Model1964 je napisao/la: ↑sri feb 01, 2017 2:26 pm
Nacitao sam se, od kako sam se vratiJo, svega i svacega
Vecina se ponaša kao da smo puni kao Švica i pametni kao... recimo JA
Zaboravljate u kakvom okruženju egzistira klub!
Zaboravljate kako su nas od rata 20 godina vodili Kurto i Murto. Handrili nas kako su htjeli.
Mi bi sdadiJon, mi bi museum

, duple, lijepe koke na trEbinama, hocemo da karamo Barcu, da nam Real puši....
I TATA BI SINE
Previše smo mi istegli i iskrivili vratove gledajuci prema EU a nismo prstom mrdnuli da šta promjenimo u vlastitoj avliji.
Ovo što se sada događa u Želji je isto kada grupa entuzijasta odluci da podigne iz mrtvih propalog privrednog giganta.
Do dolaska ove garniture mi nismo imali ništa osim imena i stare slave. O zemljištu nema potrebe da pišemo jer ni to nismo imali( zbog nerješenih imovinsko pravnih odnosa), tek sada imamo 1/1
Pomislite dođete u jednu devastiranu fafriku u kojoj ni hale nisu ispravne, nema struje, vode.... samo stoji tabla sa imenom firme na ulazu. Nemaš love da poravnaš bagerima i napraviš novu, nego zasuceš rukave i kreneš riljati. Popravljaš, kupuješ polovne mašine, vracaš dugove, tražiš kupce za svoju robu..... Radiš jer vjeruješ u sebe, vjeruješ u firmu, vjeruješ da ceš uspjeti.
Dok tako radiš dan i noc, grupa besposličara visi na ogradi i pametuje * Ja bih vako, Ja bih nako. Nije to dobro treba drugacije*
Ko je radio i gradio zna o cemu pišem
Upravo se ovo sada događa u Želji. Za sve treba vremena i puno razvijenim zemljama od BIH. Pogledaj te koliko je Olimpiji bilo potrebno vremena da osvoji titulu a dobila i stadion i ulagace i šta sve ne.
Da bih došao na željeni nivo potrebne su skoro uvjek gorke pilule, amputacije....
Sada ce godina dana kako sam ovdje napisao da bi klub morao vecu lovu izdvajati za OP nego za prvi tim. Od OP ce klub živjeti ali treba ravnomjerno doci do toga. Krhneš lovu u OP, trpi prvi tim... i obratno.
Ja vidim pomak svakog dana i želim da se tako nastavi.
Živim za dan kada cemo kao Barca birati novo rukovodstvo. Taj dan ce prije ili kasnije doci!
Šta ja kao navijac mogu da ucinim?
Da širim pozitivnu atmosferu, da kritikujem sa argumentima. Mogu se potruditi da sagledam cjelokupnu sliku i tek tada da donosim sud.
Mogu nenanosti materijalnu štetu klubu( citaj kazne od NS), mogu u okvirima svojih financijskih mogucnosti pogurati klub. Mogu bodriti ekipu na terenu a ne yebati majku nakon lošeg pasa.
Ja i dalje vjerujem u duplu... vjerujem sve dok postoji teoretska šansa!