem.
Umjesto 15 ovih nasih polovnjaka, rasporedi novac i dovedi 6 ozbiljnih igraca poput Stevanovica. Iskopaj ih. Evo: Vukotic, Letic, Ordagic, Obradovic(samo sto se spominju po forumu) plus Stevanovic i Kjosevski. Imas rijesene pozicije: golmana, stopera, lijevog beka, veznog, desnog krila i napadaca. Onaj kapiten juniora na desnog beka, Kemo na drugog stopera, Hasanovic, Dado ili Zeric na dvije pozicije u veznom redu. Ostavi Zebu ili Bekrica nek zavrse karijeru, ostavi Zakarica ili Crnova jer nemas bolje lijevo krilo, ostavi Stanica i Blagojevica za rotaciju. Potpisi dva igraca iz lige koji ostaju bez ugovora na kraju sezone poput Tomica(ne njega nego primjer) na poziciju gdje nemas bolje rijesenje.
Svaki junior ce izgledati pet puta bolje kada pored sebe ima dobre igrace, kada postoji sistem u koji upada.
Nemoj prodavati ovih 6 igraca kada stigne prva ponuda, prodaji samo ponekog od ovih mladjih kada stasaju i njih ne prodaji reda radi.
Ukoliko prodas Stevanovica i dodje ponuda koju ne mozes odbiti, dovedi za zamjenu jos boljeg od njega.
**** te pa raja po forumu @ponosannavas posebno, za 90% igraca koji su danas ponajbolji u ligi pisao prije tri godine. Covjeku to nije posao, nit zivi od toga, ne ide da gleda, a ovi sto im je to posao iskopaju Sesara i Stojanovica.

boju dao si nebu...
Kontakt:

pon maj 22, 2017 8:39 pm

sergejevic je napisao/la:
pon maj 22, 2017 8:36 pm
Pa bas zato i postoji kostur ekipe i jedan sistem.
Umjesto 15 ovih nasih polovnjaka, rasporedi novac i dovedi 6 ozbiljnih igraca poput Stevanovica. Iskopaj ih. Evo: Vukotic, Letic, Ordagic, Obradovic(samo sto se spominju po forumu) plus Stevanovic i Kjosevski. Imas rijesene pozicije: golmana, stopera, lijevog beka, veznog, desnog krila i napadaca. Onaj kapiten juniora na desnog beka, Kemo na drugog stopera, Hasanovic, Dado ili Zeric na dvije pozicije u veznom redu. Ostavi Zebu ili Bekrica nek zavrse karijeru, ostavi Zakarica ili Crnova jer nemas bolje lijevo krilo, ostavi Stanica i Blagojevica za rotaciju. Potpisi dva igraca iz lige koji ostaju bez ugovora na kraju sezone poput Tomica(ne njega nego primjer) na poziciju gdje nemas bolje rijesenje.
Svaki junior ce izgledati pet puta bolje kada pored sebe ima dobre igrace, kada postoji sistem u koji upada.
Nemoj prodavati ovih 6 igraca kada stigne prva ponuda, prodaji samo ponekog od ovih mladjih kada stasaju i njih ne prodaji reda radi.
Ukoliko prodas Stevanovica i dodje ponuda koju ne mozes odbiti, dovedi za zamjenu jos boljeg od njega.
**** te pa raja po forumu @ponosannavas posebno, za 90% igraca koji su danas ponajbolji u ligi pisao prije tri godine. Covjeku to nije posao, nit zivi od toga, ne ide da gleda, a ovi sto im je to posao iskopaju Sesara i Stojanovica.

Na istom smo fonu :palacgore:

Plavi orkestar
Kontakt:

pon maj 22, 2017 8:44 pm

Ja više volim Zelju od Slavke iako mi je drag covjek,volim Zelju više od bilo koga ko je sad tu u Zelji i što se mene tice samo radikalno sa ovim što misle da su igraci i onim koji su ih doveli.Armiju navijaca su psihicki uništili a klub nam osramotili i oni moraju van.Oni nemaju šta traziti više u Zelji.Oni su svoje rekli.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Amidza
Kontakt:

pon maj 22, 2017 8:45 pm

Ne mozes uvijek "pogodit" sa igracem kao sto pogodis sa Stevanovicem, ali to je rizik koji mozes podnijet. Nikakva mudrost. Upravo kako ljudi govore, da imas po jednog Stevanovica u svakoj liniji - dovoljno. Plate 5 polovnjaka = jedna "Stevanoviceva" plata. Otprilike. A polovnjaci se zadrze 6 mjeseci, godinu i noga, pa im jos i ugovore isplatimo. Mislim, najcesce, jel. I najcesce razocaraju.

Recept za uspijeh: po jedan igrac Mirine klase u svakoj liniji + nasi mladi momci + mladi iz ove lige (koje mozemo nafatat) + par iskusniji igraca, koji mogu doprinjet.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Amar927
Kontakt:

pon maj 22, 2017 8:49 pm

Kjosevski

Siniša Osmankovic Vukotić Subic

Besirovic Sadiković

Zakaric(Zeric) Zeba Kuzmanovic

Mudrinski

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon maj 22, 2017 8:52 pm

Mi smo ljudi takav narod i sto prije shvatite bit ce vam lakse. Pa nakon izgradjenog istoka trazili smo mane u njemu, a dobro znamo sta smo sve pisali prije te gradnje i govorili samo da se izgradi ... Takvog smo mentaliteta i to je to. Jedva cekam jug. :)
Željezničar ante portas !

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.

Prijava