Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Okolele
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned apr 30, 2017 11:07 pm

Ko sve od igraca Zrinjskog nece moci igrati protiv nas..? Znam da je Jamak suspendovan,ima li jos neko..?
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

hardwell
Kontakt:

ned apr 30, 2017 11:11 pm

Ali kakav ćemo mi prosjek posjete imati u ligi za prvaka kad skontam da imamo igrati još sa Zrinjskim kuci (Derbi, euforija, borba za titulu) i Radnik (Dat će Bog proslava titule)
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

delinjo
Kontakt:

ned apr 30, 2017 11:14 pm

GoodisonPark je napisao/la:
ned apr 30, 2017 11:02 pm
Jasno je da nama fali igrača na sredini jer ovi koji tu trenutno igraju ne trče dovoljno, ne prave višak jedan na jedan, a bez toga nema šanse da mi normalno prenesemo loptu na protivničku polovinu. Što je najgore što mi u tom prenošenju lopte najviše griješimo i najviše kontranapada napravimo protivniku baš u toj tranziciji lopte prema naprijed, ono kao trudimo se da je ne nabijamo (realno osim Mire i Nikolića tu niko i ne primi ni jednu loptu) ali je još mnogo opasnije po naš gol kada pokušavamo nekim niskim pasovima.. Ako se ne varam danas je Lendrić direktno njima napravio dva kontra napada, to je nekako baš tragikomično. Nisam optimista da se u igri u sredini može nešto mnogo specijalno promjeniti, svaka promjena je više kozmetička nego što se konkretno na terenu vidi neka velika razlika.

Na osnovu svega napisanog jasno je da Slavko mora početi primjenjivati plan B, (nadam se da ga ima) jer ako ovako nastavi glavom kroz zid bojim se da nećemo do naslova...

Danas smo tek malo proigrali kad smo imali višak igrača u sredini i u šesnestercu, djelovali smo mnogo opasnije i na kraju krajeva zabili smo iz takve igre..

@Mirso,
Blagojević je sigurno naš najvažniji igrač, odnosno igrač koji igra najtežu poziciju u ekipi. Od njega zavisi i protok lopte i tranzicija i defanziva ma mnogo stvari je na njegovim plećima, tako da nije mu lako.. Danas jeste baš loš bio i jeste u padu forme ali ja ne bih njega tek tako otpisivao... Mi nemamo nikoga ko može odigrati na toj poziciji a da možemo reći da bi to sigurno bilo kvalitetnije..
ali kako se lopte od Lendrica odbijaju kao od drvo ...ja sam najmirniji kada je on u 16 metara nemoj majke ti vani nista primati :D :D .....ali brate danas pogleda tranziciju Lazija u derbiju protiv Rome i poitam se hcoe li nekada to biti kod nas ...i tesko je nama ulaziti u sanse danas je par situacija bilo kada je samo Lendric u 16 metara a treba nam kao gol...
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Valter
Kontakt:

Ako ne osvijimo titulu to ce biti zbog ove utakmice. Jako sam razocaran bodom i danas se je prosjecna ekipa Slobode jednostavno morala pobijediti. Ali da bi se izvojevala pobjeda brate moras imati mu.da. Apsolutno sam za to da Slavko i narednu sezonu vodi Zelju, ali da me je takticki razocarao zadnjih par utakmica jeste. Sto se tice pojedinaca u nasoj ekipi ima tu svega i svacega, ali ja bih u buduce volio gledati dvojicu Bogicevica na stolerskim pozicijama nego Blagojevica. Koliko njegova igra nama stvara problema to nije normalno. U fazi napada potpuno beskoristan, ali zato pozadi cesto najbolji protivnicki igrac. Ako ove preostale cetiri utakmice odigramo mlako i bezidejno najblizi tituli su pitari na koje ne znam iz kojeg razloga niko ne racuna, a evo ih i u finalu kupa. Jesmo naki mlitavi ali ne treba se prepasti Zrinjskog nisu oni nista bolji od nas. Slavko pokusaj protiv Zrinje bolan sa Musom na lijevom krilu. Oni odlicno znaju i Crnova i Zakarica a Musa bi im mogao predstavljati problem. A i defanzivno po lijevoj strani ne bi bio puno losiji od njih. Samo se bojim copy-paste taktike i postave.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

exbabilon
Kontakt:

ned apr 30, 2017 11:15 pm

Danas smo dosta izgubili, a dobili jako malo. Ono sto nismo napravili danas, moramo za 6 dana, Zrinjski mora pasti pa da se slavi ta titula. Sva tjeranja treba ostaviti za period poslije posljednjeg kola lige. Danas nema kojem igracu nisam opsovao (nisam Miri i Veci), ali trenutno imamo to sto imamo i jako smo blizu tituli. Poslije zadnjeg kola ce biti sigurno cistka, mora biti!

Slavko molim te ne dozvoli da do kraja ijednu utakmicu odigramo 'nako, preko one stvari.. Imate jos 360 minuta do kraja sezone i to odradite maksimalno, uzmite 10 bodova i da dignemo taj pehar. MOLIM VAS!

Haklapuc
Kontakt:

ned apr 30, 2017 11:16 pm

Odgovorno tvrdim da nikad nisam vidio gluplju zadnju liniju Želje od ove danas. Jedini komentar na ovu utakmicu.

salle86
Kontakt:

mirsad94 je napisao/la:
ned apr 30, 2017 10:53 pm
Ja sam mozda jedini sto mislim da se grijesi dusa o Blagojevicu, jeste pao zadnjih par tekmi, ali mislim da je on motor ekipe, koji vuce sa najvise rizika, sjetimo se koliko smo se samo divili njegovim startovima i idealnim rjesenjima u datom trenutku. Opet ponavljam jeste pao njegov nivo igre u zadnje vrijeme ali kada igra on igra i Zeljo. I ako kada ode ili oprosti se mislim da cemo tada vidjeti koliko je znacio za nasu igru, ukoliko mu ne bude adekvatne zamjene.
Nama treba igrač koji će samo trčati u blizini Blagojevića i otvarati se da mu ovaj može dodati. Ovako nekako on sam povuče loptu i onda ili nema kome dodati ili gleda da taj pas bude onaj zadnji, ključni.
Kad bi se rješavao lopte samo malo ranije on bi bio perfektan igrač.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

igla
Kontakt:

ned apr 30, 2017 11:21 pm

Bergeron je napisao/la:
ned apr 30, 2017 7:20 pm
igla je napisao/la:
ned apr 30, 2017 7:18 pm
Necu puno.
Jovan, Debilko Bogicevic klupa. Na istu bi isao i Debil Kerla, ali neozbiljno je ocekivati da Kemo moze iznijeti teret zadnjih par kola.
Slavku na dušu ako ih opet stavi u tandemu, a na dušu mu i danas 2 gola jer su opet individualne greske.
Vama svima na dusu koji psujete i tjerate trenera zbog kojeg smo PRVI. Prebrzo zaboravljate stvari.
Stevo Nikolić svaka čast, Lendra može to jače i bolje.
Ovaj Stevin gol je titula.
Da li bi ti otjerao Slavku ako se na kraju sezone ne osvoji titula?
Ne bih, Slavko zaslužuje "svoju" sezonu, mi ne bi bili u ovoj situaciji da nije Slavka. Otkad je on tu - mi smo prvi. Dosta je više tjeranja trenera i onda sve na novo, baš nam je to do sad dalo uspjeha.

salle86
Kontakt:

ned apr 30, 2017 11:22 pm

Hahaha joj ne zna se ko je komičniji kod ovog drugog gola slobode, Bogičević kojeg je ko slinu otresao onaj na aut liniji ili Karla koji ne smije napasti i pušta igrača da se ušeta u kazneni
Tobe jarabi
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

psihopata
Kontakt:

ned apr 30, 2017 11:24 pm

blagojevic je kanta od igraca,uspori i usere skoro svaku akciju,a o besmislenim pokusajima driblinga gdje redovno gubi lopte ne treba ni pricati,samo je problem sto smo ljestvicu postavili jako nisko,pa vidim da je po nekima i kljucni igrac ekipe i da cemo se za glavu hvatati kad ode....e moj zeljo na sta si spao.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

Rambo_Amadeus
Kontakt:

Blagoje je klasa, samo što mu ne odgovara ovaj sistem igre, a onda iz frustracija nastaju greške.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

Model1964

ned apr 30, 2017 11:25 pm

salle86 je napisao/la:
mirsad94 je napisao/la:
Ja sam mozda jedini sto mislim da se grijesi dusa o Blagojevicu, jeste pao zadnjih par tekmi, ali mislim da je on motor ekipe, koji vuce sa najvise rizika, sjetimo se koliko smo se samo divili njegovim startovima i idealnim rjesenjima u datom trenutku. Opet ponavljam jeste pao njegov nivo igre u zadnje vrijeme ali kada igra on igra i Zeljo. I ako kada ode ili oprosti se mislim da cemo tada vidjeti koliko je znacio za nasu igru, ukoliko mu ne bude adekvatne zamjene.
Nama treba igrač koji će samo trčati u blizini Blagojevića i otvarati se da mu ovaj može dodati. Ovako nekako on sam povuče loptu i onda ili nema kome dodati ili gleda da taj pas bude onaj zadnji, ključni.
Dami je vidjeti da on i Zeba dobiju jedan duel ili u napadu ili u odbrani. Kada je neko uz njih oni tres na travu. Povuci loptu sa igrcem za vratom je za njih NF. Oduzeti bez faula i brzo je dati naprijed je za nasu vezu apstraktna umjetnost
Kada se to dogodi mi smo prvaci
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

GoodisonPark
Kontakt:

ned apr 30, 2017 11:26 pm

delinjo je napisao/la:
GoodisonPark je napisao/la:
ned apr 30, 2017 11:02 pm
Jasno je da nama fali igrača na sredini jer ovi koji tu trenutno igraju ne trče dovoljno, ne prave višak jedan na jedan, a bez toga nema šanse da mi normalno prenesemo loptu na protivničku polovinu. Što je najgore što mi u tom prenošenju lopte najviše griješimo i najviše kontranapada napravimo protivniku baš u toj tranziciji lopte prema naprijed, ono kao trudimo se da je ne nabijamo (realno osim Mire i Nikolića tu niko i ne primi ni jednu loptu) ali je još mnogo opasnije po naš gol kada pokušavamo nekim niskim pasovima.. Ako se ne varam danas je Lendrić direktno njima napravio dva kontra napada, to je nekako baš tragikomično. Nisam optimista da se u igri u sredini može nešto mnogo specijalno promjeniti, svaka promjena je više kozmetička nego što se konkretno na terenu vidi neka velika razlika.

Na osnovu svega napisanog jasno je da Slavko mora početi primjenjivati plan B, (nadam se da ga ima) jer ako ovako nastavi glavom kroz zid bojim se da nećemo do naslova...

Danas smo tek malo proigrali kad smo imali višak igrača u sredini i u šesnestercu, djelovali smo mnogo opasnije i na kraju krajeva zabili smo iz takve igre..

@Mirso,
Blagojević je sigurno naš najvažniji igrač, odnosno igrač koji igra najtežu poziciju u ekipi. Od njega zavisi i protok lopte i tranzicija i defanziva ma mnogo stvari je na njegovim plećima, tako da nije mu lako.. Danas jeste baš loš bio i jeste u padu forme ali ja ne bih njega tek tako otpisivao... Mi nemamo nikoga ko može odigrati na toj poziciji a da možemo reći da bi to sigurno bilo kvalitetnije..
ali kako se lopte od Lendrica odbijaju kao od drvo ...ja sam najmirniji kada je on u 16 metara nemoj majke ti vani nista primati :D :D .....ali brate danas pogleda tranziciju Lazija u derbiju protiv Rome i poitam se hcoe li nekada to biti kod nas ...i tesko je nama ulaziti u sanse danas je par situacija bilo kada je samo Lendric u 16 metara a treba nam kao gol...
:D Tragedija svega mi, izađe nekoliko puta da primi loptu i ona mu se odbi direktno njima u kontru :D

To je to premalo igrača se ubacuje iz drugog plana i zato nas je uvijek manjak u 16.. Valjda se svi boje da će neko pogriješiti i onda ono kontaju nemoj da idem naprijed kad ću već za dvije sekunde morati šprintati nazad :r :D
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

AdisSaca
Kontakt:

ned apr 30, 2017 11:26 pm

salle86 je napisao/la:
mirsad94 je napisao/la:
Danas sam ja govorio da mu je Hasanović u krilu bukvalno i onda u toj situaciji nije mogao uopšte odigrati ništa, morao je izmišljati "toplu vodu" i vuči loptu naprijed i naravno izgubiti je jer nema rješenje jednostavno i onda je psihički pao nakon toga i drugo poluvrijeme je najgori igrač na terenu bio.

psihopata
Kontakt:

ned apr 30, 2017 11:27 pm

Rambo_Amadeus je napisao/la:
Blagoje je klasa, samo što mu ne odgovara ovaj sistem igre, a onda iz frustracija nastaju greške.
mora da je to. :D
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

Okolele
Kontakt:

ned apr 30, 2017 11:28 pm

Bezmuda ekipa osim Miroslava i Muse..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

exbabilon
Kontakt:

ned apr 30, 2017 11:30 pm

Haj nemojte Blagojevica izvlaciti iz konteksta igre cijelog tima. Danas je igrao u sredini sa Zebom i Dinom. Dino prema naprijed nista, bez ikakvog rizika, pokusaja.. samo prvom do sebe, najcesce upravo Blagojevicu. Zeba prema nazad skoro nista. I onda od Blagojevica se ocekuje i da nazad uzima lopte, trci, pokriva, a prema naprijed da iznese loptu i dadne neki lucidan pas.. tesko, pretesko. On je bolji u tim defanzivnim zadacima, dobro uzima lopte i presjeca napade i sve je super kada se odmah oslobodi lopte. Kada mora raditi tudji posao cesto grijesi. Danas me je nervirao najstrasnije, ali svaka posljedica ima uzrok.

damirfile
Kontakt:

ned apr 30, 2017 11:31 pm

Imali smo 3 mec lopte, dvije masili sarajevo i sloboda ostala jos jedna zrinjski.

Brkoo
Kontakt:

ned apr 30, 2017 11:31 pm

@Salle86, Da je samo to u pitanju kod Blagojevica to bi bilo super. Od dana kad je dosao kod nas igra konstantno toplo-hladno. Ne radi se tu o nekom kvalitetnom i talentovanom junioru pa da ga trpis. Ja kao navijac treba da razmisljam o tome jel se on naspavao dobro, jel ustao na pravu nogu, koliko je zemlja udaljena od venere i ima li jos kakvih smetnji da bi on pruzio dobru partiju? Nama trebaju dva ili cak tri nova beton veznjaka. Jedan da ima karakteristike Amira Hadziahmetovica, da je miran i stabilan u rizicnim situacijama a drugi da ima pluca ko Trebevic, box to box veznjak. Ovaj treci je mali Redzic iz Krupe, talentovan igrac koji samo moze napredovati. U tom slucaju ispred njih moze i Zeba igrati, ne bi se trosio puno u odbrani i radio bi ono sto najbolje zna. Za nasu ligu bi to bilo vrh. Cak sam uvjeren da se sa takvim veznim redom ni u evropi ne bi obrukali..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Okolele
Kontakt:

ned apr 30, 2017 11:34 pm

Moj Slavko istruhle ti jabuke jbt..Treba koju odstraniti sam si rekao..

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 8 gostiju.

Prijava