evo da probam ja podijeliti neko moje razmišljanje i da pokušam odgovoriti na tvoja pitanja iz nekog mog ugla.kvalitet je napisao/la: ↑uto jul 25, 2017 2:33 pm
A frajera... Meni spinovati ne možeš. Ja sam za Misimovića i ostale, ali protiv Čenana. On je, prema statutu, zadužen za sportski dio. A, svi se slažemo, sportski dio je najslabiji sektor Kluba. Znači, Čenan je najslabija karika. To logika govori. Samo ovo je dovoljno za njegov odlazak, ali hajmo dalje.
Sportski direktor je, kao što sam rekao, zadužen za sportski dio. Trenutno roster našeg kluba nije dovoljno dobar. Konkretno mi odgovori na ova pitanja:
1. Ko je doveden umjesto Lendrića?
2. Ko je doveden umjesto Stevanovića (donekle to jeste Zec, ali i nije, jer je Stevanović bio najbolji igrač lige i pojačanje na toj poziciji bi trebao biti bar jednakog kvaliteta, a objektivno Zec to nije)?
3. Kojeg mladog i perspektivnog igrača smo doveli (neko kao Višća svojevremeno)?
4. Koliko mladih igrača smo promovirali prošle sezone (Kemo i Denis su trebali davno imati ozbiljne minute).
5. Evidentno je da nam fali nekoliko igrača. Kad nas je Gotal izradio, zašto nismo imali plan b ili plan c? A bez ozbiljnog napadača smo ušli u sezonu.
6. Šta on radi u Švedskoj?
7. Na koliko utakmica Prve lige FBiH je bio? Na koliko utakmica Premijer lige?
Hajde za početak ovo.
Nema šta, argumentacija vrhunska, sve crno na bijeloboju dao si nebu... je napisao/la: ↑uto jul 25, 2017 2:31 pmCenan je jedan obicni pitar koji je zavaljen u kredite do guse. Doveo je preko 50 igraca u klub, a ti igraci i raskidi ugovora su nas kostali ko zna koliko, a onaj Nikolic je sve to prikrio sa laznim izvjestajem na skupstini. Cenan je skautirao svakog igraca pojedinacno i svakom treneru je zavrnuo ruku da mora uzeti tog igraca jer je to njegov i samo njegov izbor.GoodisonPark je napisao/la: ↑uto jul 25, 2017 2:23 pmJa lično nisam za smjenu Aldina Ćenana jer do sada nisam primjetio neke negativnosti, čovjek radi u skladu sa mogućnostima i ja bih njegov dosadašnji rad ocjenio kao pozitivan..
Može li neko argumentovano napisati koje su to neoprostive greške Ćenana i zbog čega bi morao koliko danas otići sa pozicije SD?
Možda on baš radi pogrešno ali mi obični navijači to ne vidimo i daj neka neko sa nama podjeli te informacije pa da kvalitetno prodiskutujemo a ne da psujemo majku onako radi ćeifa bez veze jer nam pozicija "Juga" koju su nam drugi Željovci ostavili u amanet to omogućuje.
Tako pise u textu koji sam maloprije postavio.
Jel dovoljno argumentovano?
Edit: evo jos jednom za "opoziciju"![]()
http://fkzeljeznicar.ba/osvrt-na-poslov ... cem/19516/
ponosannavas je napisao/la: ↑uto jul 25, 2017 2:41 pmLako se čovjek na bolje navikne i zaboravi da nije imao za hljeba. RIjetki ostanu na zamlji. I ti rijetki su obično najveći svih vremena.Grbavica je napisao/la: ↑uto jul 25, 2017 2:29 pmdosta raje se pravi naivno, pa čak i glupo u dosta situacija. nešto zahtjevaju, traže, insistiraju, spominju se neki igrači, a zaboravljaju prijašnju situaciju. zaboravljaju razne ćutuke, japance turiste koji potpisaše ugovor sa nama, rušenje krova na zapadu, džunglu iznad juga i na istoku, svlačionice sa odvaljenim pločicama i bez tople vode, petice u po' somuna sa lukom u evropi, dresove koji više liče na majice za fizičko, pa o tome kako je 2 miliona za uspješnog privrednika pussy smoke, pa ne bi tih para od tog privrednika, nazivanje navijača konzumentima, duplih računa, dugova za porez, vodu, dugova igračima, prevoznicima... sve se to zaboravlja, ali izgleda opet se priželjkuje. ne trebaju nama dušmani, dovoljni su ovi koji "vole" želju a rade sve i radili su sve da ga svuku na nivo slobode i čelika.
Ma jok, cini ti se...samo nemaju damu javno udariti na onog ko je meta, nego se udara na najslabije karike.
ne znam, ali i ne kontam ove komentareChWilla je napisao/la: ↑uto jul 25, 2017 9:36 amtačno, ali nepotpuno...Ajzea je napisao/la: ↑uto jul 25, 2017 9:18 amSto posto tacno.skretnicar je napisao/la: ↑uto jul 25, 2017 12:41 amNiko ne tjera upravu , nego cenana i vi ste sami o tome ovdje pricali 5 dana...sad prozivate jug i govorite da je skandiranje kupljeno, jadno.
Projic sa jednom asistencijom nadmasio sve svoje prethodnike na njegovoj poziciji. Ne uzdizem Projica, naravno, vec navodim jos jednu poraznu stavka..
ovo s ćenanom je isto kao onda s dejanom, neko dobije zvono i udara se na njega kao na najslabijeg. to zvono stavljaju oni koji još ne mogu reći uprava napolje, ali mogu ovako. njihova je priča da je ćenan marioneta. e što marioneta napolje, a oni koji su ga postavili ne...? kojeg to smisla ima? zato što se (još) ne smije, ali u tom smjeru to ide.
a tajmingom i načinom smjene petrovića - mislim da im je uprava pogodovala i dala par zicera...
I to nije prvi put. Uvijek isto, a raja se nasikira bezveze.Rambo_Amadeus je napisao/la: ↑uto jul 25, 2017 2:49 pmJa sam rekao prije sat vremena svoje, vi ste tvrdili da su neki ugledni insajderi. Ako ovo ne zasluzuje ban, onda ne znam kakvi su kriteriji. Forumska administracijo kad ce vama skupstina ?![]()
ja sam 99,99% siguran, koliko je moguće biti siguran kako neko drugi razmišlja, da ovi koji imaju loše namjere precizno ovako razmišljaju i rade.salle86 je napisao/la: ↑uto jul 25, 2017 2:51 pm
ne znam, ali i ne kontam ove komentare
velika većina onih kojima je Željo br.1 klub u BiH (neću namjerno reći navijači jer se zna ko je navijač) su mišljenja da je Ćenan "najslabija" karika
da li je marioneta, da li se išta pita meni je to najmanje bitno
ako je marioneta sam je pristao na to, i neka se tjera, neko mora
mislim ne mora još ali prvi za odstrel je on
e sad nekim smeta psovanje majke, ok nije lijepo, niko normalan ne može reći da je lijepo kad ti psuju
ali ovo je balkan, ovde neke riječi imaju i drugačije značenje od onog kako se izgovaraju
ovde možeš biti debil ali da to znači da si mangup, možeš biti papak ali da je i to pozitivno, može ti se reči aferim ali da je to ono "usro si šefa i stanicu"
uglavnom, ko želi skontati i skontaće
a navijači, tačnije oni "najvatreniji", pa nije valjda da se od njih (nas) očekuje da recitiraju mešu selimovića kad je lakše, "normalnij", zajeb.anije psovati
da, ti igrači nisu napravili nikakve transfere.Hare79 je napisao/la: ↑uto jul 25, 2017 2:52 pmNemam razloga da branim Ćenana, niti ga znam niti imam neko posebno mišljenje o njemu kao nekom stručnjaku, ali treba biti objektivniji kada govorimo o dovođenju igrača i njegovoj odgovornosti. Olako govorimo da nije uspio dovesti ovog ili onog a niko ne zna koje su mu mogućnosti date na raspolaganje da dovede npr. Vukotića ili Ordagića. Očigledno je da je Uprava postavila finansijsku granicu iznad koje se nije moglo ići (koja nije bila visoka zbog raznih finansijskih obaveza, npr. gradnja Istoka itd.), a koja nije bila dovoljna da se dovedu ti igrači. Nije on ispao nesposoban u smislu da mu je neko preoteo te igrače pa oni potpisali za drugi klub, eno ih u klubovima gdje su i bili jer traže nerealne cifre. Druga priča bi bila, a onda bi i ja bio prvi protiv njega, da mu je uprava dala jedan milion na raspolaganje, a on doveo neke letve i krampe. Vrlo teško je raditi kao SD u uslovima kad nemaš neki budžet za transfere a od tebe se očekuje da dovedeš igrače koji su ekstra ali su pod ugovorom. Kako da ih dovede onda? Kojim parama? Treba ovo sve malo realnije sagledati. Kao da on ne bi volio da je doveo sve igrače koje su bile na Petrovićevom spisku. Al kako da dovedeš Ordagića npr. kad klub ne želi da da 50.000 KM za njega. Treba imati na umu da je posao koji on radi pravo težak i da se traže rezultati iako nema ono osnovno za svoj uspjeh (pare), a da ih ima bila bi to druga priča.
Pa sta treba ba, trube danima Cenan ovo-Cenan ono. Receno par puta kako ide proces dovodjenja igraca, a taj proces je UO nekoliko puta zaobisao sa igracima tipa Lendric i ne mogu se sjetiti ko jos, Stevanovic cini mi se. Jedino su ti igraci dovedeni bez saglasnosti trenera i uprava je odgovorna za te transfere.GoodisonPark je napisao/la: ↑uto jul 25, 2017 2:49 pmNema šta, argumentacija vrhunska, sve crno na bijeloboju dao si nebu... je napisao/la: ↑uto jul 25, 2017 2:31 pmCenan je jedan obicni pitar koji je zavaljen u kredite do guse. Doveo je preko 50 igraca u klub, a ti igraci i raskidi ugovora su nas kostali ko zna koliko, a onaj Nikolic je sve to prikrio sa laznim izvjestajem na skupstini. Cenan je skautirao svakog igraca pojedinacno i svakom treneru je zavrnuo ruku da mora uzeti tog igraca jer je to njegov i samo njegov izbor.GoodisonPark je napisao/la: ↑uto jul 25, 2017 2:23 pmJa lično nisam za smjenu Aldina Ćenana jer do sada nisam primjetio neke negativnosti, čovjek radi u skladu sa mogućnostima i ja bih njegov dosadašnji rad ocjenio kao pozitivan..
Može li neko argumentovano napisati koje su to neoprostive greške Ćenana i zbog čega bi morao koliko danas otići sa pozicije SD?
Možda on baš radi pogrešno ali mi obični navijači to ne vidimo i daj neka neko sa nama podjeli te informacije pa da kvalitetno prodiskutujemo a ne da psujemo majku onako radi ćeifa bez veze jer nam pozicija "Juga" koju su nam drugi Željovci ostavili u amanet to omogućuje.
Tako pise u textu koji sam maloprije postavio.
Jel dovoljno argumentovano?
Edit: evo jos jednom za "opoziciju"![]()
http://fkzeljeznicar.ba/osvrt-na-poslov ... cem/19516/
Ćenane dovedi Vukotića i sve ti je oprošteno, ako nema kesha u klubu za te vratolomije onda podigni kredit ili izvali iz svog džepa, šta me briga..
Insajderu, napusti sam..tm8782 je napisao/la: ↑uto jul 25, 2017 12:34 pmNisam pisao nakon smjene Petrovica, u jednu ruku nisam htio da doljevam 'ulje' na vatru. Ima sam mnogo toga za reci. Pogresan je trenutak bio za smjenu. Definitivno. Ko je kome radio iza ledja i sta je radio fkt ne znam. Da se radilo iza ledja vidjivo je bilo sinoc. Da svako ima gresaka, ima. Imaju ih i ovi ljudi iz uprave. Bar sto se tice sportskog dijela. Imam ih i ja. Mislim da cemo svi upamtiti, nadam se da necemo, danasnji datum 25.07. Danas bi trebala biti vanredna sjednica, na kojoj ce se ljudi iz uprave zahvaliti nama navijacima i prepustiti klub ljudima koji ce bolje da rade posao od njih, ako ih ima. Nadam se da ce novi ljudi izgraditi zapoceto i da na kraju nece biti klub u dugovima u kakvim je bio. Trazili smo dobili smo, meni je iskreno zao ali tako se izgleda mora desiti...
Sent from my thl T6S using Tapatalk