Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Dominic
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon feb 06, 2017 6:06 pm

Cvrsta odbrana, borben pristup i pluca naviknuta na trku, dobar trener - sta ce vise za PL BiH, bar jedan trofej i Evropu!? Potpisati Boccu ako je ikako moguce a za Musu Turcima dati pola omladinskog pogona, ako zele i pride onaj sumarak iznad parkinga kod pomocnog! ;)

LARSSON
Kontakt:

pon feb 06, 2017 6:07 pm

Valter je napisao/la:
pon feb 06, 2017 6:05 pm
Ima li gdje snimak utakmice?
Hvala
phpBB [video]

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon feb 06, 2017 6:14 pm

Upravo pregledao i drugo poluvrijeme, po meni je ovo danas bilo sasvim korektno. Pritisli smo ih dobro pred kraj utakmice, sto posebno raduje. Slavko odlicno radi. Musa brzi voz :D
Bogi i Boka veoma stabilan stoperski tandem. Iznenadio me Stevo Nikolic, ono malo sto je odigrao je bilo veoma dobro! Stojke nije los, mislim da smo solidno popunili tu poziciju lijevog beka, a sa Musom desno nam se otvara dosta opcija za lijevog beka, od Sinise do Stanica u kupu. Veca imao dobre intervencije, nije bio los ni Boba u prvom.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Dolina
Kontakt:

pon feb 06, 2017 6:25 pm

nama dobar teren treba pod hitno, džaba sva ova uigravanja kada na oranice izadjemo za 20-ak dana
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

pile87
Kontakt:

pon feb 06, 2017 6:26 pm

Meni se jako dopala ova ruska ekipa, i po meni je ovo modul kojem mi trebamo teziti u buducnosti. Igra brza, dinamicna sa mnogo tempa, pasovi idu iz prve i sve to jako sigurno izgleda. Da je nekim slucajem igrana prvenstvena utakmica slomili bi nas tempom koji su nametnuli od samog pocetka e pa tako se razbijaju i bunkeri a to je ono sto nama treba, za ove manje ekipe koje dodju da se brane na Grbavici. Moras biti mnogo spremni od njih natjerati ih da pogrijese i fizicki prije padnu, tempo kakav ne mogu izdrzati. Sve to iziskuje mnogo toga od dobrog terena do spreme igraca ali u biti to je to, rusi su prava ekipa.
Sto se nas tice, glupo je sad ocekivati da u utakmici koja je pet puta brza sa tempom od bilo koje nase prvenstvene utamice mi uradimo nesto posebno u napadu, jednostavno jer nismo naucili na to. Ali zadovoljan sam kako smo im parirali, kako smo trcali pokrivali teren i u fazi napada i odbrane a pogotovo sto se taktickog dijela tice po meni je evidentan napredak za sta je Slavko najzasluzni. Fali nam ta tranzicija iz odbrane u napad da se malo popravi, ali vjerujem da je to do umora i ozbiljnog protivnika sa druge strane. Postacu sebi dosadan ali sam ubijedjen da bi Zeljo sa dobrim terenom podigao nivo svoje igre za 30 % a to bi za polijedicu imalo vise ljudi na tribinama a to je razlog zbog kojeg se igra fudbal i puni klubska kasa. Istina ovo je pripremna utakmica ali ona otkriva neke druge stvari, rezultat je najmanje vazan, vazno je ono sto mozemo vidjeti na terenu protiv ozbiljne ekipe. Cemu bi trebali teziti i na cemu treba raditi, ako smo mi kao laici to primjetili vjerujem da jesu i nasi strucnjaci kojima je to posao. A opet glavni preduslov za sve bez cega nema naprijed je taj teren, zbog terena Ugljesa za primjer izgleda mnogo bolje nego sto smo ga mi navikli gledati, jer dobar teren nudi tehnicaru mnogo vise mogucnosti, dobar teren donosi mnogo brzu igru vise trke i mnogo manju razliku kada dodje za prtivnika neka ozbiljna ekipa. Posebno me raduje da su Zera Kemo i Besirevic dobili minute moraju i oni osjetiti kako je to protiv prave ekipe, mnogo to znaci njima kao mladim momcima za samopouzdanje.
Generalno jeste da se radi o prijateljskoj utakmici ali raduje me ono sto vidim.Mnogo smo vise ekipa nego sto smo bili, ne mora to samo po sebi nista znaciti jer cemo mi imati ozbiljne protivnike u pitarima i Zrinjskom, gledam Zrinjski savlao ceskog prvoligasa a sve nam to garantuje jako zanimljiv fudbal pogotovo u ligi za prvaka, gdje bi ljubitelji naseg nogometa trebali doci na svoje.Mi kao navijaci trebamo pokazati da smo tu za klub, prije svega posjetom na utakmicama. I biti ti koji ce davati vjetar u ledja ekipi, proljece je tradicionalno nase u plavom. A Zeljo se pozelio jako, mnogo fali...
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Reha1921
Kontakt:

pon feb 06, 2017 6:26 pm

Srbijanski defanzivac Ivan Kostić, priključio se pripremama Željezničara u Antaliji te bi trebao riješiti “muke” Slavka Petrovića na stoperskoj poziciji.

Iako Kostić u Antaliji trenira sa “plavima”, ovaj stoper nije riješio svoj status u tuzlanskoj Slobodi. Kako saznaje portal “Sportske.ba”, Kostić nije ni podnio zahtjev Arbitražnoj komisiji za raskid ugovora, već je poslao samo dopis Slobodi “da neće više dolaziti u klub”.

Zanimljivo da Željezničar na svojoj službenoj stranici nije ni objavio da je Kostić potpisao ugovor sa “plavima”. Do početka prvenstva preostalo je svega dvije sedmice,a Kostić još uvijek nije riješio svoj status u Slobodi, premda je izjavio da je raskinuo ugovor sa tuzlanskim klubom. Željezničar neće moći registrovati srbijanskog defanzivca, pa samim time neće moći nastupati u prvenstvu za klub s Grbavice.

Kostić bi u tom slučaju tek na ljeto stekao pravo nastupa za Željezničar, kada mu ističe ugovor sa Slobodom.

omladina1921zeljina
Kontakt:

pon feb 06, 2017 6:29 pm

Dolina je napisao/la:
nama dobar teren treba pod hitno, džaba sva ova uigravanja kada na oranice izadjemo za 20-ak dana
Meni bi iskreno preče bilo uložiti pare u teren prije nego uložiti u izgradnju juga, jer popravljenjem i rekonstrukcijom terena, utječeš na igru a samim tim i rezultate, to može dovesti do evropskih takmičenja i značajnijh priliva novca itd od kojih bi se finansirala izgradnja juga. Neka moja slobodna razmišljanja.
avanti ragazzi di buda, avanti ragazzi di pest, studenti, braccianti, operai il sole non sorge piad est!

CN 1969

LOBOTOMCI 2016

fanaticZeljin
Kontakt:

Pojedini portali uveliko pisu da necemo moci registrovati Kostica, zna li neko nesto vise o tome?
Srcu draga, boja PLAVA !

ChWilla
Kontakt:

pon feb 06, 2017 6:30 pm

tranzicija naprijed potanka, ali iznenađujuće se dobro vraćamo nazad protiv ovakve ekipe.
gradi željo boli te *****

fcz1921
Kontakt:

pon feb 06, 2017 6:32 pm

Da pozdravim sve ovde :D

Sto se tice utakmice sve dobro fercera dok ne pridjemo protivnickom golu. Tu nam fali onaj zavrsi pas za napadaca da bi sve to izgledalo super. Nadam se da ce do pocetka drugog dijela sezone popraviti i napadacki segment.
Vidim da ih je Slavko dobro fizicki pripremio i da ih i dalje lomi na treninzima.

P.S.
I da pozdravim i cestitam upravi sto su poslovali pozitivno u 2016 godini iako se nije izaslo u Evropu.

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon feb 06, 2017 6:33 pm

omladina1921zeljina je napisao/la:
Dolina je napisao/la:
Meni bi iskreno preče bilo uložiti pare u teren prije nego uložiti u izgradnju juga, jer popravljenjem i rekonstrukcijom terena, utječeš na igru a samim tim i rezultate, to može dovesti do evropskih takmičenja i značajnijh priliva novca itd od kojih bi se finansirala izgradnja juga. Neka moja slobodna razmišljanja.
Apsolutno se slazem sa vama.
Sjeca li se neko koliko je vremenski trajala rekonstrukcija terena u Zenici?
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

delinjo
Kontakt:

pon feb 06, 2017 6:35 pm

Omar500 je napisao/la:
Dolina je napisao/la:
kad imas pare to je gotovo za 2,3 sedmice :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

omladina1921zeljina
Kontakt:

pon feb 06, 2017 6:37 pm

U Zenici je to trajalo, evo baš guglao, početak 12.6.2012. a planiran rok je bio 12. septembar 2012. Znači 3 mjeseca.

Edit
"Na jednom dijelu stadiona već je postavljen hranidbeni sloj na koji treba doći busen. Namjenski uzgajana trava će stići iz Slovačke, oko 19 do 20 šlepera. Prema našoj pretpostavci, postavljanje trave treba početi 3. avgusta, te nam prije utakmice ostaje jedan dio vanjskog uređenje i prilagođavanje trave novim uslovima“, navodi Brljevac."
avanti ragazzi di buda, avanti ragazzi di pest, studenti, braccianti, operai il sole non sorge piad est!

CN 1969

LOBOTOMCI 2016

delinjo
Kontakt:

pon feb 06, 2017 6:40 pm

U Zenici je to trajalo, evo baš guglao, početak 12.6.2012. a planiran rok je bio 12. septembar 2012. Znači 3 mjeseca.
negdje u Hrvatskoj to sam procitao...ne znam jel Hajduk ili neko nemoj mi vjerovati....za manje od mjesec zavrseno skroz....e sad detalje ne bi znao ..
GOO ROGER!!!
peRFect!!

avlami97
Kontakt:

pon feb 06, 2017 6:41 pm

ChWilla je napisao/la:
tranzicija naprijed potanka, ali iznenađujuće se dobro vraćamo nazad protiv ovakve ekipe.
Nakon današnje tekme naglas razmišljam: Blagojević - Marković - Uglješa. Bez Zebe i Tucea. Ne znam da li bi Uglješa mogao odigrati desetku? :roll:
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

fcz1921
Kontakt:

pon feb 06, 2017 6:43 pm

Omar500 je napisao/la:
Dolina je napisao/la:
Mislim da traje nesto vise od mjesec dana. Jer nije samo skini i naspi nove slojeve. Znam da je kod Hajduka trajala 38 dana kad je mjenjan teren.
A nesto se i govorilo da ce nasi aplicirati kod UEFA fondova za promjenu terena.

U 38 dana intenzivnih aktivnosti promijenili su se svi zemljani slojevi te se postavila nova drenaža, sustav navodnjavanja i naposljetku nova zelena površina, a završni dodir napravljen je postavljanjem novih vratnica koje će krasiti mreža u crveno-plavoj boji.

http://www.nogometplus.net/nogometplusn ... fault.aspx
Zadnja izmjena: fcz1921, dana/u pon feb 06, 2017 6:45 pm, ukupno mijenjano 1 put.

delinjo
Kontakt:

pon feb 06, 2017 6:46 pm

avlami97 je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:
Nakon današnje tekme naglas razmišljam: Blagojević - Marković - Uglješa. Bez Zebe i Tucea. Ne znam da li bi Uglješa mogao odigrati desetku? :roll:
ni u ludilu !!
GOO ROGER!!!
peRFect!!

delinjo
Kontakt:

pon feb 06, 2017 6:47 pm

arelinho je napisao/la:
pon feb 06, 2017 6:44 pm
delinjo je napisao/la:
pon feb 06, 2017 6:40 pm
negdje u Hrvatskoj to sam procitao...ne znam jel Hajduk ili neko nemoj mi vjerovati....za manje od mjesec zavrseno skroz....e sad detalje ne bi znao ..
Ti kada imaš pare za te radove ono bude gotovo za mjesec dana. :)
zato sam i napisao ....mi da imamo lovu mi bi mogli teren napraviti na pauzi izmejdu sezone i evrope ...realno kada imas to ide glat ..
GOO ROGER!!!
peRFect!!

zubanovic89
Kontakt:

pon feb 06, 2017 6:47 pm

Evo vam par slika od danas:
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

Jaozinho22

pon feb 06, 2017 6:48 pm

delinjo je napisao/la:
pon feb 06, 2017 6:46 pm
avlami97 je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:
ni u ludilu !!
Ma kakva desetka ba. Igrao je to dosta utakmica ništa nije pokazao. On je zadnji vezni i gotovo.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 7 gostiju.

Prijava