ned maj 21, 2017 1:26 pm
Ako nista barem raduje da se vidi gdje je problem i da se pokusao rijesiti. Trazili smo ozbiljnog trenera van ove nase mocvare, nekog ko ce donjeti odredjeni iskorak u tom smislu, doveli smo Kostica i zajebali se. Mislim da je ogromna greska bila ona najava titule na njegovom predstavljanju i da je covjek pukao u prevelikoj zelji da je i osvoji. Ne postoji garancija da ces nesto osvojiti, ma koga da dovedes. Postoji garancija ako predano radis, s pravom vizijom, ako gradis nesto lijepo od temelja da ce ti se to vratiti jednog dana. Najgore od svega je sto smo mi jos uvijek u igri za titulu, a Zrinjski kao ekipa i ne uljeva neku sigurnost da ce dobiti Slobodu u zadnjem kolu, naravno ako se ne dogovore ranije ili Sloboda ne ode na izlet(na sta imaju svako pravo). Onda vjerujem da mi ne bi dobili Radnika, takvi su ovi igraci. Ne znam tacno ko je pricao za Bajern i onu sezonu kada su se borili do zadnje minute za titulu sa Salkeom. Neko iz uprave(valjda Bekenbauer) rekao igracima vase je da pobjedite za titulu. Ovi rekli pa mora i Salke izgubiti da bi mi bili prvi. On im odgovorio da ce Salke izgubiti jer je to sto oni rade. Gube odlucujuce utakmice. Tako je i bilo, ovi kiksali, a Bajern dobio golom iz slobodnjaka onog Danca u zadnjim sekundama. Ova ekipa mi djeluje tako. Imas Slobodu da rijesis prvenstvo, imas Krupu da rijesis, treba ti samo bod na Kosevu(u zadnji 100 utakmica 94 zavrsile nerijeseno i bas kad nam treba remi ovi izgube). Kako neko napisa da nam odgovaralo da izgubimo 3-0, ovi bi izgubili 4-0. To je ono sto oni rade, useru sve. Onda se moze spomenuti ona poznata prica o kravi koja daje mnogo mlijeka i na kraju udati nogom i prospe sve.
Nije odrziva prica da Petrovic ima 8,9, ili 10 levata u ekipi. On ima ponajboljeg golmana u ligi, najboljeg strijelca u ligi i najboljeg asistenta u ligi, do ove sezone ponajboljeg veznjaka. Sve je to dobio kada je dosao u klub. Ovo ostalo je sve njegovo maslo i igraci koje je on doveo. Vratio Bogija, doveo Stojanovica, Kerlu, Markovica, Zakarica, Crnova, Zebu, navalio na onog Kostica kao da je Maldini glavom i bradom. Na kraju forsiraj Kerlu koji je dosao na par mjeseci da se zajebaje dok ne ode gdje za parama. Boli njega kita za Zelju. Ove iznad isto tako, osim mozda Zebe, Vedrana i Stevanovica koji je takav po prirodi. Sve te levate je on sam birao, prosli su njegove cuvene pripreme, znamo koliko puta tokom sezone imaju proljev, koliko imaju kilograma...Imamo 3 u21 igraca, a toliko ih najmanje i moramo imati. Osim Kjosevskog ostali imaju samo tu ulogu, jer moraju biti u zapisniku. Pored svega ne dobijes nista od njih.
Vjerujem da je ljudima u upravi mozda i gore nego nama. Potrudis se da sve sredis, toliko problema i podmetanja, radis sve da nekako iscupas rezultat i na kraju ostanes s kitom u ruci. Sve je to sport i tako se zna potrefiti. Ono sto ja njima zamjerim jeste nedostatak vizije u sportskom smislu. Pokusali su s Kosticem i fulili, jebi ga desava se, ali smo i svi mi krivi za njegovu blamazu. Trazena je titula od trenera kojem je to bio prvi pravi posao u zivotu.
Sta naredne sezone? Je li opet cilj titula? Hocemo li opet sve podrediti tome? Racunati na nasu djecu samo kad moramo? Dovoditi odbacene iz Zrinjskog i Sirokog? Polovnjake iz susjednih zemalja? Ili cemo napraviti dugorocan plan, dati duze ugovore omladincima, dovesti ponekog perspektivnog igraca iz nase lige, dodati im par igraca poput Stevanovica i igrati lopte?