Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

reks1
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 07, 2019 11:05 pm

Svaki investitor mora ,pazi mora biti ozbiljan da bi uspjeo
Zadnje analize u ovakvoj zemlhi govore da ima vise love koja lezi nako nego u prometu
Ne velim da je bilo ko izvjestan ili siguran kao investitor sa ovih prostora
Ali iskreno ne vjerujem da je neko iole ozbiljan ko drzi ovaj privatni faks na kojem mozes samo pasti niz stepenice ili ako ne uplatis
Realno stranac,pravi stranac sa kapitalom jeste rjesenje ali tad dolazimo do sindroma o kojem se punoo pisalo i ovdje
Taj i takav se pita
Perez ili Abramocic,nazovi ih kako hoces ali oni drmaju
Otkud kod kona mir?
Mahala je otjerana.Zna se ko pisa stojecki i to pisa sa pokricem
Da li sam siguran da bi zajedno radili bolje
Nisam
Ali su svakako dobitnija kombinacija pod uslovom da im je Zeljo na prvom mjestu
Zadnja izmjena: reks1, dana/u čet mar 07, 2019 11:07 pm, ukupno mijenjano 1 put.

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

čet mar 07, 2019 11:07 pm

kvalitet je napisao/la:
čet mar 07, 2019 10:51 pm

Vedran Vukotić je napustio klub jer je, za razliku od Misimovića, smatrao upravo da nama treba ozbiljniji priliv sredstava, odnosno investitor.
Nisam 100% siguran, ali zar nije Vedran Vukotić izjavio da Željo ne treba investitora odnosno ne mora se prodati da bi opstao ? ili sam pobrkao nešto

PratimsamoPlave

čet mar 07, 2019 11:11 pm

Nije svaki investitor dobar investitor.
Primjeri Celzija, Sitija nisu bas pravi primjeri.
Uzmete primjer Anzija koji je propao, Rijeka je u haosu bila nakon pomisli da ce se Talijan povuci.

Vijetnamac u Sarajevu?
Pa sta, Tan je dosao Sarajevo je od jednom postalo IN. Njima i Tad daje dovoljno sredstava pa imaju nejvece plate, i opet bez sudija bi bili puno blize.
Sudije spominjem jer je bas bezobrazan pristup na nasim i njihovim utakmicama..

Investitor DA. Ali MORAMO ZASTITI INTERES ZELJE!
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!

ISB87
Kontakt:

čet mar 07, 2019 11:14 pm

@brko pun qrac politicara istih kao i kod nas. da se ne lazemo, isti su sto se toga tice. glume neku kremu, ali svi smo mi isti. samo sto su oni upakovani u evropsku uniju.

ogromna finansijska pomoc nije milion-dva u danasnjem fudbalu. nama bi vjerovatno bilo, ali dinamu je to npr transfer od 5-10 miliona pa cak i vise.
MIRZA RASCIC

kvalitet
Kontakt:

čet mar 07, 2019 11:14 pm

Brkoo je napisao/la:
čet mar 07, 2019 10:58 pm
Nije mi jasno kako ljudi uvijek ali bas uvijek zaborave ili se prave da zaborave kad porede nas i npr Dinamo da taj isti Dinamo 20 i kusur godina ima ogromnu ali bas ogromnu finansijsku( i svaku mogucu pomoc) pomoc i grada i drzave. Milionski iznosi. U interesu skoro svih u Zagrebu je jak klub, tamo nema Koldzi i slicnih. Nema opstrukcija ni bosanskog lopovluka. Nema podmetanja od tzv. legendi koji investitoru govore da ne ulaze u Zelju itd..

Hrvatska reprezentacija treca u svijetu 1998. Nakon toga dolazi Mamic i radi ono sto je uradio (uz ogromnu finansijaku pomoc grada i drzave), ulozio i napravio mocnu omladinsku skolu, jak skauting, digao rejting kluba i sad ovo sto se desava nije nesto sto se desava slucajno.

Mozete li zamisliti da grad Sarajevo ili kanton Sarajevo izdvoje po par miliona godisnje za nasu omladinsku skolu. Za par godina uz pravilan i posten rad imali bi neki dobar rezultat, mozda i grupnu fazu nekog evropskog takmicenja a nasi igraci, pogotovo mladji bi isli za milionske iznose ali zivimo u BiH, tako da se trebamo vratiti u nasu surovu realnost i uzimati 20 hiljada za omladinsku skolu od grada na godisnjem nivou..
Naravno da se ne možemo u tom smislu porediti. Mi nikad nećemo imati takvu podršku grada. Niti kao Crvena zvezda onakvu pomoć kompletne države. Zato sam i spomenuo investitora, jer ja ne vidim druge načine da se dignemo.

Sponzori? Mi smo ekonomski propala država i ne možemo imati toliko jakih sponzora za neki jači budžet. Nema šanse.
Transferi? Premali broj transfera i premali iznosi. I to se neće promijeniti u budućnosti ako budemo ovako radili. Otežavajuća okolnost je što nemamo dovoljan broj kvalitetnih (na evropskom nivou) trenera u OP, a infrastruktura je loša.
Ako napravimo iskorak u Evropi? Ok, zatvorit ćeš taj jači budžet sezonu-dvije, ako se već naredne sezone ne plasiraš u grupe, u ogromnom si problemu.

Ponavljam, nama treba novac. Za stadion, za kamp, za ekipu, za dugove. Mislim, možemo mi i dalje ovako, ali iskoraka nećemo vidjeti.

Naravno, ne mislim da se klub proda tek tako, već bi taj ugovor između investitora i Željezničara bio kompleksan dokument koji štiti i klub i investitora.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Kospa
Kontakt:

čet mar 07, 2019 11:16 pm

Ja ne znam sta ste zakukali zbog pitara. Nit se zna ko ih preuzima ni koliko je jak. Jedno se zna sigurno, da pitari ne vrijede qrcu, nemaju svoje nista osim imena. Znaci covjek nije trebao neke vele pare da ih preuzme.
Druga stvar koja se zna da je taj glavni lik bukvalno zaposlenik utrpanog. Ko zna sta je u pitanju i razlozi.

Sa druge strane mi nemamo nacina u ovom trenutku na koji bi privatni kapital usao u klub. Sto se tice toga ne treba zuriti i treba dobro stvari razglaviti jer poslije jebanja nema kajanja.

Ja vjerujem da su Misimovic i Amar mogli velike stvari praviti zajedno, pa zajedno i docekati taj privatni kapital. Ovako nikad necemo saznati
... Godine života svoga tebi dao sam...

reks1
Kontakt:

čet mar 07, 2019 11:18 pm

Dragi @Brko
Ludost je porediti Htvatsku,Dinamo saBosnom i ovim sto je ostalo od ovdasnje lopte
Njihovi parametri njima a nama nasi
Dok se milioni eura ovdje ulazu u zgradu tamo rade infrastrukturu
Terene i gle cuda reflektori su im na drugom mjestu
Ni ti ni ja ne mozemo realno dozivjeti sa Zeljom prolaz ovog tipa
Ja govorim o lokalnom i govorim o tome da u nekom imaginarnom zajednistvu ipak mozemo bez bruke u domacem prvenstvu i makar ,makar u trecem pretkolu
Statistiku bosansku svi znamo
Ali podapinjanje e u tome smo prvaci
P a nama je na celu saveza covjek protiv kojeg je vodjen sudski postupak
I o kakvoj repki,ili uspjesima mladih narastaja da pricamo
Ja samo velim da bi ovih par nasih mahala bile bolje ili bi makar bolje izgledale da nije ove jebenog Ja pa Ja

kvalitet
Kontakt:

čet mar 07, 2019 11:22 pm

LARSSON je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:

Vedran Vukotić je napustio klub jer je, za razliku od Misimovića, smatrao upravo da nama treba ozbiljniji priliv sredstava, odnosno investitor.
Nisam 100% siguran, ali zar nije Vedran Vukotić izjavio da Željo ne treba investitora odnosno ne mora se prodati da bi opstao ? ili sam pobrkao nešto
Otišao je jer nije imao istu viziju razvoja kluba kao Misimović. To su bar informacije koje su bile tad aktuelne i o kojima se pisalo. Niko i ne tvrdi da se Željo treba prodati, Bože sačuvaj, već treba naći strateškog partnera, investitora. Čitajući između redova, na to je i Vukotić mislio.

Što se mene tiče, mene Sarajevo ne zanima i, generalno, mislim da su se oni prodali i to na loš način u smislu da ih može ovaj shebati ako hoće, oni nisu zaštićeni. Samo gledam Željin interes i maštam o nekom iskoraku, opet nevezano za Dinamo i slične.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

AdmirA
Kontakt:

čet mar 07, 2019 11:25 pm

Amar927 je napisao/la:
čet mar 07, 2019 6:41 pm
Za subotu bih ovako izveo:

Veca

Sinisa Sipovic Bogi Pavic

Saban Mujezinovic

Veseli Sinan Zajmovic

Krpic
Po meni top.

Elegant
Kontakt:

čet mar 07, 2019 11:27 pm

kvalitet je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
čet mar 07, 2019 7:49 pm
salle86 je napisao/la:
čet mar 07, 2019 6:40 pm

fakat slabo skroz čitam forume zadnjih mjeseci ali kod tebe sam primjetio oprečna pisanja
sad da li furaš raju, prosipaš ironiju ili nešto treće ?
prvo je išla priča kako treba vjerovati ovim novim (između ostalog i amaru, zubanu, hrapi) a onda ovako se zezaš
???
Ironija ili ne tacno je sta je napisao kada se gleda siroka slika, pitari imaju sefa i investitora milijadera, a nama se sve vrti oko jednog covjeka i to niko sada ne moze da ospori jer jasno kao dan sta se desava u nasem klubu.

A to ce se pokazati na ljeto vrlo jasno gdje smo mi a gdje pitari, pocevsi od utakmica u europi (ako mi izborimo, oni hoce sigurno), a pogotovo na planu onoga za narednu sezonu.
Misliš li da bi išta promijenilo to da je ostao Senad Misimović ili da zajedno rade Amar i on? Nama treba INVESTITOR, neko s lovom koju je spreman uložiti, bez toga smo mi MRTAV KLUB U BUDUĆNOSTI. Do sada se moglo ovako, u budućnosti neće. Ako ovaj frajer uloži u Sarajevo nešto sitno za njega (nekih 5 mil. godišnje), mi nemamo NIKAKVE šanse. Vedran Vukotić je napustio klub jer je, za razliku od Misimovića, smatrao upravo da nama treba ozbiljniji priliv sredstava, odnosno investitor. Govorio sam da je dobra stvar što je Misimović otišao jer on nije bio za investitora, Amar na to gleda na drugačiji način. Zato osnovni zadatak Selimovića i kompanije treba biti pronalazak investitora, imaju čovjeka koji će sa svojim ljudima u potpunosti kontrolisati sportski segment, a na njima je da traže investitora i u međuvremenu omoguće dovoljan priliv sredstava za preživljavanje, jer mi od rata neprekidno radimo upravo to - preživljavamo.
I sta sve da pronađu instestitora da se njemu Amar "koji se pita za sve" kurci i govori mu sta da radi, on da mu se igra novcem kako hoce. U fazonu ti meni daj milone za ekipu pa cu to ja dalje ?

U kojem filmu vi zivite koji mislite da ce Amar, Šiljak, Selimovic, ne znam ti ko investitoru govoriti sta i kako da se radi, pogotovo kad je u pitanju novac, a sve je u novcu.

Postoji valjda neka hijerarhija odlucivanja od šefova, do pod-šefova, predsjednika, direkora, trenera, qurca-palaca, cistacice. Tako je trebalo biti u kombinaciji Misimovic/Amar, jedan zajedno sa upravom, administracijom se bavi biznisom kluba kratko receno primicanjem sto vise novca klub za razno razne potrebe, drugi Amar sa svojim se bavi sprotskim segmentom.

Ali ne zbog jednog svi drugi odu, ovaj dovede svoje ljude na sve pozicije, kaze "dosta smo gradili sad se bavimo >football<".
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

BHDragons
Kontakt:

čet mar 07, 2019 11:37 pm

Ma ne treba nama investitor i njega bi tjerali nakon par poraza. Nego zna li iko gdje bi se u gradu mogla pogledati utakmica u subotu, znam samo ovdje po Novom Sarajevu gdje se može, ali zanima me gore u centru ima li igdje?
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

ono.na
Kontakt:

čet mar 07, 2019 11:59 pm

PratimsamoPlave je napisao/la:
čet mar 07, 2019 6:47 pm
ono.na je napisao/la:
čet mar 07, 2019 6:42 pm
Koliko prodatih ulaznica i MONEYA od tekme sa Mladosti?

Smijel se priupitat
https://fkzeljeznicar.ba/ukupan-prihod- ... -km/36155/
Hvala!
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

PlaviVlak
Kontakt:

pet mar 08, 2019 12:02 am

Naš statut ne omogućava ulazak investitora u klub gdje će njegova riječ biti glavna, 49% prava na klub je maximum koji može imati. Pronalazak partnera koji će se uklopiti u to ili mijenjanje statuta je ne baš lagan i kratak proces, ali na tome treba raditi. Prije toga, treba naći što više sponzora, omogućiti normalan rad Kluba.
Sad poveznica između dva segmenta, poslovnog i sportskog, Amar je rekao da smo imali skupu, ali nefunkcionalnu ekipu. Znači prošls uprava je prošlim trenerima omogućila fin budžet za igrače, ali ti igrači nisu zadovoljili svojim igrama. Znači ova uprava za idući prelazni rok mora omogućiti bar isti budžet za ekipu kao što je bio prošlo ljeto, a onda je Amarov zadatak da napravi funkcionalnu ekipu.
Još jedna bitna stvar, moramo shvatiti da mi nismo pitari i da znamo kako smo reagovali na dolazak Tana i da smo se statutom 'zaštitili' od mogućnosti takvog ulaska u klub. Statut bi možda trebali mijenjati, ali investitor u naš klub nikad ne smije biti neki Vijetnamac ili tamo neko ko nema pojma šta je Željezničar. Željo ne treba biti ničija igračka, proboj na tržište i slično, nego u Klub može uložiti čovjek koji zna šta je Željo( ne govorim da treba biti navijač), koji će imati jasan plan i cilj i neće dići ruke od nas ako mu sve dosadi.
Stari nick: Zaka.

Biće Željo opet šampion!

zeljeznicka21

pet mar 08, 2019 1:16 am

u nasoj seljackoj ligi gdje je bitno poznavanje lige u detalje, jedan Amar Osim vrijedi puno vise od vijetnamskih miliona, glupo je to i spominjati, samo da malo dodjemo sebi do sljedece sezone i opet smo oni pravi, znam da zvuci prejednostavno ali trebamo vjerovati Amaru, on je nasa prednost u odnosu na ostale klubove
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

Grbavica
Kontakt:

pet mar 08, 2019 6:15 am

zeljeznicka21 je napisao/la:u nasoj seljackoj ligi gdje je bitno poznavanje lige u detalje, jedan Amar Osim vrijedi puno vise od vijetnamskih miliona, glupo je to i spominjati, samo da malo dodjemo sebi do sljedece sezone i opet smo oni pravi, znam da zvuci prejednostavno ali trebamo vjerovati Amaru, on je nasa prednost u odnosu na ostale klubove
Izvini drug ali ovo je jedna velika ogromna glupost
Ko nas je kleo, nije dangubio.

DobojskiManijak
Kontakt:

pet mar 08, 2019 7:28 am

LARSSON je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:

Vedran je na Skupštini izjavio da dugoročno Željo ne može bez ozbiljnog investitora ,nakon njega je Senad M. govorio da trenutno Željo odnosno Uprava ne planira privatizaciju i ulazak investitora jer možemo generisati ozbiljne prihode iz sopstvenih izvora.
Ovo je bila Skupština kada je Vedran odstupio a Senad došao za predsjednika UO. Ne znam da li su se zbog toga razišli ali očigledno da nisu bili na istoj talasnoj dužini kada je u pitanju ulazak investitora
Jednom Željezničar , uvijek Željezničar...

Plava Porodica
Kontakt:

pet mar 08, 2019 7:39 am

zeljeznicka21 je napisao/la:
pet mar 08, 2019 1:16 am
u nasoj seljackoj ligi gdje je bitno poznavanje lige u detalje, jedan Amar Osim vrijedi puno vise od vijetnamskih miliona, glupo je to i spominjati, samo da malo dodjemo sebi do sljedece sezone i opet smo oni pravi, znam da zvuci prejednostavno ali trebamo vjerovati Amaru, on je nasa prednost u odnosu na ostale klubove
:palacgore:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ublehas
Kontakt:

pet mar 08, 2019 8:23 am

Brkoo je napisao/la:
čet mar 07, 2019 10:58 pm
Nije mi jasno kako ljudi uvijek ali bas uvijek zaborave ili se prave da zaborave kad porede nas i npr Dinamo da taj isti Dinamo 20 i kusur godina ima ogromnu ali bas ogromnu finansijsku( i svaku mogucu pomoc) pomoc i grada i drzave. Milionski iznosi. U interesu skoro svih u Zagrebu je jak klub, tamo nema Koldzi i slicnih. Nema opstrukcija ni bosanskog lopovluka. Nema podmetanja od tzv. legendi koji investitoru govore da ne ulaze u Zelju itd..

Hrvatska reprezentacija treca u svijetu 1998. Nakon toga dolazi Mamic i radi ono sto je uradio (uz ogromnu finansijaku pomoc grada i drzave), ulozio i napravio mocnu omladinsku skolu, jak skauting, digao rejting kluba i sad ovo sto se desava nije nesto sto se desava slucajno.

Mozete li zamisliti da grad Sarajevo ili kanton Sarajevo izdvoje po par miliona godisnje za nasu omladinsku skolu. Za par godina uz pravilan i posten rad imali bi neki dobar rezultat, mozda i grupnu fazu nekog evropskog takmicenja a nasi igraci, pogotovo mladji bi isli za milionske iznose ali zivimo u BiH, tako da se trebamo vratiti u nasu surovu realnost i uzimati 20 hiljada za omladinsku skolu od grada na godisnjem nivou..
Dinamu svaka čast, ali slažem se sa svim šta si napisao. Nije baš Dinamo sve stekao "radom". Država, a pogotovu grad su mu davali šakom i kapom. Onda je došao Mamić i držao HNS u svom džepu. Kad treba završiti tekmu, završi. Kad treba zvati igrače u repku, zovnu se. Lokomotiva je drugi tim Dinama i on igra u istom rangu takmičenja sa njim...Naravno ne pričamo o nekom "seljačkom" klubu nego o jednom od najvećih na ex Yu prostorima. Onda je i igračima puno lakše igrati u sitaciji kada nisi pod pritiskom. Onda se mogu forsirati mladi igrači. Naravno ima tu dosta i rada. Odlično posložen omladinski pogon. Fina skauting služba...Ali za sve to treba para, a početni kapital su dobili od grada i države.
Pa pogledajte ulazne transfere koje prave. Sad su platili igrača iz Rudeša ili Gorice oko 2 mil. KM/eur (nisam siguran). Sjećam se da us prije 7-8 godina doveli igrača iz Brazila za 1,5 mil eura. Lik propao i nikom ništa. Pa pogledajte igrače iz BiH koji su išli u Dinamo. Dado Pandža (plaćen 300 milja eura), Zakarić, Menalo (500 milja eur), Huseionvić...niko se nije naigrao u Dinamu. Opet nikom ništa. Nije teško ni pogoditi sa igračima kada imaš para da dovedeš sve najbolje, a nije ti problem kada ih 70% propadne. Pa tu je i vrijednost lige.
Evo sinoć trener Dinama izjavi da bi Olmo u Benfici vrijedio 120 milina eura, a u Dinam u vrijedi 25-30...

storm_raider
Kontakt:

pet mar 08, 2019 8:37 am

Dominic je napisao/la:
čet mar 07, 2019 2:35 pm
bianco blu je napisao/la:
čet mar 07, 2019 2:14 pm
Jel istina da je kupljena trafo stanica, tako da sad i grijači na terenu počinju s radom?
Sve vrijeme sam konto da je trafo stanica za reflektore i ta koja ce sluziti za grijace. Nije valjda potrebno dvije imati na stadionu!
Grijaci na terenu vec mogu da rade, bez trafo stanice.

Nije istina da je kupljena, ali jeste u planu. Olaksala bi mnogo neke stvari.

Samo jedna manja digresija na jucerasnju pricu oko krova, pratio sam, ali nisam imao vremena da se ukljucim. Rok da donese gradjevinska je do kraja mjeseca, ako to ne urade Savez nema vise obavezu za krov.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

MATORI
Kontakt:

pet mar 08, 2019 9:14 am

storm_raider je napisao/la:
pet mar 08, 2019 8:37 am
Dominic je napisao/la:
čet mar 07, 2019 2:35 pm
bianco blu je napisao/la:
čet mar 07, 2019 2:14 pm
Jel istina da je kupljena trafo stanica, tako da sad i grijači na terenu počinju s radom?
Sve vrijeme sam konto da je trafo stanica za reflektore i ta koja ce sluziti za grijace. Nije valjda potrebno dvije imati na stadionu!
Grijaci na terenu vec mogu da rade, bez trafo stanice.

Nije istina da je kupljena, ali jeste u planu. Olaksala bi mnogo neke stvari.

Samo jedna manja digresija na jucerasnju pricu oko krova, pratio sam, ali nisam imao vremena da se ukljucim. Rok da donese gradjevinska je do kraja mjeseca, ako to ne urade Savez nema vise obavezu za krov.
@storme,
ja zaista vjerujem i u tvoju obaviještenost i dobre namjere.
Sukladno tomu, mislim da zaista treba vršiti medijski i SVAKI DRUGI pritisak na lokalnu administraciju da izda potrebne dozvole - BEZ TRAŽENJA DLAKE U JAJETU, što je do sada bezbroj puta bila praksa.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.

Prijava