avlami97 je napisao/la: ↑sri feb 01, 2017 9:11 am
1000 zašto 1000 zato
Tako bi otprilike mogao opisati jučerašnje-sinoćnje "naglabanje" vezano za Memijin transfer. Momak bi trebao danas otići u Dansku i potpisati ugovor. Klub i Memija su izašli sa informacijama, a one su; Klub će dobiti adekvatno obeštećenje, a Memija je zadovoljan uslovima pod kojima odlazi u novi klub. Memija je naše dijete i želim mu svu sreću i da aBd završi u ligi petice.Navijače najviše interesuje visina obeštećenja, što je normalno, te će se ta visina obeštećenja i objaviti, a ja se nadam, u onom momentu kada igrač potpiše za novi klub.
Pišemo (određen broj ljudi), kako je ova transfer politika nakaradna, a ne znamo pojedinosti. I ja bih volio da sada u ekipi zajedno igraju Zolotić, Hajradinović, Ara Hodžić, Gojak, Bajić, Hadžiahmetović, Memija...ovi igrači su mi prvi pali na pamet...i gle čuda, od 7 pobrojanih, mi smo 4 (Zola, Baja, Amir i Memija) prodali, a 3 su otišli džaba (Hajradinović, Ara, Gojak) i ne računam, pravilima propisane cifre, koje mora klub dobiti zbog igranja u omladincima. Očito da je neko nekada postavio pravila, pa kazao, igrač iz OP, kada potpisuje za prvi tim i imat će platu toliko i toliko (a svi znamo da su niske). Zašto je to tako? Valjda trebamo pitati one koji su uveli ta pravila. Možda bi nam sada umjesto "polovnjaka" igrala pobrojana djeca.
Mnogi pišu, kako nam je rad Kluba dobar, ali nešto ne valja u sportskom segmentu. Dok smo titule osvajali svi su govorili ili bar većina da smo na pravom putu. Taj put i sada možemo izabrati. Umjeto što ćemo milione plaćati Državi, na ime poreza i zakonitog poslovanja, taj novac ćemo preusmjeriti na igrače i dalje se zaduživati, dok jednog dana ne dotaknemo dno. Jesmo li, za takvo što? Većina, sigurno, nije. Rad Kluba može biti dobar samo, ako su svi segmenti u Klubu dobri. Logika mi govori, da sada idemo pravim putem, a na tom puta nas, ponekada zaustavlja MILIONSKI DUG, koji je neko napravio. Na tom putu nas ponekada zaustavlja i sređivanje stadiona. Na tom putu nas ponekada zaustavlja i igrač (Kerla), koji kaže vratite mi bar dio duga iz perioda dok sam igrao i pristat ću na novi ugovor. Niko me ne može ubijediti da smo onda radili pravilno, a sada to ne činimo, naprotiv. Onda smo štancali titule, a paralelno varali Državu, igrače, dobavljače i sve koga ne i na taj način štancali milione novih dugova. Sada ne štancamo titule i ne pravimo dugove, ali pravimo Stadion (milionski iznosi), vraćamo dugove (milionski iznosi), plaćamo poreze (milionski iznosi)...
Linija između dobrog i lošeg je nevidljiva, jer da je tako nikada ne bi prihvatili da ostanemo dužni Kerli, a taj Kerla dobar momak nikada ne tuži Klub, ali znamo reći kako je guzicom vrata zatvarao. Jesmo li baš sigurni da je tako?
Ovim postom nikoga ne želim da optužujem, a ni, da bilo koga veličam. Mnogi su govorili, napravite Stadion, halalit ćemo pet godina. Tribinu počeli praviti, nema ni dva mjeseca, a već su od halala odustali. Onoga dana, kada nam naša djeca budu prelazila u prvi tim, za pristojne cifre i kada budu imala veća primanja od "polovnjaka" sa vana, ja ću biti siguran, da smo se kutarisali negativnog balasta prošlosti i da smo zajahali na zelenu granu.
Uskoro će Skupština, te se nadam da će se imenom i prezimenom izgovoritio imena, koja su nas svojim nesavjesnim poslovanjem uvalili u finansijsku dubiozu iz koje se pokušavamo izbatrgati.
Oprostite na dužem postu.