KrajPrice je napisao/la: ↑sri feb 01, 2017 10:28 am
teteac8684 je napisao/la: ↑sri feb 01, 2017 10:20 am
Ma ne treba se opravdavati svaki potez naravno...Mora se gledati i malo objektivnije...Ovo je, po mom mišljenju, solidna cifra za Memiju...Neko napisa da vrijedi 700.000...Čega majstore???...Malo objektivnosti...Možda se mogla još neka pinka uzeti, ali nije ni ovo za popljuvati..Neka je Kerimu sretno, neka bude pametan, radi na sebi, pa neka napravi fin transfer od koga čemo i mi još malo profitirati...U svakom slučaju Kerime sretno!!!
Nije problem za Memiju, on ce tamo igrati, bolje se razviti nego u BIH, ali visina odstete je mizerna.
AKo ne mozes najperspektivnijeg igraca, koji je u europskoj ligi pokazao kako se igra, prolazio po strani igrace Ferencvarosa i Standarda kao da ih nema, prodati za 700 hiljada, onda smo dotakli dno. Pogotovo u danasnjem ludom svijetu gdje se daju milionske cifre za igrace koji ni u pola ne vrijede.
Sve se vidi na igracima ( VIsca, Bajic, Amir, Stila) igraci vrijede 5 puta vise kod drugih klubova, treba jednom presjeci i prodati igraca za finu cifru!
Sramota je prodati igraca iz prvog tima, koji ima ugovor jos nekoliko godina, koji je mlad za 150 hiljada, moje misljenje!
Hajmo da malo ne mješamo kruške i jabuke. Igrači se ne prodaju igrači se kupuju. Šta to znači? Dakle ne daješ ti oglas prodajem x/y igrača, prebrz, ubica, zabija, noge lomi...Znamo kako to u ozbiljnom nogometnom svijetu funkcioniše. Osnovni preduslov da bi prodao igrača i uzeo kvalitetne pare je interes koji se iskazuje prema njemu i njegova igra na terenu. Nakon toga dolazi snaga agencije, odnosno managera koji ga zastupa. Zatim dolaze poznanstva, lobiranje, preporuke, talovi. Zatim ide PR, kao i sva medijska oglašavanja, nastupi u reprezentaciji, statistika klipovi...I kada se sve ove stvari poklope ostvari se transfer. Visina transfera pokazuje koliko su sve ove predhodne stvari zadovoljene. Ja nemam znanja da komentarišem koliko je kvalitetan klub i liga u koju je Kerim otišao. Takođe nemam niti informaciju koliko će Željo na ime obeštećenja dobiti ( a i da imam, ko sam ja da dajem ocjene da li je visina odštete realna, mala ili velika). Kao i uvijek vrijeme će pokazati ko je u pravu, i da li je ova odluka upravnog odbora još jedna greška u sportskom segmentu, ili je poslovno ispravna odluka. Kada govorimo o transparentnosti UO kluba i informacije o obeštećenju, mislim da smo previše transparentni kao klub po mnogim stvarima, pa zbog toga sada kad nema informacije, kenjamo zbog toga. Para fali kao i uvijek, a posebno je teško u zimskim mjesecima kada klub ima jako malo priliva sredstava. Nadam se da će od proljeća klub generirati više novaca kroz posjete utakmicama, pa i poslovne prostore kada se Istok završi. Te rente će biti neopterećene nekim nakardnim ugovorima ispod svioh tržišnih cijena, i dobro će doći. Još da "ubodemo" GS i nećemo ove mlade igrače prodavati na brzinu i po svaku cijenu.