pon feb 06, 2017 6:26 pm
Meni se jako dopala ova ruska ekipa, i po meni je ovo modul kojem mi trebamo teziti u buducnosti. Igra brza, dinamicna sa mnogo tempa, pasovi idu iz prve i sve to jako sigurno izgleda. Da je nekim slucajem igrana prvenstvena utakmica slomili bi nas tempom koji su nametnuli od samog pocetka e pa tako se razbijaju i bunkeri a to je ono sto nama treba, za ove manje ekipe koje dodju da se brane na Grbavici. Moras biti mnogo spremni od njih natjerati ih da pogrijese i fizicki prije padnu, tempo kakav ne mogu izdrzati. Sve to iziskuje mnogo toga od dobrog terena do spreme igraca ali u biti to je to, rusi su prava ekipa.
Sto se nas tice, glupo je sad ocekivati da u utakmici koja je pet puta brza sa tempom od bilo koje nase prvenstvene utamice mi uradimo nesto posebno u napadu, jednostavno jer nismo naucili na to. Ali zadovoljan sam kako smo im parirali, kako smo trcali pokrivali teren i u fazi napada i odbrane a pogotovo sto se taktickog dijela tice po meni je evidentan napredak za sta je Slavko najzasluzni. Fali nam ta tranzicija iz odbrane u napad da se malo popravi, ali vjerujem da je to do umora i ozbiljnog protivnika sa druge strane. Postacu sebi dosadan ali sam ubijedjen da bi Zeljo sa dobrim terenom podigao nivo svoje igre za 30 % a to bi za polijedicu imalo vise ljudi na tribinama a to je razlog zbog kojeg se igra fudbal i puni klubska kasa. Istina ovo je pripremna utakmica ali ona otkriva neke druge stvari, rezultat je najmanje vazan, vazno je ono sto mozemo vidjeti na terenu protiv ozbiljne ekipe. Cemu bi trebali teziti i na cemu treba raditi, ako smo mi kao laici to primjetili vjerujem da jesu i nasi strucnjaci kojima je to posao. A opet glavni preduslov za sve bez cega nema naprijed je taj teren, zbog terena Ugljesa za primjer izgleda mnogo bolje nego sto smo ga mi navikli gledati, jer dobar teren nudi tehnicaru mnogo vise mogucnosti, dobar teren donosi mnogo brzu igru vise trke i mnogo manju razliku kada dodje za prtivnika neka ozbiljna ekipa. Posebno me raduje da su Zera Kemo i Besirevic dobili minute moraju i oni osjetiti kako je to protiv prave ekipe, mnogo to znaci njima kao mladim momcima za samopouzdanje.
Generalno jeste da se radi o prijateljskoj utakmici ali raduje me ono sto vidim.Mnogo smo vise ekipa nego sto smo bili, ne mora to samo po sebi nista znaciti jer cemo mi imati ozbiljne protivnike u pitarima i Zrinjskom, gledam Zrinjski savlao ceskog prvoligasa a sve nam to garantuje jako zanimljiv fudbal pogotovo u ligi za prvaka, gdje bi ljubitelji naseg nogometa trebali doci na svoje.Mi kao navijaci trebamo pokazati da smo tu za klub, prije svega posjetom na utakmicama. I biti ti koji ce davati vjetar u ledja ekipi, proljece je tradicionalno nase u plavom. A Zeljo se pozelio jako, mnogo fali...
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.