Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LARSSON
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto maj 09, 2017 11:56 am

Milosevic vise nije trener Radnika, Zizovic vodi do kraja sezone, moRe bit dobro za nas, ali i za zrinjski :roll:

AdoTM
Kontakt:

uto maj 09, 2017 11:56 am

Otišo si Cile, idi samo idi... :D

Bosnia

uto maj 09, 2017 11:58 am

Za slijedecu sezonu

Na poziciji golmana ne treba nista raditi.

Sa Kerlom i Bogicevicem se poselamiti, Jahic cini mi se ima do 2018 ali i njega po mogucnosti otjerati. Bokacini je cini mi se na posudbi i ukoliko ne produzimo posudbu nemamo ni njega. Znaci fakticki za slijedecu sezonu imamo samo Osmankovica na poziciji centralne odbrane.

Na poziciji beka jedini stabilan po meni je Stanic, moze korektno odraditi posao i Stevanovic ali iskreno on nije na nivou pravog Zeljeznicara, a to su po meni kalibri Zebe, Lendrica, M. Stevanovica... ali eto moze popuniti rupe. Musa je takodje na posudbi, hoce li produziti ili ne, ne znam. Stojanovic ja lijevom je po meni cisto krpljenje rupa, a ne rjesenje za Zelju

Suma sumarum odbrane, imamo 2 "rezerve" u odbrani, Stojanovic i Stevanovic, dok Stanica racunam kao prvotimca i to je to sto se cijele odbrane tice, ne mogu navoditi Osmankovica jer do sada nije imao prilike da igra u kontinuitetu i stoga je za mene nepoznanica. Dakle 3-4 igraca ukupno imamo za narednu sezonu u odbrani.

U vezi je malo drugacije

"Defanzivni" vezni Blagojevic, Markovic, Ugljesa. Sa Ugljesom takodjer selam, Blagojevica i Markovica ostaviti. Znaju bljesnuti, nisu bog zna sto ali cesto puta su korisni. Blagojevic nekad odigra ko Gatusso, onda ga nema 3 utakmice, Markovic uvijek moze uskociti kad zatreba tako da ne vidim da bi se ista znacajno trebalo mijenjati... zaboravio zamalo na Dinu Hasanovica, znaci imamo 2 igraca koji mogu igrati tu poziciju + omladinca da uskoci kad treba. Niko nije ono sto ja licno zelim od igraca da budu ali za narednu sezonu mislim da mogu odraditi posao korektno.

Malo ofanzivniji veznjaci

Zeba je klasicni play kojeg nismo imali otkako je on otisao prosli put, ali covjeku na ljeto puni 34 godine. Ako nastavi igrati kako treba ne trbamo nista dirati na toj poziciji. Jos jedan skoro penzioner mu je zamjena hajmo reci, Bekrija... stim da je on vise trkac nego li tehnicar, Bekrija ulazi u narednu sezonu sa 33 godine. Nemamo mlade i svjeze krvi, znamo sta mogu i jedan i drugi ali je pitanje dokle.

Krila

Stevanovic ide jedino ako se desi nesto sto ja ne znam ali ga racunam kao otpisanog za sada. Ostaju nam 2 lijeva krila za narednu godinu, Crnov i Zakaric. Niti jedan me nije odusevio niti ih vidim licno kao kvalitetno rjesenje za buducnost. Ne treba ih se rjesavati cisto iz razloga sto nemamo nikakvih drugih opcija. Mozda bljesnu slijedece godine, ali mozda budu jos gori. Ja mogu samo suditi po vidjenom, a predvidjanja ostavljam Nostradamusima. Dakle imamo samo njih 2 i obojica igraju po lijevoj strani.

Napad

Lendric ce svojim odlaskom napraviti veliku rupu u kvalitetu naseg napada to je cinjenica, ostaje nam Nikolic koji je solidna zamjena za nas i to je to.

Dakle za slijedecu sezonu kao i svake godine slijedi potpuni remont ekipe, sto zbog prodajo sto zbog dijeljenja zahvalnica pojedincima. Odbrana ce biti u kriticnom stanju, nemamo niti 1 provjerenog igraca za kojeg se moze sa sigurnoscu reci da je kvalitet za Zelju.

Vezni red tj. centralni djeluje najstabilnije, najteze mi padaju godine Zebe i Bekrije. Ne moze insan konstantno pokazivati kvalitete, daj boze ali otom potom.

Krila, desnog necemo imati, na lijevoj strani 2 sto amar kaze prinove, a ne pojacanja. Bukvalno 2 rezervizste imamo po prikazanoj igri.

Napad, samo 1 igrac nam ostaje u kojeg se ne bih uzdao plaho, solidna rezerva ali kao udarna snaga... ne znam

Jos sam zaboravio spomenuti nase igrace na posudbama, imamo Sadikovica koji bi eventualno dodatno popunio vezni red. Beganovic, nisam ga gledao nikako otkako je u Jajcu ali sudeci po pricama i po statistici nista od njega ne trebamo ocekivati. Kod jajcana ima 0 golova i 0 asistencija u 10 utakmica

Naravno da cemo dovoditi igrace i popunjavati ali ovo je stanje koje ce nas zateci pred evropu

Cenan ce osijediti potpuno u naredne 2-3 godine :D
Zadnja izmjena: Bosnia, dana/u uto maj 09, 2017 12:02 pm, ukupno mijenjano 1 put.

south side
Kontakt:

uto maj 09, 2017 11:59 am

LARS1921 je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:
uto maj 09, 2017 11:44 am
Ako Cean dovede Šestar-a sto se mene tice, a bogami i dosta starije raje isto misli, moze odmah da se kupi sa pozicije na kojj sjedi. Hem pokazuje da nema pojma sta nam trebaa, hem nije nauciJo nista od primjera Jahic i slicni starohani.
O nepotizmu da ne govorim.
Sa ovim preko 30 pravimo invalidski dom a ne ekipu.
Nadam se da je ipak ovo suplja naseg istrazivackog novinarstva
Sesar 27
Besirevic 23
Upravo ovo po čemu je Sesar starohan momku 27 godina. Ja reko frajer ima 35 pa kukaju
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

Model1964

uto maj 09, 2017 12:00 pm

LARS1921 je napisao/la:
uto maj 09, 2017 11:48 am
Model1964 je napisao/la:
uto maj 09, 2017 11:44 am
Ako Cean dovede Šestar-a sto se mene tice, a bogami i dosta starije raje isto misli, moze odmah da se kupi sa pozicije na kojj sjedi. Hem pokazuje da nema pojma sta nam trebaa, hem nije nauciJo nista od primjera Jahic i slicni starohani.
O nepotizmu da ne govorim.
Sa ovim preko 30 pravimo invalidski dom a ne ekipu.
Nadam se da je ipak ovo suplja naseg istrazivackog novinarstva
Sesar 27
Besirevic 23
Sesar u avgystu ulazi u 29
Hronicna povreda.
Nije ozbiljno igrao godinu i vise
Pojacanje za invalidski dom
Moze sa Jahicem u kladaru

Da nije Sesarova batre kakav rod Cenanu pa ga stisla da se vrati u glavni grad
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

LARSSON
Kontakt:

uto maj 09, 2017 12:02 pm

Onda ti model digni uzbunu jer ne rade kako tebi odgovara jebi ga

Pompey
Kontakt:

uto maj 09, 2017 12:05 pm

Sesar more bit' dodje, more bit' ne dodje. Isto vazi i za Beširevića, ali i za bilo kojeg drugog igraca za kojeg mediji napisu da prelazi u Zelju, a na kraju stave upitnik. To su samo nagadjanja i spekulacije, a mi trenutno mozemo samo komentarisati.
Cenan je zaduzen za transfere tj. pregovore. Pa ne dovodi on igrace na svoju ruku, vec zajedno sa Slavkom gleda za kojim igracem krenuti. Bas ce Slavko prihvatiti da mu se dovode igraci koji mu nisu po ukusu, pa i sam je o tome govorio.
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

Vrag

uto maj 09, 2017 12:07 pm

pile87 je napisao/la:
uto maj 09, 2017 11:36 am
Vrag je napisao/la:
uto maj 09, 2017 11:22 am
Nastavili gdje smo stali. Mozda im Sesar ima nas DNK. **** ih Sesar. Ovo ljeto se mora odraditi prelazni rok da valja. Pogotovo kada se vidi sta titula u sljedecoj sezoni donosi.
Dino Besirevic nije los, bolji je od Ugljese. Barem mu nije mrsko zivjeti. Ali ima ugovor do 2019 i platiti za njega bi bilo suludo. Pogotovo kada nam treba 3 stopera, 2 beka, 2 krila, 1 ofanzivni vezni i 1 napadac. I sto je najgore moraju svi biti top pojacanje. Uzeti Sesara pored Petraka je za plakati
Ne tako davno, smo srali sta ce nam Markovic kada je tek dosao a Ugljesa je docekan kao Mesi. Sada je situacija totalno drugacija. Sesar je igrac koji zna lopte a igra na poziciji gdje se cesto dobijaju kartoni, pa jeli potrebno na toj poziciji imati igraca za rotaciju da te ne mora glava boliti ko ce uci i da ti igraci nakon malo jaceg tempa popadaju. I zar nije potrebno pustiti Slavku da skroji ekipu po svom nahodjenju, valjda je to zasluzio. Ja sam misljenja da bi nam Sesar donio dosta dobrog u ekipu.
Normalno da treba pustiti, ali ne mogu podrzati neke odluke za koje mislim da nisu ok
Realno Petrak, Tomic ili Sesar ?? Kada se samo gleda igracke kvalitete. A Sesar ce morati proci dobar period dok ga raja prihvati, Slavko valjda konta mi merhametlije.
Za taj prljavi posao imamo i Hasanovica koji je bio korektan kada je god usao u igru.
ChWilla je napisao/la:
uto maj 09, 2017 11:31 am
a petrak je kao top pojačanje...

ekipa koja sa +11 dođe na -4 na nama nema top pojačanja za nas. ima igrača koji bi nam dobro došli, ima možda i više dobrih igrača nego mi, ali top individualnih pojačanja zaista nema. mi svi pričamo marković prosječan, a on riješi utakmicu protiv njih, pričamo bekrić star i prevaziđen, a on ih potopio na njihovom terenu...
Za Sesara jeste.

Ima top pojacanja. Ordagic i Vukotic su ti 2. Ja govorim za sljedecu sezonu mi ne mozemo sa ovim igracima uci, a ocekivati titulu. Zeba i Bekric da nisu pri zalasku karijere, da ostaje Miroslav i Ivan pa hajde mozda bi mogli.

Okolele
Kontakt:

uto maj 09, 2017 12:08 pm

Nisam ni ja za propalog Sesara..Frajko ni u Širokom ne igra..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

LARSSON
Kontakt:

uto maj 09, 2017 12:09 pm

arelinho je napisao/la:
Dobrodošao Ivane Sesare u najbolji i najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini!
:baklja: :baklja:

i najorganizovaniji nisi napisao :ganja:

ChWilla
Kontakt:

e vidiš, je li neko top pojačanje za nas ne gleda se po nekome ko kao dolazi sa upitnikom...ne gleda se ni ako stvarno dođe, jer se svi i ne dovode kao top pojačanja.
gradi željo boli te *****

godrina
Kontakt:

uto maj 09, 2017 12:10 pm

sta je sa onim kosticem uz slobode ? jel sta potpisao sa nama ??
odbrana nam jest problem, imamo dosta rupa u timu i bas bi trbali brzo reagovat zbog evrope zbog uigranosti
ali hajmo mi prvo dobit Krupu
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

Vrag

uto maj 09, 2017 12:11 pm

Pompey je napisao/la:
uto maj 09, 2017 12:05 pm
Sesar more bit' dodje, more bit' ne dodje. Isto vazi i za Beširevića, ali i za bilo kojeg drugog igraca za kojeg mediji napisu da prelazi u Zelju, a na kraju stave upitnik. To su samo nagadjanja i spekulacije, a mi trenutno mozemo samo komentarisati.
Cenan je zaduzen za transfere tj. pregovore. Pa ne dovodi on igrace na svoju ruku, vec zajedno sa Slavkom gleda za kojim igracem krenuti. Bas ce Slavko prihvatiti da mu se dovode igraci koji mu nisu po ukusu, pa i sam je o tome govorio.
Zimski prelazni rok , sve i jedan igrac kojeg su mediji napisali kao upitnik je dosao :D

Zizovic vazda nam pomrsi racune
Zadnja izmjena: Vrag, dana/u uto maj 09, 2017 12:15 pm, ukupno mijenjano 1 put.

LARSSON
Kontakt:

uto maj 09, 2017 12:13 pm

arelinho je napisao/la:
uto maj 09, 2017 12:11 pm
LARS1921 je napisao/la:
arelinho je napisao/la:
Dobrodošao Ivane Sesare u najbolji i najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini!
:baklja: :baklja:

i najorganizovaniji nisi napisao :ganja:
To se valjda podrazumijeva dragi kolega. :) Ivaneee Sesareeee eeeee
slika

:klanjase:

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto maj 09, 2017 12:18 pm

Ma sve su to nagađanja i ne treba odma donositi velike zakljucke. To je njihov posao i sto se mene tice nek dovedu i nekog iz trece lige ako misle da im je potreban.
Vjerujem da ce Slavko traziti profesionalce, vrijedne i odgovorne igrace kojima moze vjerovati u svakom trenutku. A ja cu im suditi tek kad na terenu vidim njihov odnos prema dresu koji nose...

Model1964

uto maj 09, 2017 12:31 pm

LARS1921 je napisao/la:
uto maj 09, 2017 12:02 pm
Onda ti model digni uzbunu jer ne rade kako tebi odgovara jebi ga
Nista necu dizati uzbunu
Napisao sam da je frajer hronicno povrjeđen , da nije igro dugo , hem pitar
Rezultati i igra ce pokazati sve
Sa Sesarom i njemu slicnim nema napredka ni mm... patnja
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

LARSSON
Kontakt:

uto maj 09, 2017 12:36 pm

mirzza
Kontakt:

uto maj 09, 2017 12:40 pm

Zna li se sta je sa Istokom, kada se nastavljaju radovi na osposobljavanju poslovnih prostora?
Hoce li to biti gotovo do evrope?

Brkoo
Kontakt:

uto maj 09, 2017 12:44 pm

Cuj Sesar pojacanje :roll: Ako nazalost i dodje bice prinova samo. Cenan je imao dovoljno vremena da skautira potencijalna pojacanja i ako su i ostala "pojacanja" u rangu Sesara onda smo najebali..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

KrajPrice
Kontakt:

uto maj 09, 2017 12:48 pm

Brkoo je napisao/la:
uto maj 09, 2017 12:44 pm
Cuj Sesar pojacanje :roll: Ako nazalost i dodje bice prinova samo. Cenan je imao dovoljno vremena da skautira potencijalna pojacanja i ako su i ostala "pojacanja" u rangu Sesara onda smo najebali..
Cenan nema nista sa dovodjenjem igraca!
Godine zivota svoga tebi dao sam! :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

Prijava