Ima naših gore koliko hoćeš imat ćemo podršku za to se ne brinem..
Na analizi utakmice svaka čast vidi se da kontas fudbal. I slaŽem se kao i mnogo puta sa svim napisanim.sergejevic je napisao/la:Sto se tice same utakmice sinoc vrlo vrijedna pobjeda, iako je prvo pretkolo. Nije tu samo novac u pitanju mada je veoma vazna stvar za svaki nas klub. Nismo dozvolili da se obrukamo protiv ekipe koja je po rejtingu uz one ostale 4 ekipe koje smo mogli dobiti. Istina, nisu totalni amateri, ali su daleko ispod naseg renomea. To je bila i svojevrsna nagrada za odlicne navijace koji su ubjedljivo najbolje sto ova drzava ima u sportu. Bez ijednog jedinog incidenta, ponosno i prkosno su bodrli Zelju u ove dvije utakmice. Svaka cast. Takodjer i jedna kruna na cinjenicu da smo docekali da gledamo Zelju na Grbavici u Evropi. Izuzetno vazna pobjeda koja bi mogla i trebala skinuti neki pritisak s Petrovica koji me je iskreno jako razocarao. Sada ima priliku da postavi stvari na svoje mjesto, ispunio je neki minimum, od drugog pretkola se i nema nekih ocekivanja, moze postaviti svoju ekipu, na svoj nacin. Iako sumnjam da ce on bilo sta promjeniti. Osim Lendrica i eventualno lijevog beka ukoliko dodje Projic. Nije mi bas drago sto bas on dolazi, ali jedva cekam da potpise i zaigra. Barem igra lijevom nogom i lijevi je bek. Od njega dovoljno.
Usli smo jako naivno u utakmicu i to me posebno razocaralo. Kao da smo mladja ekipa od Zete, nekako bojazljivo, predvidljivo i beskrvno. Ocekivao sam drugacijeg Zelju od starta i iskusna ekipa, s iskusnim trenerom bi bas to napravila. Zeta nije mogla i ne bi uspjela zaprijetiti da se igralo jos 5 utakmica, jednostavno su sve napravili nasim poklonima. Mi smo se upustili u tu neku divlju igru s njima, more losih pasova na sredini, bespotrebno ispadanje nasih veznjaka, prije svega Radinovica, na njihovoj polovini sto im je ostavljalo prostor da se ubacuju iza nase zadnje linije. Ukoliko se neko sjeca pisao sam poslije Sirokog ocajno stajanje veznih igraca koji bespotrebno ispadaju ganjajuci loptu i igraca umjesto da drze svoje pozicije, sto je onda otvaralo koridor kroz sredinu, a onda slag na tortu lopte izmedju stopera i beka. Ocajno pomjeranje stopera u takvim situacijama. Ocekivao sam daleko bolje i organizovanije branjenje od nase ekipe pod Petrovicem. Jednostavno podbacio je u svom najjacem segmentu. Ne znam koji je razlog, da li on to vidi uopste, da li rade na tome. Ozbiljna ekipa bi nam svaki drugi napad zabila gol u onako losem postavljanju.
Ne znam sta ljudi vide u Radinovicu, ali je ono zabrinjavajuce. Bez ikakve potrebe se zaleti kao konj na igraca, a onda trci za njim i rusi ga s ledja. Svaku utakmicu iste stvari radi.
Blagojevic je opet prica za sebe, ali on je jako koristan igrac i on moze odigrati vrhunske utakmice. Zasto ih vec dugo ne igra ne znam? Mora se probuditi i preuzeti ulogu vodje na sredini terena, bez njega nam nema ni igre.
Zeba bi bio odlican za nekih 25 minuta, a sve ostalo je patnja i za njega, a i ekipu. Ima on uvijek odlicnih poteza, dobre lopte, ali nama je potrebno nesto drugo na terenu. Mi nemamo veznog igraca koji je siguran na lopti, koji nece raditi uvijek iste stvari i neko kod koga mozemo sakriti loptu kada je prpa. Takav bi trebao biti na zadnjem veznom, a ne na Zebinom mjestu, ali Slavko ocito zeli vise ovih destruktivaca.
Bekovi najlosiji dio ove ekipe, katastrofalni. Naprijed nista, nazad jos gori.
Ono sto je dobro jeste trojka naprijed. Nadam se da ce se zamjeniti mjesta Zecu i Zakaricu jer nema koristi od nekog centarsuta dok je Lendric izmedju dva jablana. Mnogo opasnije bi bilo da Zakaric ulazi u sredinu jer ima odlican sut, a Zec bi mogao biti neki drugi napadac ulazeci u sredinu s krila. To je Krizman odlicno radio, a Zec je mnogo brzi pa bi bio i opasniji. Za to nam je potrebna dobra lopta iz sredine, od Zebe ili Ramovica, te napadac koji bi znao odvuci nekoga iz odbrane van linje da bi ovaj utrcao iza njih. Ima tu dobrog materijala da se radi. Ono sto brine jeste odlazak Lendrica. Ukoliko ne pogodimo sa zamjenom, a nastavimo igrati isto falice nam mnogo igrac koji iz nicega rijesi utakmicu. Bez toga smo u teskoj situaciji.
Vezni red se mora hitno mijenjati, da li dovesti nekoga iz nase lige, ili bacati grah s nekim vani, ali se nesto mora mijenjati. Previse je to beskrvno, sporo, dosadno, nervozno da bi se nesto odigralo. Mozda probati i s nekim od ovih juniora ukoliko ne uspijemo dovesti nekoga. Potrebna je svjeza krv i drugaciji tip veznjaka.
Radujem se Projicu, to sam napisao. Graovac je valjda pametniji nakon one greske, vidio sam koliko mu je znacio onaj gol Zakarica. Bogicevic ce biti problem protiv svake brze ekipe, ali se ocito njemu i dalje vjeruje. Meni on i nije problem kakvi su ovi u veznom redu. Desnog beka treba traziti, iako ce Sinisa u tvrdoj utakmici odraditi korektno nazad, ali ukoliko Zakaric bude desno trebace nam bek koji bi koristio njegov ulazak u sredinu i taj prostor.
Zamjenu za Lendrica necemo naci koliko god trazili, jednostavno je nema za nase uslove.
Ono sto posebno zamjeram Petrovicu jesu izmjene i samo vrijeme istih. Nikakve reakcije s klupe da se nesto promjeni, mijenja se samo da bi igrac usao za igraca i to je to. Ono sto ide u njegovu korist jeste da je covjek usamljen na klupi, a tu nam takodjer trebaju pojacanja.
Teško ćemo naći igrača njegova kvaliteta baš smo pogodili sa njim.ChWilla je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 5:13 pmivan je nama izmišljao golove i donosio bodove usprkos tome što na većem broju utakmica nismo stvarali dovoljno šansi za ekipu koja se bori za titulu. ili da tako kažem, on nije popravljao našu lošu igru u polju već donosio bodove i pobjede usprkos njoj. kad bi igrač njegovih kvaliteta došao na centralnog veznog, ja mislim da bismo napredovali i bez zamjene za njega...
Za formaciju kakvu igramo treba nam hrmpalija u napadu. Amarov tip napadača koji vjerovatno neće zabiti broj golova kao Lendric ali će namjestiti neke, izbalansirace ekipu, olakšati veznom redu i još mnogo toga. Uz jednog centralnog veznog bi ubrzali i tranziciju igre. I sve bi to izgledalo mnogo bolje i kompaktnije.ChWilla je napisao/la:ivan je nama izmišljao golove i donosio bodove usprkos tome što na većem broju utakmica nismo stvarali dovoljno šansi za ekipu koja se bori za titulu. ili da tako kažem, on nije popravljao našu lošu igru u polju već donosio bodove i pobjede usprkos njoj. kad bi igrač njegovih kvaliteta došao na centralnog veznog, ja mislim da bismo napredovali i bez zamjene za njega...
Istog sam misljenja. Ako te vec Gotal izradio, preusmjeri tu lovu na Ordagica i nisi nista izgubio. Stevo bi se sa Ordagicem, Sinanom, Zakom i Zecom nadavao golova.ChWilla je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 5:13 pmivan je nama izmišljao golove i donosio bodove usprkos tome što na većem broju utakmica nismo stvarali dovoljno šansi za ekipu koja se bori za titulu. ili da tako kažem, on nije popravljao našu lošu igru u polju već donosio bodove i pobjede usprkos njoj. kad bi igrač njegovih kvaliteta došao na centralnog veznog, ja mislim da bismo napredovali i bez zamjene za njega...
Majstorski post stvarno, svaka čast čovjeku, odavno se vidi da je jedan od rijetkih ovdje koji konta fudbal...bravo majstore, kapa do podavrbanjusa je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 3:24 pmponosannavas je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 3:12 pmHvala drug. Evo ja još čekam da mi neko od ovih što kažu ne valja igra objasne šta to ne valja argumentovano. Ne znaju razliku između igre i taktike. Taktika ti određuje hoće li igra na oko izgledati lijepa ili neće. Ti taktikom pokušavaš istaći svoje vrline i sakriti nedostatke, te iskoristiti protivnikove mane i onesposobiti mu vrline. SInoć npr slušam Jusufbegovića kad kaže da su igrači Sarajeva pravili glupe faulove i davali protivniku šansu da dadne gol na jedini način na koji su mogli tj iz prekida. ZNači Sarajevo opucalo 36 puta po golu što znači da je igralo lijepo jel tako? Ali taktika zakazala. Taktička priprema igrača. BUki je recimo u pravu kada kaže da smo stajali daleko od igrača, ali možda je to svjesno bilo. Možda Slavko misli da fizički jači i bržim igračima Zeba ne može igrati blizu i visiti im nad glavom. Siniša je to npr radio on je uvijek bio na lopti. Što to ne istaknu vrli taktičar. Slavko je rekao isto tako na presu poslije tekme ovdje da je tražio da se igra više po zemlji, ali mogu li to igrači sprovesti? Znači taktika je da si sa loptom toliko koliko ti je dovoljno da sakriješ mane i istakneš vrline.boju dao si nebu... je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 1:55 pm
Tvoje postove i analize citam sa uzivanjem![]()
DOk ima rezultata čovjek je tu i treba da ima podršku svih Željovca. I ja mislim da je Amar bolji trener, ali ljudi dragi sad je tu Slavko i treba da ima podršku svih. Kad ne bude rezultata čovjek će vjerovatno i sam dati stavku jer mi djeluje kao neko ko je odgovoran. AKo ne dadne on dat će mu uprava. Šta znači igrati lijepo? Mi smo sinoć igrali tekmu za pola milioina maraka, kakva ba ljepota i kurci palci. I to u lošoj atmosferi koja nas već mjesec prati.
LJudi naštrebaju knjigu za ispit, sve znaju i dođu na ispit i zbog grča kehnu, a ovdje bi neki gurnuli Žeru od starta prvi put u tekmi za pola miliona. Nemojte me zajebavat.
I kažu ne smije Slavko Zebu ostaviti na klupi a evo već ga pet tekmi zaredom izbacuje u 70-oj minuti u prosjeku. I još nešto. Možda je Slavko sa njim jaran, ali taj Zeba nikad nije igrao sa više želje. Amar mu je ko biva bio autoritet, ali je zato Zeba hodao po terenu i jebavao ga malo malo kad je mogao i htio. Jest pošalje ga Amar na klupu, ali evo i Slavko je Bekriju poslao. Posalo ih prije toga još koliko hoćete i Jahić ašupka i Uglješu pa se evo Ugi probudi. Skontao frajer. Psihologija je čudo.![]()
![]()
Svaka čast na viđenom i napisanom. Iako će većina "stručnjaka" tvoj post preskočiti i truniti dalje o "nikakvoj igri" (a niko nije rekao da blistamo, čak šta više).
Ponavljati post na svakoj stranici...
Nekim rokadama se moze mnogo toga promjeniti. Recimo ukoliko krila zamjene mjesta onda bi dobili dosta brzu i moderniju igru. Imamo vec Zajmovica i Nikolica koji se uklapaju u ovakav sistem, ali mislim da je to van nase lige neucinkovito, a i u jacim utakmicama kod nas.pile87 je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 5:19 pmZa formaciju kakvu igramo treba nam hrmpalija u napadu. Amarov tip napadača koji vjerovatno neće zabiti broj golova kao Lendric ali će namjestiti neke, izbalansirace ekipu, olakšati veznom redu i još mnogo toga. Uz jednog centralnog veznog bi ubrzali i tranziciju igre. I sve bi to izgledalo mnogo bolje i kompaktnije.ChWilla je napisao/la:ivan je nama izmišljao golove i donosio bodove usprkos tome što na većem broju utakmica nismo stvarali dovoljno šansi za ekipu koja se bori za titulu. ili da tako kažem, on nije popravljao našu lošu igru u polju već donosio bodove i pobjede usprkos njoj. kad bi igrač njegovih kvaliteta došao na centralnog veznog, ja mislim da bismo napredovali i bez zamjene za njega...
Svako bi dao Zericu šansu na tom centralnom veznom kao prioritetu.
Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk