Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Valter
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon feb 06, 2017 7:49 pm

Po dolasku sa posla procitao komentare forumasa o samom toku utakmice i utiscima po okoncanju iste. Na osnovu njih zakljucio da smo u drugom pouvremenu bili dosta bolji nego u prvom. Nakon toga pogledao snimak cijelog toka meca. Kada covjek prati utakmicu u direktnom prenosu zbog rezultatskog pritiska pa makar se radilo i o prijateljskoj utakmici tesko je vidjeti sve mane i vrline. To je mnogo lakse vidjeti u snimku. Neki moj generalni utisak je da smo u prvom poluvremenu na terenu jako dobro stajali. Bilo je tu dobre kombinatorike bez panike, za nas nekarakteristicno i lopta je prilicno brzo isla od igraca do igraca. Tacno je da smo u samoj spici bili poprilicno mlaki ali svidja mi se kako smo igrali. Bilo je par padova ali nista zabrinjavajuce. Prvo poluvrijeme Blagojevic odigrao vrhunski.

U drugom poluvremenu, prvih 25 minuta Rusi su bili dosta bolja momcad i diktirali su tempo. Nas vezni rezni red teze je kontrolisao sredinu terena. Ja nesto i nisam bas prezadovoljan nasom zadnjom linijom. Iako Rusi nisu bas previse zapinjali bilo je ponekad ispadanja tako da cekam da vidim Kostica ( ako bude nas), mislim da bi trebao imati mjesta u prvih 11. Zadnjih petnaestak minuta uspostavili smo ravnotezu i izvukli stimulativan rezultata za nastavak priprema. Sve u svemu bilo je dobre igre i dobrih pojedinaca, narocito mi se svidjelo sto se pokusavalo igrati od noge do noge bez nepotrebnih nabijanja osim ponekad Vece i to treba poraditi sa njim.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Plava Porodica
Kontakt:

pon feb 06, 2017 7:50 pm

@Ipe hoce li izvjestaj ubrzo? Da cujemo sta kaze Slavko ili neko treci..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pon feb 06, 2017 8:05 pm

sudeci po vidjenom mi necemo primiti vise od 5 golova do kraja prvenstva.
igramo defanzivu ko Chelsea :D

ako napad bude efikasan ne sumnjam u titulu.

:zeljeznicar1:
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

boju dao si nebu...
Kontakt:

pon feb 06, 2017 8:06 pm

Fula Kostic...Djelma na desnog beka, Musa na stopera. :kafa:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

LARSSON
Kontakt:

pon feb 06, 2017 8:11 pm

Jes, pa da idu preko njega bez preskakanja :lol:

Model1964

pon feb 06, 2017 8:15 pm

pile87 je napisao/la:
pon feb 06, 2017 6:26 pm
Meni se jako dopala ova ruska ekipa, i po meni je ovo modul kojem mi trebamo teziti u buducnosti. Igra brza, dinamicna sa mnogo tempa, pasovi idu iz prve i sve to jako sigurno izgleda. Da je nekim slucajem igrana prvenstvena utakmica slomili bi nas tempom koji su nametnuli od samog pocetka e pa tako se razbijaju i bunkeri a to je ono sto nama treba, za ove manje ekipe koje dodju da se brane na Grbavici. Moras biti mnogo spremni od njih natjerati ih da pogrijese i fizicki prije padnu, tempo kakav ne mogu izdrzati. Sve to iziskuje mnogo toga od dobrog terena do spreme igraca ali u biti to je to, rusi su prava ekipa.
Sto se nas tice, glupo je sad ocekivati da u utakmici koja je pet puta brza sa tempom od bilo koje nase prvenstvene utamice mi uradimo nesto posebno u napadu, jednostavno jer nismo naucili na to. Ali zadovoljan sam kako smo im parirali, kako smo trcali pokrivali teren i u fazi napada i odbrane a pogotovo sto se taktickog dijela tice po meni je evidentan napredak za sta je Slavko najzasluzni. Fali nam ta tranzicija iz odbrane u napad da se malo popravi, ali vjerujem da je to do umora i ozbiljnog protivnika sa druge strane. Postacu sebi dosadan ali sam ubijedjen da bi Zeljo sa dobrim terenom podigao nivo svoje igre za 30 % a to bi za polijedicu imalo vise ljudi na tribinama a to je razlog zbog kojeg se igra fudbal i puni klubska kasa. Istina ovo je pripremna utakmica ali ona otkriva neke druge stvari, rezultat je najmanje vazan, vazno je ono sto mozemo vidjeti na terenu protiv ozbiljne ekipe. Cemu bi trebali teziti i na cemu treba raditi, ako smo mi kao laici to primjetili vjerujem da jesu i nasi strucnjaci kojima je to posao. A opet glavni preduslov za sve bez cega nema naprijed je taj teren, zbog terena Ugljesa za primjer izgleda mnogo bolje nego sto smo ga mi navikli gledati, jer dobar teren nudi tehnicaru mnogo vise mogucnosti, dobar teren donosi mnogo brzu igru vise trke i mnogo manju razliku kada dodje za prtivnika neka ozbiljna ekipa. Posebno me raduje da su Zera Kemo i Besirevic dobili minute moraju i oni osjetiti kako je to protiv prave ekipe, mnogo to znaci njima kao mladim momcima za samopouzdanje.
Generalno jeste da se radi o prijateljskoj utakmici ali raduje me ono sto vidim.Mnogo smo vise ekipa nego sto smo bili, ne mora to samo po sebi nista znaciti jer cemo mi imati ozbiljne protivnike u pitarima i Zrinjskom, gledam Zrinjski savlao ceskog prvoligasa a sve nam to garantuje jako zanimljiv fudbal pogotovo u ligi za prvaka, gdje bi ljubitelji naseg nogometa trebali doci na svoje.Mi kao navijaci trebamo pokazati da smo tu za klub, prije svega posjetom na utakmicama. I biti ti koji ce davati vjetar u ledja ekipi, proljece je tradicionalno nase u plavom. A Zeljo se pozelio jako, mnogo fali...
:palacgore: Od sada si moj PR
Dodao bih... moramo poraviti duel igru, bez faula uci u duel, ostati na nogama i loptu brzo prosljediti dalje. To je jednim djelom fizika pojedinca a jednim djelom stvar glave igraca i cijele ekipe. Ne smije se , recimo stoperima dogoditi da in Ahmetovic i slicni parmaci odnesu u duelima i na kopnu i u zraku. Kada to poravimo, kada nicije lopte budu naše, tada se možemo nadati nekom pomaku u ino takmicenjima.
Ovo danas je obecavajuce i nadam se da ce to kraja prvenstva Salko ovo dizati ne dozvoljavajuci da se zadovoljimo postignutim.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

gavran
Kontakt:

pon feb 06, 2017 8:18 pm

Zna li neko imamo li mi dozvolu da skinemo one dvije antene sa sjevera
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

gavran
Kontakt:

pon feb 06, 2017 8:20 pm

Kako model citira,ljudi to he cudo iz Loh Bleda
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

delinjo
Kontakt:

gavran je napisao/la:
pon feb 06, 2017 8:18 pm
Zna li neko imamo li mi dozvolu da skinemo one dvije antene sa sjevera
hahahhahahahhahhah bice dozvola u ovih mjesec dana :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

LARSSON
Kontakt:

pon feb 06, 2017 8:23 pm

phpBB [video]

Model1964

gavran je napisao/la:
Kako model citira,ljudi to he cudo iz Loh Bleda
:lol: :lol:

Elegant
Kontakt:

pon feb 06, 2017 8:28 pm

Jedva cekam ponedjeljak i skupstinu a isti dan i utakmica sa Astanom.

Onda kupi prnje i nazad u Sarajevo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

pile87
Kontakt:

pon feb 06, 2017 8:43 pm

Model1964 je napisao/la:
pon feb 06, 2017 8:15 pm
pile87 je napisao/la:
pon feb 06, 2017 6:26 pm
Meni se jako dopala ova ruska ekipa, i po meni je ovo modul kojem mi trebamo teziti u buducnosti. Igra brza, dinamicna sa mnogo tempa, pasovi idu iz prve i sve to jako sigurno izgleda. Da je nekim slucajem igrana prvenstvena utakmica slomili bi nas tempom koji su nametnuli od samog pocetka e pa tako se razbijaju i bunkeri a to je ono sto nama treba, za ove manje ekipe koje dodju da se brane na Grbavici. Moras biti mnogo spremni od njih natjerati ih da pogrijese i fizicki prije padnu, tempo kakav ne mogu izdrzati. Sve to iziskuje mnogo toga od dobrog terena do spreme igraca ali u biti to je to, rusi su prava ekipa.
Sto se nas tice, glupo je sad ocekivati da u utakmici koja je pet puta brza sa tempom od bilo koje nase prvenstvene utamice mi uradimo nesto posebno u napadu, jednostavno jer nismo naucili na to. Ali zadovoljan sam kako smo im parirali, kako smo trcali pokrivali teren i u fazi napada i odbrane a pogotovo sto se taktickog dijela tice po meni je evidentan napredak za sta je Slavko najzasluzni. Fali nam ta tranzicija iz odbrane u napad da se malo popravi, ali vjerujem da je to do umora i ozbiljnog protivnika sa druge strane. Postacu sebi dosadan ali sam ubijedjen da bi Zeljo sa dobrim terenom podigao nivo svoje igre za 30 % a to bi za polijedicu imalo vise ljudi na tribinama a to je razlog zbog kojeg se igra fudbal i puni klubska kasa. Istina ovo je pripremna utakmica ali ona otkriva neke druge stvari, rezultat je najmanje vazan, vazno je ono sto mozemo vidjeti na terenu protiv ozbiljne ekipe. Cemu bi trebali teziti i na cemu treba raditi, ako smo mi kao laici to primjetili vjerujem da jesu i nasi strucnjaci kojima je to posao. A opet glavni preduslov za sve bez cega nema naprijed je taj teren, zbog terena Ugljesa za primjer izgleda mnogo bolje nego sto smo ga mi navikli gledati, jer dobar teren nudi tehnicaru mnogo vise mogucnosti, dobar teren donosi mnogo brzu igru vise trke i mnogo manju razliku kada dodje za prtivnika neka ozbiljna ekipa. Posebno me raduje da su Zera Kemo i Besirevic dobili minute moraju i oni osjetiti kako je to protiv prave ekipe, mnogo to znaci njima kao mladim momcima za samopouzdanje.
Generalno jeste da se radi o prijateljskoj utakmici ali raduje me ono sto vidim.Mnogo smo vise ekipa nego sto smo bili, ne mora to samo po sebi nista znaciti jer cemo mi imati ozbiljne protivnike u pitarima i Zrinjskom, gledam Zrinjski savlao ceskog prvoligasa a sve nam to garantuje jako zanimljiv fudbal pogotovo u ligi za prvaka, gdje bi ljubitelji naseg nogometa trebali doci na svoje.Mi kao navijaci trebamo pokazati da smo tu za klub, prije svega posjetom na utakmicama. I biti ti koji ce davati vjetar u ledja ekipi, proljece je tradicionalno nase u plavom. A Zeljo se pozelio jako, mnogo fali...
:palacgore: Od sada si moj PR
Dodao bih... moramo poraviti duel igru, bez faula uci u duel, ostati na nogama i loptu brzo prosljediti dalje. To je jednim djelom fizika pojedinca a jednim djelom stvar glave igraca i cijele ekipe. Ne smije se , recimo stoperima dogoditi da in Ahmetovic i slicni parmaci odnesu u duelima i na kopnu i u zraku. Kada to poravimo, kada nicije lopte budu naše, tada se možemo nadati nekom pomaku u ino takmicenjima.
Ovo danas je obecavajuce i nadam se da ce to kraja prvenstva Salko ovo dizati ne dozvoljavajuci da se zadovoljimo postignutim.
Vjerujem da ce to sve doci na svoje dok se ekipa osvjezi, tada bi trebalo igledati sve leprsavije u odnosu na ovo sto smo gledali. Ali generalno nama treba sto vise ovakvih utakmica upravo radi tog tempa igre koji je u nasoj ligi na najnizim granama i igra se jos uvijek kako se igralo osamdesetih godina a u svijetu su stvari promjenile, danas se igra atletski fudbal. A nama je pokazatelj u kom pravcu treba ici sa ekipom, pogotovo jer sad imamo trenera na duge staze i tu smo pravili prvu i osnovnu gresku kao klub.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Plava Porodica
Kontakt:

pon feb 06, 2017 8:46 pm

Elegant je napisao/la:

U subotu je sa Astanom koliko ja znam..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Kapiten
Kontakt:

pon feb 06, 2017 8:49 pm

Plava Porodica je napisao/la:
pon feb 06, 2017 8:46 pm
Elegant je napisao/la:

U subotu je sa Astanom koliko ja znam..
a u nedjelju se vracaju
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

FaraonTM
Kontakt:

pon feb 06, 2017 8:50 pm

rodrigo87 je napisao/la:
pon feb 06, 2017 7:44 pm
fcz1921 je napisao/la:
pon feb 06, 2017 7:43 pm
rodrigo87 je napisao/la:
pon feb 06, 2017 7:33 pm
Fino se vidi da nece biti u visini sjeveraaa!!!!!! :) :D
Grijesis bit ce ono u visini sjevera. samo sto je stepenik veci za 5 cm od stepenika na sjevernoj tribini. Pa ce to malo drugacije da bude nego sto je sjeverna tribina
Ma znam druze, salim se ja malo :D
A to će komplet sve biti završeno do Mladosti?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

LARSSON
Kontakt:

pon feb 06, 2017 8:55 pm

Neka mini analiza protivnika

Na pripreme su krenuli sljedeći igrači:

Goalkeepers: Nenad Erich(34) , Alexander Mokin(35), Abylaikhan Duysen(22)
Defenders: Abzal Beisebekov(24), Yuri Logvinenko(28), Dmitry Shomko(26), Marin Aničić(27) , Evgeni Postnikov(30), Igor Shitov(30), Berik Shaikhov(22)
Players center line and attack the group : Serikzhan Muzhikov (27), Askhat Tagybergen(26), Azat Nurgaliyev(30), Roman Murtazaev(23), Djordje Despotovic(24), Patrick Twumasi(22), Didar Zhalmukan(20), Azdren Llullaku(28), Ivan Maevskiy(28), Madi Zhakipbayev(16), Abay Zhunusov(21), Sultan Sagnaev(16), Gevorg Najarian(19), Vladislav Prokopenko(16)

Na spisku nema: Agim Ibraimi, Nemanja Maksimović, Vladimir Loginovskiy, Mikhail Golubnichi, Yuri Logvinenko, Ardak Saulet, Aleksey Rodionov, Junior Kabananga, Roger Canas
Otišao im je Branko Ilić štoper.

Uglavnom ima dosta promjena, mada mislim da im je ovo kao neka "kamp" ekipa, da nije prva, tako da ne bi trebalo biti neko bušenje nadam se :D

Model1964

pon feb 06, 2017 8:57 pm

LARS1921 je napisao/la:
phpBB [video]
Jedva cekam da poleti Musa pod novim istokom protiv tepsija :lol:
Mogao bi se slucaj Bešlija ponoviti :placeodsmijeha:

Nemoj se puno nadati. Kada se mi nadamo bIdne kontra :lol:
I briši ovaj spisak! Našim treba reci da igraju u najacem sastavu :)

LARSSON
Kontakt:

pon feb 06, 2017 8:58 pm

Model1964 je napisao/la:
pon feb 06, 2017 8:57 pm
LARS1921 je napisao/la:
phpBB [video]
Jedva cekam da poleti Musa pod novim istokom protiv tepsija :lol:
Mogao bi se slucaj Bešlija ponoviti :placeodsmijeha:

Nemoj se puno nadati. Kada se mi nadamo bIdne kontra :lol:
I briši ovaj spisak! Našim treba reci da igraju u najacem sastavu :)
Crnjo mašina, a ne tvoji lažni bekovi sekulići :D

U srijedu astana igra protiv nekih ukrajinaca pa ćemo vidjeti da li će biti stream tog meča. Igrali su protiv drugoplasirane ekipe iz j. koreje dobili 3:0, ali te su pripreme bile negdje drugo.

Kapiten
Kontakt:

pon feb 06, 2017 9:07 pm

Kapiteni Crvene zvezde i Željezničara, Dragan Džajić i Ivica Osim, razmjenjuju pozdrave prije početka utakmice u kojoj su igrali jedan protiv drugog. FIFA je odredila 16 fudbalera koji su ponijeli grb ove svjetske organizacije u susretu sa selekciom Brazila 06. novembra 1968. Između ove najelitnije elite svijeta našla su se dva i jugoslovenska asa: Dragan Džajić i Ivica Osim.

slika
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.

Prijava