Istina, komunikacija je bila losa, momci su se mozda malo prepali, ipak je tu veliki strah od greske, nisu sigurni sta ce uraditi i ko ce ici po loptu. A i Dujmovic je klasicni linijski golman, tako da on nece bas izlijetati, a i ako krene, stat ce na pola puta, a to je najgore kod golmana. Nekad upali, jer zatvoris donekle ugao gdje bi napadac mogao sutati, ali nije to dovoljno.LeBlue je napisao/la: ↑čet feb 08, 2018 11:25 pmJa sam gledao na njemackoj tv. Ono sto sam cuo jeste najvise kritike prema zadnjoj liniji i sto uopste dozvoljavaju da golman dodje u teske situacije. To sam i ranije spominjao da komunikacija izmedju golman i zadnje linije je losa. Ovde ne krivim golman vec zadnju liniju po tom pitanju. Dujmovic je imao 1-2 losa ispucavanja, ali generalno odigrao je sasvim dobro ovu utakmicu protiv Atl Madrida. Koliko moze napredovati u karijeri tesko ko od nas moze reci.
Au kakav je refleks on imao...Plavi orkestar je napisao/la: ↑čet feb 08, 2018 11:32 pmKo je i pomislio da ce Miro Kruzik biti odlican golman?Ma niko.Kada mu se ukazala prilika i kad je stao na go,sjecam se kao da je jucer bilo,svi smo u strahu bili misleci da ce koja naidje ta i proci.Al kad poce braniti...i ne samo na toj utakmici cesto nas je vadio iz mrtvih.Nikad ne znaš kako ce kome karijera izgledati.
Normalno, mladi igraci su ziva materija. Koliko je samo ekstra talentovanih igraca iz naseg pogona samo nestalo nakon izlaska iz juniora, a bilo je i onih koji su se polako, stidljivo probijali i stigli bi do prvog tima.Plavi orkestar je napisao/la: ↑čet feb 08, 2018 11:32 pmKo je i pomislio da ce Miro Kruzik biti odlican golman?Ma niko.Kada mu se ukazala prilika i kad je stao na go,sjecam se kao da je jucer bilo,svi smo u strahu bili misleci da ce koja naidje ta i proci.Al kad poce braniti...i ne samo na toj utakmici cesto nas je vadio iz mrtvih.Nikad ne znaš kako ce kome karijera izgledati.
Cesto se npr isto desilo da nasi odbrambeni igraci preuzmu loptu ali pod pritiskom atletica njima poklonimo loptu iz auta ili kornera. To su pocetnicke greske, trcis trcis po loptu, potrosis snagu, i onda tako lahko poklonimo. To je pravilo dosta razliku.Omar500 je napisao/la: ↑čet feb 08, 2018 11:28 pmIstina, komunikacija je bila losa, momci su se mozda malo prepali, ipak je tu veliki strah od greske, nisu sigurni sta ce uraditi i ko ce ici po loptu. A i Dujmovic je klasicni linijski golman, tako da on nece bas izlijetati, a i ako krene, stat ce na pola puta, a to je najgore kod golmana. Nekad upali, jer zatvoris donekle ugao gdje bi napadac mogao sutati, ali nije to dovoljno.LeBlue je napisao/la: ↑čet feb 08, 2018 11:25 pmJa sam gledao na njemackoj tv. Ono sto sam cuo jeste najvise kritike prema zadnjoj liniji i sto uopste dozvoljavaju da golman dodje u teske situacije. To sam i ranije spominjao da komunikacija izmedju golman i zadnje linije je losa. Ovde ne krivim golman vec zadnju liniju po tom pitanju. Dujmovic je imao 1-2 losa ispucavanja, ali generalno odigrao je sasvim dobro ovu utakmicu protiv Atl Madrida. Koliko moze napredovati u karijeri tesko ko od nas moze reci.
On mi je jedan od najdrazih golmana zelje... Macka prava...Plavi orkestar je napisao/la:Ko je i pomislio da ce Miro Kruzik biti odlican golman?Ma niko.Kada mu se ukazala prilika i kad je stao na go,sjecam se kao da je jucer bilo,svi smo u strahu bili misleci da ce koja naidje ta i proci.Al kad poce braniti...i ne samo na toj utakmici cesto nas je vadio iz mrtvih.Nikad ne znaš kako ce kome karijera izgledati.
Nisu nestali, pola ih evo na forumuOmar500 je napisao/la: ↑čet feb 08, 2018 11:33 pmNormalno, mladi igraci su ziva materija. Koliko je samo ekstra talentovanih igraca iz naseg pogona samo nestalo nakon izlaska iz juniora, a bilo je i onih koji su se polako, stidljivo probijali i stigli bi do prvog tima.Plavi orkestar je napisao/la: ↑čet feb 08, 2018 11:32 pmKo je i pomislio da ce Miro Kruzik biti odlican golman?Ma niko.Kada mu se ukazala prilika i kad je stao na go,sjecam se kao da je jucer bilo,svi smo u strahu bili misleci da ce koja naidje ta i proci.Al kad poce braniti...i ne samo na toj utakmici cesto nas je vadio iz mrtvih.Nikad ne znaš kako ce kome karijera izgledati.
A kakve to reference trebam imati da napisem na forumu ono sto se vidi cak i iz aviona? Dujmovic je linijski golman, sa slabim refleksom, nesiguran do bola, unosi nesigurnost u odbranu svojim panicnim reakcijama, slab na istrcavanju i visokim loptama, pod pritiskom kad treba ispucati to je sou, a u biti ne moze loptu preko centra ispucati, uz to ima i los odraz. Sta od ovoga eto nije istina? Jedino pozitivno u vezi Dujmovica je odbranjeni penal protiv Lokomotive..Simply Blue je napisao/la: ↑čet feb 08, 2018 11:12 pmSuper svi mi vidimo da su dobri ove što si i ti pobrojao...i svi smo vidjeli da Dujmovic griješi na ovim utakmicama..ali i brani zicere i penal protiv Lokosa..to sam ja laički mogao primjetiti..sad je pitanje kakve ti reference imaš, da možeš tvrditi da je Dujmovic baš -toliko- loš a i Kršić nije nešto bolji..Brkoo je napisao/la: ↑čet feb 08, 2018 11:07 pmGlupost. Valjaju mi Sabanadzovic i Hajdarevic medju prvima sam pisao da im jos dok je Petrovic bio trener treba dati sansu, dok su neki svrsavali na Dinu Hasanovica. Valjaju mi i Sehici(oba) Zilic, Dacic i svi oni koji imaju neki potencijal i kvalitet. Mislim da kvalitet imaju i Dzenan Osmanovic i Alen Nuhanovic itd..
Leon_Professional je napisao/la: ↑pet feb 09, 2018 1:32 amSeha mora biti prvi golman u reprezentaciji. Kakav Begovic.
Sigurno je bolji od Bege trenutno.