Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Model1964
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto apr 11, 2017 11:46 pm

storm_raider je napisao/la:
uto apr 11, 2017 11:43 pm
Po anketi koja je vjerodostojna mi je interesantno to da se ipak vecina slaze sa Modelom.
Šta ti je cudno :D
Moraš se naviknuti da kada ja nešto kažem... ili je bilo ili ce biti :ganja:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

storm_raider
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

uto apr 11, 2017 11:47 pm

ž'21 je napisao/la:
uto apr 11, 2017 11:45 pm
tm8782 je napisao/la:
ž'21 je napisao/la:Ovdje je ba problem sto cim neko ima drukcije misljenje odmah ga prozivaju. Ko ste ba vi da prozivate nekoga je li navijac ili nije? Ako se ne slazes sa misljenjem napisanim preskocis i to je to, a ne odmah idi bojkotuj sa njima, nisi pravi navijac itd.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Nemoj da vadis stvari iz konteksta. Rekao sam OK navijacem, a ne da nije navijac. To kao prvo. Kao drugo zasto ti nisi preskocio post, kao sto si i napisao? Jer ocito se ne slazes sa mojim postom. Kao trece nisam se tebi obratio. Poz

Poslano sa mog U7 PRO koristeći Tapatalk
Pa zato sto vam neko mora reci i skrenuti paznju da to sto radite nije normalno.

Moram se umijesati, jer mi nije jasno. Kome "vama"? Ja koliko sam vidio @tm nije nigdje ocjenjivao ko je navijac i ko nije. A sve i da jeste, kao sto nije, on je jedna osoba. Jednoumlje ovdje nece biti etiketirano i zaista je diskusija veceras i vise nego odlicna.

@Model, cim se s tobom slaze vecina, nije dobro. :D
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

11plavih'92
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto apr 11, 2017 11:48 pm

chile je napisao/la:
uto apr 11, 2017 11:39 pm
I sta sad je policija kriva sto na derbi godinama dolazi nadrogirana i pijana stoka kojoj je cilj na ovaj ili onaj nacin napraviti belaj. Da su normalni bilo bi i bez tampon zona i mnogo vise mjesta za njih kao do ptije 15-tak godina dok se nisu poceli furati na beogradjane i dresden. Eto drotovi ce da rizikuju prvo sebe pa i nekog drugog radi budala.
Sasvim ocekivano dok se ne napravi fizicki odvojen prostor za stoku od normalnih navijaca.
Nije policija kriva. Nisu krivi ni ti pijani pitari sto ih pominjes
Mislim da je kriv onaj, kako se zvao..... ama doktor neki sto im je nekad bio u klubu. Dabic, tako nekako. Mislim da je sa njim sve pocelo
5. - 7. Okt 1992.

Leon_Professional
Kontakt:

uto apr 11, 2017 11:49 pm

bistrikboy je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:
uto apr 11, 2017 11:44 pm
phpBB [video]

Ma jel me zezas :placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :rofl1: :rofl1:
Ispodprosjecna sandzacka svadba :D
:rofl1: :rofl1: :rofl1: :rofl1:

Jao kako su nalozeni, bit ce problema sutra. Kad se rastrce necemo znat gdje smo :D
Jos i ovi pitari kad se naloze radi ovoga bojkota i ovih natezanja. Igrajte za Horde ZLA :ganja:

U problemima smo :kafa:

tm8782
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

uto apr 11, 2017 11:49 pm

ž'21 je napisao/la:
tm8782 je napisao/la:
ž'21 je napisao/la:Ovdje je ba problem sto cim neko ima drukcije misljenje odmah ga prozivaju. Ko ste ba vi da prozivate nekoga je li navijac ili nije? Ako se ne slazes sa misljenjem napisanim preskocis i to je to, a ne odmah idi bojkotuj sa njima, nisi pravi navijac itd.

Nemoj da vadis stvari iz konteksta. Rekao sam OK navijacem, a ne da nije navijac. To kao prvo. Kao drugo zasto ti nisi preskocio post, kao sto si i napisao? Jer ocito se ne slazes sa mojim postom. Kao trece nisam se tebi obratio. Poz

Pa zato sto vam neko mora reci i skrenuti paznju da to sto radite nije normalno.

Po meni je sasvim normalna stvar ne slagati se sa nekim, koji bi pustio gamad na stadion da rade ono sto su cetnici radili 1992. Opet kazem cast izuzecima koji ispuštaju zbog gamadi. Za ovo mi stvarno ne treba niko skretati pažnju. Iznosim svoje mišljenje...

Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

ž'21
Kontakt:

uto apr 11, 2017 11:50 pm

ž'21 je napisao/la:
tm8782 je napisao/la: Nemoj da vadis stvari iz konteksta. Rekao sam OK navijacem, a ne da nije navijac. To kao prvo. Kao drugo zasto ti nisi preskocio post, kao sto si i napisao? Jer ocito se ne slazes sa mojim postom. Kao trece nisam se tebi obratio. Poz

Moram se umijesati, jer mi nije jasno. Kome "vama"? Ja koliko sam vidio @tm nije nigdje ocjenjivao ko je navijac i ko nije. A sve i da jeste, kao sto nije, on je jedna osoba. Jednoumlje ovdje nece biti etiketirano i zaista je diskusija veceras i vise nego odlicna.

Tako je svaki put. Jedini ti dodjes i smiris situaciju jer znas dobro da balansiras.

SirAlexFerguson
Kontakt:

uto apr 11, 2017 11:51 pm

Dosta je qrcenja pitara, prvo pogledajte video kako u ratu agresori pale Grbavicu, pa onda pogledajte kako je mi napravismo, pa onda pogledajte kako pitari ruše i pale grbavicu, pa onda pogledajte kako je MI Napravismo.
Potom pogledajte derbi poslije 95' gdje šibica ne može upasti izmedju plave i bordo boje, a nakon toga pogledajte derbi sa tampon zonama. Sve ce nam se reci.

Ti huligancici koji su rodjeni od 92' pa na dalje trebaju prvo vidjeti prošlost svojim očima, vjerujem da su mnogi izgubli svoje očeve i majke u tom nesretnom ratu gdje je manijak branio pitara, trebaju stvoriti takvu sliku i postaviti se u takvu situaciju i zapitati se. Jedno predavanje im održati na GRADSKOM stadionu Koševo o "proslosti zivota u sarajevu i čarima Sarajevskog derbija" . Nakon predavanja ih poslati na Grbavicu.

Živim za dan kad će od rane zore do sat pred utakmicu kafići biti bordo-plave boje i puni smijeha i za*ebancije. Onaj sat nek iskoriste da svak ide na svoju stranu, nakon utakmice mirno kućama uz dobru zajebanciju i komentarisanje utakmice. Živjeli mi prijatelji. Sretno nam sutra.
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

sergejevic

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto apr 11, 2017 11:51 pm

ž'21 je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:
ž'21 je napisao/la:
uto apr 11, 2017 11:34 pm
Ovdje je ba problem sto cim neko ima drukcije misljenje odmah ga prozivaju. Ko ste ba vi da prozivate nekoga je li navijac ili nije? Ako se ne slazes sa misljenjem napisanim preskocis i to je to, a ne odmah idi bojkotuj sa njima, nisi pravi navijac itd.

Normalno da je problem kada neko napise da treba pustiti stoku koja je cupala i palila stolice koja sam ja platio da sve to opet rade bez ikakve sankcije. Ko ste vi da znate bolje od mupa, od uefe, od fife, od saveza Engleske (gdje svi daju gostima 5% od ukupnog kapaciteta stadiona)? Ako vam se ne svidja fino predlozi svima redom da se promjeni to pravilo i kada propisi budu kazivali drugacije mi cemo im dati da pokupuju sve ulaznice, a nama sta ostane.
Kako sam skonto on je reko da se to moglo drukcije rijesiti, a i stolice bi bile skinute tako da ne bi imali sta lomiti :D

Pa nije moguce, objasnjavaju ljudi cijelu noc. Takav je stav mupa, ako im damo jos i slovo o, onda se tampon zona pomjera na sljedece slovo. Nama bi ostalo f, k i z, uz zdenku do zapada sa koje se nista ne vidi. Ovako je oko 2000 mjesta tampon zona, a kad bi njima dali vise mjesta onda bi i ta tampon zona bila veca. Stadion od 14 000 mjesta, a tampon zona i gostujuci navijaci 5 000. **** i to. A upravo zbog njihovog divljanja je takav stav mupa. Zasto neko ne ode u Zenicu paliti stadion i cupati stolice. Prosle sezone su pokusali pa ih specijalci pokosoise, ili u Tuzli gdje su isto dobili batine. Samo ovdje su kao ugrozeni i iz cista mira im svaki derbi specijalci uljecu na tribinu.

storm_raider
Kontakt:

uto apr 11, 2017 11:52 pm

ž'21 je napisao/la:
uto apr 11, 2017 11:50 pm
ž'21 je napisao/la:

Tako je svaki put. Jedini ti dodjes i smiris situaciju jer znas dobro da balansiras.

Ja to nisam primjetio. Drzimo se teme. Ne moramo se sloziti, ali misljenje napisati - kakvo god da je, pozeljno je.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Plava Porodica
Kontakt:

uto apr 11, 2017 11:53 pm

Joj opraste na ruke..sutra poslije tekme nastavite zivi bili.. Igramo polufinale i tako to kontas
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ž'21
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

uto apr 11, 2017 11:53 pm

ž'21 je napisao/la:
sergejevic je napisao/la: Normalno da je problem kada neko napise da treba pustiti stoku koja je cupala i palila stolice koja sam ja platio da sve to opet rade bez ikakve sankcije. Ko ste vi da znate bolje od mupa, od uefe, od fife, od saveza Engleske (gdje svi daju gostima 5% od ukupnog kapaciteta stadiona)? Ako vam se ne svidja fino predlozi svima redom da se promjeni to pravilo i kada propisi budu kazivali drugacije mi cemo im dati da pokupuju sve ulaznice, a nama sta ostane.
Kako sam skonto on je reko da se to moglo drukcije rijesiti, a i stolice bi bile skinute tako da ne bi imali sta lomiti :D

Pa nije moguce, objasnjavaju ljudi cijelu noc. Takav je stav mupa, ako im damo jos i slovo o, onda se tampon zona pomjera na sljedece slovo. Nama bi ostalo f, k i z, uz zdenku do zapada sa koje se nista ne vidi. Ovako je oko 2000 mjesta tampon zona, a kad bi njima dali vise mjesta onda bi i ta tampon zona bila veca. Stadion od 14 000 mjesta, a tampon zona i gostujuci navijaci 5 000. **** i to. A upravo zbog njihovog divljanja je takav stav mupa. Zasto neko ne ode u Zenicu paliti stadion i cupati stolice. Prosle sezone su pokusali pa ih specijalci pokosoise, ili u Tuzli gdje su isto dobili batine. Samo ovdje su kao ugrozeni i iz cista mira im svaki derbi specijalci uljecu na tribinu.
Ja sam gore napisao da se slazem sa odlukom kluba. Govorim o problematici foruma i dodjeljivanju etiketa :D

GoodisonPark
Kontakt:

uto apr 11, 2017 11:54 pm

uto apr 11, 2017 11:41 pm
Normalno da je problem kada neko napise da treba pustiti stoku koja je cupala i palila stolice koja sam ja platio da sve to opet rade bez ikakve sankcije. Ko ste vi da znate bolje od mupa, od uefe, od fife, od saveza Engleske (gdje svi daju gostima 5% od ukupnog kapaciteta stadiona)? Ako vam se ne svidja fino predlozi svima redom da se promjeni to pravilo i kada propisi budu kazivali drugacije mi cemo im dati da pokupuju sve ulaznice, a nama sta ostane.
Bravo majstore, svaka ti je za sehare, u ovih nekoliko zadnjih postova objasnio si svima koji hoće da čitaju, ko neće a šta se onda tu može..
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Plava Porodica
Kontakt:

uto apr 11, 2017 11:56 pm

Otvorite nam temu za sutrasnju utakmicu da Vas neometamo glupostima :kafa:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

cikazubo
Kontakt:

uto apr 11, 2017 11:57 pm

Otvorite nam temu za sutrasnju utakmicu :kafa:
Ko to igra

Leon_Professional
Kontakt:

uto apr 11, 2017 11:58 pm

Otvorite nam temu za sutrasnju utakmicu da Vas neometamo glupostima :kafa:
:palacgore:

Izvinjavam se u kolegino ime na offtopicu! VAljda necemo BAN dobiti. :pivo:

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto apr 11, 2017 11:59 pm

Evo jedna dobra vijest ako nista

na livegol.net bi trebao sutra biti stream za tekmu protiv Sirokog za sve nas koji nemamo Nasu TV
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

ž'21
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri apr 12, 2017 12:00 am

Omar500 je napisao/la:Evo jedna dobra vijest ako nista

na livegol.net bi trebao sutra biti stream za tekmu protiv Sirokog za sve nas koji nemamo Nasu TV
Na telemachu taj kanal bi trebao biti na broju 13 a na moja tv 283 ili tako nešto.

NEZALAGANJE
Kontakt:

sri apr 12, 2017 12:01 am

Definitivno derbi nece biti ono sto je bio bez njihovih navijaca,ali hajde da malo sumiramo i objektivno proanaliziramo situaciju...

Zadnjih nekoliko derbija na Grbavici sam bio na sjeveru i u bukvalno svakoj toj utakmici sam dobar dio vremena proveo gledajuci ka njihovom dijelu tribine sa zebnjom da li ce nesto biti baceno(kao sto uvijek bude) i hoce li me to isto pogoditi!? :oops1:
Imam godisnju za 2.najbolju tribinu na stadionu(sad je na tom mjestu Istok), cija cijena nije mala za nase uslove,a ugrozena mi sigurnost?Gdje je tu logika?
Gdje je osnov da iole normalna osoba dodje na takvu utakmicu i sa sobom povede svoje dijete,djevojku,roditelje,a da se ne lazemo, tzv."derbi navijaci" donose profit klubu!?
Ne donosi ga nas 3-4 hiljade koliko je bilo protiv Krupe.Ako se neko nece osjecati sigurnim i nece uzivati u onome sto je dosao da gleda zbog toga,zasto da uopste i dolazi plus jos placa za to? :roll:
Dakle,zakljucak je da se mora poraditi na sigurnosti za koju je zaduzen MUP.Ljudi poradili na tome i iznijeli svoje zahtjeve(po meni sasvim opravdane zbog pomenute historije u zadnjih nekoliko godina,ma koliko ih neki ovdje nazivali lijenim).Na to sve,pitari odgovaraju saopstenjem,ali ne samo zbog broja mjesta,tampon zona,vec zato sto se trazi identifikacija,pa da se tacno zna ko ce praviti eventualne probleme!?Jos jedna u nizu nelogicnosti. :oops1:
Ako si dosao da navijas,bodris svoj tim najnormalnije,onda nije nikakav problem da das svoje ime i prezime i uzivas u utakmici.Sve izvan toga,ostavlja sumnju da si spreman napraviti incident i sakriti se "u masi".Tome se konacno mora stati u kraj i to vazi za navijace na bilo kojoj strani.Dosta vise toga da nam par mangupcica diktira sta i kako nesto treba biti!?Dosta vise strahovanja hoce li neko sa FUDBALSKE PREDSTAVE doci kuci ziv i zdrav!!Mi kao drustvo izgleda znamo samo lijeciti posljedicu,a nikako preventivno djelovati.
Kad se djeluje preventivno, kao sto se pokusalo za ovaj derbi,naidje se na otpor i to na otpor onih koji znaju kako je izgubiti druga sa tribine bas zbog ove neuredjenosti.Kakav paradoks! :oops1:
Svi koji ulaze u ovu diskusiju,moraju znati da je Grbavica stadion koji je jos uvijek nedovrsen i kao takav jednostavno ne moze ispuniti zahtjeve obje navijacke skupine i onda je sasvim logicno da se pokusa vise udovoljiti domacim pristalicama.Zaista ne znam sta tu pitarima nije jasno,niti zasto bi oni nama uzvracali istom mjerom na stadionu na kojem je moguce organizovati derbi bez incidenata(Kosevo)!? :roll:
Ovo nije nikakva nasa samovolja,niti svjesno ponizavanje njih,vec je nesto sto se MORA uraditi zbog likova koji siju strah i spremni su na sve.Od bacanja predmeta i baklji u masu, bez savjesti da moze nekoga ozbiljno ozlijediti ili ne daj Boze ubiti,pa do unistavanja imovine koja se tako mukotrpno stvara.Zasto se normalan navijac Sarajeva poistovjecuje sa ovim?Ako ti se ne dopada biti u takvoj zoni(ogradjenoj prema ovih zahtjevima MUPa) kupi druze najnormalnije obicnu kartu(nacina ima i uvijek ce ih biti) i sjedi i gledaj tekmu na tribini na kojoj pozelis,a vjerujem da ce takvih biti mnogo na predstojecem derbiju.Sve rijeseno i to vrlo jednostavno.;)
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Okolele
Kontakt:

sri apr 12, 2017 12:02 am

Sutra vazna tekma a mi se zamaramo glupostima..Ocekujem sutra cvrstu utakmicu u defanzivi sa nase strane uz vise pokusaja prema naprijed u odnosu na utakmicu sa Zrinjskom..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

sergejevic

sri apr 12, 2017 12:02 am

z'21
jbg, mene su iskreno iznervirali neki postovi o carima derbija, o komsijama i slicno. Samo pogledas kako pisu o nama, kako nas nazivaju, kako nazivaju nas stadion i sve ti bude jasno s kim imas posla. Vjerujem da nisam jedini i raja izgubi kontrolu. Svako normalan bi pomogao ljudima koji nesto pokusavaju napraviti, pa svi odemo pomoci komsijama kada nesto rade, a ona stoka je jedva docekala da cupa i pali ono sto smo mi placali. Kao da ne znaju kakvo je vrijeme i koliko znaci i jedna marka. Daleko im kuca bila. Samo po pravilima, nista vise nista manje. 5% i ni karta vise za dusmane. Naravno, normalna raja je dobrodosla da sjedne bilo gdje na stadionu i pogleda utakmicu. Oni se ne trebaju osjeiti prozvanim, ali valjda je svima u interesu da se jednom zaustavi teror huligana nad normalnim ljudima.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

Prijava