Novi doprinos temi 'Riznice sjecanja' forumasa @gavran. Ovaj put imamo novinske clanke, ulaznice, postere, dres.
viewtopic.php?f=70&t=400&p=248234#p248234
Naravno treba napraviti rez i ako ide loše u sportskom segmentu, ali mora postojati plan. Evropa mora biti minimum i mislim da to u našoj ligi ne treba biti problem i pored ulaganja u infrastrukturu. Titula je malo veći problem jer imaš ove radnje koje spominje @sergejvic i koje su nam i došle glave, pored nas samih. Jako je bitno da svi naši navijači shvate da toga kod nas nema i da zbog toga dolazi i do češćih oscilacija. Naravno sve dok ne budeš imao ekipu koja je dominantna. Nama treba na ovo još dva-tri igrača i onda na poluseozni promijeniti ove starohane. Siniši nek je sretno. Strnac je. Samo da odradi korektno ovo do kraja godine. A šteka se na nekim tekmama. Protiv pitara se nije štedio. Jest griješio, ali se nije štedio. Iz laganini ćemo izađe najviše grešaka. Nadam se da neće pokvariti ono dobro što je radio ove dvije godine. Znači navijači moraju shvatiti da se ide postepeno i gradi od temelja, da ne kupujemo tekme i da nam treba vrijeme da sve dođe na svoje. Podršku države nemamo veliku. Izvlaćimo max i ono što sam neki dan objašnjavao @artg-u je jako bitno tj moramo znati da neki potezi uprave imaju neki drugi razlog a ne da upremo ko sivonje da nešto mi svoje izguramo radi neke osvete, radi prepucavanja sa pitarima i sl. Mi moramo biti primjer u svemu. TO je put ka samoodrživosti. A to je jako teško u ovom vremenu. Jako je teško ovdje naći običnog sponzora a ne nešto više. Ljudi misle to je bezveze. Ovo što ja pričam za omladinski pogon je jako bitno. Mi tu moramo biti lideri. Ne smijemo dozvoliti odljev djece. Ima tu i do toga da se roditleji nekad i preseravaju i traže svašta ali ima očigledno i do nas. Ne znam ja odakle su djeca naša. Jel to samo kanton ili nije. Ne znam ni odsakle su njihova, ali moramo sa klubovima sklapati dogovore. Moramo početi i plaćati te nekenaknade za treniranje kad vidimo da dijete treba da potpiše za prvi tim. TO je osnova. Ovo je pod hitno jer ako sad kiksaš teško je to ispraviti. Ova djeca koja su sad kod pitara teško će preći nama. evo zašto niko od ovih naših juniora nije prešao njima? Zato što su tu već tri četiri godine zajendo. Što su srasli sa Željom. Sa druge strane ovi pjetlići, djetlići i sl oni se tek sad pronalaze. Kad iz jedne sredine dovedeš npr Mujagu od tada ćeš iz te sredine lakše dovoditi djecu. Nama je sad teško u ovim generacijama dovesti igrače jer su možda pitari sve pokupili što valja. I onda će biti da nemaš igrača iz pogona tri godine zaredom ili četiri jer se neko zajebavao sa pmladinskim pogonom.LeBlue je napisao/la: ↑uto avg 22, 2017 11:59 amPotpuno se slazem sa tobom, treba spustiti loptu. Kakva titula, tek dolazi period gdje moramo dokazati kvalitet jer slijede teze utakmice. Meni je licno bitno da igramo Evropu i da smo tu u vrhu, da stvorimo nekoliko igraca koji ce napraviti dobru karijeru. Tako cemo i mi kao klub biti uspjesniji. Najvise me raduje zajednistvo koje se osjeti da trenutno vlada medju igracima i strucnom stabu i mislim da je to jedan od razloga sto smo tu gdje jesmo. Tako ce i titula jednom doci. Sto se tice omladinskih selekcija, slazem se sa tobom da oni bolje stoje nego ranije i to moramo bas ozbiljno shvatiti. Ta njihova investicija u "kamp" koja je fakticki smijesna po nekim internacionalnim standardima im se isplatila, dobili su nekoliko kvalitetnih igraca koji su prosli tu. Uz to ide citav hype prije par godina koji su imali sa Tanom, tako da se roditelji odluce poslati njihovu djecu kod njih, jer u dosta slucajeva oni gledaju na novac kroz svoju djecu. Do tada Fk Sarajevo nije ni jednog pravog igraca stvorio, mozda samo Berberovica i donekle Skoru koji je ostvario dobar transfer. A sada vec imaju nekoliko igraca koji su igrali za njihov mladi tim Catakovic, Kapic, Hadzic itd koji obecavaju. Kad gledas mlade selekcije reprezentacije, tu se njihovi igraci guraju, nekad iako nemaju kvalitet, i to se mora ozbiljno shvatiti. Moramo imati neki veci plan sa omladinskim pogonom jer mi ipak imamo tu tradiciju.ponosannavas je napisao/la: ↑uto avg 22, 2017 11:23 amKLub se gradi iz temelja. TO je ono što ja pričam non stop. Meni majke mi moje titule uopšte nisu bitne. Doći će same po sebi. Naravno da bi volio da i one budu tu, ali bitno je da si uvijek pri vrhu i da izlaziš redovno u Evropu, a sad jesi li prvi ili drugi ili treći meni je manje bitno. Da neko ne kaže radi čega se onda igra moram pojasniti. Ja dugoročno gledam neke stvari. Lako je uložiti pare i doći do titule u jednoj od tri godine, ali onda osta bez love i ništa se ne vraća. TO je logika kojom su se vodili mnogi u ovoj ligi i zato smo svi bili u dugovima i zato neki još uvijek ne mogu da isplivaju i pred bankrotom su. Hvala Bogu pa smo mi to uspjeli da prevaziđemo. Stadion je prva stavka koja je jako bitna. Nakon završetka juga i natrkivanja stadiona trebalo bi preći na neke druge stvari. Prije svega je to ulaganje u omladinski pogon. To bi trebalo i da ide skupa sa ovim ali ne znam koliko ima love. Mora se napraviti kamp, gdje igrači borave non stop. Prvi tim se puni iz tog omladisnkog pogona jer u ovu ligu neće doći vrhunski igrači iz više razloga. TI vrhunskog samo možeš napraviti. I obezbjediti mu uslove da ostane tu bar koliko i Baja. Neko godinu kraće neko duže ali to je to. Upravo pričam sa kolegom koji je bio na drebijaima sa konama u omladinskom selekcijama. I juniore isto je pratio ali njih i ja znam skoro sve. Moram malo sada oboriti atmosferu. On kaže, a vjerujem mu jer dobro zna procijeniti, da oni imaju dosta više igrača koji vrijede. Pojedinačno. Na stranu igra i taktika. Može tekma otići i u drugom smjeru. PRije nekoliko godina je bilo obratno. Baš je razočaran bio. Ovo se ne smije dešavati. Apelujem da se pod hitno nešto tamo radi, promijeni i sl. Vjerovatno su nadležnii upućeni više, ali taj dio se ne smije zanemarivati. Nikaaaako. Nek izmisle lovu ne znam kako, a mislim da je sada ima dovoljno.
Svima pomoci , samo njima neza_zivot_cijeli je napisao/la: ↑uto avg 22, 2017 1:09 pmmozda sam naopak, ali Boga molim da budemo u prilici da mozemo pomoci i njima i svima onima kojima bi trebala nasa pomoc.Model1964 je napisao/la: ↑uto avg 22, 2017 11:57 amLeon_Professional je napisao/la: ↑uto avg 22, 2017 11:48 am
?
Bravo za repku.
Ovo nam samo moze pomoci da sto prije imamo TOP stadion.b Bravo za ljude u upravi koji rade strasan posao. Svaka cast jos jednom.
@Rambo, bas lici na Bernarda Silvu ahhahahahaah
Nego ako nam se kone trznu i kad Kosevo skroz grohne, hocemo li ih primiti da Evropske meceve igraju na Grbavici![]()
Kazu ode u Poljsku
Ako primimo kone pravim grupni aNTentEt na upravu![]()
filozofija Zeljo!!!
![]()
Jeste ali ga ima. Čim su odveli ovog Šarića tražili su i Mujića garant, a vjerujem i ovog Musića. Momci vjerovatno nisu htjeli jer su tu već duže. Tako će ti biti i ako želiš kontra. DOvest ćeš jednog ali trojicu nećeš. Prije nisi mogao nijednog. Nije bitno koliko nego je bitno da ništa ne radimo po tom pitanju i da je lošije nego je bilo.
po istoj matrici danas robujemo politici. i nije nam bolje.Model1964 je napisao/la: ↑uto avg 22, 2017 1:44 pmSvima pomoci , samo njima neza_zivot_cijeli je napisao/la: ↑uto avg 22, 2017 1:09 pmmozda sam naopak, ali Boga molim da budemo u prilici da mozemo pomoci i njima i svima onima kojima bi trebala nasa pomoc.
filozofija Zeljo!!!
![]()
![]()
Sjeti se otimanja igraca iza drugog rata
Sjeti se ovog rata, otimanja igraca
Sjeti se dinokiovog keza, slanja inspekcija
Vandalizma na nasem stadionu. Sjeti se....
Niti oprostiti niti zaboraviti!
Ticu
E vidi se da nisi zaglavio s njim u kafani..
Na mudrost odgovaram sa mudroscuza_zivot_cijeli je napisao/la: ↑uto avg 22, 2017 2:05 pmpo istoj matrici danas robujemo politici. i nije nam bolje.Model1964 je napisao/la: ↑uto avg 22, 2017 1:44 pmSvima pomoci , samo njima neza_zivot_cijeli je napisao/la: ↑uto avg 22, 2017 1:09 pm
mozda sam naopak, ali Boga molim da budemo u prilici da mozemo pomoci i njima i svima onima kojima bi trebala nasa pomoc.
filozofija Zeljo!!!
![]()
![]()
Sjeti se otimanja igraca iza drugog rata
Sjeti se ovog rata, otimanja igraca
Sjeti se dinokiovog keza, slanja inspekcija
Vandalizma na nasem stadionu. Sjeti se....
Niti oprostiti niti zaboraviti!
neko mora prvi presjeci, podvuci crtu i pogledati naprijed. inace nikada necemo izaci iz loopa.
neka nas Zeljo i u tome bude predvodnik. prvi. za primjer drugima.
ne aludirajuci na tebe, cini mi se prikladnom:
"pametan dobije vise koristi od neprijatelja nego glup od prijatelja"