Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Sky1
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub apr 19, 2025 12:47 am

Bilo je ovo sasvim očekivano ali kako otjerati Rumenog ybt. Lik ništa ne radi, a 8k liježe svaki mjesec i do kada mu je taj ugovor zna li se.

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:
Status: Online

sub apr 19, 2025 6:27 am

@ cikoradovic, uz duzno postovanje, precesto imam utisak da zaboravis da si na javnom forumu ili je mozda nesto drugo u pitanju. Ziv mi i zdrav bio i znas ono, hepek .
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

Minotaur
Kontakt:

sub apr 19, 2025 9:26 am

Ovaj trošak što je napravljen ove godine nije uopće veliki i to moraš potrošiti da bi bio konkurentan u fudbalu, a mi ni sa tim novcem ne možemo ni primirisati vrhu. Možeš da šparaš kako je radio Kovačević, ali onda prihvati da ti konkurencija neće biti ni Široki, niti Velež, već GOŠK i Igman.

Nevjerovatni ste mi da ističete neke greške ljudi u dovođenju igrača i trenera. Pa United i ne znam koji vrhunski klub napravi sve analize i potroši 100 miliona, pa napravi grešku, a ovdje se analizira Hiroš i Bruno koji su svakako polovnjaci (svako u svom poslu) i kako se tu pogriješilo za nekih pišljivih 6k eura i još se to ističe kao velika plata 😂😂😂.

Ove pare koje se vrte oko kluba su smiješne, i prebacivati nekome za neku grešku je debilno, pa čak i rumenom za njegovih 8k. Ovaj klub vrišti za privatizacijom i to je jedina istina.

Kako očekujete da mi budemo konkurentni u narednih nekoliko godina, a nemaš ni u teoriji nikakav način da napraviš ozbiljne pare i da možeš imati budžet približan Sarajevu, Borcu i Zrinjskom. Ove godine si samo pristojan, pa si u nekom ozbiljnijem minusu.

Dzezvar
Kontakt:

sub apr 19, 2025 9:45 am

Panu vrhu si majstore 4. si....5. bjezis 11 bodova ili koliko vec.
Imas ne znam koliko utakmica u nizu bez poraza...
Strasno majke mi.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

svabo
Kontakt:

sub apr 19, 2025 9:51 am

cikoradovic je napisao/la:
sub apr 19, 2025 12:10 am
Ne znam zašto ste šokirani? Jukine greške i promašaji sa Arapima, kasnije izbor Brune, neodgovornost (ako se to tako može nazvati) odbora za hitnost i na kraju svjesno uloženi rizik ove garniture.

Ko će nam iz kluba reći koliko je koštao Brunin raskid s obzirom da je imao 12k platu? Šta ćemo sa rumenim koji prima osmicu od aprila prošle godine a ne radi ništa? Šta ćemo sa doprinosima koji nisu plaćani za vrijeme odbora za hitnost? I to ide pod plate. Svjesno uloženi rizik, nije ni ova garnitura jedno vrijeme plaćala doprinose jer su SVJESNO uložili pare u pojačanja, produženja ugovora sa igračima, u pripreme i tako su usmjerili svu pažnju na tu evropu i potrudili se da osiguraju sve uvjete da je i izborimo. Morali su. Bez uloga i rizika nema dobitka. Dijelili su i premije. Svjesno su ušli u sve to. Mrtve ćemo brojati na kraju sezone i vidjeti da li je vrijedilo ili ne.

I opstanak prošle godine je koštao sigurno 200-300k. Pa mi smo morali premirati druge ekipe da zapnu protiv nama direktnih konkurenata za opstanak. Konkretno premirana je Zvijezda 09 da dobije Tuzlu.

Ekipa znatno skuplja od one prošle, čim je skuplja ekipa veći su i doprinosi. Za mene ovo nije iznenađenje jer znam iznutra šta se dešava, na prvu djeluje puno ali kad sve sagleda i kad sabereš i oduzmeš i nije baš kako se radilo i šta se sve radilo tokom 2024. godine.

Sa izborenom evropom bi 90% ovoga riješili, doprinosi koji nisu plaćani u vrijeme odbora za hitnost i ovi sada što nisu plaćali su uvršteni u ovaj novi reprogram sa poreznom tako da ozbiljan dio duga otpada sa ove cifre.
Sve ok rashodi su takvi kakvi su, to će neko nazvati preuzimanjem rizika. Šta je s drastičnim padom prihoda, te pare je trebao neko namaći, a nije uspio. Odgovornost ne postoji u našem rječniku izgleda.

svabo
Kontakt:

sub apr 19, 2025 9:53 am

Dzezvar je napisao/la:
Strasno majke mi.
I niko ti ne garantuje da ćeš izaći u Evropu, a imaš tako komotnu situaciju da petom bježiš 11 bodova. Slijedeće sezone kad budeš četvrti od deset klubova nećeš moći reći da si u vrhu nego u sredinu tabele.

PlavaDobrinja1921
Kontakt:

sub apr 19, 2025 9:58 am

Znaci ako se ne izadje u europu ide zesca pusiona

1921.ba
Kontakt:

sub apr 19, 2025 10:20 am

Željezničar na teškom gostovanju traži nastavak serije dobrih rezultata u prvenstu Bosne i Hercegovine

https://1921.ba/zeljeznicar-na-teskom-g ... ovine-9815
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

SamoNapad
Kontakt:

sub apr 19, 2025 10:27 am

Da si prosao Sirokog percepcija bi bila drugacija. Ulaganja bi opravdala ocekivanja jer bi bio u evropi vec sad. Znaci samo jedna utakmica te kostala da se na sve gleda drugacije. Nismo mi skupa ekipa finansijski , vec je prije bilo puno stednje sto je rezultiralo haman ispadanjem. Ja samo pitam znaju li ljudi ili se prave ludi koliko Sarajevo , Zrinjski, Borac i Velez placaju igrace. Mogu oni frizirati izvjestaje kad neki od nas direktno suradjuju sa pojedinim igracima tih klubova. Velez je sakom i kapom davao plate a katastrofa je rezultat. Sarajevo da ne pricam 3 boda iznad nas a primjer Kupresaka,Gojkovica i slicnih je da se sokiras. Drugi par cipela je sto to neko placa bez punih doprinosa ali ljudi igraju za astronomske cifre u BIH.

Dzezvar
Kontakt:

sub apr 19, 2025 10:35 am

svabo je napisao/la:
sub apr 19, 2025 9:53 am
Dzezvar je napisao/la:
Strasno majke mi.
I niko ti ne garantuje da ćeš izaći u Evropu, a imaš tako komotnu situaciju da petom bježiš 11 bodova. Slijedeće sezone kad budeš četvrti od deset klubova nećeš moći reći da si u vrhu nego u sredinu tabele.
Slazem se...al hajd da sljedecu godinu ostavimo za sljedecu...na sonu je sasvim druga situacija.Prosle godine smo se u ova doba svi hvatali za glavu oko ispadanja.

dzulijano_pike
Kontakt:

sub apr 19, 2025 11:23 am

U Sarajevu npr Turkeš ima 17 000 € platu, frajer odigrao 100 minuta i 1 gol dao
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

ISB87
Kontakt:

sub apr 19, 2025 12:25 pm

Za sta je to relevantno?
Moze ga placat koliko hoće kad nisu u minusu. I ne vidim razloga da gledamo kolika je plata nekog igraca u sarajevu.

Mi ne znamo poslovat, svi ti Zeljini borci, junaci, biznismsni su goli kura.c. Znam i ja tako poslovat, na principu dat ce Bog da se neko proda ili napravi nesto u evropi. Posto nas ima dosta u politici, forsirati da se izglasa taj zakon o sportu.
MIRZA RASCIC

Dzezvar
Kontakt:

sub apr 19, 2025 12:26 pm

dzulijano_pike je napisao/la:
sub apr 19, 2025 11:23 am
U Sarajevu npr Turkeš ima 17 000 € platu, frajer odigrao 100 minuta i 1 gol dao
I zamisli da ga oni prijeve na punu platu...kao mi recimo svoje igrace...

Dzezvar
Kontakt:

sub apr 19, 2025 12:28 pm

ISB87 je napisao/la:
sub apr 19, 2025 12:25 pm
Za sta je to relevantno?
Moze ga placat koliko hoće kad nisu u minusu. I ne vidim razloga da gledamo kolika je plata nekog igraca u sarajevu.

Mi ne znamo poslovat, svi ti Zeljini borci, junaci, biznismsni su goli kura.c. Znam i ja tako poslovat, na principu dat ce Bog da se neko proda ili napravi nesto u evropi. Posto nas ima dosta u politici, forsirati da se izglasa taj zakon o sportu.
Kada za koji dan izadje finasijski izvjestaj pogledaj stavku pod dugorocni troskovi,gdje su oni krooz to uglavili Tanove,Mirviceve posudbe,pa ces da vidis koliko su u minusu...

igla
Kontakt:

sub apr 19, 2025 12:38 pm

Privatizacija jedina opcija za iskorak više. Bez toga je ovo realnost, 4. mjesto, nekad 5., nekad 3., ali to je taj rang.
Mislim da je red stvarno da nađemo nekog sa realnim zahtjevima da ima i klub i investitor korist. Mi imamo potentnu imovinu u centru grada, a potpisujemo reprograme za dugove i plate plivamo ljudima. Neobjašnjivo.

salle86
Kontakt:

sub apr 19, 2025 1:11 pm

fcz je napisao/la:
pet apr 18, 2025 11:43 pm
dajdvagolaprednosti je napisao/la:
pet apr 18, 2025 11:31 pm
Da li biste ikog od igraca produzili?
Ja bih Kolica definitivno, bas je kratak.
😂😂😂
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

salle86
Kontakt:

sub apr 19, 2025 1:57 pm

cikoradovic je napisao/la:
sub apr 19, 2025 12:10 am
Ko će nam iz kluba reći koliko je koštao Brunin raskid s obzirom da je imao 12k platu? Šta ćemo sa rumenim koji prima osmicu od aprila prošle godine a ne radi ništa? Šta ćemo sa doprinosima koji nisu plaćani za vrijeme odbora za hitnost? I to ide pod plate. Svjesno uloženi rizik, nije ni ova garnitura jedno vrijeme plaćala doprinose jer su SVJESNO uložili pare u pojačanja, produženja ugovora sa igračima, u pripreme i tako su usmjerili svu pažnju na tu evropu i potrudili se da osiguraju sve uvjete da je i izborimo. Morali su. Bez uloga i rizika nema dobitka. Dijelili su i premije. Svjesno su ušli u sve to. Mrtve ćemo brojati na kraju sezone i vidjeti da li je vrijedilo ili ne.

I opstanak prošle godine je koštao sigurno 200-300k. Pa mi smo morali premirati druge ekipe da zapnu protiv nama direktnih konkurenata za opstanak. Konkretno premirana je Zvijezda 09 da dobije Tuzlu.

Ekipa znatno skuplja od one prošle, čim je skuplja ekipa veći su i doprinosi. Za mene ovo nije iznenađenje jer znam iznutra šta se dešava, na prvu djeluje puno ali kad sve sagleda i kad sabereš i oduzmeš i nije baš kako se radilo i šta se sve radilo tokom 2024. godine.

Sa izborenom evropom bi 90% ovoga riješili, doprinosi koji nisu plaćani u vrijeme odbora za hitnost i ovi sada što nisu plaćali su uvršteni u ovaj novi reprogram sa poreznom tako da ozbiljan dio duga otpada sa ove cifre.
TRANSPARENTNOST !!!

Izgleda tako stran pojam za nas. I kad je ima, to je frizirano da se pokaže jedna strana medalje.
Da li ćemo ikad dočekati da neko izađe i detaljno iznese SVE, a tu mislim i to koliko je ko "pojeo" i ko mu je to servirao.
Jel moguće da je uvijek ista priča i da se vrtimo u krug 30 yebenih godina radeći iste stvari nadajući se drugačijem ishodu
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Gagi tm 87
Kontakt:

sub apr 19, 2025 2:31 pm

Rumeni u Konjicu na tribinama se fali sa jaskom i mamicem...

south side
Kontakt:

sub apr 19, 2025 2:31 pm

Jbo ti nas svake god ista prica. Necemo mi osvojiti ni narednih 10 god nista ovim tempom i tapkanjem u mjestu
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

Norsborg
Kontakt:

sub apr 19, 2025 2:34 pm

igla je napisao/la:
sub apr 19, 2025 12:38 pm
Privatizacija jedina opcija za iskorak više. Bez toga je ovo realnost, 4. mjesto, nekad 5., nekad 3., ali to je taj rang.
Mislim da je red stvarno da nađemo nekog sa realnim zahtjevima da ima i klub i investitor korist. Mi imamo potentnu imovinu u centru grada, a potpisujemo reprograme za dugove i plate plivamo ljudima. Neobjašnjivo.
A sta cemo onda sa parolom "Nikom te ne damo".
Dok god imamo ove sa tom parolom nema privatizacije a ona se mora uraditi pod hitno.

Trenutno korisnika/ca: Ujko i 56 gostiju.

Prijava