Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Ajzea
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub maj 20, 2017 11:26 pm

Neko ko je uspio prokockati titulu, a imao je sve u svojim rukama u ko zna koliko kola, treba da ide jos veceras.
To se moze halaliti u Radniku.

MATORI
Kontakt:

sub maj 20, 2017 11:27 pm

Model1964 je napisao/la:
sub maj 20, 2017 10:37 pm
Brkoo je napisao/la:
sub maj 20, 2017 10:27 pm
@model, To sto si napisao je glupost. Amar je jedan od najzasluznijih za Misimovicev ulazak u klub. Jos dok je bio trener muntao ga je da udje u klub. Ne radi se ovdje o djeci nego o ozbiljnim ljudima, interes Zelje treba biti na prvom mjestu..
Ja to bolje od tebe znam oko Misimovica, Amara i Šiljka. To što je neko zaslužan za neciji ulazak ne mjenja ništa sliku o odlasku.
Nacin na koji je otišao je šupacki!
Cuj godišnji, pa cu poslije vidjeti :placeodsmijeha: :placeodsmijeha: I to je bilo u interesu kluba? Pravite od Amara bezgrešnog svetca. Kao i svako ima dobrih i loših strana. Vi probate Iz kolektivnog pamcenja izbrisati njegove greške. Svaka njemu cast za rezultate u prošlosti ali sada su neka druga vremena i nikoga Željo na koljenima ne moli!
Ako je Amaru interes kluba na prvom mjestu neka uzme funkciju SD na nacin kao Zahovic u MB.
Model bravo, ko' da sam ja pisao.
Malko i ja znam o tome ali ne pišem zbog toga, nego što si u pravu da je otisao š.upacki.
Postavio Memića za nasljednika, pa ga Grdedić morao nogirati.
Koga danas trenira Memić - Liverpul možda?
I ovo si @model u pravu za SD.
Ako VELIKI Željo zavisi SAMO od jednog čovjeka, prestat ću i navijati i gledati naš fudbal.
Izigravat ću "znalca" i gledati lige petice.
Nešto mi dismr oko toga koga tjerati a ko je najbolji za inaugurisati za trenera.
Baš me interesuju ovih dana sljedeći potezi i izjave SVIJU pominjanih u javnosti.
Još će ispasti da je i "Ćelo" taraba, tjeraj ga što prije...
Zvuči "nako" baš tuzlanski, pardon pitarski

Model1964

sub maj 20, 2017 11:28 pm

storm_raider je napisao/la:
sub maj 20, 2017 11:25 pm
Model1964 je napisao/la:
sub maj 20, 2017 11:22 pm
sub maj 20, 2017 11:12 pm
Ne ide Slavko nigdje. Najgora stvar po klub bi bila mijenjati trenera tek tako. Shvatam navijace, svi mi pricamo sta zelimo, zato sto ne snosimo nikakvu odgovornost, ali oni koji je snose moraju zadrzati hladnu glavu i cvrstu ruku pri svom stavu.
Ako ne sada, onda tamo krajem septembra :D ide Slavko.
Nije da sam zloduh i da to želim, ali sve cinjenice govore tako. Samo tada cemo biti u težoj situaciji nego sada.
Sjeti se ovoga ;)
Buducnost ne vidim, ali spremni moramo biti na najgore, a u isto vrijeme se nadati najboljem, zar ne?
Sa Slavkom sam spreman na njagore a ne nadam se nicemu.
Ubleha je pokazala svoje znanje u Krupi i danas. Pametnom dosta.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Tryg
Kontakt:

sub maj 20, 2017 11:29 pm

Zivim za sezonu da kada zakasnis na prvo poluvrijeme 10. minuta, Zeljo vec vodi 2-0.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Model1964

sub maj 20, 2017 11:30 pm

Tryg je napisao/la:
Zivim za sezonu da kada zakasnis na prvo poluvrijeme 10. minuta, Zeljo vec vodi 2-0.

2026/27 :D

zeljeznicar1
Kontakt:

sub maj 20, 2017 11:31 pm

Ako ne moze Amar, neka onda Slavko ostane.

Fanzi
Kontakt:

sub maj 20, 2017 11:31 pm

Vratite se Zeljinoj filozofiji. Mi smo se oduvijek oslanjali na igrace iz vlastitog pogona, ne kada smo bili primorani. Jedna odbacena generacija fudbalera iz naseg omladinskog pogona znaci i slabiju drzavnu selekciju, jer drugi ne umiju proizvesti igrace za najbolji tim BiH, a onima i sto uspije, to uglavnom ode igrat za Srbiju i Hrvatsku.

Zeljo nikada nije mijenjao trenere kao na traci. Ribar je bio 10 godina trener, donio titulu i ispadanje iz lige.

Ivica Osim je bio 8 godina trener Kluba, nije donio nijedan trofej.
No, ljudi su dolazili na utakmice. I bili mnogo strpljivi. Stavise, mi se razocaramo sto ne budemo prvaci, a oni su nerijetko znali strahovat od ispadanja. Nasi preci...
Ako uzivate u sportu radi dometa i trofeja, promijenite disciplinu umjesto fudbala ili gledajte Real Madrid.
Zeljo se recimo gleda to sto si inatan. Pa kazes imat cu najposjeceniji stadion u drzavi u drugoj ligi, vise nego timovi iz prvog razreda.
Ako vam je fudbal braca nerodjena, ljubav prema boji, gradu, drzavi, filozofiji, onom rahatluku i nemiru, izmedju maksima i obecanja danas odustajem zauvijek od tebe, a sutra nikada ne prestajem... Zeljini ste.

Slavku smo svi trazili. Sve nas je kupio. Slavko nije trener za Zelje, za dugorocnog mandata.
Trebamo se s covjekom pristojno rastati, ali i da se izvaga da li je i koliko do njega.
Buduci igraci Zelje sa strane nisu umisljene igracine na nikakvom stilu zivota. To su mali ljudi, odgojena djeca, koji zude za prilikom da pojedu teren u plavom dresu, za tom jednom sansom u zivotu da naprave nesto od sebe.
Istrcati u plavom dresu je privilegija. Ovaj Klub nije sam sebe doveo u situaciju da ga, igrajuci za njega podcijenjuju igraci slabih dometa i visokih finansijskh apetita. Jer ljudi, Zeljo je veliki Klub sa mnogo navijaca, bogatom pricom i dubokim emocijama, ali i polufinalista Kup UEFA, veci od mnogih, mnogih drugih, spram kojih je samo privremeno inferioran. Zna Zeljo kako je biti velik.
I obavezno pripremiti 30 lijevih bekova i lijevih krila u kategoriji kadeta...

Ne rusite Upravu, ne rusite Klub, ne rusite filozofiju. Ne priziva mi se ni povratak Brke, jer necu da moj fudbalski svijet stane u jednog covjeka. Neka Brko shvati da je Zeljo veci od svih nas, pa neka sam odluci...

Nije mi lose zbog poraza Sarajeva. Lose mi je zbog kukavicke, nezeljeznicarske partije fudbalera na terenu. Al me raduje sto znam da cemo iz svega izvuci lekciju.
Nasa prica o napredovanju kao Kluba ne traje jednu sezonu, ili dvije, ili tri.. Kao kod drugih. Znaju to i dusmani! Njima poruka da smo nasekirani i neraspolozeni veceras, ljuti narednih sedam dana. Ali ustrajni dok smo zivi!

Ultras Zeljeznicar!

fanaticZeljin
Kontakt:

sub maj 20, 2017 11:32 pm

Nazivati Slavku ublehom je toliko jadno da ne moze niti jadnije. Poslije Zrinjskog su ga svi u zvijezde kovali,citav stadion skandirao sad je neznalica,jad, ubleha.
Srcu draga, boja PLAVA !

Grb1
Kontakt:

sub maj 20, 2017 11:32 pm

Igubise debili finale lupa od sirokog, bilo mi krivo haos (zbog scena onih), danas su mi postali klub koji NAJVISE MRZIM, ne zbog poraza kao poraza, vec zbog njihovog nacina razmisljanja i tolikog komplexa. Dabog da se sutra ugasili...

Nikad gori dan nisam imao, svi me pitaju jesam li dobro, jel sta bilo, jel neko umro...sve zbog vas MANEKENI
svi osim VECE i MIRE sram i stid da vas bude. (A i ovdje vi sto pisete protiv miroslava, kako vas nije stid, covjek gine za dres, a svasta se pricalo kada nije potpisao).
O Petrovicu nek odluce oni sto treba da odluce..
MANIJACI svaka vam cast momci...zao mi je one face tuzne gledati, dabog da vas Zeljo vazda usreci...
I ne znam zasto ali od titule nisam jos odustao...nikad se ne zna..i mi smo imali sve u svojim rukama, mozda i laznim mostarcima promakne.
Volim te ZELJO

hardwell
Kontakt:

sub maj 20, 2017 11:35 pm

Šta je uradio Slavko Petrović,a da nije mogao bilo koji drugi trener u ovoj ligi? Hvala Bogu pa je bilo sretnih završetaka na nekim utakmicama gdje su nas vadili Marković i kompanija sretnim golovima, sad bi se borili za Evropu :)

Može li neko još samo da mi kaže koliko je bodova zaostajao za prvim i na kojoj smo poziciji bili kada je došao u klub,
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

Tryg
Kontakt:

sub maj 20, 2017 11:36 pm

Model1964 je napisao/la:
Tryg je napisao/la:

O cemu pricas ti, to je vec bilo samo udarile godine u glavu :)

Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Model1964

sub maj 20, 2017 11:38 pm

Tryg je napisao/la:
sub maj 20, 2017 11:36 pm
Model1964 je napisao/la:
Tryg je napisao/la:

O cemu pricas ti, to je vec bilo samo udarile godine u glavu :)

AUU
DOMENE :D

sergejevic

sub maj 20, 2017 11:38 pm

Sto se tice samog Petrovica ja ne vidim da je on nesto specijalno donio u Zelju. Posebno kada se uzmu svi ti iskusni igraci, plus najbolji strijelac i asistent lige koji bez ikakve igre odrade neki pogodak. Cesto nam je to bilo dovoljno za pobjedu ili neka genijalnost Zebe ili Bekrica, pa i u prvom djelu Krizmana koji je iz nicega zabio neke vazne golove. Kad sam vec njega spomenuo cisto sumnjam da je manje spreman od Crnova ili Zakarica, ali eto. Ja mu vise ne vjerujem cisto jer totalno promasio s pojacanjima. Stojanovic, Kerla, Zakaric, Crnov, Zeba, pa i onaj Kostic nisu igraci koji trebaju biti pojacanja za Zelju. Mozda se moze Zeba izuzeti jer je nas i jer je tu da zavrsi karijeru, malo pomogne. Ovo ostalo nema kvalitet, nije u formi i prestaro je za ekipu poput Zelje. Druga stvar je ignorisanje igraca iz omladinskog pogona. Katastrofalno je da mi imamo dva igraca u21 na klupi samo jer moraju biti tu, a rijetko dobijaju priliku, Osmankovic i ne dobija. Treca stvar je sama igra. Uzas. Mislim da nije u redu da ga igra ne zanima ni 0%. Bez obzira sta pricao ekipa nije spremna i danas je Sarajevo izgledalo svjezije iako je prije tri dana na penale izgubilo kup.

Shvatam i to da je stizao neku prednost Zrinjskog, ali izgleda da nije stigao. Zanima me sta je onda stizao u kupu? Ako se ne varam cilj je bila Evropa i trofej kupa, a ukoliko se nesto drugo otvori da cemo znati iskoristiti. Podobro se otvorilo i bilo dugo otvoreno, a nista nismo iskoristili, dok smo se u kupu obrukali. Ne mogu da vjerujem da niko nije obratio paznju na debakl protiv Sirkog, 4-0 ukupan rezultat, 0-3 kuci. Koliko puta smo tokom sezone pisali duga je sezona, igra se na dva fronta, igraci se cuvaju. Sada djeluje smijesno. Vjerovali smo svi da se oni zaista cuvaju, ali cinjenica je da oni nisu mogli ni tada, kao ni u ovom finisu sezone.

Opet kazem plus ove sezone su navijaci, izgradnja istoka, posjeta i Vedran Kjosevski. Strucni stab i igraci zakazai i nisu ispunili ocekivanja.

ellaxaz
Kontakt:

sub maj 20, 2017 11:41 pm

Zivot ide dalje.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

zeka_tm87
Kontakt:

sub maj 20, 2017 11:41 pm

sub maj 20, 2017 11:12 pm
Ne ide Slavko nigdje. Najgora stvar po klub bi bila mijenjati trenera tek tako. Shvatam navijace, svi mi pricamo sta zelimo, zato sto ne snosimo nikakvu odgovornost, ali oni koji je snose moraju zadrzati hladnu glavu i cvrstu ruku pri svom stavu.
pa naravno vidim ovih dana kako nam je izkliznula titiula se nakotilo dosta novi "manijaka"koji su jedva docekali tjerati sve iz kluba ohladjeti glave i vidjeti kako i sta.

Amar927
Kontakt:

sub maj 20, 2017 11:43 pm

Nikad nisam htio javno napisati sad ću..grupa naših navijača prije 15 dana je uletila na trening ..razlog Semir Kerla jer se saznalo da u ugovoru ima da mora igrati!!!plačem...suze mi same idu...ne vjerujem šta smo prokockali...al koliko se raduju pitari i tuzlaci nemoguće...

rodrigo87
Kontakt:

sub maj 20, 2017 11:44 pm

Amar927 je napisao/la:
sub maj 20, 2017 11:43 pm
Nikad nisam htio javno napisati sad ću..grupa naših navijača prije 15 dana je uletila na trening ..razlog Semir Kerla jer se saznalo da u ugovoru ima da mora igrati!!!plačem...suze mi same idu...ne vjerujem šta smo prokockali...al koliko se raduju pitari i tuzlaci nemoguće...
Gdje si insajderu. :arrow:

Brkoo
Kontakt:

E jbg @fanzi, poredis gospodu Ribara i Osima sa Slavkom i igrace iz tog perioda koji su ginuli za dres, za te igrace Zeljo je bio svetinja, zadnji atom snage su ostavljali na terenu, i vise od toga, nije bilo utakmice da se dres nije dobro natopio znojem. Ti igraci su imali muda ko Trebevic, nisu bjezali od zestokih duela. Bili pravi mangupi. Sta imamo danas? Vecina igraca pickice obicne, igraci bez muda i fudbalskog znanja, nista im nije sveto a uprava i klub im dali sve moguce uslove sto postoje a oni ovako vracaju. Da se oni bore, izgaraju na terenu, da postuju dres kluba kojeg nose niko im ne bi zamjerio ovo sto se sad desilo. Niko ne bi zamjerio i trazio smjenu Slavke da lik nije ziheras, zbog njegove pickaste igre i tvrdoglavosti ostali smo i bez titule i bez kupa. Da sam bar djelic vidio neceg pozitivnog kod njega, da covjek moze cista obraza reci ima u njemu nesto, treba ga istrpiti. Ovako zelim Amara jer je za Slavku trenercina u svakom mogucem smislu..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

gost_manje
Kontakt:

sub maj 20, 2017 11:46 pm

Evo gledam snimak... vjerovatno ja pojma nemam o ovoj igri, ali do ove retardiranosti Kerle niti u jednom elementu fudbalske igre nismo bili lošiji. I ne može me niko ubijediti da nije bilo zalaganja, želje, trke... mi smo imali svoje periode, oni svoje, i uopće nas nisu stisli kao što su to ovi tekstualni prenosi predstavili. Dva-tri šuta sa 30m daleko preko gola (iz slobodnih i igre), to je sve što su napravili. Ovo Kerlino sranje uopće nije bila opasna situacija, da je lopta prošla vjerovatno ne bi ništa bilo.

E hajd ti nastavi igrati nakon što tvoj saigrač ovako nešto uradi?! Čovjek nije normalan, kunem se životom, i on je moja najveća, ogromna zamjerka Slavki. Ne danas, nego čitavu sezonu.

EDIT: Bolesno je kakvo klepanje nad našim igračima je sudija tolerisao bez kartona....
Zadnja izmjena: gost_manje, dana/u sub maj 20, 2017 11:47 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Model1964

sub maj 20, 2017 11:47 pm

Brkoo je napisao/la:
E jbg @fanzi, poredis gospodu Ribara i Osima sa Slavkom i igrace iz tog perioda koji su ginuli za dres, za te igrace Zeljo je bio svetinja, zadnji atom snage su ostavljali na terenu, i vise od toga, nije bilo utakmice da se dres nije dobro natopio znojem. Ti igraci su imali muda ko Trebevic, nisu bjezali od zestokih duela. Bili pravi mangupi. Sta imamo danas? Vecina igraca pickice obicne, igraci bez muda i fudbalskog znanja, nista im nije sveto a uprava i klub im dali sve moguce uslove sto postoje a oni ovako vracaju. Da se oni bore, izgaraju na terenu, da postuju dres kluba kojeg nose niko im ne bi zamjerio ovo sto se sad desilo. Niko ne bi zamjerio i trazio smjenu Slavke da lik nije ziheras, zbog njegove pickaste igre i tvrdoglavosti ostali smo i bez titule i bez kupa. Da sam bar djelic vidio neceg pozitivnog kod njega, da covjek moze cista obraza reci ima u njemu nesto, treba ga istrpiti. Ovako zelim Amara jer je za Slavku trenercina u svakom mogucem smislu..
:placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha:
Morel Obradovic pride :ganja:

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 8 gostiju.

Prijava