Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

chile
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned okt 01, 2017 10:36 am

ChWilla je napisao/la:mi ovdje i jesmo radi tjeranja bez vizije šta dalje. otjeraš đermanovića koji svugdje zabija, koji je i kod nas zabio u dva starta dva gola, i dovedeš četiri godine starijeg igrača istog profila stevu nikolića. jer se novom treneru ne sviđa đermanović, a sviđa nikolić. otjeraš kramarića a dovedeš husića i bevaba. bogičević mu prestar i prespor, ali velika želja koja će sve to popraviti je mladi i poletni sanel jahić. i tako dalje. najveći broj grešaka je to ljeto napravljen...
Problem je sto se i danas nastavilo s tim greskama i ponavljaju se konstantno
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

salle86
Kontakt:

Re: FK Željezničar

ned okt 01, 2017 10:44 am

ChWilla je napisao/la:
ned okt 01, 2017 10:32 am
mi ovdje i jesmo radi tjeranja bez vizije šta dalje. otjeraš đermanovića koji svugdje zabija, koji je i kod nas zabio u dva starta dva gola, i dovedeš četiri godine starijeg igrača istog profila stevu nikolića. jer se novom treneru ne sviđa đermanović, a sviđa nikolić. otjeraš kramarića a dovedeš husića i bevaba. bogičević mu prestar i prespor, ali velika želja koja će sve to popraviti je mladi i poletni sanel jahić. i tako dalje. najveći broj grešaka je to ljeto napravljen...
To je i najveći problem, imaš igrača koji igra kako kad, hoćeš napredak i ti umjesto njega dovodiš drugog koji mora baš da odigra "sezonu života" da bi bio samo malo bolji od tog umjesto kojeg ga dovodiš, ako malo zakaže samo onda će biti isti kao on, ako podbaci biće fula... Vizija nula bodova.

Laički govoreno, nekih 10% da ćeš dobiti pojačanje, i po 45% da ćeš biti na istom odnosno da ćeš ga odma na narednom prelaznom nogirati
Zadnja izmjena: salle86, dana/u ned okt 01, 2017 10:46 am, ukupno mijenjano 1 put.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

cikazubo
Kontakt:

ned okt 01, 2017 10:45 am

Plana, strategije, sistema nema, dovedite nekog da upravlja sportskim segmentom, nekog uspješnog, autoritativnog, sposobnog, isksnog u tom poslu, jer vi o sportu dragi štreberi pojma nemate i neko vas opasno levati pa vam svako malo uvali škart od igrača.
Radite ono što vrlo dobro znate, dižite klub na svim nivoima, samo se ostavite sporta..

Schwarz
Kontakt:

ned okt 01, 2017 10:48 am

igla je napisao/la:
ned okt 01, 2017 12:39 am
Zrinjski igra jer im igraci ne moraju prici jedan drugom na 7 metara da bi skontali sta ce uraditi. Ljudi znaju i imaju pravilne kretnje. Nasi se sudaraju medjusobno.
Ovo je cinjenica.
Potpuno se slazem s tobom.Dakle njihovi igraci imaju odlicno kretanje bez lopte.Kad krecu u kontru imaju odlicnu transformaciju, gdje otvaraju prostor.A mi ko muha ko bez glave, u par situacija se desava da 3 igraca idu na loptu.Vidim mnogi traze odlazak Adzema, ali ne vjerujem da cemo s tim sta dobiti. Adzem ima moju podrsku i ne bih ga mijenjao.Ne bih zelio da izgubimo jos jednog trenera iz omladinskog pogona.Mnogi ovdje prizivaju Slavku, kako je trenercina za Adzema.U svakoj tekmi koju je vodio je imao mnogo srece.Do 90min smo na svakoj tekmi strepili da li cemo primiti gol ili ne.Bacao pricu o kondiciji a mi nakon 60min ne mozemo da potrcimo.Svaku tekmu nas ljudi stisnu zadnjih 30min, bez obzira jel igramo protiv Viteza,Sirokog, Mladosti ili Zrinjskog. On se pokazao kao trener u zadnjim tekmama kad je ko p.c.a igrao na bod i u Krupi a i na Kosevu.Moze voditi Slobodu, Radnik i tako slicne timove.Adzemu puna podrska
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Leon_Professional
Kontakt:

ned okt 01, 2017 10:49 am

Ja jos nisam potpuno shvatio ova nova pojacanja. Jbg nema logike za ovo.

Ali drug iz Srbije koji prati ovo onako solidno kaze, peru pare.
Ja u to necu da vjerujem, ali to se "obicnom" covjeku tako cini. Ne treba davati povoda za kritike i kad si pod lupom i kad si imao toliko gresaka onda se bas bas podredis poslu i osluku vagas milion puta.

Moraju se neke stvari zaokrenuti.

Nije smak svijeta izgubiti od Zrinjskog, ali cijela sezona je Laz, lazemo se da igramo, a ne igramo.

Al hajd et kad ne budemo vise najtrofejniji mozda tad upalimo i skontamo da se od proslosti ne zivi.

Plava Porodica
Kontakt:

ned okt 01, 2017 10:53 am

storm_raider je napisao/la:
ned okt 01, 2017 10:14 am
Plava Porodica je napisao/la:
ned okt 01, 2017 10:10 am
Pa nek odstupe oni koji su krivi.
Pun mi je ku.rac njihovih fula.
Niko nikada, ni blizu nije dobio strpljenja koliko su oni. Jer su to zasluzili radom na nekoj drugoj sferi kluba koja je fascinirajuća.
Ali, mi smo prvenstveno fudbalski klub.
Odstupite :)
A ova prica o 'odstupanju' mi je smijesna, da budem iskren.
Neka naprave Jug, pa neka onda 'odstupaju'.
Ako imaju morala učinit će to.
Nije jednom Misimović ponovio da su dali sve sportskom segmentu, te neki dan ponovi da sportski segment neće trpiti radi gradnje Juga.
A kako bolan ne trpi? Uvaljuju Adžema ponovo, koji kažem opet maximum izvlači iz ove ekipe, jer realno njih je pola zalutalo u fudbal. Niti su se isprsili ovo ljeto i učinili sve da speru ljagu kakva nas je zadesila krajem prošle sezone, te da glat imamo dobre igrače od kojih bi mogao i očekivati nešto, oni baš kontra urade.
Promjenili su vagon trenera a mi srljamo sve više i više. Dan podršku imaju, sutradan im zamandale vrata.
I opet ponavljam, dobar je potez što su sada stavili Adžema da pokušamo se vratiti na pravi put, ali ni Adžem neće dugo jer ga raja ne miriše od prvog dana.. Još i ovi rezultati mu ne idu na ruku, pa prozivanja da glumi Amara.. Ne daj Bože da izgubimo u Zenici, vjerovatno, poznavajući nas, tu bi mu bio kraj. Opet bi popustili pod pritiskom i sve jovo nanovo. Vrtimo se non stop.
Nemaju jasan plan i viziju ma koliko god to oni pokušavali upakovati.
Strpljenje nikad veće nije bilo, a ne dočekasmo bolje dane.
Tebi je ta priča smješna, ali ovo su činjenice prijatelju.
A Jug.. Kome će se graditi? Možda za 5.godina kad nas i ako nas krene bude pun, a šta ćemo do tad?
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

salle86
Kontakt:

ned okt 01, 2017 10:55 am

cikazubo je napisao/la:
ned okt 01, 2017 10:45 am
Plana, strategije, sistema nema, dovedite nekog da upravlja sportskim segmentom, nekog uspješnog, autoritativnog, sposobnog, isksnog u tom poslu, jer vi o sportu dragi štreberi pojma nemate i neko vas opasno levati pa vam svako malo uvali škart od igrača.
Radite ono što vrlo dobro znate, dižite klub na svim nivoima, samo se ostavite sporta..
Probaću ovako usporediti :)
Radim u državnoj firmi i treba biti iskren kako se ti dolazi do posla te šta se radi i kakav je posao (naravno ne svima).
Tako nekako meni i Željo sve više liči na neku državnu firmu, gdje se dolazi do posla na čudan način, dovode se igrači za koje se čudimo gdje njih iskopaše, ono u fazonu tetići i amidžići.
A kako igraju, pa baš kao i ovi koji rade u firmama, bitno je pojaviti se da te evidentiraju da si bio, imaš platu i beneficije ali realno posao je takav da nemaš neku odgovornost kako radiš, bitno je eto da ti kao radiš a šta bude bude.
Ko što one tete na šalteru nema na njenom mjestu a nije još pauza, ili jedna radi ko puž dok kod druge ide to brže, tako i kod naših igrača, tu su oni, igraju, ali gotovo sve njih boli kurrac za to koji je na kraju rezultat. Bitno je da su oni odradili posao, bili tu 90 minuta.
Jbg
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Veteran1965
Kontakt:

ned okt 01, 2017 11:01 am

I molim Vas nemojte da Oda bude opcija ako kojim slučajem padne odluka da Ado nije rješenje...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Hurmasica
Kontakt:

ned okt 01, 2017 11:03 am

Volim te Željo!
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned okt 01, 2017 11:03 am

Schwarz je napisao/la:
igla je napisao/la:
ned okt 01, 2017 12:39 am
Zrinjski igra jer im igraci ne moraju prici jedan drugom na 7 metara da bi skontali sta ce uraditi. Ljudi znaju i imaju pravilne kretnje. Nasi se sudaraju medjusobno.
Ovo je cinjenica.
Potpuno se slazem s tobom.Dakle njihovi igraci imaju odlicno kretanje bez lopte.Kad krecu u kontru imaju odlicnu transformaciju, gdje otvaraju prostor.A mi ko muha ko bez glave, u par situacija se desava da 3 igraca idu na loptu.Vidim mnogi traze odlazak Adzema, ali ne vjerujem da cemo s tim sta dobiti. Adzem ima moju podrsku i ne bih ga mijenjao.Ne bih zelio da izgubimo jos jednog trenera iz omladinskog pogona.Mnogi ovdje prizivaju Slavku, kako je trenercina za Adzema.U svakoj tekmi koju je vodio je imao mnogo srece.Do 90min smo na svakoj tekmi strepili da li cemo primiti gol ili ne.Bacao pricu o kondiciji a mi nakon 60min ne mozemo da potrcimo.Svaku tekmu nas ljudi stisnu zadnjih 30min, bez obzira jel igramo protiv Viteza,Sirokog, Mladosti ili Zrinjskog. On se pokazao kao trener u zadnjim tekmama kad je ko p.c.a igrao na bod i u Krupi a i na Kosevu.Moze voditi Slobodu, Radnik i tako slicne timove.Adzemu puna podrska
Sto se tice igre i ja sam primjetio sve ovo. 5 nasih igraca napadne njihova 3, i ispadnemo ko levati.

Pravo daleko smo igrali od igraca i oni su imali vremena da prime loptu i organizuju napad, a mi kada napadamo ljudi su nam na ledjima.... Do koga je sve to, ne znam...

Fali nam dosta kvaliteta to je definitvno. Bez obzira sto se vecina nece sloziti sa mnom, nama ni Veca nije kvalitetan koliko ga svi prestavljaju. Vec sam ranije pisao o tome, on mora jos puno raditi na sebi, a da ne pricam o sinisi koji ne zna ubaciti loptu...

Slazem se da je Adzem dosao na uzarenu stolicu i da mu nije lahko, al njemu se prvo mora dati pravo da kaznjava igrace, al isto tako do sada on mora znati koji igrac mu moze igrati koju poziciju...

Nije sve crno i bijelo, popraviti se mozemo i moramo... Jer siguran sam da imamo kvaliteta za to...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

SirAlexFerguson
Kontakt:

ned okt 01, 2017 11:04 am

Vidite jednu stvar, manje više svi igramo lopte onako rekreativno. Uzet cu sebe za primjer, solidno igram malog fudbala, neki dan sam igrao termin gdje sam imao "na papiru" slabiju ekipu ali smo znali ko sta igra i "razumili" se i nadopunjavali jer smo nasuprot nama imali jacu ekipu. I pobjedili smo ih 7-6. Svi smo se borili jedan za drugog i TRCALI.
Termin prije ovog sam imao jacu ekipu gdje su svi mislili da su najbolji i setali smo i igrali jer smo JACI. Dobili smo po usima 9-4.

Ja mislim da ova ekipa ima potencijal da se bori sa Zrinjskim, međutim prvo treba u zraku da se osjeti dobra atmosfera navijaca, mi toga nemamo jer smo đubrad. Dovedu ljudi nekog igraca mi svi pljujemo hocemo mlade igrace. Mladi igraci bez starijih (Kvalitetnih) ne mogu igrati. Širina nam treba. Bla bla blaa..Prvo mi da otvorimo oci i kazemo sta je realnost. Amar Osim je nama dobro znao otvoriti oci kada realno kaze da smo odigrali fino ili smo odigrali kao amateri.
Dalje, STRUCNI ŠTAB na celu sa Adžemom mora u koliko danas kazniti ekipu, svakog pojedinca na platu 20% minimalno! I sebe naravno i kolege.
Dalje, treba sjesti sa saradnicima, Odovica pored njega staviti, i vidjeti kako hoce da mu ekipa igra i koje rotacije može praviti i kada. Puno bolji igraci i profesionalci ce se s*ebati kad mu se šalta pozicija svako kolo, toga sto manje da bude.
NAPRAVI PLAN I DRZI SE PLANA. Ko nece da ti trcii napolje, da mi je iz oka ispao. NAREDIO BIH da kad je lopta kod Bogicevica ili Keme, Blagoje mora biti slobodan, a blizu njega saban i zeba/Rama. Ako su oni dobro pokriveni, igraj u odbrani dok se oni ne otvore. Kada venzi red ima loptu HOCU da su svi na dovoljnoj blizini da mogu odigrati nesto. hocu da se svaki vezni igrac ponudi, necu bezmudase, SREDINA mora preuzimati odgovornost. Hocu da se izigra akcija za krilo. Hocu da napadac zna uci izmedju stopera i napraviti razliku.
Hocu najednostavnije fudbalske stvari da se svare i da igramo lopte, naprijed da znamo sta hocemo, nazad da budemo cvrsti. Ko ne moze ovo ispratiti i ispostovati taj nije za fudbala, pozivam ga na termine da igra sa mnom. Ne sikirajte se braco, nema hajra, leci ce valjda i ovo nekad na svoje mjesto.
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

cikazubo
Kontakt:

ned okt 01, 2017 11:10 am

Evo pretpostavimo da će Elsner i Ubiparep biti solidni igrači, mada ja bi iskreno bio sretan da jedan bude ok i ništa više, ali pretpostavimo da su duže vremena skautirani, da ih je Adžem odobrio, da ih nije niko doveo, ali zašto zadnji vezni i napadač, a protiv Zrinjskog nemaš prirodnog lijevog beka i lijevo krilo.

I do kada ćemo čekati hoće li se Blagojević lijepo probuditi ujutro, doručkovat lijepo, popit kafu, biti sretan sa ženom, prošetati po suncu na temperaturi iznad 19 stepeni s malo oblaka i vjetra, hoće li na radiju svirati omiljena pjesma, hoće li za ručak pojesti nešto što voli, i doći na stadion sa raspoloženjem da odigra neku finu tekmu.

Eric Cantona
Kontakt:

ned okt 01, 2017 11:13 am

Pobjedili ili izgubili zivot ide dalje. Upravi podrska. Ni milimetra.
Ovo je forum i naravno da ima razlicitih misljenja. Samo da naglasim jednu stvar. Ovi sto bi smjenjivali trenere, igrace, uprave, birali navijace koji ce dolaziti na utakmice (gradjanin, seljak itd), to nije glas vecine navijaca. Ovdje ima 10-20 korisnika foruma koji misle da se oni nesto pitaju. Kao citaju ovi iz uprave pa da im ja kazem kako se vodi klub. I ako citaju ne bih volio da uzimaju necije misljenje sa bilo kojeg foruma za relevantno. Uostalom ljudi iz uprave su vas zvali i zovu i dalje. Ako mislite da mozete nesto konkretno ponuditi klubu, pomoci na bilo koji nacin, izvolite. Vrata su vam sirom otvorena.

salle86
Kontakt:

ned okt 01, 2017 11:14 am

@saf, u prevodu da ne izgledaju u većini slučajeva kao da im je prvi zajednički meč pa se 'još traže'.
Meni nikako u glavu ne ide obični aut da ne znamo izvesti. X uzme loptu i svi stoje, niko da priđe, niko da se otvori, niko da traži loptu. I onda se ona baca "u bunar". Tako je haman i sa svakim prekidom, pa i sa efektivnom igrom.
Jednostavno svi igraju neku svoju igru, nema 3 čovjeka da kažeš da 'igraju ko tim'.
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

1921.ba
Kontakt:

ned okt 01, 2017 11:18 am

kad vidite izvjestaj jos ce vam biti gore kad vidite koliko smo tanki :D
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

storm_raider
Kontakt:

ned okt 01, 2017 11:20 am

Veteran1965 je napisao/la:
ned okt 01, 2017 10:19 am
ned okt 01, 2017 9:49 am
Haklapuc je napisao/la:
ned okt 01, 2017 2:54 am
A priliku da dobijemo vrhunskog trenera za naše uslove, a usto i mladog i vrlo ambicioznog su nam upropastili jebeni portali i to nikad ne treba zaboraviti. Nakon toga dolazi Slovenac i kola kreću nizbrdo bez ikakvog kočenja.
http://www.telegraf.rs/sport/2776494-on ... jasan-stav
Da budemo tacniji malo, onaj tamo portal sa kojeg smo otisli je upropastio priliku da Ivan Vukomanovic bude trener Zelje.
Ako su pisanja po netu razlog loših odluka naše uprave ( a nedovođenje ovog trenera je očito jedna od njih) onda neka se pokupe juče, zalutali su i to dobro. Koliko se ja sjećam priča je bila da ovaj nije došao, jer je u poslednjem momentu tražio neke dodatne pare. Ne znam ko zna više može nam reći. Ali pisanje portala....ako je tako fakat smo amateri i to žešći.
Nije naravno. Ivan Vukomanovic nije dosao jer je do njega dosao tekst sa onog tamo portala da mu je brat bio u Arkanovcima, sto naravno nije istina. Nije covjek htio problema sebi.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

pintol_TM87
Kontakt:

ned okt 01, 2017 11:20 am

Svi ovi mladi sto igraju ne igraju jer je Adzem takav trener nego sto imaju istog menadzera..nazalost

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ned okt 01, 2017 11:23 am

Samo Amar dolazi u obzir dosta vise eksperimenata...postali smo sprdacina.
I ono sinoc onaj snimak pa zemljo otvori se...njima do slavlja a klub ne moze povezati dvije pobjede.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

storm_raider
Kontakt:

ned okt 01, 2017 11:24 am

ned okt 01, 2017 10:53 am
ned okt 01, 2017 10:14 am
ned okt 01, 2017 10:10 am
Pa nek odstupe oni koji su krivi.
Pun mi je ku.rac njihovih fula.
Niko nikada, ni blizu nije dobio strpljenja koliko su oni. Jer su to zasluzili radom na nekoj drugoj sferi kluba koja je fascinirajuća.
Ali, mi smo prvenstveno fudbalski klub.
Odstupite :)
A ova prica o 'odstupanju' mi je smijesna, da budem iskren.
Neka naprave Jug, pa neka onda 'odstupaju'.
Ako imaju morala učinit će to.
Nije jednom Misimović ponovio da su dali sve sportskom segmentu, te neki dan ponovi da sportski segment neće trpiti radi gradnje Juga.
A kako bolan ne trpi?
Mislim da se uloge malo moraju shvatiti i razdvojiti.
I ne trpi sportski segment sa njihove strane. Svi oni imaju dobre plate i sve moguce uslove, jedino da jos pocnu da treniraju igrace i sami da igraju fudbal. Tjeranja preko noci su nas i dovela do ove situacija. Jos od Odovica pisem da moramo nekoga istrpiti. Ivica Osim je prvi bio istrpljen, a zamislite da su forumi bili kada je on tek postavljen kao trener. Nakon 2 kola bi bilo psovanje majki i tjeranja.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

igla
Kontakt:

ned okt 01, 2017 11:28 am

Gore mi je sad nego sinoć poslije tekme.
Odavno mi nije gore bilo. Zrinjski jeste bolji, ali mi ne znamo osnove fudbalske igre.
Onaj priča konstantno o radu na treningu, o ispravljanju grešaka, sinoć je dokazano da je to floskula.
Gol primili iz gluposti, mogli još 3 iz većih gluposti. Naprijed smo užas, sudaramo se, ne zna se gdje koji "goni", ne znaju kretnje svojih saigrača pa prilaze da mogu igrat na malom prostoru. Svaki presing izbijamo loptu, jer onaj ko priđe po nju puši foru jer ostali su stubovi rasvjete.

Osnove, da ne pričamo o ideji u igri i taktici, opet kad ne znamo šta ćemo s njom dajemo je, sad umjesto Miroslavu, Zakariću.
Onaj splitski hajvan bi 3 dao sinoć.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava