Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

CuneLastavica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned sep 01, 2024 11:00 pm

Muftic - nije imo puno posla, zamjeram samo pred kraj sto nije malo vise tjerao igrace naprijed da ispuca loptu, nego u noge pa hajmo gradit napad
Markovic - zelim da vjerujem da je napokon dobar lijevi bek prvi put nakon kvesica, al ovo veceras je nivo mladenovica i bevaba. Djeluje nesigurno
Stoperi - djeluju nepovezano. Ne sumnjam u kvalitet, a u sinergiju itekako sumnjam
Odinaka - prelos
Radovac - nije se puno vidio, djeluje ko da su ga dosta pokrili i nisu dali da dise. S druge strane ima petlju mangupski je gurnut kroz linije naprijed. Nisu prolazile veceras al nek nastavi tako, otkako je dosao, prijatno je iznenadjenje
Al Jaber - toplo hladno. Majstorski potezi a zatim komplikovanja i gubljenje lopte. Djeluje ko da ga zanese da igra za publiku i ovacije na dosta momenata.
Cvetanovski - veceras prilicno los. Inace rijedak igrac koji zna promijenit stranu, al veceras nije bila njegova noc. Sicusan naspram seljadije iz doboja
Boljevic - nas najbolji igrac. Jedina zamjerka izvodjenje kornera, nek prepusti nekom drugom, nikad do sada nije imo opasan ubacaj. Ostalo relativno normala
Dangubic - grizo, trcao, nudio se, otvarao se, al falilo je prilika za gol. Zagusen na poziciji iznad krpica
Krpic - igrac koji odigra jako losu utakmicu i onda da gol sto ga valjda amnestira, ne znam... Propustio par dobrih prilika. Jednu loptu dangubicu ukrao i totalno ofulao

Galic - u svakom slucaju bolji od odinake
Mircevski - kad je krenuo centrirat za gol, mislio sam da je lud, gdje ce odande. Brzo sam zasutio. Mislim da je vise on za prve postave nego cvetanovski, nekako mi je cvetanovski za ubacit na umornu odbranu, brz je, cigra je
Hiros nista specijalno
Vukoja takodjer izuzev udarca glavom (on ako se ne varam) kojeg je ovaj njihov jedva skinuo

Likovi sto su utrcali na teren - stajali pola metra do mene. Nepotreban potez. Jedan je stao pred grabeza i ceko da ga neko razdvoji od njeg.
Nepotreban seljakluk, ali, s druge strane, sa seljqcima nekad treba seljacki. Osile se ove seoske ekipe na grbavici i misle mogu sta hoce. Nisam za ovo veceras, ali stoki se na neki drugi nacin treba j.b.t mater kad ovako nesto rade

storm_raider
Kontakt:

ned sep 01, 2024 11:02 pm

Meni je Galic odlican, nista decku ne mogu zamjeriti. Bori se, zna koliko zna, ali borba nikada nije izostala. Nazad ako prodje lopta, nece proci igrac..., ima tu izlijetanja, ali i Cafu ih je imao.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

SamoIstina
Kontakt:

ned sep 01, 2024 11:04 pm

SkenderijaTM87 je napisao/la:
ned sep 01, 2024 10:46 pm
SamoIstina je napisao/la:
ned sep 01, 2024 10:42 pm
Ma i Denis je zajebao sa Krpicem i Dangubicem. Da su igrali Hiros ili cak Vukoja umjesto bilo kojeg od njih dvojice mi bi dobili. Falio je veznjak tu.
Slažem se 100%. Falio kreativac da podvali loptu protiv bunkera koji su postavili u prvoj minuti. Kružili beskonačno i nista dobili nismo. Odinaka ne smije beka igrati, samo krilo i to da ulazi u drugom poluvremenu.
To je bio glavni problem od prve minute. Dangubic u nekom drugom sistemu i formaciji bi se mogao upariti sa Krpicem. Na primjer, da igramo 3-5-2, onda bi mozda moglo. Ovako, ne ide. Neka se probalo, ali ne moze. Hiros, Vukoja, pa i Mircevski mogu pokriti tu desetku.

Sto se tice Hirosa, on je nase dijete i njemu se gleda svaki pogresan potez. To je tako vazda.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

ned sep 01, 2024 11:06 pm

storm_raider je napisao/la:
ned sep 01, 2024 11:02 pm
Meni je Galic odlican, nista decku ne mogu zamjeriti. Bori se, zna koliko zna, ali borba nikada nije izostala. Nazad ako prodje lopta, nece proci igrac..., ima tu izlijetanja, ali i Cafu ih je imao.
1/1

ubaceni element
Kontakt:

ned sep 01, 2024 11:08 pm

Kad cemo shvatiti da uvrede i psovanje ostavljaju traga samo na nasim igracima, a da psovanje gostima njima daje elan? Mi umjesto da u prelomnim trenutcima
zagrmimo Zeljo i ubrzamo igru, mi opleli o ciganima, i jos dva debila kao fol uletili nekog da biju. Kud ih ne pustise da ih jos olese oni jablani iz Sloge.

BHDragons
Kontakt:

ned sep 01, 2024 11:09 pm

ubaceni element je napisao/la:
ned sep 01, 2024 11:08 pm
Kad cemo shvatiti da uvrede i psovanje ostavljaju traga samo na nasim igracima, a da psovanje gostima njima daje elan? Mi umjesto da u prelomnim trenutcima
zagrmimo Zeljo i ubrzamo igru, mi opleli o ciganima, i jos dva debila kao fol uletili nekog da biju. Kud ih ne pustise da ih jos olese oni jablani iz Sloge.
+1
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

Ludvig Leple
Kontakt:

ned sep 01, 2024 11:13 pm

Denis izgubio 3 boda, ende.

Ovo što je on danas izveo na teren to ne bi ni moj sin od 7 godina. Da ti Filip igra lažnu devetku, da ti Odinaka u kombinaciji sa Boljevicem ili Cvetanovskim igra beka, da nemaš 10ku na terenu, sve je to druže moj do tebe.

Da ponovim još jednom Azur=krampa, ašov, lopata!

SkenderijaTM87
Kontakt:

ned sep 01, 2024 11:14 pm

Bozidar Radosevic je napisao/la:
ned sep 01, 2024 10:54 pm
ned sep 01, 2024 10:30 pm
ned sep 01, 2024 10:18 pm

Sve potpisujem osim Hirosa. Ono je kriminalno danas bilo.Valja loptu u zadnjoj minuti. To sto si rekao za Hirosa jedini moze biti da je uradio Mircevski. Momak je ubrzao igru, a trud i zalaganje za deset.
Ocel se sjahat s lika vise? Zanima me kako je Mircevski ubrzao igru? Pitam najozbiljnije.

Sta je Radovac igrao danas? Sta? Zajebo je sve i opravdano izmjenjen. Al Jaber katastrofa zadnje 2 utakmice. Boljevic isto kurton danas, al Hiros je pelja ne valja. Ne treba nikog kritikovat samo Hirosa i tjt.

Ljudi autobus parkirali u petoj minuti i poceli vrijeme cuvati. A fali ti desetka da zna podvalit loptu. Sta mislis ko je to?
Ljudi bez suta u okvir nose bod.
Druze svaka lopta mu je bila na mjestu. Gol je iskljucivo njegova zasluga. U trepavicu je pogodio Krpica a ispred sebe je imao jos onog grmalja. Nema peljanja lopte vec odmah ima rjesenje. O trci da ne pricamo, ne treba poletiti ali ovo danas je bilo odlicno od njega. Hiros kad je uzme cariniti i valjati i onda vrati Jaberu i Cavnicu meni se povraca. Ne kazem ja da Hiros ne umije ali voljni momenat je 0. I Boljevic isto to zna nekad ali bar mu svaka druga nije takva.
Nisam rekao da je lose odigrao, sve stoji odlično je odigrao, gol je njegova zasluga.

Ali meni strasno ide na ***** u zadnje vrijeme to sto jedan igrac prima cijelu krivicu, iako nije njegova.
Pola igraca prolazi bez kritike, ali jednog mozemo vazda kritikovat iako ne zasluži. Cist tvoj primjer kritike "pelja loptu" zato je kurcina. Lik pod lupom od promasaja u Mostaru i raja mu se ne skida s ledja.

Zato me zanima sta je Radovac igrao večeras da prolazi bez kritike?

positive
Kontakt:

kako da od našeg istoka ne napravimo pitarski istok, šta uraditi?
hajmo rajice prljave stolice

fcz
Kontakt:

ned sep 01, 2024 11:17 pm

SamoIstina je napisao/la:
ned sep 01, 2024 10:25 pm
TheBlue je napisao/la:
ned sep 01, 2024 10:11 pm
Neko je pisao "da mi je vidjeti Odinaku od prve da ne gladam Galica". Galica pljuje ko stigne. LIK JE UBJEDLJIVO NAS NAJBOLJI BEK u zadnjih 10 godina MINIMALNO. Al jok **** Galica.
Njegov problem je sto se ne zove Marino Galinha - tada bi bio zvijer i igracina. Ovako, skroman i tih momak koji voli klub od rodjenja i odradi svaku utakmicu apsolutni maksimum, a takvi nikome nisu interesantni.
Pravi Manijak i pravi fajter. Nema utakmice na kojoj nije poginuo, nikad se nije sklanjao a sto se tice odnosa prema klubu ne treba ici dalje od deranja pitarske parole. Po meni glavni kandidat za kapitena.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

SamoNapad
Kontakt:

ned sep 01, 2024 11:23 pm

Statistika ti kaze da ljudi nisu dosli da igraju fudbal , pa bolje da su nas razvalili i pobijedili nego da sudija odradi ovo. Dobili jedan zuti za zadrzavanje pri tome igrac koji je najveci kirivac za ovo ne dobije zuti za zadrzavanje. Gledajuci tako svaka ekipa moze ovo nama uraditi bez da bude kaznjena i eto recepta. Hoce li se ovo raditi protiv Sarajeva, Zrinjskog i Borca, nece sigurno. Bit ce bar jedan crveni jer ce dobiti bar 3 igraca zuti zbog zadrzavanj. I kako pripremiti utakmicu za ovakve situacije , moras zabiti gol u prvom inace ce oni ponijeti loptu kuci , mozda je njihova sta znas.
Bez suta u go, 61%-39% posjed lopte, bez crvenog kartona , zapitas se jesmo li igrali protiv fudbalskog kluba. Koja je poenta fudbalske lige nase zemlje ako ce se ovo dozvoliti. Nek pobijede, ne mozes ni pobjediti svaku ali moraju se postovati pravila igre valjda za to postoje sudije. Ima li novinara koji se bave ovim, nije samo fazon rezultat napisati? Jel neko misli da ce neko gledati ovakav fudbal u nasoj ligi?

SamoIstina
Kontakt:

ned sep 01, 2024 11:37 pm

Ko god se brine o zvanicnoj FB stranici, jes jednom javno molim da banuje i brise komentare.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

ned sep 01, 2024 11:41 pm

ned sep 01, 2024 10:54 pm
ned sep 01, 2024 10:30 pm

Ocel se sjahat s lika vise? Zanima me kako je Mircevski ubrzao igru? Pitam najozbiljnije.

Sta je Radovac igrao danas? Sta? Zajebo je sve i opravdano izmjenjen. Al Jaber katastrofa zadnje 2 utakmice. Boljevic isto kurton danas, al Hiros je pelja ne valja. Ne treba nikog kritikovat samo Hirosa i tjt.

Ljudi autobus parkirali u petoj minuti i poceli vrijeme cuvati. A fali ti desetka da zna podvalit loptu. Sta mislis ko je to?
Ljudi bez suta u okvir nose bod.
Druze svaka lopta mu je bila na mjestu. Gol je iskljucivo njegova zasluga. U trepavicu je pogodio Krpica a ispred sebe je imao jos onog grmalja. Nema peljanja lopte vec odmah ima rjesenje. O trci da ne pricamo, ne treba poletiti ali ovo danas je bilo odlicno od njega. Hiros kad je uzme cariniti i valjati i onda vrati Jaberu i Cavnicu meni se povraca. Ne kazem ja da Hiros ne umije ali voljni momenat je 0. I Boljevic isto to zna nekad ali bar mu svaka druga nije takva.
Nisam rekao da je lose odigrao, sve stoji odlično je odigrao, gol je njegova zasluga.

Ali meni strasno ide na ***** u zadnje vrijeme to sto jedan igrac prima cijelu krivicu, iako nije njegova.
Pola igraca prolazi bez kritike, ali jednog mozemo vazda kritikovat iako ne zasluži. Cist tvoj primjer kritike "pelja loptu" zato je kurcina. Lik pod lupom od promasaja u Mostaru i raja mu se ne skida s ledja.

Zato me zanima sta je Radovac igrao večeras da prolazi bez kritike?
Zato sto mjesto da se ponasa kao Livaja i da vodi ove momke on se ponasa kao cirkusant. Ljudi ocekuju stvari od njega jer se vidi da zna i umije ali se ponasa kao nezreli tinejdzer. Sjeti se derbija i njegove gluposti, Radovac ima isto tih momenata, ali Radovac je objektivno nas najstandarniji igrac u smislu da najmanje oscilira. I kad ga nece lopta koristan je. Decko trci suti i radi. Moglo je to bolje, ali iskreno podbacio je i Al Jaber.

Hare79
Kontakt:

ned sep 01, 2024 11:53 pm

Mislim da je Coric fulio neke stvari danas. Dangubic i Krpic kao spicevi zajedno - vrlo upitno, odinaka na beku?, napadi nisu kretalli od Radovca u prvom pv kao u svim tekmama do sada, kada smo licili da imamo glavu i rep, nego od stopera koji ne znaju nogom, a Radovac je bjezao negdje u dubinu i tu se gubio. Cvetannovski se zrtvuje zbog boljevica i igra na strani koja mu ne pase, iako je po meni bolji od boljevica. Hiros nazalost i dalje demonstrira mahalski fudbal, iako u nogama ima moc za vece domete al ga glava koci.
Iako je Jaber veliki talenat ne moze on biti jedini koji ce nositi najveci teret veznog reda, ipak je on jos dijete od 20 godina. Bojim se sa ce pregoriti. Treba nama najmanje jos jedan dobar stoper i vezni za neke vece domete.

Haklapuc
Kontakt:

pon sep 02, 2024 12:11 am

Ne ulazeći u to što smo mi večeras bili užasni, a ne možeš ni biti bolji sa dva igrača u vezi koja nisu u utakmici, bekom koji nije u utakmici i napadačem koji glumi ofanzivnog veznog, nemojte amnestirati Martinovića time što govorite da ne zna suditi. Njegova namjera je postala očigledna onog trenutka kad je prvo poluvrijeme produžio tri minute, a imali smo VAR i beskonačna valjanja igrača Sloge. Tačno je znao kako da unese nervozu, a mi ovakvi kakvi smo bili danas smo lako nasjeli na to.

Ima ovdje još puno posla, za Radovca i Jabera nemaš adekvatnu zamjenu, Stipo nije u top formi, Radinović se vraća poslije povrede, trebaš uklopiti Dangubića koji djeluje kao dobar igrač, trebaš uklopiti Mirčevskog, puno puno posla je pred nama ako hoćemo u Evropu.

Vidim već su se naklatili i Mahmiću, a momak je odigrao odličnu utakmicu, hrvao se s Vidićem 90 minuta, ali je pred kraj utakmice napravio nekoliko grešaka u predaji lopte i onda ostavio dojam kakav je ostavio na pojedince.

Puno lošiju utakmicu odigrao je recimo Jaber, ne kažem da se treba momku naklatiti na kosti, ali će se to tek onako spomenuti jer njega svi volimo. A realno veći udio u ovom rezultatu imala je njegova loša utakmica od Mahmićevih pogrešnih pasova.
Mada djeluje da su greške Jabera i Radovca najviše proistekle iz nedostatka pravog ofanzivnog veznog i gubitka opcije za pas.

Boljević koliko god ga gotivili, igra neku svoju igru i živi u nekom svijetu gdje i dalje igra za PSV. Grana rukama, priča, ljuti se, a ne sjeti se da pomogne beku jer je on igračina.

Utakmica za zaborav, od igre preko atmosfere pa do Sloge, a mi smo ponovno napravili neprijatelja tamo gdje ga nismo imali.

Blueworld21
Kontakt:

pon sep 02, 2024 12:16 am

Ova liga je kaljuza, od kad je Beus sjeo da bude potpredsjednik saveza Zrinjski je uzeo 6-7 titula, ne zele nikad predsjednicki mandat vec prepustaju bosnjacima ili srbima a mesetare iz hinjaka. Vico instalira svoje klubove i tu ima vec 18 bodova ove sezone, plus sto ce ovakvim lakrdijama da otkida bodove konkurentima. U svakom kolu smo do sad osteceni bili ovo danas je vrhunac sudijske lakrdije i jedva cekam da vidim onu emisiju na areni i objektivnih lizacq anusa Vici. Mislim da klub odnosno UO mora sva moguca sredstva da prebaci na sudije ne birajuci nacin jer mi cemo opet biti kolaterala.

Mulalic Edis
Kontakt:

pon sep 02, 2024 12:19 am

Deset bodova iz pet utakmica je sasvim zadovoljavajuce. Ispunjen cilj sigurno.
Vidjeli smo drugacijeg Zelju, sa puno vise zelje i htijenja.
Nismo jos uvijek kompletni. Stoper nam je prijeko potreban. Problem sa u21 ce nas pratiti cijelu sezonu.
Atmosfera u ekipi, na domacim utakmicama i u gostima vrhunska. Sve je to razlog za optimizam i jos bolje utakmice.
Realnija je borba za 3,4 mjesto i vrebanje kupa, da se ne lazemo. Jos uvijek u odnosu na tri konkurenta imamo samo bolju energiju i atmosferu. Sve ostalo je na njihovoj strani. Ne iskljucujem da mozemo nekog iznenaditi i ispred zsvrsiti, ali medju prve dvije ekipe, nerealno. Zato podrska i borba za evropu do kraja. Svaka cast igracima i strucnom stabu na ovih prvih 5 kola.
Gosk, Zrinjski, Sarajevo, Posusje...valjalo bi ostati neporazen u Gabeli, a s pobjedom bi puno opustenije usli u ova dva derbija. Mi smo ozbiljniji nego prosle godine tako da Zrinjski kuci i Sarajevo na Hadisonu su 50:50 utakmice.
Samo da mi ohladimo glave i ne zanosimo se previse. Znamo sta mozemo i koliko mozemo.
Atmosfera nestvarna, isto Aris - Paok, a ne Zeljo - Sloga. Pomjeramo granice...Volim te Zeljo !!!!
Nadam se da ce ova seljadija iduce godine igrati Prvu ligu rs.
Zadnja izmjena: Mulalic Edis, dana/u pon sep 02, 2024 12:20 am, ukupno mijenjano 2 puta.
Grande Miske 💪

fcz
Kontakt:

pon sep 02, 2024 12:19 am

positive je napisao/la:
kako da od našeg istoka ne napravimo pitarski istok, šta uraditi?
Skinuti onu mrezu. Staviti novu. Sto guscu. Pod naponom.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon sep 02, 2024 12:21 am

Ako dobijemo GOSK-a onda je sve top, nema veze vecerasnji kiks ali ako zijanimo i bod od GOSK-a onda vec voda u usima.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

CuneLastavica
Kontakt:

pon sep 02, 2024 12:31 am

TheBlue je napisao/la:
ned sep 01, 2024 10:12 pm
Robi je napisao/la:
ned sep 01, 2024 10:09 pm
I da nije mi jasno za sta mi plaćamo Security neki, jedan utrcava niko ništa gledaju ga samo, onda i drugi, nisu se ni potrudili da udju u teren i da ih izbace, sta im je onda posao ako nije da osiguravaju teren i prostor.
Prvi lik se zapetljao u mrezu kada je uletio, 2 minute se otpetljavao... debili ga gledaju samo...
I izvrnuo se preko reklame kad se vracao, lezao 10 sekundi na reklami, neko mu pomogo da ustane i uveli ga nazad

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 44 gosta.

Prijava