Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

delinjo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned apr 30, 2017 11:46 pm

Brkoo je napisao/la:
ned apr 30, 2017 11:31 pm
@Salle86, Da je samo to u pitanju kod Blagojevica to bi bilo super. Od dana kad je dosao kod nas igra konstantno toplo-hladno. Ne radi se tu o nekom kvalitetnom i talentovanom junioru pa da ga trpis. Ja kao navijac treba da razmisljam o tome jel se on naspavao dobro, jel ustao na pravu nogu, koliko je zemlja udaljena od venere i ima li jos kakvih smetnji da bi on pruzio dobru partiju? Nama trebaju dva ili cak tri nova beton veznjaka. Jedan da ima karakteristike Amira Hadziahmetovica, da je miran i stabilan u rizicnim situacijama a drugi da ima pluca ko Trebevic, box to box veznjak. Ovaj treci je mali Redzic iz Krupe, talentovan igrac koji samo moze napredovati. U tom slucaju ispred njih moze i Zeba igrati, ne bi se trosio puno u odbrani i radio bi ono sto najbolje zna. Za nasu ligu bi to bilo vrh. Cak sam uvjeren da se sa takvim veznim redom ni u evropi ne bi obrukali..
taj box to box igrac je najpotrebniji i zlata vrijedi....taj igrac cini i napad i odbranu boljim nego sto jesu zapravno.....vezni red je najvazniji u svakoj ekipi i jednostavno u ovoj formaciji koju mi igramo moras imati igrace za tranziciju brze i spremne fizicki...jer naprijed imas samo jednog igraca a i on vecinom mora igrati ledjima prema golu....zasto dolazimo slabo u sanse pa jednsotavno pri toj tranziciji smo spori tromi i nesposobni....i nemamo snage u vecini slucajeva da sipratimo akciju i da se ubacimo naprijed i opnda samo napravimo protivniku kontru jer nismo ni tamo ni vamo ...i imaju viska igraca u kontri jbg ...tu tranziciju razumije samo Miroslav koji i jedin izna primiti loptu i iz prijema napraviti neki prostor sebi i dobru situaciju....i sa Lendrom je to tesko igrati jer mu Bog nije dao neku tehniku pa su njegovi prijemi vecinom kontra za protivnika ...e sad da je naprijed ta trojka ili cetvorka u rangu Miroslava mislim da bi danas bilo 2 razlike za nas ...i to rutinski..
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Eric Cantona
Kontakt:

ned apr 30, 2017 11:50 pm

S četiri boda iz naredne dvije utakmice (Sloboda i Zrinjski) napravili bismo dobar korak, a sa šest bi smo otvorili vrata prema tituli. Ova utakmica (Sloboda) nam je najteža do kraja sezone", kazao je Petrović.

Znaci Zrinjski pobjedjujemo jer nam fale 3 boda za dobar korak.

GoodisonPark
Kontakt:

ned apr 30, 2017 11:50 pm

Evo Blagi danas iznudio penal ali ne bi Bjelica sviro ni da si Suarez :D

Inače meni je danas suđenje bilo dosta tendenciozno, oni su mnogo padali a skoro svaki put su dobili faulove.. To je dodatno uticalo na našu i onako rastrzanu i nepovezanu igru..

Kačavenda zaboravio zastavicu u svlačionici, mora da je sa Buljom dobar :D
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Okolele
Kontakt:

ned apr 30, 2017 11:53 pm

Je li nama ikad sudio onaj Antonini Bandi..?
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

GoodisonPark
Kontakt:

ned apr 30, 2017 11:54 pm

exbabilon je napisao/la:
ned apr 30, 2017 11:30 pm
Haj nemojte Blagojevica izvlaciti iz konteksta igre cijelog tima. Danas je igrao u sredini sa Zebom i Dinom. Dino prema naprijed nista, bez ikakvog rizika, pokusaja.. samo prvom do sebe, najcesce upravo Blagojevicu. Zeba prema nazad skoro nista. I onda od Blagojevica se ocekuje i da nazad uzima lopte, trci, pokriva, a prema naprijed da iznese loptu i dadne neki lucidan pas.. tesko, pretesko. On je bolji u tim defanzivnim zadacima, dobro uzima lopte i presjeca napade i sve je super kada se odmah oslobodi lopte. Kada mora raditi tudji posao cesto grijesi. Danas me je nervirao najstrasnije, ali svaka posljedica ima uzrok.
Ovo je sigurno najrealniji post oko naše igre danas, igre Blagojevića i sigurno najbliži istini :palacgore:
Željo samo Željo!!!

Hurmasica
Kontakt:

ned apr 30, 2017 11:55 pm

Okolele je napisao/la:
ned apr 30, 2017 11:53 pm
Je li nama ikad sudio onaj Antonini Bandi..?
Jest protiv Viteza i Olimpica dok nas je Kostić vodio.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

GoodisonPark
Kontakt:

pon maj 01, 2017 12:07 am

Slavko protiv Međugorja/94 natrpaj u vezu toliko igrača da ih ni Blaž ne stigne prebrojati :D

Izdominiraj na sredini bradatog kockara i da napravimo veliki korak prema tituli!

Još jednom ponavljam da je u subotu 76 rođendan našeg najvećeg Štraussa, Švabe - Ivice Osima - Gospodara Familije!
Željo samo Željo!!!

delinjo
Kontakt:

pon maj 01, 2017 12:08 am

GoodisonPark je napisao/la:
pon maj 01, 2017 12:07 am
Slavko protiv Međugorja/94 natrpaj u vezu toliko igrača da ih ni Blaž ne stigne prebrojati :D

Izdominiraj na sredini bradatog kockara i da napravimo veliki korak prema tituli!

Još jednom ponavljam da je u subotu 76 rođendan našeg najvećeg Štraussa, Švabe - Ivice Osima - Gospodara Familije!
e ako ga nadmudri najgori trener u historiji lige onda ne znam stvarno :D :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

GoodisonPark
Kontakt:

pon maj 01, 2017 12:11 am

Slavko je danas bio pravo ljut, a čini mi se kad se on naljuti da se tad protivniku ne piše dobro. Biće iznenađenja u subotu za Bak(ic)u :D
Željo samo Željo!!!

salle86
Kontakt:

pon maj 01, 2017 12:14 am

Samo i Dino ispade ko iz tramvaja evo u 9.minuti kad je Bogičević "rušio" Ordagića
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

igla
Kontakt:

pon maj 01, 2017 12:22 am

Jednostavno, čovjek ide parolom "Ekipa koja dobija se ne mijenja". Počeli smo da ne dobijamo, očekujem da miješa karte.
Šta god vi govorili, meni je Blagojević u užasno lošoj formi, o štoperima da ne pričam. Bekovi su isto muka, Musa dosta kvalitetno učestvuje u igri, ali je odbrambeno ponekad neodgovoran. S druge strane, Stanić dosta "atraktivno" igra lijevog beka, ali ima i on svojih žutih minuta. Sredina, osim Blagojevića, ima i Markovića koji je npr protiv Radnika odigrao dobro, ali nije ni on u konstanti u kojoj je bio u prvom dijelu. Zeba je igrač poteza, bez obzira što ga nekad ne ide. Crnov je odlično počeo karijeru kod nas, Miroslav je nezamjenjiv trenutno, a Lendra je vidljivo stao. Opet danas promašio 1 na 1, Crnov mu iz MALO BOLJE situacije pokazao kako se to radi.

I još nešto, užasno me nervira kod Lendrića što je baš često u ofsajdu, razumijem da napadači njegovog tipa moraju ponekad i biti u ofsajdu, ali frajer je vrlo često u ofsajdu kad je to definitivno plod loše koncentracije.

Plava Porodica
Kontakt:

pon maj 01, 2017 12:27 am

Joj koji sam ja papak pa ovu patnju opet gledam.
Kunem Vam se sad opet kuha u meni i mogao bih opet pocet psovat redom svima, tako da laku noc ogrijesit cu se.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

LARSSON
Kontakt:

pon maj 01, 2017 12:33 am

slika

rano kvota legla, a na zvanicnoj slika bice zeljo opet sampion, hmm, cekamo ko ce biti delegiran, da uzmemo pare :shisha:

GoodisonPark
Kontakt:

pon maj 01, 2017 12:35 am

Kakav niz grešaka kod ovog njihovog gola, pa ovo je Bogu plakati :(

Haman cijela ekipa nam je u padu forme.. Premalo je na terenu rasploženih igrača da bi se mogla vidjeti neka iole dobra igra..

Čini mi se da je Plava Porodica ovdje postavljao formaciju sa Miroslavom u sredini i stvarno možda ne bi bilo loše Miru gurnuti u sredinu, jeste da je on krilo ali momak u zadnje vrijeme igra sve pozicije tokom utakmice, tako bi bar u sredini dobili igrača koji mnogo trči, prima lopte, razigrava i odmah bi i ostalim igračima u vezi bilo mnogo lakše.. One danas dvije lopte što je poslao prema naprijed pokazuju da bi on itekako mogao igrati na toj poziciji. Neka Musa ili Zakarić igraju na njegovom mjestu po poluvrijeme..

Kako god mora se rotirati maksimalno jer ovo što sad igramo je blaga katastrofa. Napad je najbolja odbrana.

Ahjjojj Lendre šta promaši :shock:
Željo samo Željo!!!

Plava Porodica
Kontakt:

pon maj 01, 2017 12:40 am

@goodison ja to odavno pisem. Jer bi dobili na vise pozicija. Miroslav ima i pregled, i dobar pas, non stop trci gore dole, a mozda bi i lakse iznosili loptu.
Dalje, Crnov bi ostao na lijevom krilu, a vidi se da momak ima slifa.
Dalje, Zakaric bi igrao desno, gdje je ubjedljivo najbolji.
A iza ostavis Zebu i Markovica.. Blagojevic jednostavno mora odsjediti na klupi par utakmica, vise nam stete nego koristi donese.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon maj 01, 2017 12:40 am

Plava Porodica je napisao/la:
pon maj 01, 2017 12:27 am
Joj koji sam ja papak pa ovu patnju opet gledam.
Kunem Vam se sad opet kuha u meni i mogao bih opet pocet psovat redom svima, tako da laku noc ogrijesit cu se.
Pusti trenera nek to opet gleda, ne prima dzaba pare, ja nema sanse da bi opet ono mogao gledati, mozda za par dana, kada se smirim :D

Nesto rijetko se danas desilo, a da je pozitivno. To su tri izmjene koje su donijele prevagu i tri nam boda, i da su se ranije izvrsile, mozda bi i pobijedili. Nije bilo sablonski, iznenadio se protivnik. Ubacis Stevu, ostavis Lendrica, ali ga ne prebacujes lijevo da bude igrac manje, ubacis Bekrica koji je veoma raspolozen i igrao u citavom polju, odlicno cuvao loptu, razigravao, bez obzira na njegovu tromost, te odbrambeno djelovao na lijevog strani. Zakaric usao svjez umjesto Crnova. To se desi kada nisu u pitanju sablonske izmjene, za koje svako zna, jedna u 65, jedna u 75 i jedna u 85 minuti, nista od toga nema. Jedna dvostruka i kasnije jos jedna izmjena, i to rokade u formaciji i taktici, a ne samo puke igrac za igraca :palacgore:

Ne kazem da tako uvijek treba raditi, ali moze se isplatiti. Nemamo dzaba neke igrace na klupi, trebamo sve koristiti i to se trebalo i prije raditi. Moramo shvatiti da je i kup poremetio ekipu (jbg, kada vidimo kroz kompletnu sezonu koliko su psihicki labilni). Pravo je cudo da smo se danas u dva navrata vratili. Protiv Zrinjskog se mora dobiti i to je to.

Uzasno mi smetaju Slavkini proracuni za broj bodova, ali ako pobijedi Zrinjskog, sve oprastam, jer poslije toga popravnog nema, a traziti pobjedu u derbiju je skoro pa nemoguce. Da nas Mulalic vodi, jedino bi tada vjerovao, znaci nijedan drugi trener da je na celu ne bih se nadao pobjedi u derbiju. Spominjao je cetiri boda u ova dva kola, neka sada to ostvari i eto. Sarajevo nismo dobili, ali nisam ni ljut jer smo prvo poluvrijeme, pogotovo prvih pola sata, prekucali. Ovdje smo se hvatali za slamku i uzeli taj bod, izmjene, ponavljam to, su nam odlicno dosle. U prvom poluvremenu Mico zasluzan najvise za gol i njegova individualna kvaliteta, a u drugom zivost sa izmjenama i pritisak koji smo izvrsili, koji opet nije bio bog zna sta, ali isplatilo se. Sedam dana ima ekipa za osvjezenje, cilj je samo jedan, a to je POBJEDA. Nema vise nikakvih izgovora, niti ce biti popravnih ispita.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

ponosannavas
Kontakt:

pon maj 01, 2017 12:42 am

Moram vam reci da sam procitao vecinu ovoga sto ste pisali i ne slazwm se ni s kim. Nakon ulaska Steve i Bekrica igrali smo 3-5-2 a vidim neki ni to nisu primjetili. Molim vas hajmo malo relanije pisati i bez psovki. Sutra cu napisati detaljnije moje misljenje. Samo cu reci da ovaj bod znaci mnogo, matematicki. Bas bas mnogo znaci.

Plava Porodica
Kontakt:

pon maj 01, 2017 12:44 am

ponosannavas je napisao/la:
pon maj 01, 2017 12:42 am
Moram vam reci da sam procitao vecinu ovoga sto ste pisali i ne slazwm se ni s kim. Nakon ulaska Steve i Bekrica igrali smo 3-5-2 a vidim neki ni to nisu primjetili. Molim vas hajmo malo relanije pisati i bez psovki. Sutra cu napisati detaljnije moje misljenje. Samo cu reci da ovaj bod znaci mnogo, matematicki. Bas bas mnogo znaci.
I to sam napisao da smo najbolju dionicu meca odigrali u 3-5-2 formaciji. :kafa:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

igla
Kontakt:

pon maj 01, 2017 12:47 am

E gledaj sad knjizevnika.

ChWilla
Kontakt:

pon maj 01, 2017 12:48 am

kako ono, niko nije iznad kluba pa miroslav na tribine... :DD:

nije ovo fizički umor i mi nismo danas nadtrčani bez obzira na to što smo igrali 4 utakmice više u ovom dijelu. ovo je mentalni umor i ograničenost. većini treba ne psiholog nego psihijatar...

s tim da lendriću vjerovatno ni on ne može pomoći. on je i u prvom dijelu imao ovakav niz kad ništa ne ide. isto stevo zabio protiv radnika, pa svi prizivali njega od početka, ali gurao i dalje, vratio se i i dalje ima gotovo polovinu naših golova...da nije takav on bi igrao bar u švicarskoj, ali ovdje ne sigurno. vidite šta su (odnosno šta nisu) zabili u drugom dijelu oni koji su u prvom bili u vrhu liste strijelaca. i ja usprkos svemu, usprkos i stevinom golu - ne bih njega na klupu, ne. stevo je džoker za kraj.

blagojevića bih. njegov zadatak u ovoj postavci je najteži, ali ova količina individualnih grešaka naprosto ne može da se trpi. jer te njegove greške guraju protivnika direktno u šansu, one su kao i stoperske, ako ne i gore. nakon bogičevićeve greške morala je još jedna lopta proći da bude gol, a blagojevićeva je odmah zicer. čak i bekrić djeluje jače u duelu.

dino može igrati više, i nakon danas neka se neki ne pitaju što se njih gleda riješiti a dini nudi novi ugovor. on nije majstor, ali je danas i povlačio naprijed, i najmanje je poklanjao lopti pri tome.

za stopere je teško biti pametan, vama je jasno da je i bokačini u bijeljini napravio bukvalno isto što bogičević danas, samo smo imali sreće da se ne svira penal, a mogao je. i u bijeljini prečka i promašaj s dva metra, jel odbrani treba pisati u kredit što je vedran odbranio nemoguće...koliko god star i limitiran bio, kad se danas mogao vratiti poslije onakve greške u istoj utakmici i ne griješiti dalje, ja vjerujem da bogičević sljedeću ne može tako loše odigrati. a kad se sve sabere, sve utakmice, ja mislim da je i dalje najmanje loš stoper u ovoj sezoni - namjerno ne kažem najbolji...
gradi željo boli te *****

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.

Prijava