Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

cikazubo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri feb 01, 2017 2:09 pm

Jarane imas intervju i detaljan odgovor Slavke za sve i jednog omladinca. Dečko je skoro izašao iz kadeta, nije se još razvio do kraja, krhak je još za seniorski fudbal, i nije dobro podnio ove seniorske pripreme dok ih Žera i Osmanković podnose bez problema, znači momak nije još zreo i možeš ga samo uništiti guranjem nazor.

Hadzijalagic
Kontakt:

Brkoo je napisao/la:
sri feb 01, 2017 2:02 pm
Opet prica o omladincima, svaki dan se vrtimo u krug vezano za to. Slavko je sve o mladim igracima objasnio. Jedini koji ce vjerovatno dobiti minutazu je Zeric. Stavite se u kozu malog Besirevica, momak ima 17 godina, nije ni fizicki ni psihicki sazrio, ne moze ni pripreme sa seniorima do kraja odraditi, odnosno ne moze podnijeti te napore, a mnogi bi ga odmah u prvu postavu ubacili..
Isto smo govorili i za Amira pa dijete razvalilo.. Sa omladincima se mora rizikovati ako se zele vidjeti njihovi dometi i nacin na koji ce se snaci.. Ne kazem da ih sad treba na zor gurati ali u nedostatku kvalitetnijih rjesenja bolje dati neku priliku tim momcima nego na zor dovoditi prosjecne igrace koje treba vracati u formu i moliti boga da su zdravi sto fizicki sto u glavi i pri tome ih placati visestruko vise... za svako ovo dijete bar mozemo 90% biti sigurni da ce dati sve od sebe a nekad je 100% od nekog mladjeg i nekvalitetnijeg igraca vece nego 50% od izvikanih polovnjaka.. trebamo konacno prestati pljuvati po tim djecacima i trebamo malo vise vjerovati u njih..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u sri feb 01, 2017 2:11 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

LARSSON
Kontakt:

sri feb 01, 2017 2:11 pm

Na koje prosječne igrače misliš ?

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri feb 01, 2017 2:13 pm

sergejevic je napisao/la:Tek sad vidim da Besirevic nije ni otisao na ove zavrsne pripreme. Znaci imamo samo Stojanovica na lijevom beku, a ne moze igrati kup. Vjerovatno ce se na Amara racunati ako ono bas, bas mora. Ostajemo na tri beka i tri stopera. Pravo sranje.
Uopste nije bitno koliko smo uzeli za Memiju i gdje je on otisao. Bitno je da su nam umanjene sve kombinacije da pokrijemo zadnju liniju, posebno u kup utakmicama. Kako sam sinoc pisao, odlaskom Memije i Krizmana gubimo mnogo vise od dva igraca. Jedna povreda i ode sve u neku stvar. Ako je tacno ovo za Crnova, a izgleda da jeste, imamo opet dva igraca na lijevoj strani, jedan ne moze igrati kup. Znaci opet cemo krpiti te pozicije. Moliti Boga da se ne povrijede Lendric ili Zakaric jer cemo ostati sakati i u tom "atomskom" napadu. Sta ako Stevanovic malo popusti gas? Ko ce uskociti i tamo?
Raspored je paklen, posebno ako imamo u vidu da Slavko zeli i najvaljuje taj kup, svake sedmice dvije teske utakmice, nema mnogo vremena za oporavak i konsolidaciju.
Stoper mora sto prije doci, bio to Kostic ili neko drugi nije ni vazno, ali ovo djeluje neozbiljno. Pored njega jos jedan lijevi bek, te krilni igrac. Ako ne dodju onda cemo opet zavisiti od nasih omladinaca Zerica i Osmankovica koji bi morali dobiti sansu onda, a koliko mogu niko ne zna.
Mi smo samo dobro popunjeni na golmanskim pozicijama, vezni tu i tamo, a ostalo dobro visimo.
Govorio je Slavko u intervju za ovaj portal da Besirevic nece ici jer su ga i pripreme u medjugorju namucile pravo i da ne bi izdrzao pripreme u antaliji jer bi ga to dokrajcilo jer je on ipak jos u kadetima ili izasao iz kadeta

Sent from my C5303 using Tapatalk

Hadzijalagic
Kontakt:

sri feb 01, 2017 2:14 pm

Stojanovica i Crnova recimo koji su u zadnjih godinu dana vise presjedili na klupi nego igrali a da ne govorim kakvi su se hadalji u bliskijoj proslosti dovodili od Djermanovica, Pozdera, Husica, i ostalih..

cikazubo
Kontakt:

Hadzijalagic je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:
Opet prica o omladincima, svaki dan se vrtimo u krug vezano za to. Slavko je sve o mladim igracima objasnio. Jedini koji ce vjerovatno dobiti minutazu je Zeric. Stavite se u kozu malog Besirevica, momak ima 17 godina, nije ni fizicki ni psihicki sazrio, ne moze ni pripreme sa seniorima do kraja odraditi, odnosno ne moze podnijeti te napore, a mnogi bi ga odmah u prvu postavu ubacili..
Isto smo govorili i za Amira pa dijete razvalilo.. Sa omladincima se mora rizikovati ako se zele vidjeti njihovi dometi i nacin na koji ce se snaci.. Ne kazem da ih sad treba na zor gurati ali u nedostatku kvalitetnijih rjesenja bolje dati neku priliku tim momcima nego na zor dovoditi prosjecne igrace koje treba vracati u formu i moliti boga da su zdravi sto fizicki sto u glavi i pri tome ih placati visestruko vise... za svako ovo dijete bar mozemo 90% biti sigurni da ce dati sve od sebe a nekad je 100% od nekog mladjeg i nekvalitetnijeg igraca vece nego 50% od izvikanih polovnjaka.. trebamo konacno prestati pljuvati po tim djecacima i trebamo malo vise vjerovati u njih..
Ne sjećam se da je iko za Amira isto govorio.

LARSSON
Kontakt:

sri feb 01, 2017 2:16 pm

Stojanovica i Crnova recimo koji su u zadnjih godinu dana vise presjedili na klupi nego igrali a da ne govorim kakvi su se hadalji u bliskijoj proslosti dovodili od Djermanovica, Pozdera, Husica, i ostalih..
Ne bih rekao da su presjedili. Stojanović prošlu sezonu imao 23 nastupa, a Crnov 28 nastupa 3 gola i 5 asistencija,a ove sezone 17 nastupa

Hadzijalagic
Kontakt:

cikazubo je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:
Sjecam se ja.. Mnogi su tragicno vidjeli neproduzavanje tomica a i mnogi najoptimisticniji govorili da Amir nije ni fizicki ni psihicki zreo..

Ajzea
Kontakt:

sri feb 01, 2017 2:18 pm

Ne treba nikad odustati od politike uvodjenja mladih igraca, taman nekad i rizikovali. Sa Amirom smo rizikovali, pa neko ko ni srednju skolu nije zavrsio postade najbolji veznjak lige. Ne moze svako biti Amir, rijetki su takvi, ali smatram da je Zeric njegov rang. Poslije njih, ko zna.. Valjda se izrodi kakav.

Ne treba ni pet omladinaca uvesti istog momenta, ali dva na terenu da bude je sasvim dovoljno. Ja bih vec sad postepeno uvodio Zerica pa da bas on bude zamjena Stevanovicu, a ne Djelmic ili Crnov ili sta ja znam..
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u sri feb 01, 2017 2:19 pm, ukupno mijenjano 2 puta.

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri feb 01, 2017 2:18 pm

cikazubo je napisao/la:
Sjecam se ja.. Mnogi su tragicno vidjeli neproduzavanje tomica a i mnogi najoptimisticniji govorili da Amir nije ni fizicki ni psihicki zreo..
To je dokaz da dok ne vidimo stvari na terenu mozemo samo pricati u prazno

Sent from my C5303 using Tapatalk

Leon_Professional
Kontakt:

sri feb 01, 2017 2:20 pm

SWRA_1921 je napisao/la:
sri feb 01, 2017 2:05 pm
Veteran je napisao/la:
sri feb 01, 2017 1:56 pm
SWRA_1921 je napisao/la:
sri feb 01, 2017 1:54 pm
Smijesno je da mi jos nismo doveli stopera... Nisam procitao spisak, jel istina da Besirevic nije otisao u Tursku?
Pa reče Slavko štoper u petak a Beširević preumoran, raspao se sav, mora odmorit malo...
Mi pripreme poceli 11. Januara a stoper dolazi nakon skoro mjesec dana priprema.... smijesno... zbog kohezije u ekipi, zbog uigravanja, prolaska kondicionih priprema. Besirevic je iz istog razloga trebao otici dole, pa nek ga postedi malo ako je mali umoran, ali moze igrati 1 poluvrijeme sa ovim ozbiljnijim ekipama jbg.
phpBB [video]

33:35 fino objasnio Slavko sve oko njega.

sergejevic

sri feb 01, 2017 2:20 pm

Pa svaka velika Zeljina generacija je bila sastavljena od mladica iz naseg pogona, uz neke iskusnije takodjer iz naseg pogona, te igraca iz manjih sredina koje je Zeljo pravio igracima. Ribar je u paketu povukao 5,6 juniora i gurnuo ih u vatru, a oni su mu vratili sampionskom titulom. Svabo je takodjer dao sansu Bazdarevicu, Capljicu, Samardziji... doveo nekoliko igraca sa strane(Skoro iz Unisa, Komsic mislim iz Kiseljaka, Radmila, Refika...) a oni mu vratili polufinalom kupa uefa. Onda sampionska genracija 98. kad niko drugi osim nase djece nije trcao da igra za Zelju...
Primjera je zaista mnogo i ako ista valja u nasem sportu onda je to Zeljina skola fudbala. Nije to neka floskula, ali na iz nase skole su potekli neki od najboljih igraca nase drzave, pa i one bivse. Nije ni Petrovic vodio Juventus ili Milan pa da mu nasa djeca ne izgledaju kao neki igraci. Njima samo treba dati sansu da se dokazu.

Elegant
Kontakt:

sri feb 01, 2017 2:23 pm

Zasto pojedinci ne zele da prihvate cinjenicu da trenutno nema vise od jednog igraca iz omladinskog pogona koji moze da odgovori na zadakte i potrebe prvog tima ?

Jos samo da pocnete Amara prizivati, Amar + nasa djeca = rijesenje svih problema.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Brkoo
Kontakt:

sri feb 01, 2017 2:24 pm

Brkoo je napisao/la:
Isto smo govorili i za Amira pa dijete razvalilo.. Sa omladincima se mora rizikovati ako se zele vidjeti njihovi dometi i nacin na koji ce se snaci.. Ne kazem da ih sad treba na zor gurati ali u nedostatku kvalitetnijih rjesenja bolje dati neku priliku tim momcima nego na zor dovoditi prosjecne igrace koje treba vracati u formu i moliti boga da su zdravi sto fizicki sto u glavi.. za svako ovo dijete bar mozemo 90% biti sigurni da ce dati sve od sebe a nekad je 100% od nekog mladjeg i nekvalitetnijeg igraca vece nego 50% od izvikanih polovnjaka.. trebamo konacno prestati pljuvati po tim djecacima i trebamo malo vise vjerovati u njih..
Amir cim je usao u igru vidjelo se da je vanserijski talenat i bolji igrac od svih veznih koje smo tad imali. Amir je svoje mjesto u ekipi zasluzio na treningu. Porediti Amira i Bajica sa sadasnjim mladim igracima je neozbiljno, najblaze receno.
Slavko je sve do u detalje opisao sto se tice mladih igraca.

Prica kako ce neko dati sve od sebe je toliko glupa bar za mene da to ne mogu rijecima opisati. Kakve veze ima to sto ce npr. Dino Hasanovic dati sve od sebe kad nema kvalitet. Prije njega smo imali Enisa Sadikovica koji je isto davao sve od sebe. Da ne spominjem Nedu Turkovica i ostale. Pa da mene ubace dao bih i ja sve od sebe, poginuo bih na terenu koliko bih se trudio, ali dzaba mi to kad nemam kvalitet. Nama trebaju kvalitetni igraci koji ce biti profesionalci a ne oni koji ce davati sve od sebe a koji nemaju kvalitet.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

LARSSON
Kontakt:

sri feb 01, 2017 2:25 pm

Elegant je napisao/la:
sri feb 01, 2017 2:23 pm
Zasto pojedinci ne zele da prihvate cinjenicu da trenutno nema vise od jednog igraca iz omladinskog pogona koji moze da odgovori na zadakte i potrebe prvog tima ?

Jos samo da pocnete Amara prizivati, Amar + nasa djeca = rijesenje svih problema.

Ako krene priča opet tvoja je krivica !

Hadzijalagic
Kontakt:

sri feb 01, 2017 2:26 pm

LARS1921 je napisao/la:
Ne bih rekao da su presjedili. Stojanović prošlu sezonu imao 23 nastupa, a Crnov 28 nastupa 3 gola i 5 asistencija,a ove sezone 17 nastupa
Stojanovic u zadnjih pola godine odigrao sedam utakmica a od toga samo dvije 90 minuta.. Od 18 utakmica sest nije bio uopce u kombinacijama dok je pet presjedio na klupi.. Ako je tebi to dovoljno onda ok.. Crnov na pocetku sezone odigrao par utakmica a posle ili nije bio u ekipi ili je imao prosjecnu minutazu.. Postujem ja svacije misljenje ali meni su takvi igraci veci rizik nego guranje klinaca.. Veci rizik ako gledamo sta mozemo dobiti..

Model1964

Nacitao sam se, od kako sam se vratiJo, svega i svacega :r
Vecina se ponaša kao da smo puni kao Švica i pametni kao... recimo JA :lol:
Zaboravljate u kakvom okruženju egzistira klub!
Zaboravljate kako su nas od rata 20 godina vodili Kurto i Murto. Handrili nas kako su htjeli.
Mi bi sdadiJon, mi bi museum :r , duple, lijepe koke na trEbinama, hocemo da karamo Barcu, da nam Real puši....
I TATA BI SINE
Previše smo mi istegli i iskrivili vratove gledajuci prema EU a nismo prstom mrdnuli da šta promjenimo u vlastitoj avliji.
Ovo što se sada događa u Želji je isto kada grupa entuzijasta odluci da podigne iz mrtvih propalog privrednog giganta.
Do dolaska ove garniture mi nismo imali ništa osim imena i stare slave. O zemljištu nema potrebe da pišemo jer ni to nismo imali( zbog nerješenih imovinsko pravnih odnosa), tek sada imamo 1/1
Pomislite dođete u jednu devastiranu fafriku u kojoj ni hale nisu ispravne, nema struje, vode.... samo stoji tabla sa imenom firme na ulazu. Nemaš love da poravnaš bagerima i napraviš novu, nego zasuceš rukave i kreneš riljati. Popravljaš, kupuješ polovne mašine, vracaš dugove, tražiš kupce za svoju robu..... Radiš jer vjeruješ u sebe, vjeruješ u firmu, vjeruješ da ceš uspjeti.
Dok tako radiš dan i noc, grupa besposličara visi na ogradi i pametuje * Ja bih vako, Ja bih nako. Nije to dobro treba drugacije*
Ko je radio i gradio zna o cemu pišem ;)
Upravo se ovo sada događa u Želji. Za sve treba vremena i puno razvijenim zemljama od BIH. Pogledaj te koliko je Olimpiji bilo potrebno vremena da osvoji titulu a dobila i stadion i ulagace i šta sve ne.
Da bih došao na željeni nivo potrebne su skoro uvjek gorke pilule, amputacije....
Sada ce godina dana kako sam ovdje napisao da bi klub morao vecu lovu izdvajati za OP nego za prvi tim. Od OP ce klub živjeti ali treba ravnomjerno doci do toga. Krhneš lovu u OP, trpi prvi tim... i obratno.
Ja vidim pomak svakog dana i želim da se tako nastavi.
Živim za dan kada cemo kao Barca birati novo rukovodstvo. Taj dan ce prije ili kasnije doci!
Šta ja kao navijac mogu da ucinim?
Da širim pozitivnu atmosferu, da kritikujem sa argumentima. Mogu se potruditi da sagledam cjelokupnu sliku i tek tada da donosim sud.
Mogu nenanosti materijalnu štetu klubu( citaj kazne od NS), mogu u okvirima svojih financijskih mogucnosti pogurati klub. Mogu bodriti ekipu na terenu a ne yebati majku nakon lošeg pasa.
Ja i dalje vjerujem u duplu... vjerujem sve dok postoji teoretska šansa!
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Ajzea
Kontakt:

Svi u depresiji duzi vremenski period, Tomic nece da produzi. Uze Amir loptu protiv Olimpika, slomi kicmu trojici igraca, pola stadiona gleda sta se desava. Na kraju se iz toga izrodi i gol..

Onaj gol protiv Mladosti VO je nesto savrseno, pa onda ono cudo protiv Mladosti DK, pa asistencija ala Xavi protiv Ferencvarosa, pa hegemonija na derbiju sa sedamnaest godina. Rizik se isplatio, isplatit ce se opet..
Ja ne shvatam zasto o ovome pisemo uopste, od toga se nikad ne smije i ne treba odustati. Sto @sergejevic rece, oni nikad izdali nisu.

Mozemo mi sada dovesti krilo, nije u tome stvar. Ali kad ce Zeric koji je takodjer vanserijski talenat dobiti sansu?
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u sri feb 01, 2017 2:29 pm, ukupno mijenjano 3 puta.

chile
Kontakt:

sri feb 01, 2017 2:27 pm

Meni kod Memijinog transfera nije problem ni sto je otisao pa ni novac, vec to sto u timu ostajemo s Vecom, Italijanom i 9 djuturuma od kojih u perspektivi nemas transfera ni u snovima.
Nama je igrac sa 17-18 god nerazvijeni balabac dok po europi klinci u tim godinam igraku u napornijim i jacim ligama normala...ako imaju talenta i perspektive.
Ova politika kluba mi se ne svidja nikako koliko god pokedincima bio izgovor napad na trofej, europu ili izgradnja tribine.
Igrac kod nas se ne treba dovoditi ako ima vise od 22-23 god. Izuzetci postoje ali kod nss su u obrnutom smjeru.
Iz prelaznog roka u prelazni rok radimo remont ekipe i ne vidim poboljsanja za to s igracima koji se dovode. Svi oni su tu za sezonu dvije.
Svi mi znamo da se ovdje od prodaje igraca i euro izleta prezivljava dok ovim transferima i pravcem kojim se krecemo imamo u izlogu golmana i u perspektivi Zeru.
Vrtim pricu u krug ali me niko nemoze ubjediti da je ovo pravi put i da se radi dobro, 6-7 stranaca prosjekom godina 30+ plus Zeba,Bekric, Bogi i sl.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

LARSSON
Kontakt:

sri feb 01, 2017 2:27 pm

LARS1921 je napisao/la:
Stojanovic u zadnjih pola godine odigrao sedam utakmica a od toga samo dvije 90 minuta.. Od 18 utakmica sest nije bio uopce u kombinacijama dok je pet presjedio na klupi.. Ako je tebi to dovoljno onda ok.. Crnov na pocetku sezone odigrao par utakmica a posle ili nije bio u ekipi ili je imao prosjecnu minutazu.. Postujem ja svacije misljenje ali meni su takvi igraci veci rizik nego guranje klinaca.. Veci rizik ako gledamo sta mozemo dobiti..
Spominjao si zadnjih godinu dana, ja ti stavio statistiku za zadnjih godinu dana.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava